HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 15. 20:58

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 21:52

Olvastam a blogot, meg most olvasom az új híreket. Nem akarok okoskodni, nem akarok bölcs lenni. De valahogy sejtettem hogy ez nem lesz könnyű szülés úgymond. És megértem, ha elment a kedved a további kalandoktól.

A 65 font vicces, főleg az az érvelés hogy lesz szállás és kaja. Az au-pair munkáknál ez ugye alap, tehát akkor ez nem érv. Ha meg valami nagyobb város lenne, mondjuk London akkor ott ugye árak is vannak. Na mindegy.

Nekem egy volt kollégám most adta fel éppen, még június elején rúgták ki, azóta nem talált munkát, a pénz elfogy, a türelem elfogy, a kitartás megtörik. Kapott egy ajánlatot Magyarországról és úgy tűnik hogy megy haza 2 hét múlva. Egy másik srác még nyáron hazament és a "kezdő csapatból" van még két potenciális hazamenő jelölt is, mert munka nincs, a pénz meg fogy. Egy srác van még, akinek ugyan van munkája, de a lelkesedés már teljesen kifutott, már csak rutinból van itt úgymond. Látom rajta, hogy menne már. Lehet hogy Németországba megy, mert onnan pár óra alatt leér a szülőkhöz meg a haverokhoz. Neki ez fontosabb, mint hogy itt legyen.

Szóval ez nem egyszerű dolog.

Ez Chichestertől nem messze lenne ez a hely egy faluban.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1402 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 06:58

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 21:29

rokon intézi, de lehet lemondom mert már nincs ami motiválna, elegem lett külföldből. meg kevés is amit kínálnak.  

Pedig ez az amcsi vállalkozásod relatíve sikertörténet. Nehéz volt és sz4r, de legalább meg tudtad csinálni anélkül, hogy különösebb bajod lett volna belőle. Remélem legalábbis. Ne kiabáljuk el.

A többi magyarral ne foglalkozz. Az ingerülten reagálás agresszív kismalac módjára tipikus szegedi mentalitás. Sz4rjál a tahó parasztjára. Nekem az jön le, ha nem kavartak volna ott a magyarok és nem jönnek a lányok, akkor még akár könnyű is lehetett volna, leszámítva néhány kellemetlenséget.

Lányok mikor mennek el a táborból? Hátha akkor kicsit könnyebb lesz az a hátralévő hét.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1403 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 12:42

Elolvastam a maradékot is. Döbbenet hogy mennyire primkó emberek vannak. A lányok közé alsógatyában berohanás és magyarul üvöltözés például simán okozhat egy kis börtönt, ha valami csaj felveszi a HD minőségben rögzítő videós mobiljával és feljelentést tesz. Kis rosszindulatú sztori melléje habnak, aztán az ugráló majmot viszik oda, ahol ő lesz majd mindenkinek a szukája...

Ha jól értelmezem, akkor a szén-monoxid (CO vagy CO2 volt?) szivárgását a detektor letépésével oldották meg? Ez tök jó. A CO és a CO2 között van egy kardinális különbség. Az előbbi beépül a vörös vértestbe és nem jön ki onnan. Tehát hiába viszed ki a mérgezést elszenvedett embert a szabad levegőre, ahol kaphatna levegőt és ezáltal oxigént, de mégsem éli túl mert a vörös vértest nem tud már oxigént szállítani.

CO2 esetén is meg lehet persze fulladni, de az nem épül be a vértestbe. Ha időben kihoznak belőle, akkor még ki tud jönni a szervezetből.

Ez a tábor teljesen frankó  :up:  :omg:
.
.
.

#1404 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 12:54

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 12:42

A CO és a CO2 között van egy kardinális különbség. Az előbbi beépül a vörös vértestbe és nem jön ki onnan. Tehát hiába viszed ki a mérgezést elszenvedett embert a szabad levegőre, ahol kaphatna levegőt és ezáltal oxigént, de mégsem éli túl mert a vörös vértest nem tud már oxigént szállítani.

Tévedés.
Szabad levegőn leválik a hemoglobinról.
CO mérgezés esetén ki kell vinni az áldozatot szabad levegőre. Ha már túl sok a CO a vérében, akkor megfulladhat a szabadban is, mert mire eléggé megtisztulna a vére, leállhat a légzése. Ezért mesterségesen kell lélegeztetni.

A széndioxid is veszélyes, mert nem érzékeli az ember az oxigénhiányt. Ezért fordultak elő fulladásos balesetek borospincékben.

A szénmonoxid annyival veszélyesebb, hogy a hemoglobinhoz már a levegőben lévő kis koncentrációban is hozzákötődik.
De ha az ember nem fullad meg, akkor a tiszta levegőn fokozatosan "kimegy" a véréből.
Úgy tudom, rákkeltő hatású is.

#1405 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 13:48

Szerintem ne menjünk bele annyira, nem tudományos topik. A CO veszélyesebb, nehezebben érzékelhető. Kifejezetten méreg besorolású, már relatíve kis koncentrációban is öl. Kimutatásához detektor kell, amely nem épp olcsó és időszakosan cserélni is kell és még így is beriaszthat tévesen.

A CO2, bár alapvetően nem mérgező, meg lehet tőle fulladni. Csak nehezebben. Kis koncentrációban izgatja a tüdőt, érezni az oxigénhiányt, vannak előjelek. A CO-dal ellentétben nehezebb a levegőnél, a helyiség alján gyűlik össze. Így sokkal kevesebb balesetet okoz. Nagy koncentrációban viszont veszélyes, mert lebénul tőle a légzés. De a kimutatásához elég egy közönséges gyertya. Mindkét fajta mérgezés esetén szabad levegőre kell vinni az áldozatot, és ha szükséges mesterségesen kell lélegeztetni.

Szerintem amiről Dextrose írt a blogban, az csak egy közönséges füstjelző. Vagy téves riasztás volt, vagy valamelyik kiscsaj bagót küldött befelé, aztán kereket oldott. Azt hihette, a könyvtárba nem tesznek füstjelzőt, mert a papír könyvek úgyse szoktak lángra kapni...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1406 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 14:13

Bocs, nem szándékoztam tudományosan belemenni a témába.
Csak jelezni szándékoztam, hogy szénmonoxid sem kötődik örökre a hemoglobinhoz. Csak bizonyos oxigén/szénmonoxid koncentráció fölött.

Abban igazad van, hogy valóban érezni a széndioxidot, töményen kissé köhögtet.
De ha nem figyel az ember, nem veszi észre.
Ezért is kell a borospincékbe égő gyertyával menni.
A veszélye abból származik, hogy nem érzékeli az ember a vérében fellépő oxigénhiányt (ez pilótáknál is tud gondot okozni, persze őket megtanítják, hogy mik az oxigénhiány jelei. Utasszállító gépeknél történt már olyan baleset, hogy lecsökkent a kabin nyomása, és a pilóták vitatkozni kezdtek, hogy mi lehet az oka, és nem vették fel időben a maszkjukat. Beájultak, a gép meg repült egy darabig, aztán lezuhant, a fekete doboz adataiból derült ki, hogy mi történt). Ugyanolyan ütemben veszi a levegőt, mintha nem volna benne széndioxid. Ez ájulást okozhat, a padló szintjén pedig még kevesebb oxigén van.

Az való igaz, hogy amekkora töménységű széndioxid a levegőben meg sem kottyan, szénmonoxidból már halált okozhat és szénmonoxid veszélyesebb.

#1407 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 16:52

Én arra gondoltam, hogy ha CO-ban vagy CO2-ben alszanak, akkor túl hosszú lesz az alvás sajnos...
.
.
.

#1408 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 16:56

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 16:52

Én arra gondoltam, hogy ha CO-ban vagy CO2-ben alszanak, akkor túl hosszú lesz az alvás sajnos...

Ha van szellőzés (pl. egy nyitott nyílászáró, föld feletti helyiségben alszanak), akkor széndioxidból nem fog összegyűlni annyi gáz, hogy megfulladjon benne az ember.
A szénmonoxid azért rosszabb, mert már néhány százalékos koncentrációban halálos lehet.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 16. 16:57 -kor

#1409 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 19:04

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 17:56

Ha

...ha szektálkodol itten tovább, mikike haragjával sújtok le reád. Csak sulykolod a hittételeidet, nem elég, hogy az állami intézményekben is ezt csinálják  :D

#1410 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 10:59

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 20:04

...ha szektálkodol itten tovább, mikike haragjával sújtok le reád. Csak sulykolod a hittételeidet, nem elég, hogy az állami intézményekben is ezt csinálják  :D

:offtopic: Kész. :Đ
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1411 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 20:16

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 20:04

:pokeas:
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#1412 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 20:39

Mikike szabin van, vagy mi?
Már rég nem írt ide ...

#1413 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 20:42

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 21:39

Mikike szabin van, vagy mi?
Már rég nem írt ide ...

Ő ilyen. Eltűnik fél-egy évre, felráz néhány topicot, aztán megint szünet. :)

#1414 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 20:42

Tegnap, vagy tegnapelőtt láttam a listán a főoldalon, kezdtem is örülni, mert úgyis pont unatkoztam, de semmi. :(  :)

#1415 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 20:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 20:42

Biztos néha kiengedik 1-2 hétre :D
Bocs, gonosz voltam.

#1416 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 06:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 21:42

:offtopic: Kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1417 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 13:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 7:57

:offtopic: Kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon.

Nem egészen. Nem szól hozzá túl gyakran. Évekig normális stílusban fórumozik. Aztán hirtelen megindul nála a vezérhangya. Aztán abbahagyja. De hiányzik. Jól fel tudja dobni az ember napját. Szerintem nagyon megsértődött a sok kritikán, ezt tovább fokozta az egy hetes kényszerpihenő. Pedig nem lett ez volna rossz, ha nem veszi halálosan komolyan, hanem elviszi ő is poén irányába.

#1418 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 14:00

csak "majdnem hol loptak meg":

1 hete, keleti pu, bkv pénztár. veszem a bérletet, adom a kesst, 10es címlet. nő visszaadja, arrébb sétálok vagy fél métert, hogy el tudjam tenni a cuccokat. számolom, hát ez sehogy sem jó. visszamegyek, mondom neki mi a helyzet, erre nekiáll ordibálni, hogy én hogyan képzelem, meg hogy itt már nem lehet reklamálni, stb. én csak vigyorogtam rá, hogy ez engem nem érdekel, számolja meg, rosszul adott vissza. megszámolta, nagy duzzogva odaadta a hiányzó ezrest, aztán még mondta a magáét. nem siettem volna, tuti kérem a panaszkönyvet.

-C0pp3rM!n3-

#1419 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 14:04

Mondjuk nem kellene arrébb sétálni, amíg nem számoltad meg. Én nem adtam volna még egy ezrest a helyében, simán zsebre tehetted volna reklamáció előtt.  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1420 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 14:28

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 19., szerda - 15:04

Mondjuk nem kellene arrébb sétálni, amíg nem számoltad meg. Én nem adtam volna még egy ezrest a helyében, simán zsebre tehetted volna reklamáció előtt.  :cool:

azért mentem fél métert arrébb, mert álltak mögöttem, a kezem meg tele volt, volt nálam 3 táska, stb. a nő előtt álltam, és csak annyira mentem arrébb, hogy mögöttem levő tudjon addig ügyködni.
Amúgy látszott a nőn, hogy direkt bszott át, mert nagyon gyorsan visszaadta a kesst. Az ilyen meg nagyon utálom.

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.