HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1213
  • 1214
  • 1215
  • 1216
  • 1217
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#24281 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:31

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 14:41

A szerződést nem módosíthatja a bank utólag, a hitel árazását, kötségeit viszont a szerződésnek megfelelően igen. A pedig szerződést előre elolvashatod, szabadon dönthetsz, hogy akarod-e. Mindig ide jutunk. :)

Ellenben a júzer kérésére módosíthatják, ennek meg szintén van egy ára. kifizeted, módosul. Pld. zárjuk le a futamidőt, mert jött az örökség, oszt ki akarom fizetni. Kifizettem, plusz 20k-t, mint szerződésmódosítási díj. Persze fizethettem volna havonta folyamatosan, de az drágább lett volna, csak kocsog bank engedte, hogy a kialkudott futamidőt kicsit lerövidítsük.
Make love not Wor.

#24282 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:38

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 14:37

Nem titok: pénzintézetnél dolgozom.

Akkor én is elmondom, ami zavar: még itt a fórumon, ahol meggyőződésem szerint a magyar átlagnál intelligensebb emberek irogatnak, itt is tudatlanul, sokszor még a saját szerződésüket sem ismerve köpködnek a bankokra az emberek.

Te el tudnád mondani, hogy konkrétan hogy is van a szerződésen? Meg fogja hosszabbítani a bank a futamidőd, vagy csak képzelegsz? Ha tényleg meg fogja, akkor milyen alapon? Az benne volt a szerződésedbe, mikor áttanulmányoztad? A'la fram: mennyit buktál/spóroltál azzal, hogy a bank pénzén megcsináltathattad a tetőt, és csak utólag kellett kifizetned?

Köszönöm, hogy a tudatlanságot megelőlegezted bár még nem is vagyok ügyfeled :omg:

Fenntartják maguknak a jogot. Elolvastam szerződés előtt. Konkrétan nem tudom idézni, 2006-ban elolvastam. Azóta nem forgatom a szívemben a szerződésben foglaltakat.

Ami engem zavar most itt a fórumon: leírok valamit, mások megértenek belőle valamit, aztán belekötnek, majd a további érvelést figyelmen kívül hagyva rugóznak rajta. Fura.
.
.
.

#24283 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:41

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 15:38

Fenntartják maguknak a jogot. Elolvastam szerződés előtt. Konkrétan nem tudom idézni, 2006-ban elolvastam. Azóta nem forgatom a szívemben a szerződésben foglaltakat.

Nekem volt többféle verzió is, jelen autómnál teljesen fix havi összeget fizetek. Igen, az elsőnél olyan is volt, hogy árfolyam függvényében csökkent. 2. autómnál negyed évente küldtek egy különbözeti csekket, az kicsit fájdalmas volt. Most inkább azt a verziót választanám, hogy inkább a jogot kell fenntartani a hosszabbításra, aztán pár hónapot fizetek tovább a fix tarifával, mint fuamidő lejártakor még 200-300k-t egyben ki kelljen fizetni.

Szopás, szopás, de nem hibázatatom a bankot, hogy csak is miattuk van a gáz, meg az összes létező bank összes konstrukciója szar.
Make love not Wor.

#24284 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:42

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 15:14

Donphobos írta: "kihasználják a társadalmi-gazdasági folyamatokat és gennyesre keresik magukat". Namost itt két dolog merül fel:
1. őt zavarja, hogy egyáltalán keresnek a bankok
2. szerinte túl sokat keresnek a bankok, és ez zavarja

Az első felvetés nevetséges: egy szolgáltatáson a szolgáltató keres, pont. A második felvetés szintén nevetséges, hacsak nem definiálja valaki, meddig számít egy árrés "becsületesnek", és honnan mondhatjuk, hogy "gennyesre keresi magát" a bank.

Drága a bank? Keresni kell egy másikat. Drága az is? Nem kell igénybe venni a bankokat. Ja, hogy akkor nem lehet addig nyújtózkodni? Az mindjárt más.

Az erőfölényből elkövetett kis húzásaik zavarnak. Az, hogy utólag lehet módosítani mindent, ha azt ők akarják. Minden más mélyen zsebbe nyúlós az ügyfél számára.

Ez zavar. A felügyelet hiánya, hogy mindent lehet nekik. Nincs reális kontroll.

Az nem zavar, hogy keresnek rajta, mert ez a munkájuk. Hülyeség is lenne ezen rugózni. Hogy mondjuk a fogorvos mennyit keres egy fúráson.

Olvass vissza kérlek: nem a szomszéd előtt akartam imponálni egy új autóval, hanem a beázó tetőt kellet gyakorlatilag teljesen felújítani. De ekézzetek csak nyugodtan, adja magát a helyzet  :up:
.
.
.

#24285 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 15:41

Nekem volt többféle verzió is, jelen autómnál teljesen fix havi összeget fizetek. Igen, az elsőnél olyan is volt, hogy árfolyam függvényében csökkent. 2. autómnál negyed évente küldtek egy különbözeti csekket, az kicsit fájdalmas volt

Apámnak volt olyan is, hogy a CHF alapúnál (már lejárt) kevesebbet fizetett 3-4 hónapig, mint ha csak a tőkét elosztottad volna a futamidővel. :) De volt olyan, hogy +10 ezret fizetett rá /hó :)

És hogy ne legyen off, AUTÓra volt. Amúgy van bankos topik is. :)

Szerkesztette: Kory 2009. 12. 13. 15:47 -kor

#24286 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:47

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 14:42

Egy borozgatás közben ilyenkor jön elő a "szép nem vagy, hülye ne legyél" megjegyzés. :Đ

Az első banki ismeretek órán szoktam megkérdezni a gyerekektől, hogy ugyan mi a lófaszé' van szükség egyáltalán bankokra. Aztán mondják, hogy számlavezetés meg fizetést oda utalják meg ilyen marhaságok. Jövő szeptemberben várlak téged is szeretettel...

A bank szolgáltat, és ezen a rohadt geci még keresni is akar. Hallatlan. Ahogy hallatlan, hogy a 400 Ft anyagárú Adidas pólót 6-8 ezerért adják a boltban. Ahogy hallatlan, hogy a 300 Ft-ból előállított menüt 650-ért adja az étterem. Ahogy felháborító, hogy a fodrász elkér egy ezrest a hajvágásért, holott alig tett rá zselét, és a víz meg az áram alig került 30 Ft-ba. Ahogy skandallum, hogy egy nyomorult iPhone nem egészen 30 rongyból elkészül, mégis sokszorosába kerül. Ahogy a telefontársaság egy kibaszott részletes számláért elkér egy ötszázast, pedig csak egy lekérdezés és egy darab papír az egész.

Jó reggelt kívánok.

Valami feszít hogy így nekem kell esni? Nem muszáj rajta kiélni. Evidenciákat minek puffogtatsz itt?
.
.
.

#24287 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:54

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 15:41

Szeretnék eloszlatni egy tévhitet: utólagos szerződésmódosítás csak a tévéhíradóban van, a buta emberek meg elhiszik, mert ez is csak egy ok, ami miatt köpködni lehet. A szerződést nem módosíthatja a bank utólag, a hitel árazását, kötségeit viszont a szerződésnek megfelelően igen. A pedig szerződést előre elolvashatod, szabadon dönthetsz, hogy akarod-e. Mindig ide jutunk. :)

Ne haragudj, de ez tipikus mellébeszélős duma...

Lehet, hogy a szerződést nem múdosíthatja a bank, csak a szerződésben úgy vannak meghatározva a díjak, hogy azokat lényegében tetszése szerint mozgathatja. Nem tudom, mi mindent módosíthat a bank, de amit tudok: árfolyamváltozás érvényesítése, kamat módosítása. Ez bőven elég, ezekkel az eszközökkel lazán el lehet érni egy 45k->75k részletváltoztatást. Nem elég? Mikor felment a magyar CDS felár, akkor felment a hitelem kamata is. Mikor lement a CDS felár, akkor miért nem ment le a hitelem kamata? :think: A CHF alapkamat is durván két százalékponttal alacsonyabb, mint az alacsonyabb törlesztőrészlet idejében... Akkor most visszaél az erőfölénnyel, vagy nem?

#24288 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 15:57

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 14:41

Szeretnék eloszlatni egy tévhitet: utólagos szerződésmódosítás csak a tévéhíradóban van, a buta emberek meg elhiszik, mert ez is csak egy ok, ami miatt köpködni lehet. A szerződést nem módosíthatja a bank utólag, a hitel árazását, kötségeit viszont a szerződésnek megfelelően igen. A pedig szerződést előre elolvashatod, szabadon dönthetsz, hogy akarod-e. Mindig ide jutunk. :)

Jaj de szép angolna hajlékonyságú mellébeszélés volt ez. Teszek is utána egy mosolygósat én is  :)

Azért ha kicsit magadba néznél, akkor tudnád hogy ez mennyire nagy ferdítés volt...
A mindig ide jutunk is jó  :)
.
.
.

#24289 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:05

Ehhez a hitel-bank témához én csak annyit tennék hozzá, hogy nem az zavar, hogy rajtam keres a bank, hiszen a hitel ára a kamat, ezt tudjuk. A bajom azzal van, hogy a bank engem büntet azzal, hogy balfasz! Hiszen kiad egy valag olyan hitelt, amit aztán bebukik, de mivel a profitnak meg kell lennie, ezért lineárisan emel mindenkinek kamatot. Tehát ha én megbízható vagyok és fizetek, akkor az a jutalmam, hogy fizethetek többet, amiért nem én vagyok a hibás, hanem a kedves bank, hiszen ő baszta el a hitelképesség vizsgálatot. Ez az ami zavar! Hogy nem akarjál lenyelni a saját hibájuk után a békát, hanem máshonnan akarják visszahozni. Mi nem egy kockázati közösség vagyunk, nem írtam alá azt, hogy ha a bank hülye és veszteségei keletkeznek, akkor én azt finanszírozni akarom, márpedig ez a helyzet. Ha nem ez lenne, akkor nem lennének nyereségesek a bankok, hiszen az én szerződésemen megkeresett profit nem váltzona, miközben a bedőlt hitelek utáni csökkentené a profitot...

Igenis visszaél az erőfölénnyel, hiszen egy meglévő szerződésből nem egyszerű kiugrani, ha nem tetszik, miközben változtatják a játékszabályokat, természetesen az én káromra...

#24290 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:09

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 12:14

Én tetőfelújításra vettem fel monétát. Asszonynál elkezdett a cserép felpattogni, aztán beázni. Nem lehetett várni vele, pénzem nem volt elég (nem vagyok sikeres, csak gépészmérnök), hitel lett. Forint alapon vettem fel, mert imádom a kihívást. Éreztem, hogy akár még baj is lehet a gazdasággal, lett is. A törlesztő értéke nem változik, de azért a bank kitolja a futamidőt ha kell. Szerintem ki fogják tolni  :down:

Ez nálunk is most volt, 10 éves kecóra az előző tulaj 40 éves bontott cserepeket tett. Ez önmagában elvileg nem gond, de a nyáron átválogatva őket, a 40%-a még jó. Szal időben voltunk. Az új Bramacra meg van 30 év full gari, szal engem túl fog élni simán. :)

Mikor vettük a kecót, nem is volt kérdéses, h chf alapú lesz. Másfél éve vettünk fel 4 millát, fundamentával most havi olyan 35-37e körül mozog, 3.5 év múlva lemegy 27e-re. Ennyit bármikor ki tudok fizetni. A válság hatására felment havi 2-3 ezret, nem érdekelt. Szal nincs gond a hitelekkel, csak ésszel kell felvenni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24291 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:18

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 15:38

Köszönöm, hogy a tudatlanságot megelőlegezted bár még nem is vagyok ügyfeled   :omg:

Ami engem zavar most itt a fórumon: leírok valamit, mások megértenek belőle valamit, aztán belekötnek, majd a további érvelést figyelmen kívül hagyva rugóznak rajta. Fura.

Még mindig nem részletezted, hogy mi is történt a te esetedben? Hol tért el a bank az előre megállapodottaktól, csak mert ők úgy akarták? Fárassz minket egy kicsit a tényekkel. :up:

#24292 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:19

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 16:09

Szal nincs gond a hitelekkel, csak ésszel kell felvenni.

:up:

#24293 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:47

Jah, esszel kell felvenni... egy csalad megallapodik, hogy OK, 35ot ha nagyon muszaj ki tud fizetni /ho, felvesznek olyan hitelt aminek mondjuk 25 a havi torlesztoje... es ez felmegy mondjuk 50re... ja... szerintem is az a hulye aki felvette. Spec ez egy munkatarsammal tortent meg.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24294 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:50

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:47

Jah, esszel kell felvenni... egy csalad megallapodik, hogy OK, 35ot ha nagyon muszaj ki tud fizetni /ho, felvesznek olyan hitelt aminek mondjuk 25 a havi torlesztoje... es ez felmegy mondjuk 50re... ja... szerintem is az a hulye aki felvette. Spec ez egy munkatarsammal tortent meg.

Az még nem gáz nagyon. Hanem amikor a 75-ből lesz 150. Na, az már az érdekes. Oszt mondjuk jön a gyerek, meg beesik egy fél év munkanélküliség. Sajna ilyenekre kell tervezni.

#24295 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:50

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 16:47

Speciel fel lehet venni forint alapon is. Ha jól tévedek. Csak azt nem szokták, mert első ránézésre drágábbnak néz ki. Így meg valuta/ésvagy kombók.
Make love not Wor.

#24296 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:57

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 16:50

Az még nem gáz nagyon.

Nem a f*szt nem... dupla torleszto az dupla torleszto, es ha 25 meg belefer, de 35 mar semmikepp, akkor az 50 szerinted jo mi? Ne idegesits baszki... en meg mondhatom, hogy a 150 az semmi, a fel misis hitel na az mar erdekes. :mad:

#24297 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 16:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 16:50

Speciel fel lehet venni forint alapon is. Ha jól tévedek. Csak azt nem szokták, mert első ránézésre drágábbnak néz ki. Így meg valuta/ésvagy kombók.

Hat havi 5 rugo kulonbozetnel mar elgondolkodik az ember, hogy minek eroltesse a forint hitelt... van amugy ismeros aki forinthitelt vett fel... 3 evre havi 45ot... a 3 ev mar lejart de meg mindig havi 45ot fizet es van meg par honap asszem...

ez mindenkepp szopatas. Az, hogy hosszabb ideig vagy ugyan olyan ideig de ugyan annyival tobbet fizetsz, mindenkeppen faszsag.

Persze, nem kellett volna felvenni hitelt... de donphobos peldajabol kiindulva jobb lett volna gondolom, ha inkabb beazik a haz es szetrohad az egesz. :down:

#24298 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:03

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:57

Nem a f*szt nem... dupla torleszto az dupla torleszto, es ha 25 meg belefer, de 35 mar semmikepp, akkor az 50 szerinted jo mi? Ne idegesits baszki... en meg mondhatom, hogy a 150 az semmi, a fel misis hitel na az mar erdekes. :mad:

Nem a dupla, hanem a havi +25e. Az meg lóizé, szerintem/nekem. Komolyan, nem értem az embereket. Mi a f@sznak kell olyan 3-5 éves kocsit lecserélni, amikor semmi baja? Hogy 1-2 év múlva belebukjon a hitelbe? Nekem van a bankban annyi küvecsem, h fél évig akkor is elélek belőle, ha megszűnne a melóhelyem. Inkább erre figyelek, és nem arra, h minden pénzemet elköltsem, és kicentizzem a hónapot.

#24299 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:04

Idézet: Boba - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:59

Persze, nem kellett volna felvenni hitelt... de donphobos peldajabol kiindulva jobb lett volna gondolom, ha inkabb beazik a haz es szetrohad az egesz. :down:

Azért ne keverjük össze a beázó tetőt egy új kocsival/lcd tévével. Az egyik alap, a másik luxus hüjeség.

#24300 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:19

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 14:42

Egy borozgatás közben ilyenkor jön elő a "szép nem vagy, hülye ne legyél" megjegyzés. :Đ

Az első banki ismeretek órán szoktam megkérdezni a gyerekektől, hogy ugyan mi a lófaszé' van szükség egyáltalán bankokra. Aztán mondják, hogy számlavezetés meg fizetést oda utalják meg ilyen marhaságok. Jövő szeptemberben várlak téged is szeretettel...

A bank szolgáltat, és ezen a rohadt geci még keresni is akar. Hallatlan. Ahogy hallatlan, hogy a 400 Ft anyagárú Adidas pólót 6-8 ezerért adják a boltban. Ahogy hallatlan, hogy a 300 Ft-ból előállított menüt 650-ért adja az étterem. Ahogy felháborító, hogy a fodrász elkér egy ezrest a hajvágásért, holott alig tett rá zselét, és a víz meg az áram alig került 30 Ft-ba. Ahogy skandallum, hogy egy nyomorult iPhone nem egészen 30 rongyból elkészül, mégis sokszorosába kerül. Ahogy a telefontársaság egy kibaszott részletes számláért elkér egy ötszázast, pedig csak egy lekérdezés és egy darab papír az egész.

Jó reggelt kívánok.

Ez mekkora demagógia! :boa:

A hozzáadott értéket hasonlítsd már össze!

Egy bablevesben is több a szellemi meg a fizikai munka, mint egyik ügyfél pénzét, hitelbe kiadni egy másiknak. Ezt pont meg tudja csinálni a szabolcsi, meg baranyai uzsorás is. Ehhez ugyanis pont nulla tudás kell.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1213
  • 1214
  • 1215
  • 1216
  • 1217
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.