HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 14. 09:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 23:13

Azért az milyen má, hogy az internetes csalásnál már csak az olajkitermelés fizet jobban?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#402 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 09:44

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 10:11

Tényleg biztosítás van-e? Az fontos.

...

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 23:07

Kötünk viszont életbiztosítást.

Erre írtam neki, hogy az nem elég. Na, de várjuk ki mi lesz belőle. Majd a végén Dex jön vissza $-papaként, magyart törve, felhőkarcolók és olajfúrók tulajaként, m1-en "Ájvdi szididö véjenfor gátnmá dzsár" nyilatkozattal, mi meg csak irigykedünk  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#403 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 14. 10:02

Azért az a K@H trambulin elég vékonka, a 80 forinttal, főleg ha megint gyengülni ezd a jó kis magyar valuta. A Trambulin az Maestro? Mert azt szerintem USÁban sok helyen a hajadra kenheted, főleg a hegyekben, én még Írországban is szívtam vele. Másrészt az a kártyacsalád tudtommal diákoknak van, mondjuk van hozzá baleset, poggyász, és utasbiztosítás, legalábbis nekem volt.
KomposztWC

#404 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 10:07

Dextrose, én tudok egy 7-szer jobb melót, de az nem 50k, hanem 100.
Ide utald: 11745678-11223344-55667788, aztán a részleteket majd megbeszéljük.
:)

Igazolvány számom: AP778899
Iwiw oldalam:http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=993469803

Viccet félretéve: én is kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki ebből. Remélem lesz még lehetőséged írni a fórumba utána is.
:)

#405 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 10:22

Beszéltünk a szervezővel. Iinkább kedden ér rá. Az Ibusz Air-port partner nevű cgénél vesszük meg a jegyet. Majd kedden megbeszélünk mindent részletesen.

De már most nemt tEszik valami: kiderült, hogy csak 3 hetente fognak fizetni. Ez így gáz Mi az hogy 3 hetente?

Először ugy volt, hogy hetente fizetnek. Azután ugy volt,hogy az első hetet nem fiztik ki, mert a táborvezetőknek kell az a pnz valamire. Most meg már 3 hetente?  :think:

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 14. 10:25 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#406 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 10:24

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 11:02

Azért az a K@H trambulin elég vékonka, a 80 forinttal, főleg ha megint gyengülni ezd a jó kis magyar valuta. A Trambulin az Maestro? Mert azt szerintem USÁban sok helyen a hajadra kenheted, főleg a hegyekben, én még Írországban is szívtam vele. Másrészt az a kártyacsalád tudtommal diákoknak van, mondjuk van hozzá baleset, poggyász, és utasbiztosítás, legalábbis nekem volt.

Szerintem USA-ban nem gond a Mastercard.

Azt már nem tudom, hogy úgy van-e mint pár éve, amikor is a VISA az USD alapú, a mastercard meg EUR alapú volt, így az USD alapú pénzköltést dupla konverzióval számolták át HUF-ra. USD->EUR->HUF. De ez pár % volt anno.

Írország az speciális ebből a szempontból, asszem ott az Chipes kártyák mennek a legjobban. Ha jól rémlik ott cserélték az egész elfogadórendszert nagyon nagyon sokért, mert nagy volt a kártyacsalások aránya, de aztán ettől is alig javult a helyzet :)

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#407 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 11:04

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 11:22

Először ugy volt, hogy hetente fizetnek. Azután ugy volt,hogy az első hetet nem fiztik ki, mert a táborvezetőknek kell az a pnz valamire. Most meg már 3 hetente?  :think:

Keddig alaposan szedd össze minden olyan kérdésedet, amiben eddig szerepelt a "szerintem" meg az "állítólag". És addig ne engedd elmenni az ürgét, amíg minden kérdést le nem tisztáztatok, még ha első pillantásra apróságnak tűnik is. Közben jegyzetelj bőszen, és ha nagyon el akarnak hajtani, vagy maradnak olyan fontos részletek, amire nem tudnak mit mondani, akkor hagyd ott őket a francba.

#408 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 11:17

80k huf??? Vegulis ket nap szallas talan kijon belole :D
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#409 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 11:28

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 22:16

Az ételt a tábor biztosítja, de viszek konzerveket +kenyeret a biztonság kedvéért, ha netán átbaszas lenne. Viszek 2 liter ásványvizet is.  :Đ

A kaját felejtsd el. A reptéren vannak külön osztagok akik az élelmiszert veszik el a népektől. Kis "egyenruhás" kutyákkal mennek rá a csomagokra is, a kutya kiszagol mindent. Az almát is kiveszik a kezedből és elégetik. Mindent elégetnek. Nem lehet semmit bevinni, mert félnek a fertőzésektől. Majd veszel ott. Az hogy drága az egy dolog. Főleg a reptéren. De hát erre van a pénz.

Meg van egy olyan fogalom is, hogy immigration officer. Ők általában az adott pillanatban megfelelnek az Atyaúristennek. Mert eldönthetik hogy beléphetsz-e az USA területére vagy sem. Mivel ha a repülő átvisz a nagy vizen és leszálltok a reptéren, akkor még jogilag nem vagy az USA területén, csak ha az immigration officer átenged. Ha nem tetszel neki akkor mehetsz vissza azonnal a következő géppel. Volt egy kollégám akinek német neve van és kicsit szikár humora van szegénynek. Nem tetszett a tisztnek és mehetett vissza. Nem számított hogy üzleti tárgyalásra igyekezett Alabama államba, visszafordították. Annyit érdemes még tudni hogy egyes légitársaságok esetén még Európában megtörténik a beléptetés és akkor már nem fordíthat vissza a tiszt. Azt hiszem hogy a KLM ilyen például.

A telefon is fontos. A frekvencia egy dolog. Legyen független is, hogy tudjál bele tenni ottani feltöltős kártyát. Akkor sokkal jobban fogsz kijönni. MErt ha minden adott hívás egy csoda kis roaming (van engedélyezve egyáltalán?) akkor hamar leszipkázza a kártyád egyenlegét a rendszer. Aztán akkor kakukk. Az akksi feltöltése is lehet gond, ha mondjuk egész nap rohangálnod kell és nincs saját kis helyed ahol nyugodtan ott tudnád hagyni a telcsit. És mondjuk a generátor adott napon két órát megy, mert ugye erdei táborról van szó távol a világ zajától. Jó, vezetések elektromosság már csak lesz.

A kaja hogy van? Tényleg jár neked is kaja vagy fizetni kell? Esetleg önellátás?

Hol van bolt? 5 mérföldre vagy 15 mérföldre?

Mennyi ruhát viszel? Milyen terepre? Sportcipő kell vagy bakancs? Oltás? Gyógyszerek? Allergia? Egy sima hasmenés is elég durva tud lenni ha nincs rá gyógyszer és mondjuk 5 napig fosol. Ki lehet száradni simán.

Szülőknek hagysz valami komolyabb elérhetőséget is? A koordináták arra valók hogy a Kurksz legénységének a hozzátartozói oda szórják a virágot. Különben sem viszik el őket oda, csak a nyílt tengerre és azt hazudják hogy felette vannak...
.
.
.

#410 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 11:31

Ká és Há Trambulin

Ez a kártya Maestro, nem Mastercard. Tehát gondok adódhatnak a fizetéssel. Kellene dombornyomott kártya és rajta sokkal több pénz.

A legjobb lenne valami rendes American Express, mert oda mész ahol ezt a legjobban szeretik.
.
.
.

#411 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 11:34

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 12:28

A koordináták arra valók hogy a Kurksz legénységének a hozzátartozói oda szórják a virágot. Különben sem viszik el őket oda, csak a nyílt tengerre és azt hazudják hogy felette vannak...

:up:  :nevet:

#412 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 11:37

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 12:28

A kaját felejtsd el. A reptéren vannak külön osztagok akik az élelmiszert veszik el a népektől. Kis "egyenruhás" kutyákkal mennek rá a csomagokra is, a kutya kiszagol mindent. Az almát is kiveszik a kezedből és elégetik. Mindent elégetnek. Nem lehet semmit bevinni, mert félnek a fertőzésektől. Majd veszel ott. Az hogy drága az egy dolog. Főleg a reptéren. De hát erre van a pénz.

Meg van egy olyan fogalom is, hogy immigration officer. Ők általában az adott pillanatban megfelelnek az Atyaúristennek. Mert eldönthetik hogy beléphetsz-e az USA területére vagy sem. Mivel ha a repülő átvisz a nagy vizen és leszálltok a reptéren, akkor még jogilag nem vagy az USA területén, csak ha az immigration officer átenged. Ha nem tetszel neki akkor mehetsz vissza azonnal a következő géppel. Volt egy kollégám akinek német neve van és kicsit szikár humora van szegénynek. Nem tetszett a tisztnek és mehetett vissza. Nem számított hogy üzleti tárgyalásra igyekezett Alabama államba, visszafordították. Annyit érdemes még tudni hogy egyes légitársaságok esetén még Európában megtörténik a beléptetés és akkor már nem fordíthat vissza a tiszt. Azt hiszem hogy a KLM ilyen például.

A telefon is fontos. A frekvencia egy dolog. Legyen független is, hogy tudjál bele tenni ottani feltöltős kártyát. Akkor sokkal jobban fogsz kijönni. MErt ha minden adott hívás egy csoda kis roaming (van engedélyezve egyáltalán?) akkor hamar leszipkázza a kártyád egyenlegét a rendszer. Aztán akkor kakukk. Az akksi feltöltése is lehet gond, ha mondjuk egész nap rohangálnod kell és nincs saját kis helyed ahol nyugodtan ott tudnád hagyni a telcsit. És mondjuk a generátor adott napon két órát megy, mert ugye erdei táborról van szó távol a világ zajától. Jó, vezetések elektromosság már csak lesz.

A kaja hogy van? Tényleg jár neked is kaja vagy fizetni kell? Esetleg önellátás?

Hol van bolt? 5 mérföldre vagy 15 mérföldre?

Mennyi ruhát viszel? Milyen terepre? Sportcipő kell vagy bakancs? Oltás? Gyógyszerek? Allergia? Egy sima hasmenés is elég durva tud lenni ha nincs rá gyógyszer és mondjuk 5 napig fosol. Ki lehet száradni simán.

Szülőknek hagysz valami komolyabb elérhetőséget is? A koordináták arra valók hogy a Kurksz legénységének a hozzátartozói oda szórják a virágot. Különben sem viszik el őket oda, csak a nyílt tengerre és azt hazudják hogy felette vannak...

Na akkor nem viszek kaját.

De ilyeneket, hogy laptop, lehet vinni nem? Vinnék külső hdd-t is, az fémburkolatos. Tényleg, ha fémet viszek, akkor azt detektálni fogja a rendszer, vagycsomagátvizsgáló van csak?

És ezek az immigration officerek ott fognak sorban állni az ajtóban, akiknek csak az a dolguk, hogy figyeljék a tömeget, és randomszerűen visszafordítják azt aki nemtetszik nekik?

Magyarul rámutatnak valakire, hogy hé te ott! Nem tetszik a képed, fodulj vissza!?

Erről márt egyebkent en is hallottam.
Vettem hálózati átalakítókat. A kaja jár, a tábor biztosítja. Reggeli, ebéd, vacsora.

Bolt ha minden igaz van a környéken, de majd ez még kiderül. A tábor honlapja elég kultúrált környezetet mutat, meg civilizáltnak is tűnik. http://moshava.org

Ez egy zsidó tábor, ez a legvalószínübb hogy ide megyunk, de kedden megerősítik még.
Ruhát viszek bőven, de nem olyan sokat, hogy ne kelljen annyi mindent cipelni. Allergiás szerencsére nem vagyok semmire. Gyógyszereket is viszek bőven.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#413 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 11:45

Ferihegy 2, a terminál területe. A kis lépték a bal-alsó sarokban 100 méter.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez meg a JFK, a terminál szintén. A lépték 500 méter.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A második képen nem szűken a terminál van rajta, hanem az egész terület. De buszok ott mozognak kábé, tehát nem feltétlenül úgy lehet csak a buszt elképzelni hogy a kijön a kis csapat az üvegajtón és ott várnak hogy tessék felszállni.

Érdemes lenni kicsit letisztázni hogy merre is vár a busz. A "majd csak megtaláljuk" megoldást felejtsd el. Vagy nem várnak meg vagy egyáltalán rá sem találsz.

Angolul mennyire vagy életképes? El tudod magyarázni hogy mit akarsz? Arra felkészített "az ember" hogy például mit kell mondani a határon? Mert ha nincs munkavállalási vízumod csak túristaként akarsz feketemunkát végezni akkor például ne sokat csacsogj a táborról. De valami fedősztori sem árt hogy miért is mész? Disneyland például. Vagy valami. Mert rákérdeznek hogy mi az utazásod célja. Csak úgy per tangentem.
.
.
.

#414 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:01

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 5:06

honnan? :omg:  :banghead:  :banghead:  :banghead:

Esetleg onnan, hogy megtapasztalja, és majd megírja?
Nekem van több ismerősöm, aki még ennyi nélkül is útnak indult, igaz, az út hosszabb volt, vonat, hajó, stb., többet éltek odaát, és többre vitték, és talán az volt a titkuk, nem voltak ennyien, akik visszahúzták volna.
Odakint azért esélyesebb melót találni, mert már nem is olyan messze, már az EU nyugati felén büdös a munka a honi polgároknak.

Az könnyen beszél, akinek jól fizető zsíros melója van. Nekem pl. nincs. Nem saját szakmámban dolgozom, mégcsak nem is informatikus beosztásban, akinek nem kell programoznia. "Ügyintéző" vagyok,  miközben már több mint 100 MB kódot összepötyögtem a cégnek, ebből úgy 40 MB az, amit ma is használnak.
Azt nem mondhatom, hogy nem igyekeznek megbecsülni, jó csapatban is vagyok, akik tistában vannak vele, hogy ha elmennék, nekik annyi-, de lóvé nincs. Utánajártam, az USA-ban egy olyan mint én, évi 5-700e-t keres minimum. Nekem is szét van küldve évek óta mindenfelé az önéletrajzom, egy válasz se jött sehonnan.
Unokatesóim, akik évekkel fiatalabbak nálam, Angliában melóznak, asztalos meg kőműves melókat már 2-ik házat veszik 5 év alatt. Egyet idehaza, egyet ott.
Odaát azért más világ van még mindig, mert ami innen hiányzik, az ott van, a nyugati világ még mindig mibelőlünk ("keleti piacból" él).

Dex, csak hajrá, sok szerencsét. Nekem annyi is elég lenne, ha elvinnének odáig. Bizony nem fájna a fejem, hogy miként kerülök haza. :)

#415 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:02

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 11:37

Na akkor nem viszek kaját.

De ilyeneket, hogy laptop, lehet vinni nem? Vinnék külső hdd-t is, az fémburkolatos. Tényleg, ha fémet viszek, akkor azt detektálni fogja a rendszer, vagycsomagátvizsgáló van csak?

És ezek az immigration officerek ott fognak sorban állni az ajtóban, akiknek csak az a dolguk, hogy figyeljék a tömeget, és randomszerűen visszafordítják azt aki nemtetszik nekik?

Magyarul rámutatnak valakire, hogy hé te ott! Nem tetszik a képed, fodulj vissza!?

Erről márt egyebkent en is hallottam.
Vettem hálózati átalakítókat. A kaja jár, a tábor biztosítja. Reggeli, ebéd, vacsora.

Lehet vinni laptopot, bekapcsoltatják és jól átnézik. Potenciális robbanóanyag ugyanis. Külső vinyót nem vigyél mert csak gond lesz vele. Odaütődik valamihez, ellopják és nehéz. Elég kevés "felesleges" dolgot vigyél, mert a csomag tömeghatára is adott. A felár pedig fájóan magas.

Az immigration officer nem sétál hanem átenged egy ellenőrzési ponton. Ha nem tetszel neki akkor jól átnéznek vagy leküldenek a pincébe. Ott aztán pucérra vetkőztetés, adott esetben testüreg átvizsgálás. Onnan tudom hogy egy kicsit közel-keleti kinézetű kollégám járt így. Elég barna a bőre, jó gyerek egyébként de ez már gyanút keltett. Tud angolul, teszem hozzá. De a hatalmas afro-amerikai dagadt tiszt kiszedte, aztán mivel 2001.09.11. után történt az utazás extra figyelmességben részesítették.

A csomagot jól átnézik, akár szét is pakoltatják veled. Gumikesztyűs "vámos" is besegít. És mindent vesznek kamerákkal, hogy utólag ne mondhassa senki hogy neki itt tűnt el a zoknija amit a dédnagymama hímezett.

Azt is meg kellene tudni hogy gyógyszerből mit lehet vinni és mit nem. Simán rámondhatják mondjuk egy doboz tablettára hogy ez gyanús és dobd ki. Mert nem amerikai. Bármilyen érvelés azonnal lepereg róluk viszont a replikázás adott esetben pincét is jelenthet. Ha pedig valaki balhézik akkor simán bezárják.

Ami állati fontos és nem vicc. A bomba szó. Úgy lehet csak beszélni róla hogy "B word". Ha mondjuk enegiaitalokról akarsz beszélgetni a beléptetés alatt akkor a Bomba italt inkább hanyagold. Egyáltalán ne beszélgess alatta. Ha kérdeznek akkor válaszolsz. Ha nem kérdeznek akkor csendben vagy. Kábé ezt várják el.

Volt egy angol túristanő aki viccelődött azzal hogy mi van a csomagjában és rámondta hogy bomba. Talán lassan már szabadul...
.
.
.

#416 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:04

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 12:31

Ká és Há Trambulin

Ez a kártya Maestro, nem Mastercard. Tehát gondok adódhatnak a fizetéssel. Kellene dombornyomott kártya és rajta sokkal több pénz.

A legjobb lenne valami rendes American Express, mert oda mész ahol ezt a legjobban szeretik.

Ismerem a Maestro kártyát.

Dobok ide pár idézetet.

Idézet

Use your Maestro card at more than 1,470,000 Maestro merchant locations and over 410,000 ATMs throughout North America. With hundreds of metropolitan areas that offer the some of the globe's finest shopping and dining, and vast reaches of wilderness where you can lose yourself with a backpack and a camera, North America is a world unto itself. Whether you see it by plane, train, boat, or car, use Maestro to get from one place to the next in any number of establishments, ranging from eclectic American shopping centers to cozy, Canadian country inns.

link

Idézet

In the United States, Maestro is a PIN-based debit card network closely related to the Cirrus ATM network, also owned by MasterCard. Like other PIN-debit networks in the U.S., Maestro there relies solely on a standard card and PIN, without a chip; signature-debit transactions in the U.S. are handled through the main MasterCard network or the rival Visa network.

Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy egy dombornyomott (Amex, VISA, MASTERCARD) kártya nagyobb biztonságot nyújt, mint egy sima egyszerű Maestro. Az indulásig meglévő idő alatt még nem lehetetlen egy ilyen beszerzése.

42

#417 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:05

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 11:37

Bolt ha minden igaz van a környéken, de majd ez még kiderül. A tábor honlapja elég kultúrált környezetet mutat, meg civilizáltnak is tűnik. http://moshava.org

A dress code pontot nézted? Adott ruházat kell alighanem. Piercing nem javasolt például.
.
.
.

#418 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:12

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 12:04

Ismerem a Maestro kártyát.

Dobok ide pár idézetet.

link

Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy egy dombornyomott (Amex, VISA, MASTERCARD) kártya nagyobb biztonságot nyújt, mint egy sima egyszerű Maestro. Az indulásig meglévő idő alatt még nem lehetetlen egy ilyen beszerzése.

42

Igen, ezek azok a dolgok amiket leírnak róla. Aztán az adott boltban simán elhajtanak vele mert nem érdekli őket. És hiába érvel az ember, mert lepereg róluk. Sok dolog működik elméletben. Volt például az otépének olyan webkártyája amivel lehetett a neten vásárolni (szerintük). Hát kábé ennyiben meg is állt a mutatvány, sehol nem fogadták el. Dombornyomott kellett.

Nekem egy ideig itt sima Maestro volt, pár alkalommal elfogadták, pár alkalommal elhajtottak vele a boltból. Pedig kint volt a matrica hogy elfogadják de nem volt hozzá személyi igazolványom, csak EU jogsi ami szintén "el kell fogadják" kategória, de nem fogadták el. Svensk legitimation, ezt ismételgették és lepergett róluk az érvelés hogy Svédország az EU tagja és egy EU-szabvány jogosítvány személyi igazolvány is egy tagállamban.

Azóta van dombornyomott kártyám és személyi igazolványom is és kész.

Mivel Dextrose abba az országba igyekszik ami híres arról hogy totálisan fafejű bolti eladókról pereg le az érvelés (akik azt sem tudják hogy Európa hol van) és minden kőkeményen be van szabályozva ezért egy nem teljesen szabvány kártya csak plusz támadási felület ami a szopófaktort növeli.

Üdv!
.
.
.

#419 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:12

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 7:47

Reméljük, hogy nem menekülttábor lesz az :)

Én amikor arábiába mentem melózni akkor ennyivel az indulás előtt már megvoltak az alábbiak:
- szállás
- az hogy saját magamnak kell kaját venni
- repülőjegy, vízum, munkavállalási engedély egy évre
- a telefonszáma annak a kint lévő embernek aki megoldja a transferem
- a pontos munka
- oltások
- biztosítások

És mégis majd betojtam, pedig nem vagyok egy izgulós fajta.

Aztán mikor később ilyen közvetítő céggel ki akartam újra menni Emirátusokba dolgozni és feltettem pár keresztkérdést, a nőci hamar elvérzett mert meg volt győződve, hogy Dubai egy ország, meg fogalma sem volt az ottani munkavállalási feltételekről.

Ja hogy Ontopic is legyek.

Excsajom még régen vett ilyen Baumagbigyót sokszáz K-ért, természetesen sosem láttuk viszont azt a pénzt. Milyen kuss van az üggyel kapcsolatban egyébként. Pár év és simán elsimlizik azt, hogy valaki lenyúlt pár milliárdot.

Ezt most azért kérdezem, mert érdekel, hisz erre soha nem tértek ki híradásokban, csak hogy vannak akik követelnek, és van a Baumag, aki nem fizet.

Szóval, ez a Baumag bigyó nem befektetési jegy, vagy mi a csoda?

#420 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 12:28

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 13:12

Ezt most azért kérdezem, mert érdekel, hisz erre soha nem tértek ki híradásokban, csak hogy vannak akik követelnek, és van a Baumag, aki nem fizet.

Szóval, ez a Baumag bigyó nem befektetési jegy, vagy mi a csoda?

Úgy nézett ki a konstrukció, hogy a Baumagban vásároltál tulajdonrészt X forintért egy szerződéssel, majd ugyanakkor írtatok egy másikat előre dátumozva, amiben egy emelt összeg (hozammal növelt) szerepelt, melyen a baumag ezt visszavásárolja tőled majd.

Tetát hasonló volt, mint egy bankbetét (hozammal), de közben az ember a holding (vagy mifene) tulajdonosává vált. ez azért érdekes szituáció.

Gyakorlatilag ez nem volt más, mint egy jól álcázott pilótajáték, ahol a BAUMAG az új befektetők pénzéből fizetgette ki a hozamokat, illetve vásátolt ingatlanokat ezt-azt.

Aztán amikor fizetési nehézségeik lettek, mindenki pánikba esett és elkezdte kivenni a pénzét ők meg azt mondták, hogy kössz ennyi volt nem tudunk fizetni.

Ez volt kb 4-5 éve.
Emlékszem elmentem egy tüntetésre fotózni, ott volt olyan nyugdíjas néni, aki eladta a házát, lefoglalózta a másikat, de mivel csak 1 hónap múlva kellett fizetnie, betolta a lóvét BAUMAG-ba.
Szerencsétlennek kvázi elvezsett a háza, meg az összes pénze, hacsak nem votl jópofa az akinél lefoglalózta a házikót.

Ha érdekel a sztori bővebben, elő tudom keresni ezeket aszerződéseket, illetve egy másik fórumon van egy topicja, aszem én nyitottam.

42

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23