HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1558
  • 1559
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#31181 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 03. 14:10

Idézet: Cellular - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 12:06

Meglatjuk milyen lesz skacok, holnap este atviszik a szalonba a raktarbol, megyek megnezem, beleulok stb. Lefoglalva mar le van.

SZ: az meg, hogy 3 fejtamla van hatul miert baj? marmint, hogy feltuntetik. csomo uj autoban csak ketto van max, a harmadik opcionalisan megveheto.

Azt még mindig nem értem, hogy hogy jut el valaki egy nagyon jól felszerelt, dízel, nagy limuzintól (C5) egy alulmotorizált Golf 6-ig :)

Ha pl. én autót keresek, akkor tudom, hogy mekkorára van szükségem, belövöm a kategóriát. Innéttől kezdve hóttra nem érdekel engem, hogy a kettővel kisebb hyundai atost éppen mennyire akciós áron akarják hozzámvágni.

SZ-hez meg: xarabb helyeken minden kis vacakért meg akarnak sarcolni. Nézegettem mostanában oktáviákat (VW konszern), elkezdtem konfigurálni egyet, de felénél becsuktam a piccsbe az oldalukat, hogy milyen röhejes dolgokért akarnak pluszban megbaxni, természetesen nem 2 fillérért.

Hogy hazabeszéljek, nézd meg a renault.hu-t és konfigolj össze egy golf kaliberű megane-t. Meglepődsz, hogy mennyi "extra" van benne, és tényleg csak a valós extrának nevezett extrákat kell hozzáválogatnod (xenon, bőr belső, stb.), és nem ilyen nevetséges 3. fejtámlákat és társaikat. És lehet az áron is meglepődsz mondjuk egy golfhoz képest.

#31182 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 14:21

Megmondom miert lett C5-bol Golf.
Mert sokkal dragabb. 2009-es nincs, 2010-es pedig 1.15m rubel, nem 755k mint a Golf. 400k az pedig nagyjabol kemeny 2 es fel millio forint (10k euro). Ha lett volna meg a 2009-esbol az csak 950k lett volna, azt az extra 200k rubelt pedig meg kibirtuk volna ha meghuzzuk a derekszijat.

Na ja, lehet Renault olcsobb, akarcsak a Pegu 308 is az, de azert nezd meg azt, hogy mennyire ertektarto, es mennyi gikszer lesz vele 5-10 ev alatt. Valoszinu mindket esetben alulmaradna a 308. Itt a Golf, VW, minosegi autonak van tekintve, ezert joval tobbert lehet eladni mint egy hasonszoru autot. Azonos Mazda3 kb fel millaval olcsobb a hasznaltauto piacon, es azert hol van a Mazda is egy 308-hoz kepest?

#31183 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 14:49

Idézet: Rudi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 14:10

Azt még mindig nem értem, hogy hogy jut el valaki egy nagyon jól felszerelt, dízel, nagy limuzintól (C5) egy alulmotorizált Golf 6-ig :)

Ha pl. én autót keresek, akkor tudom, hogy mekkorára van szükségem, belövöm a kategóriát. Innéttől kezdve hóttra nem érdekel engem, hogy a kettővel kisebb hyundai atost éppen mennyire akciós áron akarják hozzámvágni.

SZ-hez meg: xarabb helyeken minden kis vacakért meg akarnak sarcolni. Nézegettem mostanában oktáviákat (VW konszern), elkezdtem konfigurálni egyet, de felénél becsuktam a piccsbe az oldalukat, hogy milyen röhejes dolgokért akarnak pluszban megbaxni, természetesen nem 2 fillérért.

Hogy hazabeszéljek, nézd meg a renault.hu-t és konfigolj össze egy golf kaliberű megane-t. Meglepődsz, hogy mennyi "extra" van benne, és tényleg csak a valós extrának nevezett extrákat kell hozzáválogatnod (xenon, bőr belső, stb.), és nem ilyen nevetséges 3. fejtámlákat és társaikat. És lehet az áron is meglepődsz mondjuk egy golfhoz képest.

Na jó, de azt mindenki tudja hogy neked még a pupillád is rombusz alakú.

#31184 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 15:21

Idézet: 2-More - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 14:49

Egyébként most igaza van, tényleg jellemzően kevesebbe van egy renault mint azonos felszereltségű német.

Szerkesztette: Mumia 2010. 03. 03. 15:21 -kor

#31185 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 15:26

Nissan, Suzuki és újabb Toyota visszahívás.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#31186 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 15:35

Idézet: Indy - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 15:26

Trehány japán népség  :Đ
-ZsOlTi-

#31187 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 15:39

Idézet

A visszahívás 933 800 darab V6-os motorral szerelt járművet érint az Egyesült Államokban a Camry, Avalon RAV4, Lexus ES, Lexus RS szériákból a 2005-ös modellévtől kezdve a legújabbig, valamint 47 ezer járművet Japánban a Harrier, Estima, Blade, Mark X és Vanguard  szériákból.

Mondjuk ez minket itt qrvára nem érint.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#31188 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 15:50

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 17:21

Egyébként most igaza van, tényleg jellemzően kevesebbe van egy renault mint azonos felszereltségű német.

Na igen de ennek oka is van. Kevesbe megbizhato (nagy atlagot veve) es kevesbe ertekallo. Szoval valamivel akkor azt is el kell adni, az pedig az olcso ar.

#31189 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:03

Idézet: Cellular - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 15:50

Na igen de ennek oka is van. Kevesbe megbizhato (nagy atlagot veve) es kevesbe ertekallo. Szoval valamivel akkor azt is el kell adni, az pedig az olcso ar.

De hiaba dragabb 6 evesen, ha ujan is tobbe kerul. :p

Na, tesomnak megberheltek a valtojat, 38rudi volt szumma. Most semmi hangja nincs.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#31190 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 15:21

Lévén hogy a Victorinox is drágább, mint a piaci USA (újpesti serbli acél) bugylibicska, de mondhatnám a virágföld és a kutyaszar közti vonulatot is.

#31191 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:13

Idézet: Indy - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 15:26

Visszahivás az visszahivás :D Igaz szuszkát motor miatt még nem láttam visszahivni, mint toyotát vagy mazdát :D Az a benzincső érdekes lehet mondjuk, ami el tud dörgölődni, nade, hiába. A mi autónk...kinai alkarészekből szlovák segédmunkásokkal :D

#31192 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:20

Idézet: 2-More - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 14:49

Állj neki próbaképp konfigolni egy skodát meg egy rönót, ha van 5 szabad perced, aztán meglátod miről beszélek.

Mindkét autó a felét fogja érni 3-4 évesen, akkor meg mi a különbség a kettő között? Ja hogy az egyik eleve 1 millával drágább volt és használtban fél millával tudod eladni drágábban és ennek még örüljek is? :) Prémium, minőségi xarságban nem hiszek ebben a kategóriában, ugyanazokat a xarokat kapjuk csak más emblémával, mindegyiket 4-5 évre tervezik, 6. évben meg szét kell hullaniuk, hogy vegyél újat.

Szerkesztette: Rudi 2010. 03. 03. 16:33 -kor

#31193 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:26

m3 bevezető, szerencs utca előtt, sor lassul, sor indul, sor megáll. előttem hirtelen. én is hirtelen. mögöttem jövő kevésbé hirtelen :D de normális volt, elnézést kért, szó nélkül elismerte. nekem meg lesz új vonóhorgom, végülis a mostani már majdnem két hónapos lett :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#31194 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:29

Idézet: qnadam - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 16:26

m3 bevezető, szerencs utca előtt, sor lassul, sor indul, sor megáll. előttem hirtelen. én is hirtelen. mögöttem jövő kevésbé hirtelen :D de normális volt, elnézést kért, szó nélkül elismerte. nekem meg lesz új vonóhorgom, végülis a mostani már majdnem két hónapos lett :Đ

Szerencsésnek téged sem neveznélek.

#31195 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:30

Idézet: 2-More - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 16:13

Visszahivás az visszahivás :D

Ugye-ugye, a virágföld meg a kutyaszar.  :Đ

#31196 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:32

Gondolom mas a helyzet odahaza mint itt, mert itt a VW joval ertekallobb mint pl barmelyik Francia. 100k rubellel konnyeden el lehet adni azonosan futott, kategoriaju, es kiadasu autot. Arrol nem beszelve, hogy mennyit szerivezeled idokozben, milyen kis aprosagok romlanak el. Ilyen teren a nemet autok jobbak azert, ezt tudni. Szoval lehet kifizetsz tobbet, de ertekallobb, biztonsagosabb, megbizhatobb, es szervizelni is kevesebbet kell.
(Nem ajnarozom a nemet autokat, de vilagatlagban ez igy igaz)

Csinaltam Skodat, de nem is kellett volna, mert az abszolut fullos 850k rubel, a Renault meg 795k. Az Octavia 1.8tsi DSG a Renault meg 2.0 szivo automata 4 sebesseges. Arkulonbozet 370k HUF nagyjabol. Te a Renault venned a helyemben? Megha azonos extrak is vannak benne...

Szerkesztette: Cellular 2010. 03. 03. 16:32 -kor

#31197 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:34

Idézet: Rudi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 18:20

Prémium, minőségi xarságban nem hiszek ebben a kategóriában, ugyanazokat a xarokat kapjuk csak más emblémával, mindegyiket 4-5 évre tervezik, 6. évben meg szét kell hullaniuk, hogy vegyél újat.

A 4es Golfunk mar 8 eve szolgal, inditot kellett benne javittatni tavaly. Ennyi.

#31198 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:38

Idézet: Cellular - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 16:32

Gondolom mas a helyzet odahaza mint itt, mert itt a VW joval ertekallobb mint pl barmelyik Francia. 100k rubellel konnyeden el lehet adni azonosan futott, kategoriaju, es kiadasu autot. Arrol nem beszelve, hogy mennyit szerivezeled idokozben, milyen kis aprosagok romlanak el. Ilyen teren a nemet autok jobbak azert, ezt tudni. Szoval lehet kifizetsz tobbet, de ertekallobb, biztonsagosabb, megbizhatobb, es szervizelni is kevesebbet kell.
(Nem ajnarozom a nemet autokat, de vilagatlagban ez igy igaz)

Csinaltam Skodat, de nem is kellett volna, mert az abszolut fullos 850k rubel, a Renault meg 795k. Az Octavia 1.8tsi DSG a Renault meg 2.0 szivo automata 4 sebesseges. Arkulonbozet 370k HUF nagyjabol. Te a Renault venned a helyemben? Megha azonos extrak is vannak benne...

Bazz, de le vagytok maradva Renault fronton...  :Đ  :(

Új Meganeból csak a kupé kapható 1.6-al vagy 2.0 16v-vel, CVT váltóval. Dízel nuku.  :o  :D

Így nem nehéz a VW felé húzni, de ez persze a rönyó hibája!

#31199 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:41

Idézet: Cellular - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 17:34

A 4es Golfunk mar 8 eve szolgal, inditot kellett benne javittatni tavaly. Ennyi.

Ez egy db. A másik meg Zsömbi gépe. Tehát 50%-ban szar.

Globális szinten el lehet mondani, hogy megbízhatóbb a VW, de annak az árában benne van, hogy "német, prémium", a pinalogósban meg, hogy "szar, francia". Első esetben a tudatért is fizetsz, utóbbi esetén nem. Ha neked megéri, akkor ok. ;)

Amúgy nem hiszem, hogy egy 6 millás Golfon kevesebbet buksz 5 év alatt, mint egy 4,5 millás Renaulton (nem %-ban, hanem Ft-ban), arról nem is beszélve, hogy 1,5 millával többet kell kifizetni érte most...

Amúgy pedig mindegy, mert ha neked a Golf tetszik jobban, akkor neked az a legjobb kocsi. Én nem venném meg, nekem megteszi a lekvárfőzős váltójú francia is. ;)

#31200 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 16:29

Szerencsésnek téged sem neveznélek.

nézőpont kérdése, inkább több ilyen kis idétlenség, mint egy, ami után tréleren megy haza az autó. vagy én hordágyon... mondjuk unom a dolgot kicsit, de legalább nem jövök zavarba a baleseti bejelentőtől :D kiszállásnál a kezemben is volt, köszönés után már nyomtam is az ellenfél kezébe, lehet írni, addig fotógép elő...

meg jött egy rendőr, megállt mellettünk, kérdezte hogy személyi sérülés volt-e, mondtuk hogy nem. az előttem menőnek meg tettem egy szívességet, és nyomtam egy kövér féket csatt után, legalább ő ne legyen megtörve:D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1558
  • 1559
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • Utolsó »