HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 14:20

Most már szinte minden pénztárgép kiírja a visszajárót.

Kiírja, ha valaki tudja kezelni. Ennek a leányzónak épp elég volt az is, hogy a végösszeget beüsse és a blokkot letépje.

Idézet

Nem hogy örültél volna, hogy 550 Ft zárjegyes cigit kapsz 500 alatt.
Kérdés, hogy azzal a tudattal, hogy jól átvágtam valakit, lehet-e örülni az ilyeneknek. Pláne ennyiért.

#1562 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:28

A bolt nem piac. Annyi a visszajáró, amennyit a kasszánál adnak.

Bezzeg ha kevesebbet adnak jol fellehet haborodni, mi? :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1563 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:37

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 14:28

Kérdés, hogy azzal a tudattal, hogy jól átvágtam valakit, lehet-e örülni az ilyeneknek. Pláne ennyiért.

Lehet örülni. 130 járt volna vissza, de galád módon kikényszerítetted az 50-et. Az ő algoritmusa szerint, amely alapján a bolt is gazdálkodik, a 130 a kevesebb  :bolond:  Csak mivel el vagy vakítva a dogmáktól, nem jöttél rá. Majd megdőlnek 2000 év múlva a hittételeid. Addig is ezzel a tudattal kell élned. Mivel összezavartad, így a következő vásárlónak is rosszul ad majd vissza. Mindenről te tehetsz, lehet akkor indítottad el a válságot  :o

Idézet: Boba - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 14:28

Bezzeg ha kevesebbet adnak jol fellehet haborodni, mi? :Đ

Fel hát! Akkor az ökölszabály érvényesül  :Đ

Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 28. 13:38 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1564 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:57

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 13:37

Lehet örülni. 130 járt volna vissza, de galád módon kikényszerítetted az 50-et. Az ő algoritmusa szerint, amely alapján a bolt is gazdálkodik, a 130 a kevesebb  :bolond:  Csak mivel el vagy vakítva a dogmáktól, nem jöttél rá. Majd megdőlnek 2000 év múlva a hittételeid. Addig is ezzel a tudattal kell élned. Mivel összezavartad, így a következő vásárlónak is rosszul ad majd vissza. Mindenről te tehetsz, lehet akkor indítottad el a válságot  :o

Fel hát! Akkor az ökölszabály érvényesül  :Đ

:nevet2:  :pokeas2: Mikike "tudománya" örökké kísérteni fog...  :Đ
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1565 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 14:03

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 12:39

7of9: lehet rádgerjedt és az elfojtott vágyak miatt nem tudott figyelni  :D

Vagy előre kifizettette velem a tarifát.
:rolleyes:  :D
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1566 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 14:12

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 14:37

Mindenről te tehetsz, lehet akkor indítottad el a válságot  :o

Na csend legyen, vagy elnyomlak, mint Józsi bácsi a csikket, és nevetségessé teszlek, meg kitiltalak az egyetemekről! :reklamacio:

#1567 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 14:31

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:00

Itt az iroda mellett van egy közért, a pénztáros/lótifuti pozíciót egész nyáron diákmunkásokkal töltötték be. Elég nagy volt a rotáció..

Meglepődnétek ha tudnátok mennyi diszkalkuliás gyerek van mostanság az iskolákban. Én először fel sem tudtam fogni, hogy ilyen van vagy hogyan működik. Én már suli előtt is a legóimat számoltam meg azt hogy mennyi pénzt kellene kérnem (hiába..:p) hogy vegyünk tesómmal két jégkrémet szóval a számolás olyan természetes volt.
Aztán mondják, hogy sok gyermeknek az nehézséget okoz, hogy mennyi 10+7 és az ujjukon kezdik számolni. meg azt sem nagyon értik, hogy mi köze a 10nek meg a 7nek a tizenhéthez.

#1568 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 14:44

Idézet: Capri - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 15:31

diszkalkuliás

Lemezreszarós? :eek:

#1569 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 16:16

<diszkalkulia> - Hmm, érdekes.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1570 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 19:07

Idézet: Capri - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 15:31

Meglepődnétek ha tudnátok mennyi diszkalkuliás gyerek van mostanság az iskolákban.

Igen. Pont hogy túl sok van, több, mint diszlexiás. Még csoda, hogy nem hozzák fel tömeges kifogásként. Meg annyiból sem mentség, hogy tanuljon meg számológépet vagy pénztárgépet kezelni, ha ez nem megy és ilyen diszakármis, akkor ne menjen boltosnak és semmi olyan helyre, ahol kicsit is számolni kell.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1571 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:44

Hi

Na, vege a tabornak vegre. Kifizettek minket normalisan, mostmar itt vagyunk new yorkban. Brooklynban van a syallasunk a ocean part mellett szinte. Annyi fele ember van hogy hihetetlen. Rengeteg. Ez a Brooklyn meg olyan mint Bukarest, london es egy gorog udulovaros vegyitve. Kisse lepusztult, lelakott, rengeteg a neger, a mexikoi, a kinai. A szallas az jo, vannak magyarok is ott. Az ido eleg rossz. Es ami megrosszabb, elromlott a laptopom. Nem kapcsol be. A tap meghalhatott. Most egy orosz netkavezoba vagyunk. Kedden indul a repulo. Majd holnap elmegyunk a belvarosba manhatttenbe.

vagy 40 percet metroztunk a busz vegallomastol ide. eleg nagy ez a brooklyn. Nem nagyon elnek itt egyebkent. Tenyleg nagyon le van lakva. A soforok idegesek, mindenki dudal. Vannak olcso es draga boltok egyarant. A JFK ra ingyen kivisznek majd minket.

A legjobban az orosz akcentussal beszelo embereket ertem meg. De azokat szinte teljesen.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 08. 28. 20:45 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1572 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:53

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 13:00

Itt az iroda mellett van egy közért, a pénztáros/lótifuti pozíciót egész nyáron diákmunkásokkal töltötték be. Elég nagy volt a rotáció, mire az egyik kiscsajnak sikerült megtanítanom (igen, nekem, az egyszeri vásárlónak), hogy hogyan kell kezelni a bankkártyás terminált, már jött is a következő, akit lehetett tanítani újra, mert megvan az a rossz szokásom, hogy mindent kártyával fizetek, ami drágább egy kis marék aprónál. Na, ott volt egy kiscsaj, aki a szokottnál is hamarabb kopott ki, ő valami matematikai antitálentum volt. Előfordult, hogy vettem egy doboz cigit (550 Ft), kivettem a pénztárcámból három kétszázast, és vártam az ötven forintomat. Ő számológéppel(!) kiszámolta, hogy 30 forint visszajár(!!), majd a kezembe nyomott egy százast és még némi aprót (!!!). Amikor ez után kérdően néztem rá, majdnem sírva fakadt, és kezdte elölről, de megsajnáltam, és mondtam neki, hogy egy ötvenes jó lesz.

Réges-régen volt nekem is, hogy szépen bevásároltam ezt-azt, apróságokat, de fizetésnél nem figyeltem, hogy mennyit adnak vissza, amúgy se volt egy nagy összeg.
Hazaérek, apróságok megvannak, és mégis több pénzem volt, mint amennyivel eredetileg elindultam. :omg:
Azóta figyelek. :Đ

Szerk.:
Mondjuk kútnál egyszer nekem is volt fordítva, 20-as helyett 10-ből adtak vissza. Nem szabad vakon bízni az emberekben, akármilyen csinosak is... :(  :D

Szerk.:
Múlthéten meg a gyógyszertáros néni akarta átverni magát két k-val, mert nem megfelelő kedvezménnyel számolt, de mostmár mindent figyelek, úgyhogy szóltam. :) Mondjuk nem kaptam :respect: szmájlit, úgyhogy lehet N0zer0-nak van igaza, meg mikike-nek. :(  :Đ

Szerkesztette: Ndrew 2009. 08. 28. 21:04 -kor

#1573 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 21:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 13:20

Most már szinte minden pénztárgép kiírja a visszajárót.

Kiirni kiirna, ha a dragalatos juzer a penztargep mogott hasznalna eme funkciot. De szokoevenkent latom csak, amikor valaki faradna azzal, hogy beuti, hogy mennyit adtam. Nyom neki ket totalt, aztan kesz, es fejben szamol. (nem mellesleg, ha kiirna a gep, hogy 4610-et kell visszaadni, hogy tudna atverni? ;))
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1574 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 22:07

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 13:12

... Utána még ott kávéztunk vagy negyed órát, vártam, hátha kijön a nő és szól, de semmi.
...

Ha közben nem vette észre, amikor visszaadta, akkor már csak kasszazáráskor veszi észre, hogy nem passzol a pénz.
Úgyhogy ihattál volna 5 kávét is, akkor se jött volna ki már a pénzért.

#1575 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 22:54

Most már szinte minden pénztárgép kiírja a visszajárót. [...]

Sőt, az újabbak még az 5 forintra kerekítést is megcsinálják.

#1576 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 22:55

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 21:44

Hi

Na, vege a tabornak vegre. Kifizettek minket normalisan, mostmar itt vagyunk new yorkban. Brooklynban van a syallasunk a ocean part mellett szinte. Annyi fele ember van hogy hihetetlen. Rengeteg. Ez a Brooklyn meg olyan mint Bukarest, london es egy gorog udulovaros vegyitve. Kisse lepusztult, lelakott, rengeteg a neger, a mexikoi, a kinai. A szallas az jo, vannak magyarok is ott. Az ido eleg rossz. Es ami megrosszabb, elromlott a laptopom. Nem kapcsol be. A tap meghalhatott. Most egy orosz netkavezoba vagyunk. Kedden indul a repulo. Majd holnap elmegyunk a belvarosba manhatttenbe.

vagy 40 percet metroztunk a busz vegallomastol ide. eleg nagy ez a brooklyn. Nem nagyon elnek itt egyebkent. Tenyleg nagyon le van lakva. A soforok idegesek, mindenki dudal. Vannak olcso es draga boltok egyarant. A JFK ra ingyen kivisznek majd minket.

A legjobban az orosz akcentussal beszelo embereket ertem meg. De azokat szinte teljesen.

Nah, akkor végigcsináltad :)
Cool  :respect:
A mostani tapasztalattal válaszolj: kimennél mégegyszer ugyanígy, ugyanezen a szervezőn keresztül, kb. ugyanoda?

Szerkesztette: Sipi- 2009. 08. 28. 22:56 -kor

#1577 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 06:45

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 21:44

Azok olyanok az angolban, mint elefánt a porcelánboltban  :D
Ne Brooklyn-t nézegessétek vazz. Ez olyan, mintha a német turista eljönne Budapestre és csak a józsefvárosi nyomornegyedeket nézné meg. Vegyétek nyakatokba Manhattan-t  :cool:

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 23:55

Nah, akkor végigcsináltad

Azért várjuk ki, Brooklyn se veszélytelen hely. Gondolom kb. 1 hetet maradnak ott is. Ki meg szerintem újra nem menne, most már tudja milyen kemény. Nem tudom mennyit keresett ténylegesen a költségek levonása után, levonva a noti javítását és a NYC-i kirándulást is. De biztos nem valaki sokat.

#1578 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 10:59

Pénzes témához. Augusztus elejen, siofokon engem is majdnem sikerult atvagniuk. egy aranyparti, szabadstrand mellett kozvetlenul levo pub/apartmanhaz bar reszen ucsorogtunk reg latott ismerosokkel, meg baratnommel. a lanyok csak egy uditot ittak, mi haverommal azert iszogattunk. A hely nagyon szimpatikus volt, a pincerek kedvesek es nagyjabol figyelmesek voltak,  vagyis tetszett nekunk. Pont el is dontottuk asszonnyal, hogy akar jovore johetnenk ide is egy apartmanba.

Ez egeszen addig tartott, amig fizetesre nem kerult a sor. 4en voltunk, mivel szinte csak en ittam meg amugy is ugy illik en fizettem, ha jol emlekszem ~7300Ft volt a szamla, kicsit kevesebb, forintra nem emlekszem. Alapbol gyanus volt, hogy ket penztarcaval jott a pincer, figyeltem (bar o gondolhatta, hogy palinkak es koktelok utan majd nem fogok). huszezressel fizettem, 8000-bol kertem, szerintem ez korrekt. O elkezdett visszaadni eloszor egy 100-ast, majd szep lassan ket 200-ast, vegul pedig harom 500-ast. Aztan becsukta a penztarcajat es fordult volna meg. Utana szolok, hogy ugye azert egy tizezrest meg kapok ( a 20asom masik penztarcaba tette, mint amibol visszaadott)? Erre azonnal hogy jajj, o milyen faradt meg bocsanat elnezte (100%-ig biztos, hogy szandekos volt, keszult is ra, latta hogy nem vagyok jozan, ami igaz is volt, iszogattam mar elotte egy masik helyen is) es visszaadta a 10000-est. Szerencsem volt, mert osszesen egy 20-as es talan par ezres volt nalam penzcsipesszel, kulonben nem biztos, hogy nem tudott volna osszezavarni. Utolag banom, hogy nem kertem vissza a 700ft borravalot is ezek utan es picit azt is, hogy nem kezdett el akadekoskodni, mert lehet nekimentunk volna, hatha abbol tanul. Raadasul kimondottan rosszul esett, mert meg elotte eddig szant szandekkal soha nem probalkoztak nalam, azt hittem en vagyok a kivetel. A szandekossagot arra ertem, hogy kaptam mar kevesebbet vissza sokszor, mindig szoltam es mindig megkaptam rendesen, de a szandekossagot egyik esetben sem felteteleztem (johiszemu vagyok) es nem is nagy osszegekrol volt szo. Hozzateszem ha en kapok vissza tobbet (ami szinten tobbszor volt mar, 5-10ezer forintokkal) mindig visszaadom.

Mindenesetre biztos, hogy tobbet nem megyunk oda, amit sajnalok, mert a hely tenyleg tetszett es ok is sajnalhatjak, mert nem keves penztol esnek el evente (minden ev egy het siofok fix, ha jo a szallas akkor nem valtoztatunk evente). Ha nekik ez megeri, akkor hajra.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#1579 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 22:13

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 29., szombat - 7:45

Azok olyanok az angolban, mint elefánt a porcelánboltban  :D
Ne Brooklyn-t nézegessétek vazz. Ez olyan, mintha a német turista eljönne Budapestre és csak a józsefvárosi nyomornegyedeket nézné meg. Vegyétek nyakatokba Manhattan-t  :cool:

Azért várjuk ki, Brooklyn se veszélytelen hely. Gondolom kb. 1 hetet maradnak ott is. Ki meg szerintem újra nem menne, most már tudja milyen kemény. Nem tudom mennyit keresett ténylegesen a költségek levonása után, levonva a noti javítását és a NYC-i kirándulást is. De biztos nem valaki sokat.

Ma voltunk manhattenbe, time square, central park. Hatalmas varos. Csinaltam egy csomo kepet meg videot.

Hat 3100 dollarunk marad amit hazaviszunk. Meg van ezen felul. Laptopot majd otthon javittatok.

Amugy nem jonnek vissza egy taborba se soha tobbe. Vannak akik szinten kijottek, de a ccs usa szervezeseben legalisan. Ok 2 honapra 1200 dollart kaptak!! A szallasunkon laknak. De erdekes modon nem szidjak magukat, ok csak az elmenyert jottek...Elegge elvarazsolt emberek.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 08. 29. 22:23 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1580 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 22:29

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. aug. 29., szombat - 10:59

...
Mindenesetre biztos, hogy tobbet nem megyunk oda, amit sajnalok, mert a hely tenyleg tetszett es ok is sajnalhatjak, mert nem keves penztol esnek el evente (minden ev egy het siofok fix, ha jo a szallas akkor nem valtoztatunk evente). Ha nekik ez megeri, akkor hajra.

Valószínű a pincér egyedül csinálja, nem az egész cég.
A pincérnek megéri, mert ő leszarja, hogy a cég mennyitől esik el, ha neki attól több pénze lesz.
A forgalom bizonyára megvan így is.
Ezzel nagyon lebukni sem tud, mert rámondja, hogy tévedett, aztán senki nem csinál semmit. Mint ahogy Te sem csináltál semmit.

Panaszt kellett volna tenni a főnökénél (mégha úgysem lett volna belőle semmi, mert azt mondja, hogy bocs, rosszul adtam vissza), mert ha sok ilyen panasz lesz, az előbb-utóbb gyanús lesz a főnökségnek, és ha nem akarják, hogy rossz hírüket keltse, akkor kivágják onnét.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.