HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 01. 08:34

Idézet: djculture - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 8:13

Jaja Samott fórumtárs jól leirta felesleges feljebb váltani sőt visszakell menni a régi csomagra mert ha a vonalad ennyit bír hiába csinálsz akármit.Azon szoktam röhögni mikor jönnek hogy a net meg az ip tévé független.Egy kábelen lógnak és osztoznak a sávszélen.
hkpk hát 4 mega ha 1080i/p HD wmw videot akarnál letölteni elég karcsú lenne mire lejönne megőszülnél az tuti :D  Ja hogy minek az?Hát a mai modernizált hiperszuper lcd tv-ken már a dvd is ugy néz ki a kis felbontása miatt mintha egy ezer éves vhs-t néznél.Ez van ezt hozza a technika...
Bár én 720p nél maradok az még elviselhető lcd tv-n is és nem foglal 25-40 gigát egy film ;)

Hát igen, ma már a nem DVD minőségű adást lefikázzák ...
A 700 Mb-os avikat sokan meg se nézik.

A 80-as évek végén, meg a 90-es évek elején voltak a piacos videókazetták.
Jogvédők, meg ilyenek nem léteztek, senkinek eszébe sem jutott, hogy ezzel kárt okoznak a piacos másolók.
Olcsón adták a portékát, sokszor egy üres kazetta árában, vagy nem sokkal fölötte.
Viszont a minőség csapnivaló volt, mert nem tudom, hogy másolták, vagy hányadik kópia kópiájáról készült, de általában állat rossz volt. Volt, hogy a film végén nem látszott, hogy Bruce Lee győzött-e vagy az ellenfele :)
És persze külföldi hanggal volt. Hiszen magyar szinkron nem is volt ezekhez a filmekhez. Feliratozni akkoriban max. nagyobb stúdióban tudtak talán, ezért egy lehetőség volt a magyarosításra: hang alámondás. Egy hang beszélt, minden szereplő szövegét ő mondta el, és egy teljesen monoton fahangon, végig ugyanazzal a hangerővel és hangszínnel, abszolút semmi érzelem, vagy felkiáltás, stb ...
Hozzá képest a mai kamerás mozifilm felvételek olyanok, mint mondjuk a fekete-fehér adáshoz képest a HD TV.
És a fél ország ezt nézte, mert máshonnét nem tudott beszerezni jó filmeket.
Az ország másik felének meg nem volt videója.

Persze fejlődött a technika, fejlődtek az igények.
De azért van egy határ, ami fölött már nincs értelme.

#1382 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 09:12

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 9:34

hang alámondás. Egy hang beszélt, minden szereplő szövegét ő mondta el, és egy teljesen monoton fahangon, végig ugyanazzal a hangerővel és hangszínnel, abszolút semmi érzelem, vagy felkiáltás, stb ...

Hát 4 éve még pár lengyel moziadón igy nyomták a filmeket pl polonia1 :D
ontopic:Örvendetes látni hogy Dextrose még él:)

Szerkesztette: djculture 2009. 08. 01. 09:14 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1383 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 08. 01. 11:07

Idézet: djculture - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 10:12

Hát 4 éve még pár lengyel moziadón igy nyomták a filmeket pl polonia1 :D
ontopic:Örvendetes látni hogy Dextrose még él:)

Hát, én nemrég voltam kint Varsóban, és nem csak egy csatornán nyomták alámondásosan. Asszem én pont a Tengó és Kesst láttam. Állat.

Kinti kolléga mondta, hogy a rendszerváltás után náluk is megindult a szinkronizálás, nem is ment rosszul, de a nép visszakérte az alámondást.  :omg: A mai napig sok filmet így játszanak, főleg a TVk, és csak a gyerekeknek való dolgokat szinkronizálják teljesen.
KomposztWC

#1384 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 11:16

Erdekes. Nem tudtam, hogy ez ilyen IPTV, nem en kotottem be meg anno..apos hasznalja a TV-t, mi meg inkabb a Netet. Valoban egy kabelen, a telefonvonalon van mind a TV mindpedig a Net.
Franc. Nekem eleg lenne ez a 6Mbit, 700kbyte-al tudom letolteni a filmeket, igy egy DivX kb 20 perc, nem pedig 2 ora mint korabban. Nem mellesleg a 720/1080p is joval gyorsabban jon. A baj, hogy apos szinte egesz nap TV-t nez, meg keso este is (klasszikus zene csatorna) ezert ha belegondolok, sose tudok majd teljes szelessegen letolteni.
Grrr.

Amugy aszontak, hogy ha 20asra valtunk akkor a TV a maga 4-et elfoglalja, de nekunk maradna 14-16. Az mar szep, meg ha nem is kene ekkora sebesseg jobban megeri (hiszen csak 1500 forinttal tobb a havidij) mint a mostani, ami effektive 1024-es, mint korabban.
A gond az, hogy a jelenlegi modem valoszinu limitalva van (regi modell) es csak 8-ig birja, tehat egy uj modemet kene venni es bekonfigolni.

A masik baj, hogy ebben a hazban egyelore csak ez a szolgaltato erheto el.

Nem tudom, meg megdumalom asszonnyal mi legyen meg meg beszelek veluk legalabb 1x telefonon, megtudni mukodne-e a 20 es a modem birja-e, ha nem akkor mi a teendo.

#1385 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 11:19

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 12:07

Hát, én nemrég voltam kint Varsóban, és nem csak egy csatornán nyomták alámondásosan. Asszem én pont a Tengó és Kesst láttam. Állat.

Kinti kolléga mondta, hogy a rendszerváltás után náluk is megindult a szinkronizálás, nem is ment rosszul, de a nép visszakérte az alámondást.  :omg: A mai napig sok filmet így játszanak, főleg a TVk, és csak a gyerekeknek való dolgokat szinkronizálják teljesen.

Aha akkor ezért van ez, pont lestem is mondom a polonia1 az a legnagyobb kereskedelmi tv arrafele és ott is hangalámondás ment ;)
Hádédész..

#1386 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 11:27

Egy hang beszélt, minden szereplő szövegét ő mondta el, és egy teljesen monoton fahangon, végig ugyanazzal a hangerővel és hangszínnel, abszolút semmi érzelem, vagy felkiáltás, stb ...

Szláv nyelvterületen elterjedt. Megmaradt igénytelenség. Valami borzalom. Inkább akkor érdemesebb eredeti nyelven nézni, még akkor is, ha nem ért belőle semmit az ember.

Persze fejlődött a technika, fejlődtek az igények.
De azért van egy határ, ami fölött már nincs értelme.

Technika fejlődésének mindig van értelme, bármilyen határon túl. Csak társadalmi méretekben nehéz elterjeszteni. Így is milyen megváltás már a digitális technika. A kép kockásodhat, de nem olyan zajos és instabil, mint az analóg és a sokadik lejátszás után sem veszít a minőségéből.

De a magasabb felbontást is sokkal megnyugtatóbb nézni, szinte üdítik a szemet a részletek: látszódó apró bőrkráterek (hiába a tonna smink), szemerezet (épp a Mozdonyfüst topikban írtam erről) és egyéb apróságok. Mintha egy másik dimenzióba lépnénk. A filmeknek szerintem egy rossz szokása terjedt el mostanában: az emberi hang túl soványan van felkeverve, 0 erősítés. Ezzel szemben az effektek, zene olyan brutálisan erősítve, túl nagy dinamikával van hozzámixelve, majd bexarik az ember, ha olyan hangerőn nézi, hogy a szereplőket is szeretné érteni. Főleg olcsóbb eszközökön zavaró. Ez a tendencia egyáltalán nem tetszik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1387 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 11:39

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 12:16

Erdekes. Nem tudtam, hogy ez ilyen IPTV, nem en kotottem be meg anno..apos hasznalja a TV-t, mi meg inkabb a Netet. Valoban egy kabelen, a telefonvonalon van mind a TV mindpedig a Net.
Franc. Nekem eleg lenne ez a 6Mbit, 700kbyte-al tudom letolteni a filmeket, igy egy DivX kb 20 perc, nem pedig 2 ora mint korabban. Nem mellesleg a 720/1080p is joval gyorsabban jon. A baj, hogy apos szinte egesz nap TV-t nez, meg keso este is (klasszikus zene csatorna) ezert ha belegondolok, sose tudok majd teljes szelessegen letolteni.
Grrr.

Amugy aszontak, hogy ha 20asra valtunk akkor a TV a maga 4-et elfoglalja, de nekunk maradna 14-16. Az mar szep, meg ha nem is kene ekkora sebesseg jobban megeri (hiszen csak 1500 forinttal tobb a havidij) mint a mostani, ami effektive 1024-es, mint korabban.
A gond az, hogy a jelenlegi modem valoszinu limitalva van (regi modell) es csak 8-ig birja, tehat egy uj modemet kene venni es bekonfigolni.

A masik baj, hogy ebben a hazban egyelore csak ez a szolgaltato erheto el.

Nem tudom, meg megdumalom asszonnyal mi legyen meg meg beszelek veluk legalabb 1x telefonon, megtudni mukodne-e a 20 es a modem birja-e, ha nem akkor mi a teendo.

Tv tunyerrel szvsz jobban járnál.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1388 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 11:44

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 9:09

Monjuk ja.

De az már más kérdés, mi a túrónak ekkora sávszélesség. Mondjuk, ha jó olcsón adják, akkor esetleg hadd szóljon, de amúgy meg meddig kell srófolni, meg miért?

Nekem 4 M-s mezei ADSL-em van, oszt jó ha 3800 kps lefele, és 120 felfele, bár ez utóbb mostanában inkább 60. És sokszor eszembe jut, minek ekkora? Igaz, nem szoktam nagy cumókat letölteni, de még ha töltenék is, órák alatt sikerülhetne megtölteni sok sok lemezt így is. Emiatt nem kellene nekem gyorsabb net, miért? Hogy percek alatt teljenek meg a lemezek?. Más indok esetleg a hipergyors NET-re?
(jútúb hülyeségek HD módban szerintem nem indok. a gyerek szerint igen, de neki nincs szavazati joga)

Ja, és én a 4 megáért fizetek 6500-at havonta, és még TV sincs benne.

egyrészt pl agybajt kapnék, ha több száz megákat negyed megabiten kellene feltöltenem (néha így is), másrészt valószínűleg a gyerek is találna olyan hülyeségeket, amikért te pénzt adsz :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1389 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 12:15

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 11:27

Technika fejlődésének mindig van értelme, bármilyen határon túl. Csak társadalmi méretekben nehéz elterjeszteni. Így is milyen megváltás már a digitális technika. A kép kockásodhat, de nem olyan zajos és instabil, mint az analóg és a sokadik lejátszás után sem veszít a minőségéből.

Félreérthető voltam.
Nem a technika fejlődésének nincs értelme, hanem a felbontás növelésének.

De a magasabb felbontást is sokkal megnyugtatóbb nézni, szinte üdítik a szemet a részletek: látszódó apró bőrkráterek (hiába a tonna smink), szemerezet (épp a Mozdonyfüst topikban írtam erről) és egyéb apróságok.

Ismerős vett HD felbontású tévét.
El volt ájulva tőle. Mondjuk annyira nem ájultam el, de szebb a képe, mint a sajátomé.

Igazából azért kell növelni a felbontást, mert nagyobbak a képernyők.
Egy 45 cm-es tévét 3 méterről nézve bizonyára nem látszódna a különbség a normál tv adás és a HD adás között, mert összemosódnak a részletek.
Később bizonyára lesz majd még nagyobb felbontás is, ahogy egyre nagyobb tévéket gyártanak, pl. egy 3 méter széles képernyőhöz már az 1080 sor is kevés lesz.

A filmeknek szerintem egy rossz szokása terjedt el mostanában: az emberi hang túl soványan van felkeverve, 0 erősítés. Ezzel szemben az effektek, zene olyan brutálisan erősítve, túl nagy dinamikával van hozzámixelve, majd bexarik az ember, ha olyan hangerőn nézi, hogy a szereplőket is szeretné érteni.

Igen, ezt én is észrevettem már többször.
Eredeti hanggal is ilyenek, vagy csak a szinkront nem jól tették bele? Én mindig ez utóbbira gondoltam.

#1390 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 12:22

nekem úgy tűnik, hogy a szinkronoknál az atmoszféra szokott elveszni. a problémát inkább abban látom, hogy a filmeket mozihoz keverik/masterelik, ott teljesen rendben van, hogy van dinamikája a hangnak, és egy robbanás sokkal nagyobbat szól, mint a beszéd. a másik probléma lehet, ha az ember nem olyan hangrendszeren nézi a filmet, mint amire az ki van találva. ha nincs centersugárzó, és a dvdjátékos (vagy a tévénél az illetékes, vagy a pc-s lejátszó, esetleg aki a dvdripet készítette :p ) szarul keveri le sztereóba, akkor az ami centeren szólna (az emberek hangja nagyrészt) sokkal halkabb lesz. ilyen helyzetben érdemes használni a dvdken sokszor jelen levő sztereó hangsávot :)

#1391 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 12:37

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 12:27

A filmeknek szerintem egy rossz szokása terjedt el mostanában: az emberi hang túl soványan van felkeverve, 0 erősítés. Ezzel szemben az effektek, zene olyan brutálisan erősítve, túl nagy dinamikával van hozzámixelve, majd bexarik az ember, ha olyan hangerőn nézi, hogy a szereplőket is szeretné érteni. Főleg olcsóbb eszközökön zavaró. Ez a tendencia egyáltalán nem tetszik.

Road.Of.No.Return (ahonnan nincs visszatérés) filmet most néztem ott meg valahogy nagyon furi hogy nem durran a pisztoly mint más mai filmekbe a robbanás se hangszórót tépő a végén.Nem is tudtam hova tenni ezt az egészet de a film tetszik.
Hádédész..

#1392 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 20:29

hi

Na az van hogy a gyerek aki pennsilvaniabol jott, mégsem abbol a táborbol jott ahova mentunk volna. Az egy jol menő tábor még most is.

Ez a gyerek megjött hozzánk, benézett a hajlékunkba és hazament. :D

Most jött egy férfi hozzánk egy másik táborbol, vmilyen Sándor. Ő is konyhás lesz.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1393 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 11:14

Szláv nyelvterületen elterjedt. Megmaradt igénytelenség. Valami borzalom. Inkább akkor érdemesebb eredeti nyelven nézni, még akkor is, ha nem ért belőle semmit az ember.

Apósom orosz és az ukrán műholdas csatornákat nézi. A mai napig röhög azon (évek óta ezt csinálják), hogy az orosz filmeket ukrán felirattal adják. Gyakorlatilag ugyanaz a nyelv, csak kicsit másképp írnak benne pár szót (meg pár kifejezés más)...  :omg:  :Đ
Viszont így én is tudom nézni az amerikai filmeket, mert a hangalámondás ott is dívik - igaz, már ügyelnek arra, hogy a férfi szövegeket férfi, a nőieket nő, a gyerekszövegeket pedig gyerek mondja, de sokkal nem lett jobb...  :D

Szerkesztette: Sityi 2009. 08. 03. 11:16 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 11:30

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 12:14

Gyakorlatilag ugyanaz a nyelv, csak kicsit másképp írnak benne pár szót (meg pár kifejezés más)...  :omg:  :Đ

bogdan a téma szakértője, de mintha az orosz-ukrán fronton a kiejtés sem stimmelne... Másrészt ha a kötőszók, ragok nem stimmelnek (tudtommal nem stimmelnek), már kényelmesebb olvasni, mint fejben forgatni.

#1395 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 11. 14:17

:up:

#1396 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 20:29

Na már nemsokara vége ennek az egésznek. Már alig várom. Jövő hét az utolso hét. Elkezdjük a végső takarításokat és megyunk new yorkba. szállás van, repülő vissza van. Brooklynban fogunk lakni  a D metró végállomása közelében nem a partnál. Ott leszunk pár napot, jövünk szeptember elsején haza.

A következő project anglia lenne, vár egy család oda szeptember 14 től, heti 65 fontért. rokon intézi, de lehet lemondom mert már nincs ami motiválna, elegem lett külföldből. meg kevés is amit kínálnak.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1397 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 20:33

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 21:29

Na már nemsokara vége ennek az egésznek. Már alig várom. Jövő hét az utolso hét. Elkezdjük a végső takarításokat és megyunk new yorkba. szállás van, repülő vissza van. Brooklynban fogunk lakni  a D metró végállomása közelében nem a partnál. Ott leszunk pár napot, jövünk szeptember elsején haza.

A következő project anglia lenne, vár egy család oda szeptember 14 től, heti 65 fontért. rokon intézi, de lehet lemondom mert már nincs ami motiválna, elegem lett külföldből. meg kevés is amit kínálnak.  

Heti 65 font?  :think:  Nem keves ez egy kicsit?
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1398 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 20:35

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 21:33

Heti 65 font?  :think:  Nem keves ez egy kicsit?

nemnem, az nagyon kevés.

#1399 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 20:37

a család azzal érvel, hogy dehát a szállás meg a kaja ingyen lesz. nekem pedig alig lesz valami dolgom a kisgyerekre valo vigyazason kívül.

Ez inkabb csak olyan idővesztegetés lenne sztem...mert nem lenne rossz az egész, de ez még zsebpénznek se jo.

paranormal.hu

#1400 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 20:52

Olvastam a blogot, meg most olvasom az új híreket. Nem akarok okoskodni, nem akarok bölcs lenni. De valahogy sejtettem hogy ez nem lesz könnyű szülés úgymond. És megértem, ha elment a kedved a további kalandoktól.

A 65 font vicces, főleg az az érvelés hogy lesz szállás és kaja. Az au-pair munkáknál ez ugye alap, tehát akkor ez nem érv. Ha meg valami nagyobb város lenne, mondjuk London akkor ott ugye árak is vannak. Na mindegy.

Nekem egy volt kollégám most adta fel éppen, még június elején rúgták ki, azóta nem talált munkát, a pénz elfogy, a türelem elfogy, a kitartás megtörik. Kapott egy ajánlatot Magyarországról és úgy tűnik hogy megy haza 2 hét múlva. Egy másik srác még nyáron hazament és a "kezdő csapatból" van még két potenciális hazamenő jelölt is, mert munka nincs, a pénz meg fogy. Egy srác van még, akinek ugyan van munkája, de a lelkesedés már teljesen kifutott, már csak rutinból van itt úgymond. Látom rajta, hogy menne már. Lehet hogy Németországba megy, mert onnan pár óra alatt leér a szülőkhöz meg a haverokhoz. Neki ez fontosabb, mint hogy itt legyen.

Szóval ez nem egyszerű dolog.
.
.
.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71