HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#581 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 04. 22:51

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 20:16

De rákérdezek még. Na szal ennyire legális a legális.  :)

Én nem látom az alapvető koncepciót.
Most mégis mit szeretnél elérni hosszútávon?
Daedalus is the Internet

#582 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 23:03

Idézet: Indy - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 9:21

Toyota?  :Đ

Ja, nem :Đ

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#583 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 23:33

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 22:51

Én nem látom az alapvető koncepciót.
Most mégis mit szeretnél elérni hosszútávon?

A kérdés jogos.
Hosszútávon? M6  :Đ Najo nem. A cél az lenne, hogy a jelenleginél kicsikarjak több lovat, kevés zséből, és lehetőleg legálisan. Sorhat itt elbukik ,meg a fogyasztáson. Simán turbót ebbe belerakni az legalább 2-300ezer. Szal most 100-150ből kijön a motorcsere, lesz még 30-40paci ami már elegendő egy ideig. Motorkódos bepapirozás után meg mehet bele a csiga ereje is,ha minden igaz akkor nem szólhatnak már érte.
És addig se zabálja le a gatyám,viszont menni is fog. Ráadásul akkor lesz egy 1.8-as alap, amit fel lehet tornázni 2lityire, ráadásul DOHC és pöppet fejlettebb technológia mint bármelyik másik e30 motor.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#584 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 05:24

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 0:33

A kérdés jogos.
Hosszútávon? M6  :Đ Najo nem. A cél az lenne, hogy a jelenleginél kicsikarjak több lovat, kevés zséből, és lehetőleg legálisan. Sorhat itt elbukik ,meg a fogyasztáson. Simán turbót ebbe belerakni az legalább 2-300ezer. Szal most 100-150ből kijön a motorcsere, lesz még 30-40paci ami már elegendő egy ideig. Motorkódos bepapirozás után meg mehet bele a csiga ereje is,ha minden igaz akkor nem szólhatnak már érte.
És addig se zabálja le a gatyám,viszont menni is fog. Ráadásul akkor lesz egy 1.8-as alap, amit fel lehet tornázni 2lityire, ráadásul DOHC és pöppet fejlettebb technológia mint bármelyik másik e30 motor.

Megint azt felejted el, hogyha ez az 1.6 8v lenne 140LE csucsban -de annal rohogve tobbet ki lehet csiholni-, ahogy a M42 1.8 16v 318iS is annyi, a turhas akkor is odaveri, mert szelesebb rpm tartomanyban van ereje.  :p :drive:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#585 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 06:59

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 0:33

A kérdés jogos...

Milyen motor van most benne?
RDaneel_hu

#586 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 07:59

http://www.vezess.hu/magazin/szerintunk_ni...onadonak/19081/
Ciciman is on borda

#587 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:06

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 5:24

Megint azt felejted el, hogyha ez az 1.6 8v lenne 140LE csucsban -de annal rohogve tobbet ki lehet csiholni-, ahogy a M42 1.8 16v 318iS is annyi, a turhas akkor is odaveri, mert szelesebb rpm tartomanyban van ereje.  :p :drive:

hobizoli

Nem felejtem el. Azt hagyod figyelmen kívül, hogy nem mondtam le a csiga erejéről, csak ez egy köztes lépcső. Ezt később jobb alap lesz csigázni. Lehet, hogy a turbós odaveri,csak akkor azt nem papirozom le. Akkor meg már inkább motor upgrade is lesz. Ez az m42 jobban bírja a turbót is.
Ha a mostanira raknék trubót akkor tutira úgy csinálnám mint te, hogy kb 3500, de inkább 4000-től kezdjen húzni. Nézek majd teljesítménygörbét az iS-re, de sztem az is onnnantól indul meg. Biztos hogy a csigás jobban megugrik majd, de ez pont amiatt van, hogy hirtelen épül fel a nyomás, ugyanakkor szívóként is kevesebb lesz a nyomaték/Le a töltés előtt.
Többet meg nem lehet kihozni belőle üzembiztosan.
Szóval ez lesz a stage1, hogy motorcsere, aztán ha lesz tőbb kess, meg ez kevés lenne akkor jöhet rá a túró.
teccikérteni?

RDaneel_hu: most 1.6os
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#588 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:12

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 8:06

Nem felejtem el. Azt hagyod figyelmen kívül, hogy nem mondtam le a csiga erejéről, csak ez egy köztes lépcső. Ezt később jobb alap lesz csigázni. Lehet, hogy a turbós odaveri,csak akkor azt nem papirozom le. Akkor meg már inkább motor upgrade is lesz. Ez az m42 jobban bírja a turbót is.
Ha a mostanira raknék trubót akkor tutira úgy csinálnám mint te, hogy kb 3500, de inkább 4000-től kezdjen húzni. Nézek majd teljesítménygörbét az iS-re, de sztem az is onnnantól indul meg. Biztos hogy a csigás jobban megugrik majd, de ez pont amiatt van, hogy hirtelen épül fel a nyomás, ugyanakkor szívóként is kevesebb lesz a nyomaték/Le a töltés előtt.
Többet meg nem lehet kihozni belőle üzembiztosan.
Szóval ez lesz a stage1, hogy motorcsere, aztán ha lesz tőbb kess, meg ez kevés lenne akkor jöhet rá a túró.
teccikérteni?

RDaneel_hu: most 1.6os

Aztán a végén ott fogsz tartani, hogy a ráköltött kessből már vehettél volna egy e46-ot. Nem jobban megérné most mindent félretenni, és a lehető leghamarabb váltani?
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#589 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:14

Idézet: fram - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 7:59

pff...

ha jól értem ami pont 170Le az is már beletartozik.
BMWパワー
Kép

#590 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:17

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 8:12

Aztán a végén ott fogsz tartani, hogy a ráköltött kessből már vehettél volna egy e46-ot. Nem jobban megérné most mindent félretenni, és a lehető leghamarabb váltani?

Nem. :) Ugyanis látod hogy egy rendes e46 ára 2.5-3 milla, aminél még félreraksz 1misit az átépítésre  :Đ
Én meg ennyit bőven nem költök rá. Motorcserével meg papirozással, meg az eddigi ráköltésekkel is mégcsak 6-7kiló környékén leszek, úgy hogy a vételár is benne van. Ebből meg lejön majdnem 200pénz amit kaptam a biztosítótól. :Đ
BMWパワー
Kép

#591 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:19

Idézet: fram - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 7:59

én pont benne vagyok,
évi +40k-t fog jelenteni
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#592 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:39

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 9:14

pff...

ha jól értem ami pont 170Le az is már beletartozik.

A KW számít nem a LE.....

#593 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:40

Idézet: Kory - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 9:39

Az én kocsim még LE-ben is messze van a 125-től :D (87 LE)

#594 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:55

Lehet a 44kw-ra már fizetnek is nekem?  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#595 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:55

Idézet: Kory - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 8:39

A kávé számit,meg a reggelihez a briós.
Mivel értelmes átváltás van a kettő között, tökmindegy, hogy melyikbe adod meg, nem?
BMWパワー
Kép

#596 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:56

Idézet: leslie - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 8:55

Lehet a 44kw-ra már fizetnek is nekem?  :Đ

Neviccejjé akkor keresek egy kispolszkit  :Đ

Azt amúgy kúrvára nem értem, hogy ez miért nem csökken a korral úgy mint a tejlesítményadó, azt se hogy akkor a gecidrága hibrid kurvazöld lexus tulajoknak ugyan mé nem kell fizetni?
Ha ez luxusadó akkor pont nekik kéne 4x árat fizetni.
Ez nem luxusadó,hanem szopatóadó. Akiről csak lehet lehúzzák a bőrt, akiről meg tényleg lehetne, arról nem húznak le semmit.

Szerkesztette: blueboi69 2009. 06. 05. 08:58 -kor

BMWパワー
Kép

#597 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 09:03

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 9:06

Ha a mostanira raknék trubót akkor tutira úgy csinálnám mint te, hogy kb 3500, de inkább 4000-től kezdjen húzni. Nézek majd teljesítménygörbét az iS-re, de sztem az is onnnantól indul meg.

Ne szívass már :) ... annak mi értelme van? Max. gyorsulási versenyre járhatsz vele, városban édeskevés lesz az előnye.
RDaneel_hu

#598 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 09:10

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 9:03

Ne szívass már :) ... annak mi értelme van? Max. gyorsulási versenyre járhatsz vele, városban édeskevés lesz az előnye.

Az, hogy pl normál közlekedéssel csorogva a forgalomban nem használod a turbót, így sima szívóként üzemel kevés benyával. Aztán amikor odalépsz akkor úgyis bőven efölé tekered. Én is ha meg akarok indulni rendesen lámpánál, simán 6ezernél váltok, szemrebbenés nélkül. És pont ilyenkor jön a turbo is.
;) Szal nem azért raknák bele turbót hogy 1200-tól hátbaverjen a növelt fogyasztás mert annak semmi értelme.
BMWパワー
Kép

#599 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 09:47

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 9:56

Azt amúgy kúrvára nem értem, hogy ez miért nem csökken a korral úgy mint a tejlesítményadó, azt se hogy akkor a gecidrága hibrid kurvazöld lexus tulajoknak ugyan mé nem kell fizetni?
Ha ez luxusadó akkor pont nekik kéne 4x árat fizetni.
Ez nem luxusadó,hanem szopatóadó. Akiről csak lehet lehúzzák a bőrt, akiről meg tényleg lehetne, arról nem húznak le semmit.

Csökken a korral, hisz amit 2-vel (vagy 2.5-lel vagy 3-mal) beszoroznak, az a kortól függ. Idősebb erősebb autód van, akkor ennek megfelelően kisebb az alapod, amit felszoroznak.

Egyetértek, nem elég, hogy az üzemanyag nagy része már állambácsinak megy, most meg még ezzel is húznak egy bőrt az autósokon. Hibridtéma meg no comment...

#600 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 09:53

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 10:10

Az, hogy pl normál közlekedéssel csorogva a forgalomban nem használod a turbót, így sima szívóként üzemel kevés benyával. Aztán amikor odalépsz akkor úgyis bőven efölé tekered. Én is ha meg akarok indulni rendesen lámpánál, simán 6ezernél váltok, szemrebbenés nélkül. És pont ilyenkor jön a turbo is.
;) Szal nem azért raknák bele turbót hogy 1200-tól hátbaverjen a növelt fogyasztás mert annak semmi értelme.

Turbó növeli a hatásfokot -> fogyi csökken
Nem fog az autód alul kínlódni és nyelni a benyát gyorsításokor, miközben szenved.

Nem véletlen, hogy 1.4 turbó 20 lóval erősebb, mint a szívó 1.6 (VW konszernből véve a példát: 1.4 TSI vs 1.6 szívó) és közben 1-1.5 literrel kevesebbet eszik.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.