HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 04. 01:20

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 2:07

ez kb olyan volt, mintha az utcán egy ismeretlen kölcsönkérte volna a pénztárcádat, hogy csak belenéz. olcsón megúsztad... lehet használni vásárlási limitet, erre is jó.

Én is használtam, csak mikor időnként venni kellett 1-2ezer dolláros cumókat, akkor felemeltettem jól, oszt kp felvét 100k, az is néha éppen necces, mert 2-3 kártyáról rakom össze, vagy akármi.

Most már nincsenek különösebb bizniszeim, de sosem tudni, mikor leszek megint úgy, hogy mi merre. Igazából ha weben be lehetne kattintgatni a limitet az jó lenne, de velem mindig 3 példányban aláírattatták a számlavezetőnél kék tintával, oszt meguntam.
Make love not Wor.

#82 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 04. 02:36

nálam ez olyan, hogy alapból van 50k limit, aztán ha több kell, akkor megeresztek egy telefont, hogy x időtartamra emeljük y összegre. mondjuk értelmesebb lenne ha a köv tranzakcióra is limitálva lenne, meg mondjuk ezt webről, de mindent nem lehet...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#83 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 04. 04:18

Nohát neked is meglett a tanulópénzed. Sokan nem tudják sajnos, hogy ha megadják a kártyaszámot és a 3 jegyű kódot az olyan mintha odaadnák a kártyájukat valakinek és a pint is megmondanák neki.

#84 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 14:39

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 23:59

A pin kóddal az atm-nél, meg a kézi lehúzónál azonosítod magad. Ezekkel az adatokat meg az internetes használatnál használhatod.

Kicsit tegyünk helyre pár dolgot.
(valamikor pénztáros is voltam, ill. főpénztáros, de lehet azóta már újítottak is, amiről nem tudok)

Tehát:
Innen felőlünk nézve 2 típusú plasztik kártya van:
Sima és dombornyomásos. A dombornyomásos fajta a régebbi, ezért nem is igazán értem, minek ragaszkodnak ahhoz annyira, hogy minálunk újításként vezetik be a bankok...

A dombornyomásos kártya abból az időből van, amikor még nem voltak elektronikus on-line terminálok. Erre a kártyára indigós papírt (a bizonylatot) nyomtak egy rolnipréssel ("lehúzógép"), a dobornyomás lenyomata lásztott a papíron.....
Ezzel lehet úgy fizetni, hogy on-line ellnőrzés nélkül. Anno felénk a DunaBanknak (későbbi ING) volt ilyen kártyája, később, amikor bankkártyák kezdtek megjelenni, azok elsősorban "elektronikusak" (SIMA FELÜLETŰEK) voltak. Azaz, ezekkel on-line ellenőrzés van tranzakciók alkalmával. Ezekhez tartozik PIN kód is. Ezeket a kártyákat nem fogadják el webes vásárláskor, és távoli tranzakciók alkalmával, a nyugati világ ragaszkodik a régi, elavult dombornyomott kártyákhoz.

(A kártyákat még sokféleképpen osztályozzák banki szempontból, pl. bankkártya, hitelkártya, stb.)

A PIN kód ismerete nélkül tehát nem lehet a SIMA kártyával, annak a számával pénzhez jutni, 3 sikertelen próbálkozásra a legtöbb esetben letiltásra kerül a kártya 24 órára, és ezt nem is lehet feloldani.

Ugye, Dexrose, nem sima kártya számát adtad meg? (az én sima kártyámnak nincs is a hátán ellenőrzó kód)

Dombornyomott kártyák esetében a számok ismerete esetén akármit csinálhat az elfogadó / visszaélő.
Manapság a honi bankok többségének már a legegyszerűbb számlakonstrukcióhoz is van valamiféle dombornyomott kínálata ("Internet" kártya), amit internetes vásárláshoz lehet használni, de külföldre is el lehet vinni és ott fizetni vele ("Elektronikus" kártya esetében sok csak Magyarországon működik).

Az "Internet" kártya elkülönített pénzfedezettel rendelkezik. Indulásból 1 Ft-al. Amikor a tranzakcióra szükség van (fizetnél vele), telebankon vagy netbankon keresztül ráutalod a megfelelő mennyiségű pénzt a fedezeti számlára, és fizetsz a kártyával. A kártya adatokkal aztán addig nem lehet további pénzt leszedni a számláról, amíg újra fel nincs töltve. Olyan is van, hogy SMS kontroll. Nem megy a tranzakció addig, amíg nem engedélyezed, vagy minimum értesít arról, hogy pénz megy a számládról.

Azt nem tudom, milyen kínálata van az OTP-nek, soha nem voltam az ügyfelük. Erste-nek, CIB-nek van biztonságos Internet (dombornyomásos)-kártya kínálata.

Ja, Mastercard vs. Visa: Technikailag annyi az alap tudnivaló, hogy elöző dollár elszámolású, útóbbi meg euró. USA-ban ezért nem szeretik a VISA-t.

Tehát, Dextrose, ha sima kártyád számával leszívtak a számládról akár 100 Ft-ot is, PIN kódot mellőzve, akkor nem letiltani kell a kártyád, hanem gyorsan átcuccolni másik bankhoz.

Ja, a sima kártyák mágnes csíkját viszonylag könnyű lemásolni, ezért azt sem szabad szem elől téveszteni, tehát az nem kóser, hogy úgy fizetsz vele az étteremben, hogy a pincér elviszi valahova hátulra. Ugyan a mágnes csíkban nincs tárolva a PIN kód, azt különféle módon megpróbálják megszerezni, pl. távcsövel kilesik amikor használod, abban bíznak, fel van valahol írva, stb.

#85 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 15:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 18:06

Szerintem az ilyen levélválaszolgatásra már külön részleg van fentartva, hogy a blábláblá nemérdekel húzzanyába blábláblá dumát ilyen szépen megfogalmazzák. Máig nem felejtem el az Auchanos levelünket.

ha nem is részleg, de van rá külön ember  ;)
(komolyan)
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#86 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 15:52

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 15:39

Tehát, Dextrose, ha sima kártyád számával leszívtak a számládról akár 100 Ft-ot is, PIN kódot mellőzve, akkor nem letiltani kell a kártyád, hanem gyorsan átcuccolni másik bankhoz.

Nekem nem dombornyomott, Visa electron kártyám van. Pin kód nélkül vették le a pénzt.

Lediktáltam a kártya számát + a hátoldalon, az aláirásom melletti 3 számjegyet (007). Miért menjek át másik bankhoz? Talán leveszik a többi pénzt is? A kártya le van tiltva, új kártya jön.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 04. 15:53 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#87 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:03

Anno felénk a DunaBanknak (későbbi ING) volt ilyen kártyája, később, amikor bankkártyák kezdtek megjelenni, azok elsősorban "elektronikusak" (SIMA FELÜLETŰEK) voltak. Azaz, ezekkel on-line ellenőrzés van tranzakciók alkalmával. Ezekhez tartozik PIN kód is. Ezeket a kártyákat nem fogadják el webes vásárláskor, és távoli tranzakciók alkalmával, a nyugati világ ragaszkodik a régi, elavult dombornyomott kártyákhoz.

ezt rosszul tudod, ugyanis nem függ a kártya domborúságától, minden kártyával lehet online fizetni, amin megvan hátul a háromjegyű cvv2 kód.

#88 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:04

Vegigolvasva Dextrose tortenetet, azt kell hogy mondjam ez nem csalas, lehuzas volt... meg kellene tanulni vegre rendesen angolul. Megkerdezte amit meg kell kerdezni, te elfogadtad a felteteleket es megadtad a szukseges adatokat. Teljesen legalis keretek kozt elofizettel egy "VIP tagsagra" (legyen ez barmi)... nem kenyszeritett senki, nem kicsaltak az adatokat, onkent es dalolva egyeztel bele abba, amit a jelek szerint meg se ertettel. Inkabb nyelvtanfolyamra kellett volna ezt a lovet kolteni. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#89 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:04

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 15:52

Nekem nem dombornyomott, Visa electron kártyám van. Pin kód nélkül vették le a pénzt.

Lediktáltam a kártya számát + a hátoldalon, az aláirásom melletti 3 számjegyet (007). Miért menjek át másik bankhoz? Talán leveszik a többi pénzt is? A kártya le van tiltva, új kártya jön.

Azt azért ne nagyon hangoztasd, hogy mi ez a 3jegyű szám. Bár most már úgyis új jön. De az újat kezeld bizalmasan.
Mostanában már az elektronikus kártyák is alkalmasak online vásárlásra.

Nem kell más bankhoz menned. Ha letiltották, akkor ok.

Fuss még egy kört, hogy milyen címen akarják leakasztani a pénzt. Mert ilyenkor 2 napig csak zárolják, és utána veszik le. A zárolási idő alatt még élhetsz jogorvoslattal! Menj be a bankba, és meséld el a történetet. Majd megmondják, hogy mi a teendő.
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#90 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:09

a történet elejére visszatérve pedig ezek a zöldkártyalottós oldalak szinte mind lehúzásra épülnek, az igazi azt hiszem az amerikai nagykövetség honlapján van, és nem kerül pénzbe. szóval ketten voltatok a hunyók anyuddal, evvan.

#91 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:20

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 17:04

Vegigolvasva Dextrose tortenetet, azt kell hogy mondjam ez nem csalas, lehuzas volt... meg kellene tanulni vegre rendesen angolul. Megkerdezte amit meg kell kerdezni, te elfogadtad a felteteleket es megadtad a szukseges adatokat. Teljesen legalis keretek kozt elofizettel egy "VIP tagsagra" (legyen ez barmi)... nem kenyszeritett senki, nem kicsaltak az adatokat, onkent es dalolva egyeztel bele abba, amit a jelek szerint meg se ertettel. Inkabb nyelvtanfolyamra kellett volna ezt a lovet kolteni. ;)

Samott

Jó, azért egy kínai akcentusos hadarás lehet nem olyan könnyen érthető egy szintén nem angol anyanyelvű embernek :)

De ekkor meg meg kell kérni hogy mondja el megint lassabban.

Szerkesztette: Valdy 2009. 06. 04. 16:24 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#92 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:40

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 17:20

Jó, azért egy kínai akcentusos hadarás lehet nem olyan könnyen érthető egy szintén nem angol anyanyelvű embernek :)

De ekkor meg meg kell kérni hogy mondja el megint lassabban.

Béna volt, benézte. Főleg, hogy semmit nem tudott pontosan, meg mi ért, meg a valami.

Én nem vagyok róla meggyőződve, hogy az ilyen telefonos fizetés az teljesen legális. Meg kellene környékezni a bankot, idehaza fizetésnél a bankok a legkisebb rinyára visszatolják a júzer pénzét.
Make love not Wor.

#93 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 16:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 17:40

Béna volt, benézte. Főleg, hogy semmit nem tudott pontosan, meg mi ért, meg a valami.

Én nem vagyok róla meggyőződve, hogy az ilyen telefonos fizetés az teljesen legális. Meg kellene környékezni a bankot, idehaza fizetésnél a bankok a legkisebb rinyára visszatolják a júzer pénzét.

Nekem is volt hasonló, jött egy levél valami internet előfizetésről vagy miről, hogy be kéne fizetni. Valami cégtől. Na mondom de jó, van én nekem internetem, egy másik nemlétező meg nem kell. :D Felhívtam, hogy mi is van, aztán mondták, hogy egyszer telefonon hívtak, és hogy megrendeltem. Kérdeztem, hogy mikor volt ez az egyszer, meg tudná-e ezt bizonyítani, mert erősen nem tudok róla. Aztán mondta, hogy biztos rögzítve van, meg hátde, hátde. Erre mondtam, hogy innentől én is rögzítem a beszélgetést és ha eddig nem tettem, akkor most mondom, hogy nem rendeltem önöktől semmi, nem is szeretnék és ezek után biztosan nem is fogok. Amennyiben mégis, akkor nem most, hanem most szeretnék tőle elállni. Jójó. Csókolom, visszhall. Aztán küldtek még egy számlát, erre még egy telefon, aztán utána leálltak.
Ez szimplán aljas átverés, megtévesztés. Arra játszanak hátha befizeted nemtörődömségből.

#94 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 18:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 16:03

ezt rosszul tudod, ugyanis nem függ a kártya domborúságától, minden kártyával lehet online fizetni, amin megvan hátul a háromjegyű cvv2 kód.

Természetesen ez technikailag lehetséges, hiszen, nem a kártya domborúsága az, ami biztosítja, hogy off-line módon (pontosabban banki ellenőrzéshez NEM kötötten) is felhasználható legyen az fizetésre, hanem a számába kódolt besorolása. Ezek a kártyák régebben dombornyomottak voltak, de nyilván kitalálhatták, hogy megspórolják a gyártás során ezt a műveletet. Most nézek pár kártyát...: Naszóval, amire rá van írva: ELECTRONIC USE ONLY, na, ahhoz kell PIN kód, és nem használható fel csak a száma (elektronikus banki kapcsolattal rendelkező terminál kell hozzá)

Szerkesztette: hkpk 2009. 06. 04. 18:24 -kor

#95 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 18:23

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 15:52

Mondjuk mert nem tájékoztattak, hogy ilyen módon mi vár rád. Pl. nézd meg a kártyaszerződést, ha abban csak azt szajkózzák, hogy a PIN kódra meg a kártyára vigyázz, de nem tértek ki az egyéb lehetőségekre, akkor megbízhatatlanság esete forog fenn. Meg amikor bementél, az ügyintéző is azt mondta, hogy nyugi, PIN kód nélkül nem tudnak levenni a számláról csak befizetni...

Szerkesztette: hkpk 2009. 06. 04. 18:36 -kor

#96 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 18:32

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 16:04

Samott

Csak a megtanulni rendesen angolulhoz:

Nekem van olyan kedves ismerősnőm, aki magyarul beszél olyan sebesen, hogy kevesen értik. Én sok időt töltöttem mellette, mire megszoktam, de ha hetekig nem találkoztunk, vagy telefonon kommunikálunk, akkor meg kell kérnem, hogy lassítson. (telefon esetében nem látom az arcát, ezért nehézkes a megértése).
Talán meg kellene tanulnom rendesen magyarul?
Egyvalamit kell megtanulni: Ha valamit nem értesz, nem kell igent mondani. Ha nem érted a szerződést, nem kell aláírni. Ha nem vagy biztos a dologban, kérdezz meg egy szakértőt. Kérdezd meg a kezelőorvost, a patikust  ;)  Nem szégyen azt mondani, elnézést, nem értem mit mond, beszélne lassabban?
Ez független attól, hogy ki mennyire beszél angolul.

#97 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 18:53

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 16:53

Nekem is volt hasonló, jött egy levél valami internet előfizetésről vagy miről, hogy be kéne fizetni. Valami cégtől. [...]

Ez szimplán aljas átverés, megtévesztés. Arra játszanak hátha befizeted nemtörődömségből.

Van egy ismerősöm, neki mobil számlájáról húztak majdnem 70e Ft-ot. Először nem akartam elhinni, de elmesélte, hogy miként történt, hát végül is működhet a dolog. A lényeg, hogy van olyan emelt vagy nem emelt díjas SMS szolgáltatás, ami során a fogadott SMS-ért kell fizetni. Ahhoz, hogy aktiválódjon a dolog, előbb küldeni kell ugyan egy SMS-t, ami a megrendelés és a feltétélek elfogadását jelenti, bár a feltételek elfogadását egy bájt jelzi, és nincs szigorúan hozzákötve a tájékoztató szöveg. Tehát simán előfordulhat hogy egy SMS szavazást hirdetnek, küld el, hogy szerinted a válasz IGEN, vagy NEM, ám amikor beérkezik az SMS-ed az IGEN már a rendszerben a feltételek elfogadását jelentik.
Az ismerősöm megrendelt egy horoszkópot (nem akartam elhinni, hogy ilyen hülyeségekben hisz, de nyilván unatkozott). Onnantól aztán zúdultak az SMS-ek, és mindért ő fizetett, mire feleszmélt, már ráment egy rakat pénze. Bement a Pannonhoz, de ott széttárták a karjukat. Még le sem állították a dolgot, ezért felmondta a szerződését. Ez a dolog működik a Pannon és T-mobile esetén, Vodánál nincs fogadott fizetős SMS
kb. erről lehetett szó:
http://www.origo.hu/...isszaeltek.html

#98 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 18:53

...
Ja, Mastercard vs. Visa: Technikailag annyi az alap tudnivaló, hogy elöző dollár elszámolású, útóbbi meg euró. USA-ban ezért nem szeretik a VISA-t.
...

:offtopic:
Ez így nem igaz.
VISA mindig dollár elszámolású...
MASTERCARD meg eurozónában Euro alapon, minden más helyen pedig dollár alapon számol el.

#99 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 19:03

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 19:53

Van egy ismerősöm, neki mobil számlájáról húztak majdnem 70e Ft-ot. Először nem akartam elhinni, de elmesélte, hogy miként történt, hát végül is működhet a dolog. A lényeg, hogy van olyan emelt vagy nem emelt díjas SMS szolgáltatás, ami során a fogadott SMS-ért kell fizetni. Ahhoz, hogy aktiválódjon a dolog, előbb küldeni kell ugyan egy SMS-t, ami a megrendelés és a feltétélek elfogadását jelenti, bár a feltételek elfogadását egy bájt jelzi, és nincs szigorúan hozzákötve a tájékoztató szöveg. Tehát simán előfordulhat hogy egy SMS szavazást hirdetnek, küld el, hogy szerinted a válasz IGEN, vagy NEM, ám amikor beérkezik az SMS-ed az IGEN már a rendszerben a feltételek elfogadását jelentik.
Az ismerősöm megrendelt egy horoszkópot (nem akartam elhinni, hogy ilyen hülyeségekben hisz, de nyilván unatkozott). Onnantól aztán zúdultak az SMS-ek, és mindért ő fizetett, mire feleszmélt, már ráment egy rakat pénze. Bement a Pannonhoz, de ott széttárták a karjukat. Még le sem állították a dolgot, ezért felmondta a szerződését. Ez a dolog működik a Pannon és T-mobile esetén, Vodánál nincs fogadott fizetős SMS
kb. erről lehetett szó:
http://www.origo.hu/...isszaeltek.html

Régen le is tíltottam az emeltdíjas sms-ek fogadását minden telefonon, mondjuk az enyémen asszem pont nem, de én nem csinálok hülyeséget. Aztán lehet ezen is, majd meg is nézem már.

#100 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 19:03

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 19:32

Egyvalamit kell megtanulni: Ha valamit nem értesz, nem kell igent mondani.

Erre pont nem gondoltam. Pedig ez a legbiztonságosabb módszer.

De akkor annyira stresszesnek tűnt az a hívás, hogy nem tudtam gondolkodni, belefulladtam az értetlenségbe.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 04. 19:16 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.