HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1214
  • 1215
  • 1216
  • 1217
  • 1218
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#24301 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 13. 17:26

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:19

Ez mekkora demagógia! :boa:

A hozzáadott értéket hasonlítsd már össze!

Egy bablevesben is több a szellemi meg a fizikai munka, mint egyik ügyfél pénzét, hitelbe kiadni egy másiknak. Ezt pont meg tudja csinálni a szabolcsi, meg baranyai uzsorás is. Ehhez ugyanis pont nulla tudás kell.

Mutass olyan baranyai uzsorást, amelyik 3 havi BUBOR + 1,75%-ért ad 80 millió multicurrency folyószámla-hitelt, köszönöm.

Szerinted mennyi lenne a bankok reális kamatrése? A kamatrés, amire te azt mondanád, hogy arányos a hozzáadott értékkel. Te hány %-ért csinálnád meg? És mennyiért csinálja a baranyai uzsorás? Mennyi a bank kockázatának az ára? Egyáltalán, mennyi a bank kockázata?

#24302 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:28

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 15:47

Valami feszít hogy így nekem kell esni? Nem muszáj rajta kiélni. Evidenciákat minek puffogtatsz itt?

Az a baj, hogy ezt te személyesnek veszed, holott csak annyi történt, hogy butaságot írtál egy evidenciáról. Olvasd is, amit írsz.

#24303 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:30

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:26

Egyáltalán, mennyi a bank kockázata?

Ki nem sz@rja le? Semmi produktívat nem csinálnak, egy élősködő banda az egész. És ebben a helyzetben, amikor mindenkinek a nyakáig ér a sz@r, még fullra nyereségesek is.
Egy 60 éves esztergályos bácsi több produktumot termel, mint ezek.  :down:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24304 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:32

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:04

Azért ne keverjük össze a beázó tetőt egy új kocsival/lcd tévével. Az egyik alap, a másik luxus hüjeség.

Igazad van... csaladban 80 ezres havi lakastorlesztobol lett 130. Na? Most erre mit mondasz... ez meg nem kicentizes... 50 ezer forintos rahagyas azert kurvara sok. Baromira nem mindegy...

Igen. tudja az ember, hogy mit vallal... annyit vallaltak be, ami belefer... plusz 50 ezer forint mar igencsak necces.

A faszsagokat hagyjuk mar kuszobon tul... az, hogy bevallalsz havi X osszeget erre a bank meg kiszopat beloled 2X-et akkor az nem emberi hulyeseg...

szerk. Modositok... igazatok van... aki hitelt vesz fel az dogoljon meg, aki meg nem vesz fel hitelt az is fizesse minimum a kamatot a banknak szolidaritasbol... sot, neha fizessen kicsit tobbet neha meg megtobbet. Ez igy korrekt. :up:

Szerkesztette: Boba 2009. 12. 13. 17:35 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24305 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:39

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:30

...Semmi produktívat nem csinálnak...

Értem.

#24306 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:26

Mutass olyan baranyai uzsorást, amelyik 3 havi BUBOR + 1,75%-ért ad 80 millió multicurrency folyószámla-hitelt, köszönöm.

Szerinted mennyi lenne a bankok reális kamatrése? A kamatrés, amire te azt mondanád, hogy arányos a hozzáadott értékkel. Te hány %-ért csinálnád meg? És mennyiért csinálja a baranyai uzsorás? Mennyi a bank kockázatának az ára? Egyáltalán, mennyi a bank kockázata?

Csúsztatás, mellébeszéd.

Egy bablevesben is több a szellemi meg a fizikai munka, mint egyik ügyfél pénzét, hitelbe kiadni egy másiknak.

#24307 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:54

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:44

Csúsztatás, mellébeszéd.

Egy bablevesben is több a szellemi meg a fizikai munka, mint egyik ügyfél pénzét, hitelbe kiadni egy másiknak.

:taps:

#24308 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 17:59

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:44

Csúsztatás, mellébeszéd.

Már megszoktam, hogy tele az internet az önjelölt polihisztorokkal, úgyhogy nem lep meg, amit írsz. Ami meglep, az az, hogy pont te írod. Ez ugyanis nettó faszság, tájékozatlanságról és tudatlanságról árulkodik. (Vedd bóknak, hogy tőled nem vártam ilyet.) Csak azért nem kezdek érvelésbe, mert látszik, hogy meggyőződésből, hitből írod, én meg szakember vagyok, nem Bibliát szorongató misszionárius.

Legyen inkább igazad.

Szerkesztette: Satriani 2009. 12. 13. 18:04 -kor

#24309 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 13. 18:01

:offtopic:
De ennék egy jó bablevest csülökkel, miután mentem egy kört a vadiúj, hiteles Tata Nanommal.  :Đ
KomposztWC

#24310 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:06

Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 16:18

Még mindig nem részletezted, hogy mi is történt a te esetedben? Hol tért el a bank az előre megállapodottaktól, csak mert ők úgy akarták? Fárassz minket egy kicsit a tényekkel. :up:

Minek bizonygassak én bármit is? Amit mondok lepereg...
.
.
.

#24311 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:28

Az a baj, hogy ezt te személyesnek veszed, holott csak annyi történt, hogy butaságot írtál egy evidenciáról. Olvasd is, amit írsz.

Ja, akkor tréfálkozni próbáltál? Eléggé nem jött át. Inkább nem írok semmi frappánsat, mert talán az sem menne át...
.
.
.

#24312 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:11

Sztem térjünk vissza az autókhoz! Jah és Lufinyul for president! :Đ

#24313 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:14

Szerintem is, én befejezem mostantól.
.
.
.

#24314 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:16

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 17:59

Már megszoktam, hogy tele az internet az önjelölt polihisztorokkal, úgyhogy nem lep meg, amit írsz. Ami meglep, az az, hogy pont te írod. Ez ugyanis nettó faszság, tájékozatlanságról és tudatlanságról árulkodik. Csak azért nem kezdek érvelésbe, mert látszik, hogy meggyőződésből, hitből írod, én meg szakember vagyok, nem Bibliát szorongató misszionárius.

Legyen inkább igazad.

Én ugyan nem tudatlanoztalak le, de pl. egy iPhone előállításának és értékesítésének árrését (nem beszélve a rendeltetésszerű használatához szükséges infrastruktúrában lévő, innováció volumenéről) hasonlítani egy hitelező bank marzs méretéhez, még egy lojális banki "szakembertől" is meghökkentően merész, konkrétan nettó faszság.  :)

#24315 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:19

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:16

Én ugyan nem tudatlanoztalak le, de pl. egy iPhone előállításának és értékesítésének árrését (nem beszélve a rendeltetésszerű használatához szükséges infrastruktúrában lévő, innováció volumenéről) hasonlítani egy hitelező bank marzs méretéhez, még egy lojális banki "szakembertől" is meghökkentően merész, konkrétan nettó faszság.  :)

SZERK: fölösleges.

Szerkesztette: Satriani 2009. 12. 13. 18:23 -kor

#24316 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:24

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:06

Minek bizonygassak én bármit is? Amit mondok lepereg...

Gondoltam meg tudod indokolni azt, amit állítottál. Hányszor mondjam el, hogy szívesen meghallgatnám a tényeket, hogy veled hogy b@szott ki a bank? :think:

#24317 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:28

Senki se szereti a bankokat, joggal, mocskos ingyenelo banda, nem vitas. Mondok egy peldat: gyerekkoromban maszek zoldsegeskedtunk a csaladdal. Kemeny volt, de jo penzt hozott... de volt benne valami gusztustalan: ejjel indultunk, videkre (Szentes, Kecskemet) meg az ejjel az ottani "nagybani" piacon teleraktuk az Ifat, azt a kovetkezo 3-4 napon eladtuk Pesten. Mar nem emlekszem az arakra csak a nagysagrendre: a piacon 30 forintert arult krumplit 18-20-ert vettuk videken, a paraszt aki megtermelte kereshetett kilonkent es evenkent 5-7 forintot. Mi meg gyakorlatilag kockazat nelkul 10-12-ot. 3-4 nap alatt. Na ilyenek a bankok is, csak korankeles meg krumpli nelkul.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#24318 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:33

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 19:07

Najó de azért amit a bank művel az már lassan kimeríti az uzsorakölcsön fogalmát. A szegényekből még szegényebbet csinál.
Persze hogy hülyék ha felveszik, de különben nem tudnának semmit mozdulni, szal vhol rá vannak kényszerülve. Persze felelőtlenül van olyan család aki 3-4 hitelt is felvesz. Szal mindkét fél hibás szerintem, nem csak az emberek.

Induljunk ki az én példámból 400 ezer ft hitelem van jelenleg. Már rég kifizettem a kamatokat a törzstőkét törlesztem már csak. De ha egy összegben ki akarnám csengetni akkor 145 ezer ft-ot rátesznek ilyen-olyan címeken. Hát elmehetnek a jó fenébe....

Nem muszáj még mindig 2,5 milliós autót venni.

Visszafizetési "bünti": igen, azt kell kifizetni, hogy neki el kell térnie a tervezett pénzáramtól, illetve elesik kamatoktól. Ha visszafizeted, csak ott áll a pénz, valahova tenni kell, ez mind költség. Persze egyszerűbb lőni... :)

#24319 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:33

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:28

Na ilyenek a bankok is, csak korankeles meg krumpli nelkul.

Viszont kockázattal, és arányaiban kisebb haszonnal.

#24320 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:34

Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:28

...Mi meg gyakorlatilag kockazat nelkul .... Na ilyenek a bankok is

:eek:

Elkeserítő, amiket írtok.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +