HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1215
  • 1216
  • 1217
  • 1218
  • 1219
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#24321 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:34

Idézet: fram - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 19:11

:confused:

Ja, a számlapénzről lett van szó, meg a bankok pénzteremtéséről, de azért ennél bonyásabb a képlet. De igaza van: egy banknak sokkal több a kihelyezett hitele, mint a nála elhelyezett betétállomány.

#24322 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:34

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:33

Viszont kockázattal, és arányaiban kisebb haszonnal.

Milyen kockazattal? Ne vicceljunk mar. A haszonrol meg ha jol emlekszem kicsit feljebb linkeltek mar valamit.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#24323 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:36

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 19:33

:think:

Maximum akkor van kockázata, ha meghalsz, és ne mtudsz csengetni tovább, és nem tudják kin behajtani. De így meg nem adnak pénzt, szal ilyen nincs.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24324 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:38

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:36

Maximum akkor van kockázata, ha meghalsz, és ne mtudsz csengetni tovább, és nem tudják kin behajtani. De így meg nem adnak pénzt, szal ilyen nincs.

Ugyan mar, kezes illetve raterhelik a tobbi adosra.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#24325 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:40

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 11:14

Én tetőfelújításra vettem fel monétát. Asszonynál elkezdett a cserép felpattogni, aztán beázni. Nem lehetett várni vele, pénzem nem volt elég (nem vagyok sikeres, csak gépészmérnök), hitel lett. Forint alapon vettem fel, mert imádom a kihívást. Éreztem, hogy akár még baj is lehet a gazdasággal, lett is. A törlesztő értéke nem változik, de azért a bank kitolja a futamidőt ha kell. Szerintem ki fogják tolni  :down:

Elvileg jövő nyáron kifut, de aztán persze amennyire kell nekik a pénz annyira meghosszabbítják. Tökmindegy, hogy mit csinálsz, ők jól fognak járni.

Te nem szoktál hülyeséget beszélni, de ezt a postot be kellene keretezni. A szerződést így nem módosíthatják egyoldalúan, el kellene olvasni.

#24326 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:42

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 19:38

Ugyan mar, kezes illetve raterhelik a tobbi adosra.

Naja. Szal én sem látom a bank kockázatát.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24327 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:46

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:42

Naja. Szal én sem látom a bank kockázatát.

Hát akkor már csak két lehetőség van: vagy valóban nincs is banki kockázat, vagy - annak ellenére, hogy se te, se Samott nem látja - mégiscsak létezik némi banki kockázat.

http://www.pszaf.hu/...utlook_0905.pdf

#24328 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:46

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 13:49

A rendszerben van a hiba: A banki alkalmazottnak is az az érdeke, hogy megkötődjék a szerződés, mivel így vagy úgy a fizetése függ tőle (pl. kötött szerződések utáni pontrendszer). A bank pedig tényleges erőfölényben van a szerződő féllel szemben, szerződés módosítgatási jogokkal, mögötte áll az állam igazságügyi és jogi rendszere (amikre szintén tud hatni), emiatt be fogja hajtani tudni a pénzét.

Hogyne.

Egyik neves lízingcégnél volt egy néhány hónapos projektünk a kockázatkezeléssel. Ők mondták, hogy onnan kezdve, hogy nem kezd fizetni a kedves ügyfél, átlag egy év múlva kerül hozzá az az eladhatatlan rom (hároméves Swift, 60 ezer kilométerrel, eredeti olajjal, légzsák+klímakompresszor és minden mozdítható kilopva), amire anno hitelt adtak. Ennek a veszteségét nyilván az fizeti meg, aki rendesen fizet. Mint a biztosítás.

#24329 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:47

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 19:33

Arányaiban kisebb haszonnal? Szerinted az OTP-nek mekkora a sajáttőke arányos megtérülése??

Amúgy arról továbbra sincs értelmes reakció bankos oldalról, hogy a válság elején felemelt kamatok miért nem mennek vissza (hitel és nem betéti oldalon!)...

#24330 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:49

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 14:51

Aha... Gondolom akkor a bankszövetség elnöke is buta ember lehet...  :omg:

Mondjuk róla lehetne mesélni, inkább hagyjuk...

#24331 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:50

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:47

Amúgy arról továbbra sincs értelmes reakció bankos oldalról, hogy a válság elején felemelt kamatok miért nem mennek vissza (hitel és nem betéti oldalon!)...

Beárazták a kockázatot. Ami ugye nincs. :omg:

Jól lefárasztott a topik. Holnap-holnapután záróvizsga, csak remélni tudom, hogy a hallgatók nem készültek ennyi hülyeséggel...

#24332 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:51

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 15:03

Szerintem itt senki sem azt vitatta, hogy ne keressen egy bank a hitelezésen. Nekem is volt, jelenleg is van, és tervezem is hitel felvételét, tudatában annak, hogy a bank az keres ezeken az üzleteken. Ahogy kifizetem a számláimat is, amiket fogyasztok, vagy amiért szolgáltatnak nekem. Itt bizonyos furcsaságokon akadt meg sok ember szeme, érdekes módon még a politikának is.

Ha mondjuk Te tanítasz, magánórákat adsz, akkor mondjuk egy benzináremelést rögtön érvényesítesz a tanulódon? Ugye, hogy nem... Bizonyos kockázatokat te is vállalsz, nah ez hiányzott pl. a magyar bankok működéséből.

Meg is lett az eredménye:

Idén a vártnál nagyobb lehet a bankok nyeresége

A linkelt cikkből a címen kívül sikerült mást is elolvasni? :confused:

#24333 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:34

egy banknak sokkal több a kihelyezett hitele, mint a nála elhelyezett betétállomány.

sokkal több _nálad_ mit jelent? 8-9x vagy <2x ?
Ciciman is on borda

#24334 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 19:46

Hogyne.

Egyik neves lízingcégnél volt egy néhány hónapos projektünk a kockázatkezeléssel. Ők mondták, hogy onnan kezdve, hogy nem kezd fizetni a kedves ügyfél, átlag egy év múlva kerül hozzá az az eladhatatlan rom (hároméves Swift, 60 ezer kilométerrel, eredeti olajjal, légzsák+klímakompresszor és minden mozdítható kilopva), amire anno hitelt adtak. Ennek a veszteségét nyilván az fizeti meg, aki rendesen fizet. Mint a biztosítás.

Csak azt nem értem, hogy ez miért van így? Ha kárközösséghez akarok tartozni, akkor oda lépek be, ha hitelt szeretnék felvenni egy kommunikált kamaton, akkor bankba megyek. Ha ezek után felemelik a kamatot, akkor az nem korrekt megoldás. Ha korábban szarul becsülték fel, hogy ki fog fizetni, akkor azt vagy benyelik (hiszen ők rontották el), vagy a JÖVŐBEN megkötendő szerződésekben magasabb díjjal számolnak. De az, hogy kiderül, hogy "jajj, nem lesz meg a profit, emelünk mindenen" abszolút nem korrekt hozzáállás... :(

#24335 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:53

Idézet: fram - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:51

sokkal több _nálad_ mit jelent? 8-9x vagy <2x ?

Az tökmindegy, hogy nála mit jelent. Ez egy tényszerű szakma:

http://www.pszaf.hu/...ykonyv_2008.xls

#24336 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 19:00

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 19:50

Beárazták a kockázatot. Ami ugye nincs. :omg:

Jól lefárasztott a topik. Holnap-holnapután záróvizsga, csak remélni tudom, hogy a hallgatók nem készültek ennyi hülyeséggel...

Milyen kockázatot? Hogy nem fogok fizetni? Ugyanúgy vonják a pénzt a számlámról, mint 6-12-18-24 hónapja, percre pontosan fizetek.

Vagy milyen kockázatot?
2007. december: svájci alapkamat+magyar CDS felár: 2,75%+0,5%=3,25%
2008. december: svájci alapkamat+magyar CDS felár: 0,5%+4%=4,5%
2009. december: svájci alapkamat+magyar CDS felár: 0,75%+2,5%=3,25%

Azt, hogy miért ment fel 331 CHF-fől 414CHF-re a törlesztő részlet még érteném a középső adat alapján, de hogy miért nem ment lejjebb? :think:

Vagy kihagytam valami alapvető faktort? :think:

#24337 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 19:00

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:46

...annak ellenére, hogy se te, se Samott nem látja - mégiscsak létezik némi banki kockázat.

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:46

Ennek a veszteségét nyilván az fizeti meg, aki rendesen fizet. Mint a biztosítás.

Egyes esetek lehetnek kockazatosak, de azt a veszteseget siman atterhelik azokra akik rendesen fizetnek.

Engem a hitel resze nem erdekel, addig nyujtozom amig a takaro er... talan meg egy lakas is belefer hitel nelkul. Engem leginkabb a kulonbozo lehuzasok zavarnak: szamlavezetesi dij, atutalasok dija, keszpenzfelveteli dij. A tokomet mar, oruljenek hogy egyaltalan hozzajuk viszem a penzem... es mivel osszejatszanak nincs az hogy atviszem olyanba ahol nincs ilyen.

Samott

#24338 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 19:02

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:19

Egy bablevesben is több a szellemi meg a fizikai munka, mint egyik ügyfél pénzét, hitelbe kiadni egy másiknak. Ezt pont meg tudja csinálni a szabolcsi, meg baranyai uzsorás is. Ehhez ugyanis pont nulla tudás kell.

Pénzhez azért kell érteni, de sosem tudni mi van mögötte.

Sorolhatnám reggelig, hogy egy kézi dart eredmény összesítő kisgép, az miért több 10ezer, mikor annyiért komoly tudományos számológépetlehet venni? Egy elektromos dart ami számol is, az meg 3ezer a kici occó kínaitól :-D Ezért is használok papírt.

Aztán írtam, autóalkatrészekkel szopolok, egyik márka tömítése ennyi, másik meg amannyi. Az nem irreális? A mitől annyi az általában ízlé kérdése, szifon az 100ezer, anyámnak most vettem egy alap Nokiát 10-ért. Nem hinném, hogy 10x annyi lenne a költség.

Bank annyi, amennyi, ha nem tetszik és nagyon kell a lóvé tetőre, akkor el kell menni a baranyai uzsoráshoz.
Make love not Wor.

#24339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 19:03

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 19:00

Milyen kockázatot? Hogy nem fogok fizetni? Ugyanúgy vonják a pénzt a számlámról, mint 6-12-18-24 hónapja, percre pontosan fizetek.

Aztán egyszer csak nem. Én is fizettem rendesen sok évet, aztán időnként elcsúsztam, oszt nagyon elcsúsztam. Ez van, bankok meg tudják, hogy van ilyen. Igen, még olyan júzernél is, aki mondjuk X éve rendesen fizet.
Make love not Wor.

#24340 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 19:06

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:51

Ha korábban szarul becsülték fel, hogy ki fog fizetni, akkor azt vagy benyelik (hiszen ők rontották el),

Miért is? Egyszerűen lehet olyan kedve a júzernek, de el is bukhatja a lóvét, vagy csak a melóját veszti el, akkor ezt miképpen becsülhetné fel előre a bank?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1215
  • 1216
  • 1217
  • 1218
  • 1219
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.