HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW.HU - új skin/theme/design/kinézet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW.HU - új skin/theme/design/kinézet A 2009 májusában bevezetett design-ról.. Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:15

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:08

Es ok az oldalletoltesek hany szazalekat generaljak? Lehet ezt tudni valahonnet?

Nalunk egyebkent a rendszergazdak vegeztek ki a keymediat, egy gepen se ment ahol eddig beleptem... gondolom a proxy kitakartitja az ilyesmit. Az index is sokkal letisztultabb itt, mint otthon... :) Mas reklam van a forumban?

Samott

az alján van google-féle.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#642 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:16

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:08

Es ok az oldalletoltesek hany szazalekat generaljak? Lehet ezt tudni valahonnet?

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az oldalletöltések igen nagy hányadát a bolha hozza, oda meg azért jellemzően nem a törzsgárda jár fórumozni.
De nem tudok és nem is nagyon akarok ilyen jellegű üzleti kérdésekben állást foglalni, nem az én posztom, nincs is nagyon rálátásom, én a HWSW kollektív stratégiai döntése (a fórum a főoldalnak van/lesz alárendelve) alapján kommunikálok.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#643 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:17

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:02

akik egyedi skint használnak, azok kevés kivételtől eltekintve a hivatalos khekinél is kilőtték a reklámokat, szóval ez nem oszt, nem szoroz.

üdv

R.

hát... ha megkéritek szépen az embereket, hogy plzplz ne, mert bevétel meg izé, szerintem az akár még hatásos is lenne. legalábbis én emlékszem, kaptam mélt, hogy ne tiltsam le a mediánt, mert az nektek fontos, ki is vettem a tiltólistából. mondjuk ez ilyen kölcsönös dolog kéne hogy legyen :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#644 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:15

az alján van google-féle.

Itt az sincs, akkor ezt is kitakaritottak a rendszergazdik (direkt megneztem masik bongeszoben, belepes nelkul, hivatalos skinnel).

Az ilyesmirol mondjuk lehetne cikk a hwsw uzleti-gazdasagi rovataban... A proxy hatalma vs. hirdetesi bevetelek cimmel... erdemes lenne koruljarni a temat. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#645 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:21

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:16

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az oldalletöltések igen nagy hányadát a bolha hozza, oda meg azért jellemzően nem a törzsgárda jár fórumozni.
De nem tudok és nem is nagyon akarok ilyen jellegű üzleti kérdésekben állást foglalni...

Persze, semmi gond, ertheto hogy ez uzleti titok, csak gondolatebresztonek szantam.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#646 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:33

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:11

Mindent cafoltam, egyedul az uzleti bullshit maradt amivel epeszu ember nem tudm mit kezdeni. Technikai akadalya nincsen, ahogy latom a forumozok megoldjak oket.

Samott

Samott, értsd meg, ez nem a mi projektünk, ha a fórumozók meg tudják oldani, használják az alternatív skint belátásuk szerint. Abban a pillanatban, hogy a Wyco/Lulu-féle skint átvesszük "hivatalosba", bármi nyavalya van, a user nem Wyco-val és Luluval fog leállni anyázni, hanem velünk. Mutass nekem légyszíves még egy hasonló jellegű szolgáltatást, ahol bármilyen fejlesztést kiadnak az üzemeltetők a kezükből úgy, hogy aztán utána ők tartják a hátukat.
Nem értek a programozáshoz, de úgy gondolom, az is érthető, ha a HWSW nem nagyon szeretné, hogy az egyedi fejlesztésekbe kódszinten belelássanak/belenyúljanak lényegében ismeretlen külsősök. A CSS nyilván más tészta, de azt hiszem nem lehet mindent azzal megoldani.

üdv

R.

#647 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 11:07

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:33

Abban a pillanatban, hogy a Wyco/Lulu-féle skint átvesszük "hivatalosba", bármi nyavalya van, a user nem Wyco-val és Luluval fog leállni anyázni, hanem velünk.

Nem erdemes ezen aggodni, egyreszt aki megtalalja hogy hogy kell atallitani, az tisztaban van vele, hogy mit kap, masreszt oda kell irni melle, hogy ez a skin hivatalosan nem tamogatott, oruljetek hogy egyaltalan van. Szvsz megelegszunk azzal ami css-bol megoldhato, nem kell emiatt felboritani a programozok munkajat. Pl. ha a fooldalon mas szinekben jelenik meg a forum, senki nem fog morgolodni (miert is tenne ha itt bent megkapja ugyanazt a megszokott kornyezeteben).

Samott

#648 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 12:04

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:07

Nem erdemes ezen aggodni, egyreszt aki megtalalja hogy hogy kell atallitani, az tisztaban van vele, hogy mit kap, masreszt oda kell irni melle, hogy ez a skin hivatalosan nem tamogatott, oruljetek hogy egyaltalan van. Szvsz megelegszunk azzal ami css-bol megoldhato, nem kell emiatt felboritani a programozok munkajat. Pl. ha a fooldalon mas szinekben jelenik meg a forum, senki nem fog morgolodni (miert is tenne ha itt bent megkapja ugyanazt a megszokott kornyezeteben).

Samott

Szívemből beszélsz, de szélmalom harcot vívol. Már ezt én is javasoltam, hogy legyen választható, unsupported flag -el. Semmi reakció. Vezetés aszondta stop. És kész.

Szerkesztette: e-lias 2009. 06. 19. 12:08 -kor

#649 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 12:53

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 11:04

Szívemből beszélsz, de szélmalom harcot vívol. Már ezt én is javasoltam, hogy legyen választható, unsupported flag -el. Semmi reakció. Vezetés aszondta stop. És kész.

Ezuttal nem ertek egyet. Ismered az altalanos hozzallast, hogy ha van, akkor legyen jo, es kesz, a juzert a tobbit leszarja. Az, hogy nem tamogatott, nem dob semmit a latba az atlag felhasznalonak, nyafog es kesz.

Off:
Bar egy opensource forummotor amiben a modulokat a userek szabhatjak erdekes lenne, nem ide, hanem ugy altalaban.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#650 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 13:21

Hogy a főoldalról is legyen szó, sokak kérésének eleget téve elkészült az Archívum, illetve a főoldali hírfolyam alatt megjelent a "további hírek" link, ami az archív híreket listázza (jelen pillanatban a fejléc még kissé bugos, de rajta vagyunk).

üdv

R.

#651 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 14:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 12:53

Ezuttal nem ertek egyet. Ismered az altalanos hozzallast, hogy ha van, akkor legyen jo, es kesz, a juzert a tobbit leszarja. Az, hogy nem tamogatott, nem dob semmit a latba az atlag felhasznalonak, nyafog es kesz.

Off:
Bar egy opensource forummotor amiben a modulokat a userek szabhatjak erdekes lenne, nem ide, hanem ugy altalaban.

Ebben lehet igazad, de most meg a nem átlag user pampog :D

OS motorra én is kivi lennék :p Lenne kavarodás.

#652 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 08:14

Kerdes: a PNG-ken/logoban milyen betutipus van? Nekem tetszik :) [vallalati it, digitalis otthon, stb]

Szerkesztette: Wyco 2009. 06. 20. 08:15 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#653 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 08:36

Idézet: Wyco - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 9:14

Kerdes: a PNG-ken/logoban milyen betutipus van?

WhatTheFont szerint Conduit.

#654 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 10:33

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 7:36

WhatTheFont szerint Conduit.

Koszi!

#655 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 20. 17:12

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 11:26

[..]Másfelől viszont a fórum megnyitása óta eltelt lassan nyolc és fél év, ami rengeteg idő -- el kell fogadni, hogy ezalatt rengeteg minden megváltozott, a HWSW-s srácok érdeklődési köre, ezzel együtt az oldal rendszeres olvasóinak az érdeklődése megváltozott, más irányba ment.

Kedves Renwick!

Ebben egyetértek veled. A kezdetekkor még csak "külsősként" olvasgattam a fórumot, mert nem volt számítógépem. Aztán, amikor meg tudtam vásárolni életem első komoly számítógépét, akkor regisztráltam, s akkoriban valóban nagyon érdekelt még szinte minden téma és érdekesség, ami a számítástechnikához kötődik.

Mára az érdeklődésem nagyon megcsappant az IT világa iránt. Sem a szoftver-, sem a hardverfejlesztéseket, sem az IT "nagyvilág híreit nem követem; legalábbis nem különösebben.

Idézet

A fórum meg itt maradt gyakorlatilag változatlan formában, [..]
Aki még maradt a régiek közül, az a társaság miatt maradt, nem a szakmai tartalomért.

Egyetértek az általad leírtakkal, ugyanakkor véleményem szerint a társaság zömének szakmai tartalom iránti érdektelensége nem feltétlenül abból fakad, hogy eleve nem érdekli már a számítástechnika. Arról is szó van, hogy a szakmai tartalom színvonala is jelentősen csökkent. Ez persze alapvetően egy "ördögi kör", mert oda-vissza függ a két dolog egymástól.

Ha a "régi guru"-k nem tűnnek el, akkor van, aki a szakmai részt életben tartsa. Ha viszont eltűnnek, s a színvonal csökken, akkor az "új guru"-k nem jönnek ide (hacsak nem éreznek indíttatást magukban arra, hogy egy szakmailag alacsonyabb színvonalú fórumot tartalmilag, minőségileg "felvirágoztassanak"). Akik pedig nem számítanak "guru"-nak, azok nyilván nem tudják a szakmai rész színvonalát emelni.

Idézet

Piftuka, ennek a fórumnak radikális változásokra van szüksége ahhoz, hogy felpörögjön. Éppen itt volt az ideje egy ilyen gatyába rázásnak, és úgy vélem, hogy ezt sikerült egész jó kompromisszumokkal megoldani (hiszen a társasági részlegek nem változtak és végülis egy régi topikot sem töröltünk). [..]

Én úgy vélem, hogy a "gatyábarázás" szükségességét senki nem vitatja, amennyire ezt az észrevételekkel kapcsolatos témát át tudtam futni.

Persze lehet, hogy nem én vagyok a legilletékesebb személy arra, hogy ezt megítéljem, mert manapság tényleg nagyon ritkán járok ide a fórumra.

Hogy szemléltessem... nagyjából éppen annyira ritkán olvasom a fórumot, mint amennyire gyakran olvastam, s hozzászólásaimmal gyarapítottam a regisztrációmat követő években.

Amit többen nem értenek/nem értünk, hogy a modernizáció miért nem terjedt, terjed ki a fórummotor cseréjére. Úgy gondolom ez a legsarkalatosabb kérdés.

Értem én, hogy önmagában egy technikai szempontból megújuló fórum létéből nem következik egyenesen arányosan a színvonal javulása, az érdeklődés nagy arányú megnövekedése.

Ugyanakkor ha valóban ez a célja a fórum üzemeltetőinek, hogy "felfrissítsék", felélénkítsék a fórumot, akkor annak - szerintem vitathatatlanul - remek kiindulási alapja a fórum technikai szempontból történő modernizálása, vagyis ennek az avitt fórummotornak a cseréje.

Idézet

A témakörök leírása: hát igen, lehet, hogy itt-ott erőltetett kissé, volt rá tíz percem, hogy kitaláljak valami szöveget oda, ez lett belőle, lehet rajta változtatni bármikor.

Nem szántam személyes sértésnek, amit írtam, de tudva azt, hogy te voltál az "elkövető" sem tudok másként vélekedni a dologról.

Szerintem most, hogy a fórumreform esetében az újdonság varázsa elmúlt, kényelmesen hátradőlve, amikor időd engedi próbálj frappánsabb szövegeket kitalálni!

A korábbi szövegek megtartása, vagy minimális átalakítása is sokkal jobb az erőltetett poénkodásnál, hidd el! Mint sok más dolog esetében az életben, a humor lényege is a hitelesség.

Idézet

Ami a Gamekapcsot illeti, nos elárulok egy titkot: a Gamekapocs a HWSW tulajdona, a HWSW lapcsalád része, akárcsak a HUP. :)
Lehet tippelni, miért lett Gamekapocs a fórumrész neve Gameware helyet...

Ezt nem tudtam, de a Gameware egyértelműen a HWSW-re jellemző kifejezés volt, ellenben a Gamekapocs - mint fentebb írtam - egyes offline és online gamer oldalak lapjain már évekkel korábban visszaköszönt, mint hogy az említett nevű honlap beindult.

No mindegy. Én úgy látom a dolgokat, ahogyan leírtam.

Én is úgy vélem, hogy "palotaforradalomnak" nincsen értelme, mert a konstruktivitás segíthet fejleszteni a fórumot. Ugyanakkor kiemelten fontos a konstruktív ötletek befogadása is, ezt ne feledd!

A "nem lesz választható khaki skin, mertmiértmertcsakésazértpunktum" jellegű hozzáállás mindig ellenállást fejt ki.

Mindamellett a magam részéről köszönöm a lényegre törő, részletes és korrekt válaszodat!  :up:

Szerkesztette: Piftuka 2009. 06. 20. 17:14 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#656 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 10:50

Na látom, egy hétig nem vagyok, aztán visszanézek és csak rosszabb lesz. Mik ezek az otromba nagy fejlécek a részek között? Most már a gyengelátásúak a hwsw célközönsége? Bár ebben lehet valami, mert ilyen nagy szöveg nekik kell, mást csak zavar, de aki még nem az úgyis hamar az lesz ettől a skintől.

#657 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 11:19

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 12:26

...

Tudom, totál értelmetlen írni ide bármit is, mert csak lesöprik az asztalról, illetve fizetnek valakit aki válaszolgat itt, hogy enyhítse a feszültséget, de foganatja semminek nem lesz ami itt elhangzik.

Idézet

Egyfelől megértelek, mert én is itt voltam day 0-tól és képben vagyok arról, hogyan és miért változott a fórum az évek során. Másfelől viszont a fórum megnyitása óta eltelt lassan nyolc és fél év, ami rengeteg idő -- el kell fogadni, hogy ezalatt rengeteg minden megváltozott, a HWSW-s srácok érdeklődési köre, ezzel együtt az oldal rendszeres olvasóinak az érdeklődése megváltozott, más irányba ment.

Igen, rengeteg minden megváltozott, mintpéldául? A rendszeres olvasók érdeklődési körét, hogyan tudjátok ti megállapítani? A rendszeres olvasó érdeklődésköre szükségszerűen az ami az oldalon szerepel. Ha ti megváltoztatjátok az oldal összetételét, akkor nem lesz rendszeres olvasó, mert azért mert a hwsw úgy dönt az olvasó nem fog megváltozni.

Idézet

A fórum meg itt maradt gyakorlatilag változatlan formában, változatlan tematikával, és persze, nyilván közrejátszott a mostani helyzet kialakulásában, hogy miközben a HWSW hobbioldalból üzleti vállalkozássá nőtte ki magát, nem lehetett életképes üzleti modellt ráhúzni a fórumra,

Igen, az a rohadt kapzsiság, miért kell mindennek szükségszerűen üzleti modell alapján működn
ie? Egyébként nem üzleti modellt nem lehetett húzni a fórumra, hanem a főoldal elkurvult tematikáját nem lehetett ráhúzni, és ez fáj a hwswbt-nek. Külön kellett volna választani a kettőt réges régen, és nem a fórumozók átnevelésével kínlódni, amiből két dolog sült ki: sikerült a színvonalat az sg alá zülleszteni, és sikerült az összes szakmai tartalmat és naprakész híreket hozó fórumozót elüldözni

Idézet

de azért nézzünk már egy kicsit magunkba (én is, elvonatkoztatva attól, hogy a HWSW alkalmazottja vagyok): a régi fórumot visszasírni egy romantikus ábránd, az "aranykorban" itt fórumozók jelentős része ma már más iránt érdeklődik, az új generációt meg sikerült innen elüldözni (és ebben vajmi kevés szerepe van a HWSW hozzáállásának).
Aki még maradt a régiek közül, az a társaság miatt maradt, nem a szakmai tartalomért.

Atyaég, te most tényleg önmagával akarod magyarázni a problémát? Pontosan azért nincs szakmai tartalom mert sikerült elüldözni azokat akik hoztak, meg akik érdeklődtek iránta. Utánpótlás meg nem volt hiszen honnan lett volna, ha a főoldal profilja egy felületes "úri-IT" stílusba állt át.

Idézet

Piftuka, ennek a fórumnak radikális változásokra van szüksége ahhoz, hogy felpörögjön. Éppen itt volt az ideje egy ilyen gatyába rázásnak, és úgy vélem, hogy ezt sikerült egész jó kompromisszumokkal megoldani (hiszen a társasági részlegek nem változtak és végülis egy régi topikot sem töröltünk).

Sajnos erre már nincs lehetőség, de tényleg az lett volna  legjobb megoldás, ha a régi fórumot különválasztotta volna, a hwsw-től, akár el is adhatták volna a fórumot az userekkel együtt, egy olyan lapnak, amihez jobban illik a profilja. Ez a mostohagyerek lét senkinek se jó.

Idézet

Új fórummotor azért nem lett, mert kurvára nem a fórummotoron múlik, hogy működik-e egy fórum, vagy sem. Ennek ékes példája a PH, ahol az ipb-hez képest egy meglehetősen fapados motor dolgozik, aztán nézd meg, mégis mekkora nyüzsgés van ott.

Itt van rögtön a példa, biztos én vagyok maradi begyepesedett meg naív, de szerintem mindkét oldal qrvajó üzletet csinálhatott volna azzal, ha a régi hwsw fórum eladásra kerül a ph-nak, még akkor amikor itt volt a törzsgárda nagyrészre, de a hwsw már akkor is mostohagyerekként tekintett a fórumra.

Idézet

Ettől függetlenül nem tartom kizártnak, hogy ha újra felpörög a fórum, váltani fogunk, ezzel kapcsolatban azonban nincsenek egyelőre tervek.

Váltani, mit? Én azt hittem ez volt a váltás, akkor ezek szerint ez csak azt szolgálta hogy a még megmaradt régi társaságot távozásra bírja.

Idézet

A témakörök leírása: hát igen, lehet, hogy itt-ott erőltetett kissé, volt rá tíz percem, hogy kitaláljak valami szöveget oda, ez lett belőle, lehet rajta változtatni bármikor. Ami a Gamekapcsot illeti, nos elárulok egy titkot: a Gamekapocs a HWSW tulajdona, a HWSW lapcsalád része, akárcsak a HUP. :)
Lehet tippelni, miért lett Gamekapocs a fórumrész neve Gameware helyet...

Szerintem ezzel tisztában van mindenki, ettől még értelmetlen a dolog, mivel a gamekapocsnak megvan a maga fóruma, komolyan azt gondolja valami agyas, hogy ezzel kell reklámozni a gamekapocsot, meg márkaimázs  :omg: De akkor meg miért nem lett a más világból HUP a fórum neve? Vagy ha konzekvensek akarnak lenni törölni kellett volna teljes egészében a gameware-t, és átirányítani mindenkit a gamekapocsra.

#658 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 11:33

Skacok a gyásszalagra írt feliratok nagyon rusnyák lettek.

Pl

Csatolt fájl:

Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#659 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 11:56

Csak én érzem úgy, hogy a szürke alapon szürkés betűk nem mondhatók éppen tökéletesen olvashatónak az új fórumdesign-ban? :think:

#660 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:01

Idézet

Igen, rengeteg minden megváltozott, mintpéldául? A rendszeres olvasók érdeklődési körét, hogyan tudjátok ti megállapítani?

Statisztikai módszerekkel, bármilyen hihetetlen. :)
Hidd el, hogy azt az olvasót, aki a HWSW indulásakor egyetemista korú, állandóan teszteket bújó hardverbuherátor volt, azt most néhány kivételtől eltekintve a legkevésbé sem hozza lázba egy processzor vagy egy videokártya-teszt. De ettől még érdeklődhet az IT-szakma iránt.

Idézet

Igen, az a rohadt kapzsiság, miért kell mindennek szükségszerűen üzleti modell alapján működn
ie?

Nem, nem kell mindennek üzleti modell alapján működnie. Te is dolgozhatsz például ingyen, vagy feleannyi fizetésért, mint amit most kapsz. Végülis valószínűleg nem halnál éhen akkor sem.

Idézet

Atyaég, te most tényleg önmagával akarod magyarázni a problémát? Pontosan azért nincs szakmai tartalom mert sikerült elüldözni azokat akik hoztak, meg akik érdeklődtek iránta. Utánpótlás meg nem volt hiszen honnan lett volna, ha a főoldal profilja egy felületes "úri-IT" stílusba állt át.

Na, és mi a véleményed azokról a "törzstagokról", akik -- mintha valamiféle szakmai féltékenység vagy felsőbbrendűségi érzés vezérelné őket -- azonnal leoltanak és egy tízezer hozzászólást tartalmazó topikba zavarnak egy ide tévedő újoncot? Persze ebben a folyamatban a moderációnak is része van/volt, ezen majd változtatni fogunk.

Idézet

Sajnos erre már nincs lehetőség, de tényleg az lett volna  legjobb megoldás, ha a régi fórumot különválasztotta volna, a hwsw-től, akár el is adhatták volna a fórumot az userekkel együtt, egy olyan lapnak, amihez jobban illik a profilja. Ez a mostohagyerek lét senkinek se jó.

Nem jó a mostohagyerek lét, ezért is irányul most több figyelem a fórumra és ezért is vannak hosszútávú terveink a fórummal. Elkerülhetetlen, hogy ezzel egyesek ne értsenek egyet, ők vagy képesek lesznek picit megváltozni, vagy elmennek innen. A cél mindenesetre nem a fórum további lezüllesztése, ezt határozottan állítom.

Idézet

Itt van rögtön a példa, biztos én vagyok maradi begyepesedett meg naív, de szerintem mindkét oldal qrvajó üzletet csinálhatott volna azzal, ha a régi hwsw fórum eladásra kerül a ph-nak, még akkor amikor itt volt a törzsgárda nagyrészre, de a hwsw már akkor is mostohagyerekként tekintett a fórumra.

Lehet ezt kellett volna csinálni, de a folyamat így is lezajlott mindenféle üzleti tranzakció nélkül.

Idézet

Váltani, mit?

Olvass vissza. Fórummotort.

Idézet

Szerintem ezzel tisztában van mindenki, ettől még értelmetlen a dolog, mivel a gamekapocsnak megvan a maga fóruma, komolyan azt gondolja valami agyas, hogy ezzel kell reklámozni a gamekapocsot, meg márkaimázs  :omg:

Nem a Gamekapocs reklámozása a cél.

üdv

R.

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34