HWSW Informatikai Kerekasztal: Hol loptak meg? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hol loptak meg? Hadd tudja meg mindenki Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 19. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2011. 12. 19. 14:20

Nem mondom. Legyen 50-50%. Annak utánanéztem, hogy valóban vannak ilyen cégek, akik ezzel foglalkoznak. Hogy ők éppen azok-e, azt nem tudom.

Nem az a klasszikus átverés, csak értelme nem sok van.

A Diversity Visára bárki jelentkezhet, teljesen ingyen. Azonban minden évben friss fotót kell küldeni stb-stb. Szerintem ez nem történt meg Dex esetében.... Meg azért 75e forintot fizetni, hátha benne vagy abban a szerencsés 0.5-1%-ban és akkor fizetik a repjegyedet? hát....

de itt vannak a hivatalos figyelmeztetések is:
http://www.ftc.gov/b...rts/alt003.shtm
http://travel.state....1322.html#fraud
http://travel.state....types_1749.html

#1802 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2011. 12. 19. 17:36

Azonban minden évben friss fotót kell küldeni stb-stb.

Az FBI intézi ? :laugh:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1803 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2011. 12. 19. 16:36

Azonban minden évben friss fotót kell küldeni stb-stb.

Azt meg minek? Vízum letelepedésnél még mindig kell, előtte meg ujjlenyomatot is vesznek, meg egy csomó infót kérnek le az adott személyről, nem terrorista, meg bűnöző-e. Ennek az egész lottósdinak nincs sok értelme, csak kimegy az ember, ha nincs kinti segítsége, se munka, se lakás, aztán csövezhet, meg kukázhat, esetleg ráutalhatja magát néhány jótékonysági szervezet jóindulatára, már ha van még szabad kapacitása ilyen nonprofit szervezeteknek. Kint is baromi sok a szegény, lakókocsiban meg hajléktalanul tengődve és még segély sincs, mint nálunk, ott az állam semmit nem segít, még a saját állampolgárainak sem.

A helyzet még rosszabb, ha nemcsak segítség nincs, de nem beszéli az ember legalább nagyon erős társalgási szinten az angolt, azt is folyékonyan, nagyon jó szövegértési képességgel társítva, hogy a sok bevándorlót és nyelvjárást hézagmentesen megértse, meg a hivatalos ügyeket minimálisan tudja intézni. Márpedig ilyen szinten kevesen tudnak nálunk angolul, nem azért mert nehéz lenne elérni ezt a szintet, hanem mert a nyelvoktatásunk pocsék.

Hiába kérnek az itthoni állásokhoz nem csak társalgási, hanem egyenesen tárgyalási szintű angolt, azt a közvetítő nyelvi funkció miatt elég csak "nemzetközi" szinten tudni, azaz egyszerűsített és hibás kiejtéssel és szűkített, mesterséges szókinccsel. A munkaadó és a partnerek, ügyfelek úgyse született angol anyanyelvűek többségükben. Odakint ez utóbbi szint NEM elég. Nagyon sok embertől hallottam, aki kiment ilyen vagy olyan megélhetési céllal, általában kifosztva jön vissza, max. néhány hónapig húzza és legfeljebb tapasztalattal lesz gazdagabb, szinte minden hazajött beszámol róla, hogy túl sokat hittek az angoltudásukról, jóval több kellett volna. Ezen kívül a használható végzettség és szakértelem is nagyon fontos kint (mint bárhol), bölcsésznek, büfészakosnak kint is felkopik az álla, még akkor is, ha itthon angol szakon végzett.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1804 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2011. 12. 19. 16:36

Nem az a klasszikus átverés, csak értelme nem sok van.

A Diversity Visára bárki jelentkezhet, teljesen ingyen. Azonban minden évben friss fotót kell küldeni stb-stb. Szerintem ez nem történt meg Dex esetében.... Meg azért 75e forintot fizetni, hátha benne vagy abban a szerencsés 0.5-1%-ban és akkor fizetik a repjegyedet? hát....

de itt vannak a hivatalos figyelmeztetések is:
http://www.ftc.gov/b...rts/alt003.shtm
http://travel.state....1322.html#fraud
http://travel.state....types_1749.html

most jut eszembe, fotót is kértek.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1805 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 12. 19. 18:53

most jut eszembe, fotót is kértek.

akkor azért nem kapsz zöldkártyát :up:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#1806 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 12. 19. 16:38

Azt meg minek?

Minden évben újra kell jelentkezni ezért minden évben friss fotó szükséges... Ez a szabály, felesleges vitatni.

A többi pedig amit leírtál csak általánosítás. Az én korosztályomban gyakorlatilag az összes egyetemi társam aki azt mondta tud angolul az tényleg tud is. Ennek plusz a remek otthoni munkakultúrának köszönhetően 30-40%-uk külföldön dolgozik (és nem kizárólag a fizetés miatt).

Amerikában meg aki akar dolgozni az fog is... Nem nyelvtudás kérdése. Persze alul kell kezdeni.. A végzettségnél pedig talán fontosabb a tudás és a kapcsolatok. Persze sokan kudarcként élik meg pedig lehet csak nekik az USA nem a megfelelő hely..

#1807 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2011. 12. 19. 20:03

Minden évben újra kell jelentkezni ezért minden évben friss fotó szükséges... Ez a szabály, felesleges vitatni.

Nem vitázok, csak nem értem. Az évenkénti újrajelentkezés egy dolog, de minek hozzá fotó? Nem látom az összefüggést.

A többi pedig amit leírtál csak általánosítás. Az én korosztályomban gyakorlatilag az összes egyetemi társam aki azt mondta tud angolul az tényleg tud is. Ennek plusz a remek otthoni munkakultúrának köszönhetően 30-40%-uk külföldön dolgozik (és nem kizárólag a fizetés miatt).

Általában írtam a magyarokról (bár sok más nemzetre is ráillik ez a szitu), nem az egyetemi társaidról.

Amerikában meg aki akar dolgozni az fog is...

Ez az ottani magas munkanélküliség fényében nem hihető.

Nem nyelvtudás kérdése.

Ez akkor igaz, ha pár hónapig kint tudja gyakorolni a nyelvet és van kint segítsége mindenhez. Én nem erről az esetről írtam. Sokan úgy vannak vele, hogy angolul mindenki tud alapon bele lehet vágni kicsi nyelvtudással, aztán szaladnak is az amerikai álom után. Általában az ilyen szerencsétlen kóklerek próbálkoznak be az usalottón is. Mondom, nem az egyetemi társaidról van szó, akik a társadalom talán kivételes, tört ezrelékébe tartozhattak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1808 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 21:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 12. 19. 19:29

Nem vitázok, csak nem értem. Az évenkénti újrajelentkezés egy dolog, de minek hozzá fotó? Nem látom az összefüggést.

Ne haragudj, félreérthető voltam, úgy általában nem érdemes rajta vitázni :) Tehát nem csak te! Amiért kellhet a fotó: plusz egy információ, össze tudják hasonlítani hogy aki jelentkezett/nyert és aki megérkezik az országba az egy és ugyanaz, gondolom átfuttatják pár rendszeren, hogy ellenőrizzék az illetőt.

Általában írtam a magyarokról (bár sok más nemzetre is ráillik ez a szitu), nem az egyetemi társaidról.

Rendben, de azért lássuk be a potenciálisan mobil réteg (ami itthon elég alacsony..) rendelkezik valamennyi nyelvtudással amire legalább építhet.

Ez az ottani magas munkanélküliség fényében nem hihető.

Én inkább az amerikai vagy ott élő barátaimnak hiszek. Meg ugye az USA elég nagy és nem egyenlő sem társadalmilag sem földrajzilag. A munkanélküliek nagy része tényleg a társadalom legalja akik már megszokták a munkanélküliséget. Szerintem akikben van annyi elszántság/hit/kalandvágy, hogy belevágjanak egy ilyen "túrába" azok találnak is munkát. Persze lehet valami építkezésen/gyorsétteremben kell kezdeni amíg nem jön jobb...

Ez akkor igaz, ha pár hónapig kint tudja gyakorolni a nyelvet és van kint segítsége mindenhez. Én nem erről az esetről írtam. Sokan úgy vannak vele, hogy angolul mindenki tud alapon bele lehet vágni kicsi nyelvtudással, aztán szaladnak is az amerikai álom után. Általában az ilyen szerencsétlen kóklerek próbálkoznak be az usalottón is. Mondom, nem az egyetemi társaidról van szó, akik a társadalom talán kivételes, tört ezrelékébe tartozhattak.

A tapasztalat mást mond. Főleg a szakmunkások esetén ahol csak az utasítást kell megérteni. Nem hiába nem tanul meg sok spanyolajkú bevándorló angolul. Egyébként az amcsik sokkal toleránsabbak ha a nyelvről van szó mint mondjuk az angolok.

#1809 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2011. 12. 19. 22:06

Amiért kellhet a fotó: plusz egy információ, össze tudják hasonlítani hogy aki jelentkezett/nyert és aki megérkezik az országba az egy és ugyanaz, gondolom átfuttatják pár rendszeren, hogy ellenőrizzék az illetőt.

mondtam én

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 12. 19. 18:07

Az FBI intézi ? :laugh:

#1810 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2011. 12. 19. 21:06

A tapasztalat mást mond. Főleg a szakmunkások esetén ahol csak az utasítást kell megérteni. Nem hiába nem tanul meg sok spanyolajkú bevándorló angolul. Egyébként az amcsik sokkal toleránsabbak ha a nyelvről van szó mint mondjuk az angolok.

Nem toleránsak. Világnyelvet beszélnek, ezen kívül nagyon kevesen beszélnek ott idegen nyelveket, elvárják, hogy kommunikálni tudjanak veled. A spanyol bevándorlók mások, ott a kuzin előkészíti a terepet, meg segíti őket a spanyol közösség, külön negyedekben élnek, teljesen más szitu, némelyik megengedheti magának, hogy élete végéig se tanuljon meg egy angol szót se. Ez az út egy segítség nélküli magyarnak nem járható. Nagy városokban persze erre is akadhat példa, Sydney-ben ismerek pár magyart, akik a magyar városnegyedbe mentek (magyar közösség szervezésében előkészítve) és a mai napig nem tudnak még alapfokon sem angolul, úgy élnek, mintha egy darabka távoli Magyarországon élnének, magyarul dolgoznak, vásárolnak, szórakoznak, filmeznek, tv-znek, magyar magyarral házasodik, stb. Ebből viszont megint nem lehet általánosítani.

#1811 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 09:57

Idézet

Nem toleránsak. Világnyelvet beszélnek, ezen kívül nagyon kevesen beszélnek ott idegen nyelveket, elvárják, hogy kommunikálni tudjanak veled.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1812 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 20. 09:57

ellenszájhős videó

Jó, akkor legyél oda a fene nagy bölcsességeddel. Beszéltél már úgy amerikaikkal, hogy nem csak turista voltál, hanem elmentél hozzájuk dolgozni vagy elintéztél valamit, ami neked volt fontos? Szerinted egy amerikainak nem kézenfekvő, hogy csak egy nyelv van, az övé, esetleg a spanyol? Gondolod leáll veled mutogatni, meg türelmesen rágja a körmét, mire kinyögöd, amit akarsz, meg elmagyaráz mindent 2x-3x? Vagy szerinted egy tekintet alá vehető egy magyar nyelvi lehetőségekben egy usában is tömegesen oktatott spanyol nyelvet beszélővel egyetemben, akik több millióan vannak és lassan már-már elfogadott kisebbség? Még jó, hogy mindig kifejted az álláspontod a konstruktív beszólásaid előtt.

Ez az urban legendként terjedő ún. "tolerancia" inkább a kiejtésre és a nyelvtanra vonatkozik, de csak addig, amíg turista vagy, meg lehet rajtad tét nélkül mulatni.

Szerkesztette: Raynes 2011. 12. 20. 11:35 -kor

#1813 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 20. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Capri - Dátum: 2011. 12. 19. 21:06

Én inkább az amerikai vagy ott élő barátaimnak hiszek. Meg ugye az USA elég nagy és nem egyenlő sem társadalmilag sem földrajzilag. A munkanélküliek nagy része tényleg a társadalom legalja akik már megszokták a munkanélküliséget. Szerintem akikben van annyi elszántság/hit/kalandvágy, hogy belevágjanak egy ilyen "túrába" azok találnak is munkát. Persze lehet valami építkezésen/gyorsétteremben kell kezdeni amíg nem jön jobb...

Ott is beszélni kell, eleve a felvétel így kezdődik, vagy mondanak pár süket példamondatot. Júzerként meg azt mondanám, hogy odakint legalább egy szögletesen beszélő indiai TAXIs diszpécsert jobban megértek, mint valami tősgyökeres vidéki amerikai arcot. Angliában a buszsofőr vagy tipikus pakisztáni TAXIs már durvább kategória. Akik annó odanőttek, vagy kivándoroltak, vagy fene tudja mi a a történelem, de mostanában aki zöldkártyás és munkavállaló, az nem olyan egyszerű, hogy nyelvtudás nélkül kimegy, mert kb. el sem jut az igénylésig.
Make love not Wor.

#1814 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 12. 20. 11:33

Jó, akkor legyél oda a fene nagy bölcsességeddel. Beszéltél már úgy amerikaikkal, hogy nem csak turista voltál, hanem elmentél hozzájuk dolgozni vagy elintéztél valamit, ami neked volt fontos? Szerinted egy amerikainak nem kézenfekvő, hogy csak egy nyelv van, az övé, esetleg a spanyol? Gondolod leáll veled mutogatni, meg türelmesen rágja a körmét, mire kinyögöd, amit akarsz, meg elmagyaráz mindent 2x-3x? Vagy szerinted egy tekintet alá vehető egy magyar nyelvi lehetőségekben egy usában is tömegesen oktatott spanyol nyelvet beszélővel egyetemben, akik több millióan vannak és lassan már-már elfogadott kisebbség? Még jó, hogy mindig kifejted az álláspontod a konstruktív beszólásaid előtt.

Ez az urban legendként terjedő ún. "tolerancia" inkább a kiejtésre és a nyelvtanra vonatkozik, de csak addig, amíg turista vagy, meg lehet rajtad tét nélkül mulatni.

Én éltem ott, nem csak a „nagymagyarfenenagyonöntudattal hallottam a nagybácsikám feleségének péetykálták a rádióban bemondta a tévé hogy olvasta valaki." :)

De ez rendületlenül mellékszál. Az eredeti állítás - amit a fenenagymagyarmagyarázomöntudattal még most sem értesz - az volt, hogy az amerikaiak sokkal toleránsabbak a kommunikáció tekintetében, mint az angolok. És ráadásul ez a mondat magyarul van… :)

Egyébként meg, kurva jó zene :D

#1815 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 20. 13:00

az amerikaiak sokkal toleránsabbak a kommunikáció tekintetében, mint az angolok.

Attól függ mlyen szempontból. Munkáról beszélünk? Vagy turizmusos kirándulós?
Make love not Wor.

#1816 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 12. 20. 13:03

Én nem tudom, hogy te miről beszélsz, csak sejtem… :)

#1817 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 12. 20. 13:03

Mi porbafingó földi halandók nem közelíthetjük meg az ő mennyei szellemi magasságát. Ez van.

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 20. 13:11

Egyébként ha már kötözködősre vettük a figurát, meg felhoztad a kint élést, most szépen megfordítjuk az egészet, leírhatod milyen alapon toleránsabbak, mint egy angol vagy a német anyanyelvűek, vagy a franciák, vagy akárkik.

#1818 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 20. 13:11

Munkavállalásról volt szó, ha így nem tiszta a napi téma.
Make love not Wor.

#1819 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 12. 20. 13:42

Munkavállalásról volt szó, ha így nem tiszta a napi téma.

Jahno, baszki, az olvasáshoz elő is lehet venni a szemüveget is. És ha felvennéd… vagy le… :)

#1820 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 12. 20. 07:32

Nem toleránsak. Világnyelvet beszélnek, ezen kívül nagyon kevesen beszélnek ott idegen nyelveket, elvárják, hogy kommunikálni tudjanak veled.

Ez tapasztalat vagy valamilyen másdolagos, harmadlagos stb. forrásból származó info? Én tényleg nem akarok ezen vitatkozni de: volt amerikai barátnőm, dolgoztam amerikaiakkal és most is vannak amcsi barátaim akikkel heti rendszerességgel találkozom...

De természetesen nem olyan pozíciókról beszélek amelyeknél a kommunikáció elengedhetetlen.. Nem leszel befektetési bankár vagy angol tanár vagy orvos kapásból. De egy kőművestől, bádogostól például nem várják el a perfekt angolt...

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.