HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 22. 16:56

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 16:29

mert valahol Hozzád került egy hamis bankjegy. Amit később megpróbáltál elsózni, mondván, hogy nem vetted észre. (És még lehet is, hogy tényleg nem vetted észre)

Szerinted jutalmazni kéne azt, aki a másikkal SZÁNDÉKOSAN kicseszik és visszajuttatja a hamis pénzt a forgalomba, hogy aztán szenvedjen miatta más kárt, esetleg pont te? Sokan még csak azt sem tudják, hogy ezt nem lehet, annyira nincs igazságérzetük.

Eddig talán az életben nem buktak még le ezzel, annyira nehéz bizonyítani, hogy márpedig tudtál róla. Utólag elég nehezen látnak bele az ember fejébe. Elméletileg a körülményekből lehet következtetni rá, hogy tudta (túl sok hamis bankjeggyel fizetett, feltűnően ideges volt előtte, a pénz olyan primitív hamisítvány volt, amit ismeretek nélkül is fel kellett volna ismernie, stb). Nem csak elméletileg ritka, de gyakorlatilag se túl sűrűn esik meg. A polgárok sietnek, otthon nem szokták nézegetni a pénzt. Annyira nem ér rá senki. Csak fizetéskor derül ki a bibi, 99,99%-ban tényleg nem tudnak róla, nem csak hazudják. Lehet a gyakorlatban tényleg megéri inkább megkockáztatni az elsütést valami lebujban, ahol nem ellenőrzik a szajrét. Ezért elég elméleti, amin vitatkozunk, de már megszoktam, hogy ilyen témából szájkarate lesz.

cyberede: lehet tapasztaltad a saját bőrödön. Ezt aláírom. De az még nem jelenti azt, hogy értesz hozzá. Aki sokat jár fogászhoz, az se biztos, hogy doktorálhat belőle. Szerintem olyan helyeken bukott ki a dolog, ahol nem vették olyan komolyan és nem lett belőle kényelmetlenséged. De vannak olyan helyek, ahol viszont felfújják (bank, pénzváltó, posta biztosan ilyen). Nem tudom miért csinálják. Csak kis cselekmény, még a gyorshajtási szabálysértést is nagyobbra lehet felfújni. De ezek vagyunk mi, kell a bürokrácia. Talán ha nem lehetne mindenből ügyet csinálni, nem kéne a sok állami semmirekellőt fizetni. Azt sem hiszem el, hogy legalább a hamis dollárok árát ne tudtad volna visszaszerezni. Hány Ft értékű volt? Olyan valutát nem kap minden nap az ember és a váltást általában lehet igazolni, az pedig elég bizonyíték a polgári bíróságnak kártérítéshez. 3 ezresbe meg nem haltál gondolom bele, az már nem volt tétel 10 évvel ezelőtt se.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1522 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 17:50

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 16:56

Szerinted jutalmazni kéne azt, aki a másikkal SZÁNDÉKOSAN kicseszik és visszajuttatja a hamis pénzt a forgalomba, hogy aztán szenvedjen miatta más kárt, esetleg pont te? Sokan még csak azt sem tudják, hogy ezt nem lehet, annyira nincs igazságérzetük.

Nem, semmi ilyesmit nem mondtam.
Csak azt, hogy én ezt tenném.
Tudom. Rossz ember vagyok.
Kicseszek mással. De ha már velem kicseszett más, akkor legalább ne én legyek a szopóág végén, hanem valami balek, aki majd nem adja tovább. Nem? De.

Eddig talán az életben nem buktak még le ezzel, annyira nehéz bizonyítani, hogy márpedig tudtál róla.

Igen. Éppen ezt mondtam én is az elején. Hogy semmi rizikó nincs benne.
Legrosszabb esetben kisétálok a boltból, és viszlát.
Szerk: de ha ott maradok sincs gond: gondolom maximum felvesznek egy jegyzőkönyvet, hogy hamis bankjegy, és hogy nem, dehogy tudtam róla. Egy kis idő meg kellemetlenség.

Ezért elég elméleti, amin vitatkozunk, de már megszoktam, hogy ilyen témából szájkarate lesz.

Te kezdted a vitát. Hogy de, igen, akkor véged, elintézed magadat, meg örökre besározod magadat és senki nem lehetsz ezután, főképp híres politikus ésatöbbi.
Aztán most eljutottunk oda, hogy szerinted is gyakorlatilag senkit se büntettek még meg azért, mert volt nála egyetlen darab hamis pénz, amire azt mondta, hogy nem tudott róla.
(Főképp, ha nem is tudják, hogy ki volt az, csak egy ismeretlen vásárló egy kis vidéki boltban, aki már rég el is ment onnét)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 22. 17:57 -kor

#1523 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 18:10

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 18:50

Kicseszek mással. De ha már velem kicseszett más, akkor legalább ne én legyek a szopóág végén, hanem valami balek, aki majd nem adja tovább. Nem? De.

Ha tudod, hogy hamis a pénzed, akkor simán lopsz attól akinek odaadod valamiért cserébe.
Becsületesnek lenni nem azt jelenti, hogyha lebukhatsz akkor nem "lopsz", hanem az mikor szinte biztos, hogy nem kapnak rajta, de te mégse "lopsz". 

Én meg úgy vagyok ezzel, hogyha tőlem lop valaki, attól én még nem fogok mástól lopni...biztos én vagyok a "valami balek"...  :(
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1524 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 18:59

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 18:50

Tudom. Rossz ember vagyok.

Nem vagy rossz, csak gyakorlatias gondolkodású. A gyakorlat fényében alulértékeled a kockázatot és bátrabb vagy. Én meg kicsit a távolabbi következményekkel is végiggondolom. Csak ebben van közöttünk különbség.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 22. 19:11 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1525 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 20:14

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 16., vasárnap - 14:48

Szerintem ne menjünk bele annyira, nem tudományos topik. A CO veszélyesebb, nehezebben érzékelhető. Kifejezetten méreg besorolású, már relatíve kis koncentrációban is öl. Kimutatásához detektor kell, amely nem épp olcsó és időszakosan cserélni is kell és még így is beriaszthat tévesen.

A CO2, bár alapvetően nem mérgező, meg lehet tőle fulladni. Csak nehezebben. Kis koncentrációban izgatja a tüdőt, érezni az oxigénhiányt, vannak előjelek. A CO-dal ellentétben nehezebb a levegőnél, a helyiség alján gyűlik össze. Így sokkal kevesebb balesetet okoz. Nagy koncentrációban viszont veszélyes, mert lebénul tőle a légzés. De a kimutatásához elég egy közönséges gyertya. Mindkét fajta mérgezés esetén szabad levegőre kell vinni az áldozatot, és ha szükséges mesterségesen kell lélegeztetni.

Szerintem amiről Dextrose írt a blogban, az csak egy közönséges füstjelző. Vagy téves riasztás volt, vagy valamelyik kiscsaj bagót küldött befelé, aztán kereket oldott. Azt hihette, a könyvtárba nem tesznek füstjelzőt, mert a papír könyvek úgyse szoktak lángra kapni...

azt elfelejtettem irni, hogy a gázjelző mellett egy csomo gáztartály van, ami a tábor gázhálózatának a lelke.

DE MÁR CSAK 4 NAP És megyunk :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1526 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 21:13

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 20:14

azt elfelejtettem irni, hogy a gázjelző mellett egy csomo gáztartály van, ami a tábor gázhálózatának a lelke.

Gratulálok!
Vágjátok a centimétert? :)

#1527 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 07:12

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 21:14

Az igen. Az se kismiska, ha azok robbannak.

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 21:14

Kitartás. Azt már kibírod  :up:  (és itt most nem várok hálát, elég ha NYC-ben gondolsz a hwsw-re és rám, aztán a táborban szerzett pénzből felvásárolsz valami jobbféle felhőkarcolót, zsebre teszed, és elhozod nekem souvenirnek  :Đ )

#1528 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 07:45

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 9:39

Egyszer azt hallottam, hogy ha csak egy része van meg a pénznek, akkor valahol (talán valami központi bankban) beváltják azt a részt, ami megvan.
Ha megvan egy 10e-snek a 65%-a, akkor adnak érte 6500 ft-ot.

Egyszer valaki bevetett egy ilyen trükköt: amikor még a legnagyobb bankó az 500 ft-os volt, akkor szerzett valahogy egy halom 500-ast, és mindből kivágott egy mm-es csíkot keresztbe, de úgy, hogy mindegyik pénzből 1 mm-rel odébbról vágta a csíkot. A maradék pénzt összeragasztotta, mintha csak el lenne vágva vagy szakadva, a ragasztásnál elsunnyogta azt az 1 mm-t, és fizetett vele.
A csíkokból meg kirakott egy új 500-ast és beváltotta. Aztán valahogy lebukott.
Akkor 500 ft még kb. egy havi fizetés volt.

Urban legend, a dolog elvileg akkor működik, ha teljesen azonos képekről lenne szó, de hát nem az. A sorozatszámok egyediek. Ott szemmel is látszana a nagy össze nem illeszkedés.

#1529 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 08:10

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 10:35

Ami nem stimmelt:
-a lila-olivazöld színváltós 200-as felirat nem módosította a színét.
-A vízjelben az ábra alatti 200-as felirat furi volt (az igazi Eurón kicsit átlátszóbb, mint a vízjel többi része)

Az egyik bankban azt mondták rá, hogy eredeti, egy másikban pedig azt, hogy tuti hamis...
Szóval ennyit arról, hogy csak gagyi hamisítványok vannak....

Khm. Kell a z olivazöld 200-asnak színét változtatni? Mert eredeti speckóban ez nem volt benne, amit az EUR bevezetésekor adtak ki. De lehet, azóta újítottak.

#1530 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 10:11

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 9:10

Khm. Kell a z olivazöld 200-asnak színét változtatni? Mert eredeti speckóban ez nem volt benne, amit az EUR bevezetésekor adtak ki. De lehet, azóta újítottak.

De benne van és benne volt akkor is...
50, 100, 200, 500 esetében színváltós érték jelzés kell a jobb alsó sarokba

Kép

Szerkesztette: G-e-r-i 2009. 08. 23. 10:15 -kor

Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1531 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 16:50

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 7:45

Urban legend, a dolog elvileg akkor működik, ha teljesen azonos képekről lenne szó, de hát nem az. A sorozatszámok egyediek. Ott szemmel is látszana a nagy össze nem illeszkedés.

Elképzelhető, hogy a sorozatszámot egy másik bankóból kivágta (ami úgy még bőven 50% fölött marad és be lehet váltani), a csíkokra vágott pénzből meg a rész-sorozatszámokat vágta ki és a helyére tette.
Így van egy csíkokra vágott pénzem összeillő sorozatszámmal.

Vagy esetleg a sorozatszámnál lévő részt egyszerűen kivágta a csíkokra vágott bankóból, és azzal még 50% fölött van.

Vagy esetleg erre nem is figyelt oda.

Vagy tényleg csak legenda, bár én úgy emlékszem, hogy a tévében is volt róla szó annakidején. De aztán ki tudja, lehet csak ismerősök beszéltek róla.

#1532 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 17:26

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 10:11

De benne van és benne volt akkor is...
50, 100, 200, 500 esetében színváltós érték jelzés kell a jobb alsó sarokba

Kép

:banghead: vazze, télleg. Hogy én a színváltást hogy kevertem össze  hologram matricával...  :confused:
láccik elég rég volt nagyobb címlet a kezemben...

#1533 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 06:07

Új bejegyzések Dextrose blogjában  :)

#1534 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 06:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 7:07

Új bejegyzések Dextrose blogjában  :)

Friday 14 August 2009 - 16:49:16 durva kicsit.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1535 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 07:58

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 7:28

Pont erről írtam a topikban jópár oldallal ezelőtt, a magyarok amerikai megítéléséről. Aztán le lehettem hurrogva, hogy pfujj kivetítek mindent, képzelődök, meg bla-bla.

Mondjuk Dextrose esetében ez egy kisgyerek volt, de gondolom apja, anyja se nagyobb észlény és nem kisebbségi vélemény ez ott kint. Meg annyiból ritkább eset, hogy ez nácinak nézett bennünket, míg a többség komcsinak.

#1536 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 08:27

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 6:28

Ha az ortodox kemény maghpz tartoznak, akkor nem használhatnak számítógépet, nem olvashatnak újságot, nem nézhetnek tévét. Kivéve üzleti célból.
Lehet ezért nincsenek játékaik.
És lehet ezért volt mérges a nő, amikor látta, hogy a laptopját meg a játékokat mutogatja a gyerekeknek.
Szerk: vagy egyszerűen csak hülye volt a nő.
Pl. ismerősnek volt netkávézója egy időben, és gyerekek jártak oda játszani rendeszeresen. Kellemes, barátságos hely volt, megvoltak a rendszeresen bejáró tagok, lehetett vásárolni édességet, üdítőt, stb. Sokszor nem is játszottak, csak beszélgettek. Szóval afféle klub-szerűség is volt.
És volt egy anyuka aki nem engedte be a gyerekeit. Kis 10 éves körüli srácok voltak. Persze volt, hogy bejöttek, ő meg kereste őket. Aztán mikor megtalálta, akkor elkezdett balhézni, hogy itt rosszra nevelik a gyerekeit, meg kábítószereznek, meg hasonló őrült dolgokat fantáziált. Közben dehogy, totál normális hely volt. Aztán a tulaj nem tehetett mást, ha jött a két gyerek, akkor elküdte őket, hogy anyátok azt mondta, nem engedhetlek be benneteket.

Egyetlen gyerekkel történt beszélgetésből nem lehet levonni semmit.
Idehaza is van olyan gyerek, aki akkora sületlenségeket állít, hogy csak les az ember.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 28. 08:43 -kor

#1537 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:02

Na van egy sztorim, nem egy nagy történet, szerintem mindenkivel megesett hasonló, de azért leírom, mert unatkozom.  :)

Adott egy benzinkút, valahol Magyarországon, 2009 egyik napsütötte augusztusi reggelén.
7of9 gázpalackot vásárol. A kasszában csinos, 20 év körüli hölgy.
- Szia - köszön 7of9 - egy 11 l-es gázpalackot szeretnék cserélni.
- Heló, rendben, 3490 ft-ot kérek - így a lány.
- Tessék - s 7of9 egy 5ezrest helyez a pultra.
- Azonnal szólok a kollegámnak, hol az üres palack? - kérdezi a kutaslány.
- Ott hátul a palackos ketrec mellé tettem, a sárga kocsinál - válaszol készségesen 7of9, majd a pulttól elfordulva /a marha!/ mutatja is az irányt, majd ezután felméri a hölgy formás domborulatait.
- Ó, kösz akkor meg is vagyunk, kollegám már cseréli is, bedobja a csomagtartóba, ha kinyitod.
7of9 a pultra veti másnapos pillantását, ahol egy árva 10 ft-os fekszik magányosan.
- Hm, hm, 5ezressel fizettem - így 7of9.
- Ó, bocs tényleg - szolgálatkészen a csaj, majd enyhén elvörösödve egy 500-ast helyez a 10ft-os mellé.
- Ez így nem lesz jó - így a fiatalember - még egy ezrest szeretnék, meg talán a blokkot is, ha van rá lehetőség.
- Nem értem, nem értem - suttog a hölgy vérvörösen.
Rögtönzött matekóra következik, majd 7of9 a már korrekt visszajáróval, blokkal és egy 11 l-es gázpalackkal elhagyja a kutat.

Aztán ilyenek jutottak eszembe:
- mi van, ha a kiscsaj egyszerűen csak fáradt volt, figyelmetlen, régen szexelt egy jót..., egyszerűen hibázott (jóhiszemű vagyok, legyen igazam)
- mi van, ha át akart baszni? oké, hogy kapcsoltam, meg hiába tüntette el villámgyorsan a nagy lóvét, én addig el nem mentem volna, amíg meg nem nézzük a kamera felvételét (márha a kam. veszi a fizetést, gondolom igen)
- mi van, ha én hülye kimegyek nyitni a csomagtartót, hogyan bizonyítom be utólag, mennyi zsetont adtam? (ja a kamera)
- mi van, ha mondjuk tankolok is, veszek egy cigit, két sört, három akármit, több a tétel, nehezebben tartom fejben az összeget-visszajárót?
- mi van, ha ezt mondjuk napjában többször is eljátsszák, és mondjuk minden 10. alkalommal bejön a dolog? mennyire nézik szigorúan a kasszát-bevételt-beütött összegeket a kutaknál?
- és a kisördög: mi van, ha azt mondom, bocs, de 10 ezressel fizettem?

Vége.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1538 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:16

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 7:28

Hát igen... a hittérítésben mindig tűzzel-vassal kezdődött a béke terjesztése...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1539 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:17

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:02

Vége.

Soha nem fizetunk kutnal keszpenzel. Kartya. Ha 8875 ft a tankolas, akkor nem zavarjuk ossze a kutast, a visszajaro kiszamitasaval. Es ha en tankoltam akkor 8875 forintot fizetek es nem 8900-at vagy 9000-et...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1540 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:18

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:02

- Heló, rendben, 3490 ft-ot kérek - így a lány.

Máskor vigyél magaddal háromezerötszázast...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.