HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:27

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 20:22

Mivel az officer ellenőrizni nem tudja, így mondhatja, hogy a táborba hívták meg nyelvgyakorlatra.

"Hm, Moshava, Moshava... Tolja csak le a gatyáját!"

#442 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:30

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 15:30

Ha az ember ki akarja magát próbálni egy idegen országban akkor végig kell járni a szamárlétrát.

Ebben lehet valami, elég sok sikertörténetes kolléga aki ismeretlenül indul neki, az álalában csatornamunkás, takarító, jegyszedő, útmunkás, pizzafutár, favágó, szobafestő, ács, meg hasonló volt, aztán mindig a minimál körülményeknél kötöttünk ki, meg a szombaton is 14 órásban megfeszített munkánál. Szóval napközben nem megyünk el netzni, napi 2x2 óra budin ülés, telefonos trécselés, 30 kajaszünettel.
Make love not Wor.

#443 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:33

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 16:15

Hát nem tudom, Te miért vagy kint, de amit leírsz csak megerősíti, hogy a svédek nagy csicska nemzet.
Nem véletlen, hogy valahogy mindig ők vagy a dánok (vagy mindkettő) érintettek, ha például valami sportszerűtlen simli van. pl. az ominózus 2:2-es meccs, ami kiejtette az olaszokat valami világversenyen. Gondolom Ibrahimovic is csak addig svéd, amíg rúgja a gólokat, de egy rossz szava lenne, már fikáznák szét...

Amúgy a kinti melóknak nem tudom, most milyen szezonja van, de én tavaly kerestem állást London környékén és a válság kitörése előtt/után a nyitott pozíciók 770->40 csökkenést mutattak, ebből az az érzésem, hogy most egész Nyugat-Európában meg kell húznia magát minden bevándolónak. Bár egyik ismerősöm most megy ki Svájcba dolgozni, kedden kapta meg a munkavállalási engedélyt, szóval a csúcson mindig van hely! ;)

:offtopic:

Én dolgozni jöttem és új életet kezdeni. Munka van, új élet van, így én most már kábé le is nyugodtam. Fogalmazzunk úgy, hogy jók a diplomáciában és nem haboznak a diplomácia sötét oldalát is alkalmazni ha úgy ítélik meg helyesnek. Nagyon fondorlatos és zárt társadalom.

Ibrahimovic hiába született itt (ha jól tudom), akkor is csak bevándorló marad. Ugyanis a bevándorló szülőktől született, de már itt született gyerek is bevándorló státuszt kap. Ha már az ő gyereke is itt születik, akkor lesz teljes értékű svéd. De akkor is ki fogják nézni, mert megvetik a bevándorlókat. Ez van, ezzel kell itt főzni.

ON:

Igazából meló van, csak kevesebb emberrel látják el ugyanazt. Ergó aki most dolgozik az nagyobb terhelést kap. Az USA munkaerőpiaca nagyon széles szerintem, ott annyira sok feljettségi színvonalon álló állam tömörül, hogy mindenki találhat a maga számámra való munkát. A kérdés az, hogy a kínálat tud-e találkozni a kereslettel.

Üdv!
.
.
.

#444 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:34

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 18:20

Feketén fog dolgozni... Mit mond az Officernek?

-Hol a szálloda ahova megy?
-Nincs szálloda? Akkor rokonhoz megy? Meghívó levél?

-Miért jött USA-ba?
-Mennyi pénzt hozott magával?

-Miért jött egyedül? Csak nem illegálisan dolgozni akar?
-Miért jött csoportosan x magyar fiatal? Csak nem illegálisan dolgozni akarnak?
-Hol a retúr jegy?
-Miért 2 hónap múlvára szól a retúr jegy?

A dolognak ez az olvasata csak most jutott az eszembe.
Úgy visszafordítják mint a picsa...  :(

Ezekre a fordulókra tényleg érdemes lenne felkészülni. Ha oda kerül a helyzet akkor ne legyen csak annyi a válasz, hogy "őőőőőőőő...."
.
.
.

#445 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:54

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 20:27

"Hm, Moshava, Moshava... Tolja csak le a gatyáját!"

Biztos ami biztos, már kipában kell leszállni a gépről  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#446 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:55

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 19:23

Ha van Greencard, akkor menjen, de ne egy táborba menjen havi 1-2 ezer dollárért... 

Tök jó, ha mi összedobjuk a lehetséges opciókat, miszerint ha véletlenül kimondja, hogy pénzt keres, akkor mivel kell alátámasztani, mit mondjon, hogy viselkedjen, ha el akarja sikkasztani, akkor pénzről nem beszél, nem munka, de valami konkrétabb nem árt, mert egyszerűen visszaküldik.

Amúgy mondhat fix 2 hetet, akár le is igazolhatja, az nem baj, ha tovább marad, csak legyen meg vissza útra  repjegy. Bár állítólag az már meg van, meg a meló is :-)
Make love not Wor.

#447 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 19:57

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 18:43

Velem ezt turistaként egyszer lehetne eljátszani. ;) Van még sok szép hely.

Van, de egyszer azt is látni kell, meg mert az jó. Ismerős körbeautózta USÁ-t, oszt hiába nem az a szívem csücske, egyszer oda is el kellene menni nyaralni, csavarogni. Mert tényleg hangos-e a Niagara, vannak-e medvék meg gejzírek, rondák-e a nők, kövérek-e a népek, tényleg egyenízű-e a hamburger, satöbbi.
Make love not Wor.

#448 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 20:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 20:57

Van, de egyszer azt is látni kell, meg mert az jó. Ismerős körbeautózta USÁ-t, oszt hiába nem az a szívem csücske, egyszer oda is el kellene menni nyaralni, csavarogni. Mert tényleg hangos-e a Niagara, vannak-e medvék meg gejzírek, rondák-e a nők, kövérek-e a népek, tényleg egyenízű-e a hamburger, satöbbi.

Én is akarok egy malibui parti házacskát. :D De ha nem engednek, akkor bevágom a durcát. :D

#449 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 20:16

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 16:39

A futó párkapcsolat viszont itt igen népszerű, ajánlom a bárokat Kungsportsavenyen környékén.

Igazad van, az első akadály az hogy ne szaladjanak el a pénzével és a csoda 003-as freemail címmel együtt.

legalább jó nők vannak arrafelé? :)

hát igen, ha legalább 007es lenne  :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#450 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 20:18

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 16:24

Immigration officer: ezzel kár ijesztgetni Dex-et. Neki nem a kinti körülmények a veszélyesek igazán (a tábor korrektnek és jól fizetőnek tűnik), hanem a szervezetlen hozzáállása és naivitása (lesz ami lesz), meg az főleg, hogy az itthoni közvetítő át ne verje.

nem ijesztgetem, ezek megtörténtek, az immigration officer élet-halál ura, az említett esetek után én már csak színjózanon(! 12 óra repülés után!!), vigyázzban mertem velük beszélni, miután bemagoltam a programomat, kivel-hol-mikor-miért. (le is írtam, ott volt a zsebemben.)
Dex, Te is írd le, hidd el megéri azt az 5 percet!
Business as usual. We fucked up everything.

#451 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 20:19

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 20:34

Ezekre a fordulókra tényleg érdemes lenne felkészülni. Ha oda kerül a helyzet akkor ne legyen csak annyi a válasz, hogy "őőőőőőőő...."

na meg az se ártana, ha a kérdést megértené, mert még hasonló lesz a vége, mint a telefonos storynak
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#452 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 20:55

Idézet: perzecutor - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 21:18

nem ijesztgetem, ezek megtörténtek, az immigration officer élet-halál ura, az említett esetek után én már csak színjózanon(! 12 óra repülés után!!), vigyázzban mertem velük beszélni, miután bemagoltam a programomat, kivel-hol-mikor-miért. (le is írtam, ott volt a zsebemben.)
Dex, Te is írd le, hidd el megéri azt az 5 percet!

Na ne már, ezek szerint aki nem beszél angolul az be se mehet? Elhiszem, hogy ki-ki szórnak néhány alakot, de azért ez túlzás.
Én megadom mindenkinek a kellő tiszteletet. A kérdésekre is késségesen válaszolok, ha tudok. Ha az kevés akkor inkább küldjön szépen vissza. :)
Szerk.: Munkavállalásnál persze jogos néhány feltétel, nehogy ottragadjon.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 06. 14. 21:30 -kor

#453 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 21:13

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 17:20

Feketén fog dolgozni... Mit mond az Officernek?

-Hol a szálloda ahova megy?
-Nincs szálloda? Akkor rokonhoz megy? Meghívó levél?

-Miért jött USA-ba?
-Mennyi pénzt hozott magával?

-Miért jött egyedül? Csak nem illegálisan dolgozni akar?
-Miért jött csoportosan x magyar fiatal? Csak nem illegálisan dolgozni akarnak?
-Hol a retúr jegy?
-Miért 2 hónap múlvára szól a retúr jegy?

A dolognak ez az olvasata csak most jutott az eszembe.
Úgy visszafordítják mint a picsa...  :(

Ez a gondolatmenet már az elején megbukik, ugyanis ha van vízuma, akkor az azért van mert munkát kap majd ott.... Onnantól kezdve pedig nyugodtan hivatkozhat a munkahelyre.. A munkát meg miért gondolod, hogy fekete lenne? Csak mert zsebbe kapja a pénzt? Eleve ha megkapja a vízumot akkor be lesz jelentve, hogy ő ott dolgozik ergo nem lesz fekete meló...
(persze merem feltételezni, hogy indulás előtt azért elolvassa dex, hogy mi áll a vízumon :D)

#454 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 21:38

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 21:55

Na ne már, ezek szerint aki nem beszél angolul az be se mehet? Elhiszem, hogy ki-ki szórnak néhány alakot, de azért ez túlzás.
Én megadom mindenkinek a kellő tiszteletet. A kérdésekre is késségesen válaszolok, ha tudok. Ha az kevés akkor inkább küldjön szépen vissza. :)
Szerk.: Munkavállalásnál persze jogos néhány feltétel, nehogy ottragadjon.

Ha nem tudsz felelni a kérdésekre, akkor NEM engednek be. Ha nincs melletted aki tolmácsolna, akkor IJ és mehetsz haza (komolyan!)

Munkát gyakorlatilag zöldkártya birtokában vállalhatsz. Azt pedig nem osztogatnak csak úgy... A fenti kérdéseket a turistáknak teszik föl. Pont azért, hogy a Dex féle feketézőket kiszűrjék.

Zöldkártyát oda olyan nehéz kapni, mint hozzánk állampolgárságot (vagy még nehezebb)
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#455 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 21:41

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:38

Ha nem tudsz felelni a kérdésekre, akkor NEM engednek be. Ha nincs melletted aki tolmácsolna, akkor IJ és mehetsz haza (komolyan!)

Munkát gyakorlatilag zöldkártya birtokában vállalhatsz. Azt pedig nem osztogatnak csak úgy... A fenti kérdéseket a turistáknak teszik föl. Pont azért, hogy a Dex féle feketézőket kiszűrjék.

Zöldkártyát oda olyan nehéz kapni, mint hozzánk állampolgárságot (vagy még nehezebb)

Ok, elhiszem. :)

#456 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 21:42

Idézet: Capri - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:13

Ez a gondolatmenet már az elején megbukik, ugyanis ha van vízuma, akkor az azért van mert munkát kap majd ott.... Onnantól kezdve pedig nyugodtan hivatkozhat a munkahelyre.. A munkát meg miért gondolod, hogy fekete lenne? Csak mert zsebbe kapja a pénzt? Eleve ha megkapja a vízumot akkor be lesz jelentve, hogy ő ott dolgozik ergo nem lesz fekete meló...
(persze merem feltételezni, hogy indulás előtt azért elolvassa dex, hogy mi áll a vízumon :D)

Vízum már nem kell usákiába! Online regisztráció  kell csak indulás előtt x nappal (ez megvolt már?)

Munkához zöldkártya kell, azt Dex nem kap. Nem részletezném, hogy miért.
Ha esetleg mégis kapna, akkor szóljon gyorsan. Egy két cimborám szívesen adna 1-2 millát egy greencardért.

De nem kaphat, mert akkor legalább 5+ alkalommal járt már volna a követségen.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#457 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 21:46

Namost az van, hogy lesz munkavállalói engedélyem, zöldkártyám és vizumom is (ha jol emlékszem ezt mondta a szervező, bár nem tudom nem azonos-e a zuöldkártya a munkavállaloi engedéllyel).

De még szép, 50 ezerér intézzen is már valamit!

Mindebből az következik, hogy nem valószínü hogy feketén dolgoznánk majd ott. De kedden erre is rákérdek.

Továbbá ma beszéltünk telefonon a szervezővel, és ugy fogalmazott, hogy a táborból akik majd értünk jönnek, baj esetén azonosítani fognak minket. Náluk lesznek az útleveles  fényképeink és majd figyelni fognak.  :think:

De ez nem biztos információ. Minden kedden derül ki.

Mindenesetre ami jelenleg a legjobban idegesít, hogy miért csak 3 hetente fizetnek? Itt az zavar, ha valoban azt mondják 3 hét mulva, hogy bocs, de nem fizetünk. Ha ingyen szállás meg kaja kell maradhattok dolgizni ha meg nem lehet eltakarodni ahova akartok.  :think:

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 14. 21:57 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#458 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 14. 21:56

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:46

Namost az van, hogy lesz munkavállalói engedélyem, zöldkártyám és vizumom is
...

Kép

#459 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 21:57

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:46

Namost az van, hogy lesz munkavállalói engedélyem, zöldkártyám és vizumom is (ha jol emlékszem ezt mondta a szervező, bár nem tudom nem azonos-e a zuöldkártya a munkavállaloi engedéllyel).

De még szép, 50 ezerér intézzen is már valamit!

Mindebből az következik, hogy nem valószínü hogy feketén dolgoznánk majd ott. De kedden erre is rákérdek.

Továbbá ma beszéltünk telefonon a szervezővel, és ugy fogalmazott, hogy a táborból akik majd értünk jönnek, baj esetén azonosítani fognak minket. Náluk lesznek az útleveles  fényképeink és majd figyelni fognak.  :think:

Követségen jártál?
Fényképeket adtál le?
Útleveled odaadtad (nekem van amcsi vízumom, az útlevél egy oldalába csinálják bele, igaz az van vagy 6 éves)

#460 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 21:58

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 22:57

Követségen jártál?
Fényképeket adtál le?
Útleveled odaadtad (nekem van amcsi vízumom, az útlevél egy oldalába csinálják bele, igaz az van vagy 6 éves)

Scannelve kérte az útleveleink másolatát.

Nem jártam követségen. Oda minek menjek?

Nem is tudom, nekem talán valamiféle beutazási engedélyről beszélt, meg arrol, hogy 3 hónapig vállalhatok ott minkát.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 06. 14. 22:01 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.