HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 11. 07:40

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 7:30

Mondjuk a vaszonboronddel a foliazogep sem banik epp kesztyus kezzel :D

Vagy "megfelelő" bőrönddel kell menni.
Én pl. tavalyelőtt azzal a bőrönddel mentem az USA-ba, amit apám kapott, mikor a '80-as olimpián dolgozott. Rajta volt cirill betűkkel, hogy Moszkva 1980, szép fekete bőr koffer. :)
Nem lett semmi para, persze ez nem jelenti azt, hogy másmilyen bőrönddel lett volna. De a check-in pultos néni nagyon megnézte a Kennedy-n visszafelé. :D

#1682 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 08:25

Ismerős meg, ha utazik, a cippzárakat lezárja műanyag kábelkötegelő szalaggal, és kész.
Nem kell fóliázni, és ha kinyitották, akkor rögtön látja.

#1683 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 08:56

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 8:40

Vagy "megfelelő" bőrönddel kell menni.
Én pl. tavalyelőtt azzal a bőrönddel mentem az USA-ba, amit apám kapott, mikor a '80-as olimpián dolgozott. Rajta volt cirill betűkkel, hogy Moszkva 1980, szép fekete bőr koffer. :)
Nem lett semmi para, persze ez nem jelenti azt, hogy másmilyen bőrönddel lett volna. De a check-in pultos néni nagyon megnézte a Kennedy-n visszafelé. :D

Ize, arra akartam utalni, hogy a folia jol osszehuzza a vaszonborondot, hajlik befele minden szele ezerrel. Egyebkent en sose veszek draga borondot, mert ugyis szetcseszik. Egyikbol a kerekkel egyut a hatso merevitot is kisazkitottak, a jelenlegi ugy nez ki, mintha multkor isztambultol idaig a fuben huztak volna (fosasig tele van fumaggal, vagy nem tudom mivel).
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1684 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 08:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 9:25

Ismerős meg, ha utazik, a cippzárakat lezárja műanyag kábelkötegelő szalaggal, és kész.

Es ez miert jo? Igy mar a repteren eszi a penesz, hogy megloptak, nem csak a szallodaban? :D

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1685 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:01

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 9:56

Ize, arra akartam utalni, hogy a folia jol osszehuzza a vaszonborondot, hajlik befele minden szele ezerrel. Egyebkent en sose veszek draga borondot, mert ugyis szetcseszik. Egyikbol a kerekkel egyut a hatso merevitot is kisazkitottak, a jelenlegi ugy nez ki, mintha multkor isztambultol idaig a fuben huztak volna (fosasig tele van fumaggal, vagy nem tudom mivel).

Vesd el. :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1686 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 1:06

Reptéren is megvonják a vállukat, mert oszt lehet benne sem volt.

Viszont ha a szállodában veszed észre, már esélyed sincs, hogy bármiféle kártérítést kapj.

#1687 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:17

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 9:25

Ez nagyon jó! :up:

#1688 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:22

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 9:56

Igazából, a strapabíró/drágább bőröndöket nem nagyon tudják tönkretenni/összetörni/elszakítani, max esztétikailag, azokkal viszont nem csak az a baj, hogy drágák, hanem általában üresen is nehezek.  :(

Bár én már láttam nagyméretű, mindentálló, 3kg-os, karbon-kevlár koffert.  :cool: 

Az ára jelképes 999,- € volt :eek:

#1689 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:23

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 7:25

Ha jól tudom a repülőn nem szabad lezárni a táskákat. Bár lehet csak EU-n kívülre vonatkozik... (USAba utazáskor külön fel is hívják rá a figyelmet...)

Sokan mesélték, hogy régebben (90es évek elje közepe)milyen jó cuccokat lehetett venni a ferihegy "környéki" kocsmákban... laptopokat, minidiscet, cdket stb.... Na ez már megszünt :)

#1690 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:31

Idézet: Capri - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 9:23

Ha jól tudom a repülőn nem szabad lezárni a táskákat. Bár lehet csak EU-n kívülre vonatkozik... (USAba utazáskor külön fel is hívják rá a figyelmet...)

Sokan mesélték, hogy régebben (90es évek elje közepe)milyen jó cuccokat lehetett venni a ferihegy "környéki" kocsmákban... laptopokat, minidiscet, cdket stb.... Na ez már megszünt :)

Mert beviszik a belvárosba, ott nagyobb a piaca :rolleyes:

#1691 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:46

Idézet: Capri - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 9:23

Pedig Angliába ment, EU-n kívülre.

#1692 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:51

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 10:05

Viszont ha a szállodában veszed észre, már esélyed sincs, hogy bármiféle kártérítést kapj.

Tapasztalatok azt mutatjak, hogy ha a repteren kezdesz el balhezni, akkor annyival vagy elorebb, hogy tobb hiszti utan hajtanak el a picsbe.

#1693 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:52

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 8:57

Es ez miert jo? Igy mar a repteren eszi a penesz, hogy megloptak, nem csak a szallodaban? :D

1. Jobb, ha rögtön látod, mintha csak később veszed észre. A helyszínen még tehetsz panaszt, persze bizonyára nem lesz meg, ami elveszett. Meg ha nincs értékbiztosításod, akkor ki se fizetik.

2. Amikor nyitogatják, hátha inkább kinyitnak egy olyan bőröndöt helyette, ami nincs lezárva.
Ez még nem akkora biztonság, hogy azt gondolják, hogy értékes dolog lehet benne, de azért a kinyitáshoz kell egy csípőfogó. Ha nincsenek direkt erre felkészülve, akkor nem nyitják ki.

3. A semminél jobb. Ha annyira ki akarják nyitni, akkor úgyis kinyitják, bármit csinálsz.
Akár a táska oldalát is kitéphetnék, hiszen nem páncélszekrényt adsz fel, hanem táskát.

4. Értékes holmit nem tesz bele sose, csak kaját, ruhát, ilyesmiket.

#1694 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:54

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 10:22

Igazából, a strapabíró/drágább bőröndöket nem nagyon tudják tönkretenni/összetörni/elszakítani, max esztétikailag, azokkal viszont nem csak az a baj, hogy drágák, hanem általában üresen is nehezek.  :(

Bár én már láttam nagyméretű, mindentálló, 3kg-os, karbon-kevlár koffert.  :cool: 

Az ára jelképes 999,- € volt :eek:

De igen, gyak barmit szet tudnak torni. A suly nem igazan gond, olyan borond, aminek jo eselye van, hogy ne csesszek szet a zar, illesztes, kerekek kornyeken, kirugja a benyomodasokat, es 3 repules utan ne ugy nezzen ki, mint egy masodik vilaghaborus relikvia, az mar altalaban konnyu is. Csak olyan 70-80knal kezdodik. Az ilyen jonak tartott 30ks izeket orom nezni szetesni azoknal az uj kollegaknal, akik nem hisznek nekunk :D

#1695 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 09:56

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 10:54

Az ilyen jonak tartott 30ks izeket orom nezni szetesni azoknal az uj kollegaknal, akik nem hisznek nekunk :D

Volt szobatársamnak volt egy nagyon kedvenc bőröndje, mindig azzal toligatta a cuccait, és folyton áradozott róla, hogy milyen jó, milyen kényelmes. Tényleg jó is volt, egészen addig, amíg ki nem esett mindkét kereke Pekingben, még a reptéren :Đ

#1696 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 10:23

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 10:52

1. Jobb, ha rögtön látod, mintha csak később veszed észre. A helyszínen még tehetsz panaszt, persze bizonyára nem lesz meg, ami elveszett. Meg ha nincs értékbiztosításod, akkor ki se fizetik.

2. Amikor nyitogatják, hátha inkább kinyitnak egy olyan bőröndöt helyette, ami nincs lezárva.
Ez még nem akkora biztonság, hogy azt gondolják, hogy értékes dolog lehet benne, de azért a kinyitáshoz kell egy csípőfogó. Ha nincsenek direkt erre felkészülve, akkor nem nyitják ki.

3. A semminél jobb. Ha annyira ki akarják nyitni, akkor úgyis kinyitják, bármit csinálsz.
Akár a táska oldalát is kitéphetnék, hiszen nem páncélszekrényt adsz fel, hanem táskát.

4. Értékes holmit nem tesz bele sose, csak kaját, ruhát, ilyesmiket.

Ok, a kettesben valoban van nemi racio :)

#1697 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 10:50

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 9:46

Pedig Angliába ment, EU-n kívülre.

Anglia EU tag.  :think:
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1698 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 10:54

Idézet: PetruZ - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 11:50

Viszont nem tagja a schengeni egyezménynek. Sparow szerintem erre gondolt.

#1699 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 10:55

Idézet: PetruZ - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 10:50

Ja, tényleg ... de hülye vagyok :omg:
Csak nem Euróval fizetnek, meg útlevélellenőrzés is van, ez okozott pillanatnyi rövidzárat nálam. (Bár még sok más tagállamban sem vezették be, szóval a pénznem nem oszt nem szoroz semmit; na mindegy)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 11. 10:57 -kor

#1700 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 11. 11:22

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 11., péntek - 10:54

Viszont nem tagja a schengeni egyezménynek. Sparow szerintem erre gondolt.

Az lehet, én is ezt tippeltem nála, csak nem ezt írta. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.