HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:08

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 9:59

. És csodálkoztam, hogy ott mindenki ilyen okos? Vagy ott másnak számít az egyetem, mint itt?

Igen. Te a Harvardot hiszed annak (filmek alapján), ők pedig valamelyik kisváros egyetemére járnak.

Mekkora is a Brazíliai Egyesült Államok területe?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1282 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:12

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:13

USA-ban nem is a gimnaziumon van a hagsuly, az egyetemek a fingatosak. Nalunk mindketto.

Azért egy átlagos erősségű gimnáziumot el lehet végezni lábat lógatva 0 energiából.
Ha az ember egy kicsit csak odafigyel, akkor nem húzzák meg semmiből.

#1283 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:15

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 10:06

Saját visszatükröződésed.

Az hát. Csak visszatükröződés lehet. Dobok is bele gyorsan egy követ, hátha pókhálósra törik. Amúgy igen megtisztelő, hogy szánt rám másfél sort őexcellenciája, és vezet engem utamon a valódi megvilágosodás felé. Máskor csak egy kép vagy egy egysoros idézet szokott repülni  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1284 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:18

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 9:08

Igen. Te a Harvardot hiszed annak (filmek alapján), ők pedig valamelyik kisváros egyetemére járnak.

Mekkora is a Brazíliai Egyesült Államok területe?

Miért hinném ezt??? Nem is hallottunk talán akkoriban olyat, hogy Harvard. Nagy ritkán becsúszott egy-egy ami film a mozikba, egyáltalán nem volt ennyi info, mint mostanában.
Itt sem csak BME volt. (Ami az oda járt ismerősök elmondásai alapján korántsem volt nehezebb, mint egy másik, kevésbé neves egyetem)

Mindegy, ez csak egy mellék gondolat volt. Az volt fura, hogy mindenki egyetemre járt, nekem meg nem volt egy ismerősöm se, aki járt volna. Még "kis" egyetemre sem.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 19. 09:21 -kor

#1285 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:19

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 10:15

Az hát. Csak visszatükröződés lehet. Dobok is bele gyorsan egy követ, hátha pókhálósra törik. Amúgy igen megtisztelő, hogy szánt rám másfél sort őexcellenciája, és vezet engem utamon a valódi megvilágosodás felé. Máskor csak egy kép vagy egy egysoros idézet szokott repülni  :D

Hmm... érdekes stílusú reakció. Nem újdonság, mintha leírtad volna párszor, VELED hogyan beszélnek.

Vajon miért?

#1286 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:22

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 10:18

Miért hinném ezt???
Itt sem csak BME volt. (Ami az oda járt ismerősök elmondásai alapján korántsem volt nehezebb, mint egy másik, kevésbé neves egyetem)

Mindegy, ez csak egy mellék gondolat volt. Az volt fura, hogy mindenki egyetemre járt, nekem meg nem volt egy ismerősöm se, aki járt volna. Még "kis" egyetemre sem.

Én se ismertem senkit, aki egyetemre járt, ameddig nem jártam egyetemre. :D Világ végéről jöttem, na. :D

#1287 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:24

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 10:18

Miért hinném ezt???

Igen, a megfigyelésed rendben, csak éppen - talán tapasztalatok hiányában - nem érzékeled, hogy a Harvard, az UCLA vagy a MIT és egy USA kisvárosi egyetem között mekkora az arányeltérés.

Ha a BME az egyetem, akkor az ottani kisvárosiakhoz talán valamelyik budapesti gyakorló gimnázium hasonlítható...

#1288 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:28

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 9:24

Igen, a megfigyelésed rendben, csak éppen - talán tapasztalatok hiányában - nem érzékeled, hogy a Harvard, az UCLA vagy a MIT és egy USA kisvárosi egyetem között mekkora az arányeltérés.

Ha a BME az egyetem, akkor az ottani kisvárosiakhoz talán valamelyik budapesti gyakorló gimnázium hasonlítható...

Mindegy, hagyjuk ... nem a lényeget fogtad meg ... :confused:

#1289 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:29

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 9:22

Én se ismertem senkit, aki egyetemre járt, ameddig nem jártam egyetemre. :D Világ végéről jöttem, na. :D

Én meg nem jártam egyetemre, mégis ismerek sok embert, aki járt :)

#1290 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 13:29

Idézet: bean - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:20

(Mindig is viccesnek találtam azokat akik az amcsikat ezért basztatják, kicsit utazol az USÁ-ban mindjárt rájössz miért. Mintha kissé nagydarab lenne.)

Mintha Oroszország még nagyobb lenne, róluk mégsem alakult ki ez a kép, hogy fingjuk sincs mi van a térképen.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1291 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 13:37

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 9:06

Egyébként valamilyen szinten érthető is: mi a túrónak megtanulni, hogy hol van pl. Magyarország, amikor az ottani emberek 99,9%-a soha életében nem jön ide. Akit érdekel, az elolvassa, megnézi a tévében, vagy mit tudom én.

Mi a túrónak.... hát mondjuk azért h ne legyen segg hülye. Hogy tudja, nem az usa az egyetlen ország a Földön, avagy nem az USA maga a világ. Általános műveltséghez tartozna, kár hogy az átlagamcsi általánosan műveletlen, már ami a világ dolgait illeti.

Idézet

Na meg igazából mi sem tudjuk, még talán felsorolni sem az usa nem az összes, de mondjuk 10 államát.

Miért kéne tudnunk felsorolni? Ha nekünk tudnunk kéne az összes usa tagállamot akkor nekik pl a mi 19 megyénket kellene tudniuk. Ellenben amíg egy átlagmagyar fel tud sorolni jópár usa tagállamot, addig az átlagamcsi azt se tudja hol van Magyarország (mintahogy a többi ország helyéről sincs tudomása), nemhogy megyéket megtudna nevezni.
Persze bőven elég lenne ha tudná melyik ország hol van, dehát nem tudja, és ami még nagyobb baj, nem is érdekli.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1292 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 13:42

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 14:37

Ha nekünk tudnunk kéne az összes usa tagállamot akkor nekik pl a mi 19 megyénket kellene tudniuk.

Na neee. Azért terület/lakosságszámra mekkora mondjuk Texas Heves megyéhez képest?
Na mi Nebraska fővárosa?
Ugye-ugye.

Szerkesztette: 7of9 2009. 07. 19. 13:44 -kor

"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1293 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 13:45

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 14:42

Na neee.

Pedig de. Azzal van egy szinten. Persze nyilván ezt senki se várja el, de azért ne hasonlítsuk már az usa tagállamokat egy egész ország helyzetéhez.

Közben szerkesztetted egy adag hülyeséggel. Szövegértelmezés nem az erősséged látom :)

Szerkesztette: Valdy 2009. 07. 19. 13:47 -kor

#1294 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 13:54

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 14:45

Pedig de. Azzal van egy szinten. Persze nyilván ezt senki se várja el, de azért ne hasonlítsuk már az usa tagállamokat egy egész ország helyzetéhez.

Közben szerkesztetted egy adag hülyeséggel. Szövegértelmezés nem az erősséged látom :)

Ha azt mondod, h egy hazai megye egy szinten van egy usa tagállammal, akkor nincs mit mondanom.

Volt az a kvízműsor, amikor a amcsi csajtól megkérdezték, mi az EU székhelye, erre kb. azt sem tudta, Európa egy ország-e, vagy mivan.
Na most ez kb. ugyanaz a szint, h. Vágó megkérdezi tőled, mi Nebraska fővárosa.

Okos dolog ez a magyar-hurráoptimizmus, de nehogy már mi legyünk a világ közepe.

#1295 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 13:56

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 14:37

Mi a túrónak.... hát mondjuk azért h ne legyen segg hülye. Hogy tudja, nem az usa az egyetlen ország a Földön, avagy nem az USA maga a világ.

Mi mondjuk mással is képben vagyunk, ferde torony, Niagara, Nevada, kanadai fenyvesek, holland biciklisek, mexikói határőrök, 21 évesig nincs pia, zacskóból ivás, kemény rendőrség, route66, Terminátor, Radiátor, satöbbi :-)

Ha nem is vágom, minden nemzeti parkot, Maci Lacistól együtt, de lehet összességében nekünk az egész világról több fogalmunk lehet, mint első sarki valakinek ott az egész világról, vagy környékéről. Nyilván Vegas az Vegas, Eiffel torony meg kicsit népszerűbb a világban, mint a Tettye, de azért hírekben is beszopták a Bukarest/Budapestet, meg sok mást, ami kicsit ciki. Néha sikerült kikuglizni nagy magyar térklépet is, vagy éppen oroszországgal keverni párat, szomszédaink meg nem voltak.
Make love not Wor.

#1296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 14:03

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 14:54

erre kb. azt sem tudta, Európa egy ország-e, vagy mivan.

Ellenben egyszer valamelyik úgy felsorolta az elnököket, hogy csak lestem. Én magyar államtitkárokkal meg vezérekkel nem lennék így tisztában.

Ellenben a földrész/kontinens)ország dolgokkal csak tisztában lennék, ha nagyságrendileg azt mondják, hogy Nebraska, akkor azt hallomásból is lehet tudni, hogy kb. állam, nem pedig földrész, kontinenst, satöbbi.

De hányadik tagállam, meg dél vagy észak, azon nyilván hümmögnék.
Make love not Wor.

#1297 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 14:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 15:03

Ellenben egyszer valamelyik úgy felsorolta az elnököket, hogy csak lestem. Én magyar államtitkárokkal meg vezérekkel nem lennék így tisztában.

Ellenben a földrész/kontinens)ország dolgokkal csak tisztában lennék, ha nagyságrendileg azt mondják, hogy Nebraska, akkor azt hallomásból is lehet tudni, hogy kb. állam, nem pedig földrész, kontinenst, satöbbi.

Nekem elég annyit tudni, hogy hol van Malibu. :Đ

#1298 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 14:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 15:03

Erről van szó!

Más "kultúra", más történelem, más oktatási rendszer, más méretek, távlatok.
Miért lenne alap egy amcsinak, hogy mi Magyarország fővárosa? Plána a megyék, ugyanmár... Persze, innen meg lejön, h. az amcsik buták, nekem most per pillanat Indonézia fővárosa nem ugrik be, ez van.

Nem a vita kedvéért és ez már nagyon OFF, elnézést.

#1299 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 14:23

:offtopic:  :offtopic:  :offtopic:  :offtopic:
Dex küldött nekem levelet, még mikor még itt volt. Sajnálta, hogy maga is részt vett a témakör szétoffolásában, és kérte, szóljak a moderátornak, hogy esetleg zárja le, vagy tegyen valamit...
Írtam naki, hadd tombolják ki magukat a népek, ha jól esik, oszt majd egyszer beszólok...

Na, most kérek mindenkit, maradjuk a témánál, szóval meglopottak, történeteket...

#1300 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 14:24

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 15:12

Erről van szó!

Más "kultúra", más történelem, más oktatási rendszer, más méretek, távlatok.
Miért lenne alap egy amcsinak, hogy mi Magyarország fővárosa? Plána a megyék, ugyanmár... Persze, innen meg lejön, h. az amcsik buták, nekem most per pillanat Indonézia fővárosa nem ugrik be, ez van.

Nem a vita kedvéért és ez már nagyon OFF, elnézést.

Ja mert más "kultúra", ezért tőlük nem is várod el h tudják mi hol van, ellenben pl egy magyartól elvárod, hogy fel tudja sorolni az usa tagállamokat, érdekes :) A földrajzi ismeretek nem kultúra függők.

Amíg nem hozzák létre az európai egyesült államokat addig ne kezeld már úgy Mo-t mint egy tagállam :) Köszönöm :)

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.