HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 06. 11:13

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 11:09

Nem töltöttem ki semmit...A gyerekeket kell étkeztetni, füvet nyírni, ágynemüt huzni, felügyelni kell néha a gyerekekre...ilyen jellegű dolgokat kellene majd csinálni a szervező elmondása szerint.

Papírokat nem töltöttünk ki. new york államban a hegyekben lenne a tábor taán coni island vagy monsey a helyszín.

Annyi hogy 400 dollárt fizetnének hetente, ebből nem jön le semmi.

Rákérdeztem a szervezőtől, hogy miért nincs weboldala a táboroknak. Azt mondta azért, mert zsidók alkotják atábort és ők elzárkóznak az internettől. Ez furcsa azért.

Ugye nem kellett előre Neked fizetni semmiért?
(Ilyen ügyintézési díj címszóval)

Szerk.:
Beszéltél már olyannal, aki volt ennek a pasasnak a szervezésében valahol? (Az nem ér, ha a pasas adta meg valami ismerősének a számát)

Szerkesztette: G-e-r-i 2009. 06. 06. 11:16 -kor

Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#122 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 11:15

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 12:09

egyébként miért írtad, hogy már átverték?

pár nappal ezelőtt, telefonon angolul elkérték a kártyaadatait, ő meg megadta, oszt nézett, hogy jé, leemeltek pénzt :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#123 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 11:17

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 11:15

pár nappal ezelőtt, telefonon angolul elkérték a kártyaadatait, ő meg megadta, oszt nézett, hogy jé, leemeltek pénzt :D

Azt vágom (reagáltam is rá), de állítása szerint az a greencardlottery-n történő regisztráció miatt volt
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#124 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 11:23

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 12:13

Ugye nem kellett előre Neked fizetni semmiért?
(Ilyen ügyintézési díj címszóval)

Szerk.:
Beszéltél már olyannal, aki volt ennek a pasasnak a szervezésében valahol? (Az nem ér, ha a pasas adta meg valami ismerősének a számát)

A napokban beszéltem egy lannyal, aki itt lakik a szomszédvárosban. Neki dolgozott kinn egy ismerőse.

Majd elkérem az elérhetőségét. Azt mondta, sokat kell dolgozni és elég szar ott lenni, de kibírható. Ott helyben lesz majd egy hét betanítás.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#125 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 11:53

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 20:17

Nahát, bemegyek a bankbe, és jól megaszondom nekik, mert én ezért (is) kértem VISA kártyát az ellopott helyett, amikor az ügyintéző ezt elmondta nekem...

Mindenképp tedd ezt, mert átb@sztak. De akkor elgalább nem offtopic az előző hsz.-em.

#126 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 11:58

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 12:17

Azt vágom (reagáltam is rá), de állítása szerint az a greencardlottery-n történő regisztráció miatt volt

végülis ha elmondták, hogy le fognak emelni ennyi pénzt, akkor tényleg nem átverés :D

#127 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 12:40

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 11:09

Rákérdeztem a szervezőtől, hogy miért nincs weboldala a táboroknak. Azt mondta azért, mert zsidók alkotják atábort és ők elzárkóznak az internettől. Ez furcsa azért.

:offtopic:

Kicsit utána olvastam a témának. Először azt hittem, hogy amish közösségbe mész. Náluk eléggé szigorúan veszik hogy mire lehet egyáltalán elektromosságot használni, ugyanakkor nem hiszem hogy sok gyerektábort szerveznének.

Idézet

The rules of the church — the Ordnung — must be observed by every member. These rules cover most aspects of day-to-day living, and include prohibitions or limitations on the use of power-line electricity, telephones, and automobiles, as well as regulations on clothing.

Aztán olvastam tovább és az ultra-ortodox zsidóság valóban tartózkodik az internet használatától. A bejegyzés alapján

Idézet

Haredi poskim (authorities in Jewish law) forbid television and films, reading secular newspapers and using the Internet for non-business purposes. They feel that mobile phones should be programmed to disable internet and other functions that could influence their users in undesired ways, and most companies in Israel now offer basic cell phones with limited capabilities to accommodate Haredim.[7][8] However, it appears that many Haredi people use the Internet, as evidenced by the large number of participants in "Haredi chat rooms".

Az mondjuk tetszik, hogy üzleti célra lehet használni a netet, tehát azért a kereskedelem nem tiltott. Ezt csodálnám is, ha tiltanák.

Szóval bármennyire is igaznak tűnhet a történet a weboldal hiányával kapcsolatban, nekem valahogy ferde a történet. Szerintem ez része a beetetésnek.

Üdv!
.
.
.

#128 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 12:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 12:58

végülis ha elmondták, hogy le fognak emelni ennyi pénzt, akkor tényleg nem átverés :D

Mondták vagy sem, én nem értettem / nem hallottam. Persze ez az én bajom, de nem voltam ennek tudatában.

Ilyenkor bánom hogy már régen nincs nokia 6600-m, azzal rögzítebni tudtam volna az egész hívást...
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#129 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 12:44

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 13:40

Kicsit utána olvastam a témának. Először azt hittem, hogy amish közösségbe mész. Náluk eléggé szigorúan veszik hogy mire lehet egyáltalán elektromosságot használni, ugyanakkor nem hiszem hogy sok gyerektábort szerveznének.

Aztán olvastam tovább és az ultra-ortodox zsidóság valóban tartózkodik az internet használatától. A bejegyzés alapján

Az mondjuk tetszik, hogy üzleti célra lehet használni a netet, tehát azért a kereskedelem nem tiltott. Ezt csodálnám is, ha tiltanák.

Szóval bármennyire is igaznak tűnhet a történet a weboldal hiányával kapcsolatban, nekem valahogy ferde a történet. Szerintem ez része a beetetésnek.

Üdv!

Hát igen, zsidó gyerekekre kellene vigyázni. Ez az ember fent van iwiwen is. Ott normalis embernek tűnik, tudom a lakcímét.

Meg ideadja a személyi igazolvány számát is. Ez azért ad némi megbízhatóságot a dolognak, nem?

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 06. 12:47 -kor

paranormal.hu

#130 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 12:48

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 13:41

Mondták vagy sem, én nem értettem / nem hallottam. Persze ez az én bajom, de nem voltam ennek tudatában.

Ilyenkor bánom hogy már régen nincs nokia 6600-m, azzal rögzítebni tudtam volna az egész hívást...

meghallgathattad volna, ahogy megadod az adatokat :p

#131 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 13:16

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 12:44

Hát igen, zsidó gyerekekre kellene vigyázni. Ez az ember fent van iwiwen is. Ott normalis embernek tűnik, tudom a lakcímét.

Meg ideadja a személyi igazolvány számát is. Ez azért ad némi megbízhatóságot a dolognak, nem?

Az igazából irreleváns hogy milyen gyerekek. Gyerekek és kész, lehetnek szerecsenek is, ez mindegy. A lényeg az lenne, hogy ne kerüljél olyan szituációba hogy ott állsz valahol az USA-ban pénz nélkül és szállás nélkül rábízva valakinek a jóindulatára. Mert az nem szokott jól elsülni. Vannak mindenhol rendes emberek, de nagyon könnyű nem rendes, sőt kifejezetten g*ci emberekkel találkozni az életben, akik egyedül a haszonszerzést tartják szem előtt. Ha ilyen emberen múlik hogy te megmenekülsz-e a szorult helyzetből akkor az nem lesz egy szép történet.

Az IWIW megint egy dolog, senki nem ellenőrzi hogy valós adatok vannak-e fent. Kábé akkora moslék az is mint a vatera. Rá van bízva az illető jóindulatára az adatok tisztasága. Vázoljam még tovább hogy ez mennyire számít stabil kiindulási alapnak? Egy iwiwes kontakt alapján legalább akkora naivitás nekimenni a nagy víznek mint a bankkártyás malőrt levezényelni telefonon.

A személyi igazolvány számával mire lehet menni? Kitölteni egy hamis adásvételi szerződést? Mert ha kamu számot kapsz akkor kábé erre jó.

Egyik apósjelölt járt Angliában egy csaló banda áldozataként. Már elfelejtettem hogy mennyi kilót fogyott és hogy mennyi ideig csövezett, de aztán a mormonok segítségével hazakeveredett. Ott is mondtak mindent előre, ő meg el is hitte, aztán jól be is szívta szerencsétlen. Azóta valahogy nem vágyik a ködös albionba, de máshova sem. Jól indult az a túra is, csak amikor már ott tartott hogy idősek otthonában mosott ki beteg embereket a sz*rból hogy legyen a feje felett valami fedél és kapjon enni a konyhai maradékból akkor már nem volt annyira jó buli.

Ahogy Angliának sem csak olyan arca van hogy a mosolygós emberek háromszögletű szendvicset esznek a csodás zöld pázsiton piknikelve úgy az USA sem csak a vidáman haburgerező honpolgárokból áll június 4-i tüzijáték előestéjén.

Szerintem ne projektálj mindenképpen pozitív dolgokat, mert akkor nagyon megégeted magad. Legyél picit gyanakvóbb, cserébe akkor még csalódhatsz pozitívan.

Nem?
.
.
.

#132 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 06. 13:21

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 12:09

Papírokat nem töltöttünk ki.

De június végén mennél _dolgozni az államokba_. Hápersze, az olyan egyszerű. Ismeretlen festővel nem szokott az ember idehaza szóbeli megállapodást kötni az akármire, mert beszopja.

Ügyintézés/regisztrációs díj címszó alatt ne adj ki a kezedből egy garast se.
Make love not Wor.

#133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 13:29

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 13:44

Változó. Leellenőrizni nem tudod, ha nekem adna valaki ilyet az éterből, akkor nem érdekelne. Ha valami közvetlen ismerősön keresztül, akkor okás lehet. Meg mutasson már kintről fotót, videót, meg valamit pontosítson, bár ilyenből is vannak szépen összeállított történetek, de zavarba lehet hozni bárkit.

Én meg alapban gyanakvó vagyok, mert úgyis mindig átbasznak :-) Eddig nagy kamu a sztori, lassan már repjegyet kellene venni, hogy olcsó legyen, meg munkaügyedet is le kellett volna papírozni.
Make love not Wor.

#134 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 13:32

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 14:16

Egyik apósjelölt járt Angliában egy csaló banda áldozataként. Már elfelejtettem hogy mennyi kilót fogyott és hogy mennyi ideig csövezett, de aztán a mormonok segítségével hazakeveredett.

Ezeket a horror sztorikat sosem értettem, mikor nálam USÁról volt szó, akkor kb. fél+ misi tartalékkal a hátam mögött remélemtem úgy, hogy nagy baj nem érhet, plusz utasbiztosítás. Mármint azon felül, hogy az összes költségemet előre állták, csak ha nem jön a repülő, oszt valamiért fizetni kell, meg izé, meg a bigyó, akkor ne lepődjek meg. EUs árakból kiindulva meg nem is sok a fél mill, ha sarkon valami szállást kell túrni, vagy kórházban kötök ki.

De ha nem jön be, akkor nemár nincs pár küvecs egy fapadosra, nincs biztosítás, nagykövet, kisfaszom?
Make love not Wor.

#135 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 14:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 13:32

De ha nem jön be, akkor nemár nincs pár küvecs egy fapadosra, nincs biztosítás, nagykövet, kisfaszom?

Hát az apósjelölt nagyon hiszékeny volt és valami cimborájának a cimborája (gondolom kocsmai ismerős lehetett) ajánlotta ezeket. Igazából akkor neki annyira telebeszélték a fejét hülyeséggel és annyira elborította az agyát a köd hogy bármire kiment volna. Egy ideig azzal hitegették hogy még egy hét és lesz munka, aztán a szállásról kirakták mert elfogyott az összes pénz, aztán kiderült hogy valami harmadik jó kis ismerős adott neki kölcsönbe pénzt és azzal ment ki. Szóval nagyon nagy kavar volt az egész. Lehet azt mondani hogy asszonypajtás családjában ő egyfajta fekete bárány, mert a család szerencsére normális. De az apuka kicsit fura. Ebből sajnos a korábban citált g*ci emberek (akikre utaltam Dextrose-hoz intézett korábbi szózatomban) hatalmas hasznot húztak.

A nagy hibát ott lehet elkövetni hogy a még meg sem keresett pénzt is a zsebében érzi az ember és akkor arra építi a további megkeresett vagyonokat. Aztán összedől az egész. Kicsit olyasmi mintha valaki a saját fejében megalkotja a nagy hitelválságot. És kidurran a lufi.

Neki konkrétan enni sem volt pénze, nem hogy fapadosra. A telefonról letelefonálta az egységeket villámgyorsan, aztán már konnektor sem volt ahova a töltőt bedughatta volna, így fogadni sem tudott hívásokat. De amúgy is tökmindegy volt, mert a roaming hamar leeszi a feltöltőkártyáról az egységet. Egy tragédia volt, amit művelt, de legalább most akkor már ezt is kipróbálta és még sem döglött bele. De mondjuk nem sok hibádzott ahhoz sem....
.
.
.

#136 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 14:59

...

Ha valóban az ő igazolványának a száma az... De talán még akkor sem...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#137 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 15:03

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 15:18

...
A nagy hibát ott lehet elkövetni hogy a még meg sem keresett pénzt is a zsebében érzi az ember és akkor arra építi a további megkeresett vagyonokat. ...

Mert túl sokat fantáziálnak az emberek, ahelyett, hogy néha gondolkodnának is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#138 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 06. 16:02

Gondolom, az egész világon, csak ez az IWIWen is regisztrált, a szig számát is megadó, megbízható, :nevet:  miskolci ember képes arra, hogy téged és hozzád hasonló kvalitású képzett pedagógusokat találjon.

Természetesen, mivel a csávó erősen patrióta ezért főleg Magyarországon és mivel erősen lokálpatrióta, ezért főként BAZban és Nógrádban keresi (és persze meg is találja!!!) azt a szemelyzetet, amelyik a perfekt amerikai-angol mellett, mellékesen, legalább társalgási szinten beszéli a hébert és amelyik természetesen, megfelelő tájékozottsággal rendelkezik az ortodox zsidó vallás és kultúra legtöbb területén.

Gondolom ezek csak a minimum elvárások, hiszen ha csak bérrabszolga segédmunkás kéne, akkor csak találnának, abból (az óvatos becslések szerint) 30 millió illegális bevándorlóból, 25-30-at, akiket egy oda-vissza tengerentúli repülőgépút költségei nélkül, akár éhbérért is tudnának alkalmazni.

#139 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 16:15

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 17:02

Gondolom, az egész világon, csak ez az IWIWen is regisztrált, a szig számát is megadó, megbízható, :nevet:  miskolci ember képes arra, hogy téged és hozzád hasonló kvalitású képzett pedagógusokat találjon.

Mondjuk iwiw-re bármit is alapozni... :D Fórumon nincs regelve? :nevet2:

#140 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 16:50

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 17:02

Természetesen, mivel a csávó erősen patrióta ezért főleg Magyarországon és mivel erősen lokálpatrióta, ezért főként BAZban és Nógrádban keresi (és persze meg is találja!!!) azt a szemelyzetet, amelyik a perfekt amerikai-angol mellett, mellékesen, legalább társalgási szinten beszéli a hébert és amelyik természetesen, megfelelő tájékozottsággal rendelkezik az ortodox zsidó vallás és kultúra legtöbb területén.

Gondolom ezek csak a minimum elvárások, hiszen ha csak bérrabszolga segédmunkás kéne, akkor csak találnának, abból (az óvatos becslések szerint) 30 millió illegális bevándorlóból, 25-30-at, akiket egy oda-vissza tengerentúli repülőgépút költségei nélkül, akár éhbérért is tudnának alkalmazni.

Ő jóba van a táborvezetőkkel, és ő szervezi nekik az embert. Már évek óta csinálja, azt mondja. Ebben megvvan a szervező haszna. Gondolom kiharcolta magának, hogy ő szerezze az embereket.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 06. 16:50 -kor

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.