Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 22., szombat - 16:29
Szerinted jutalmazni kéne azt, aki a másikkal SZÁNDÉKOSAN kicseszik és visszajuttatja a hamis pénzt a forgalomba, hogy aztán szenvedjen miatta más kárt, esetleg pont te? Sokan még csak azt sem tudják, hogy ezt nem lehet, annyira nincs igazságérzetük.
Eddig talán az életben nem buktak még le ezzel, annyira nehéz bizonyítani, hogy márpedig tudtál róla. Utólag elég nehezen látnak bele az ember fejébe. Elméletileg a körülményekből lehet következtetni rá, hogy tudta (túl sok hamis bankjeggyel fizetett, feltűnően ideges volt előtte, a pénz olyan primitív hamisítvány volt, amit ismeretek nélkül is fel kellett volna ismernie, stb). Nem csak elméletileg ritka, de gyakorlatilag se túl sűrűn esik meg. A polgárok sietnek, otthon nem szokták nézegetni a pénzt. Annyira nem ér rá senki. Csak fizetéskor derül ki a bibi, 99,99%-ban tényleg nem tudnak róla, nem csak hazudják. Lehet a gyakorlatban tényleg megéri inkább megkockáztatni az elsütést valami lebujban, ahol nem ellenőrzik a szajrét. Ezért elég elméleti, amin vitatkozunk, de már megszoktam, hogy ilyen témából szájkarate lesz.
cyberede: lehet tapasztaltad a saját bőrödön. Ezt aláírom. De az még nem jelenti azt, hogy értesz hozzá. Aki sokat jár fogászhoz, az se biztos, hogy doktorálhat belőle. Szerintem olyan helyeken bukott ki a dolog, ahol nem vették olyan komolyan és nem lett belőle kényelmetlenséged. De vannak olyan helyek, ahol viszont felfújják (bank, pénzváltó, posta biztosan ilyen). Nem tudom miért csinálják. Csak kis cselekmény, még a gyorshajtási szabálysértést is nagyobbra lehet felfújni. De ezek vagyunk mi, kell a bürokrácia. Talán ha nem lehetne mindenből ügyet csinálni, nem kéne a sok állami semmirekellőt fizetni. Azt sem hiszem el, hogy legalább a hamis dollárok árát ne tudtad volna visszaszerezni. Hány Ft értékű volt? Olyan valutát nem kap minden nap az ember és a váltást általában lehet igazolni, az pedig elég bizonyíték a polgári bíróságnak kártérítéshez. 3 ezresbe meg nem haltál gondolom bele, az már nem volt tétel 10 évvel ezelőtt se.

Súgó
A téma zárva.