HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3061
  • 3062
  • 3063
  • 3064
  • 3065
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#61241 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 11. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 11. 11:25

Köszönöm, ilysnire gondoltam. Akkor ennek nem kell semmilyen különleges kezelés, biztosíték, fittyfene, bekötöm, kivezetem, és kész vagyok?

5A-es biztit rakjál elé. A késesben van lengő változat is, ami esztétikus, és nem csavarodik szét.

#61242 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 05. 11. 12:41

Siman muxik. :cool2:
Szerinted mibol tart csak azt atrakni, meg mennyire feltuno diffi kivulrol ranezesre?
Eleve a hengerfej is 1:1 atrakhato ahogy van :blush:

Mindig azt írod, hogy ugyanaz a motor. Túrbós motorokon még az olajnyomás sem ugyanannyi. Már írtam a vezérlést is, de mások a fej leszorító csavarjai is. Nem a külső hasonlóság, vagy a blokköntvény a lényeg.
4T motoroknál eleve a legnagyobb tuning potenciál a hengerfejnél van.

#61243 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2011. 05. 11. 20:15

5A-es biztit rakjál elé. A késesben van lengő változat is, ami esztétikus, és nem csavarodik szét.

Köszönöm, holnap kiderül, hogy egyáltalán szükség lesz-e ilyen trükkökre. :-)

#61244 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 11. 18:08

Ilyeneket tudnék vele beállítani (van hasznos, meg kevésbé hasznos, de ezeket szeretném):
- esőszenzoros ablakfelhúzás (ha zárva a kocsi, de nyitva maradt az ablak és esni kezd, akkor felhúzza)
- elektromos kormányszervó rásegítés testreszabása
- vészfékezéskor villogó féklámpa és/vagy automatice bekapcsolódó vészvillogó
- központizár zárásakor ablakok automatice felhúzása
- rükvercbe kapcsoláskor tükrök lebillentése, hogy jobban lehessen látni a padkát
- ködlámpa DRL funkció

Azért fasza, hogy ez úgy lazán benne van mind, csak épp nincs engedélyezve...

Mondjuk a ködlámpából nemtudom mennyire okos dolog DRL-t csinálni, de én nem tartom jó ötletnek. Tompított miért nem jó erre?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#61245 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 20:23

Na végre, bő 2 hónap csend után ma hívott egy srác és el is vitte a régi sportcontactjaimat egy húszasért. Visszajött egy p7 ára :)

--

A múltkori esőszenzoros ablakbecsukós videó után elkezdtem nézelődni egy amcsi fórumon, hogy mi mindent lehetne még egy vagcommal beállítani a kocsiban. Asszem kell szereznem egy vagcom kábelt, csak az a baj, hogy can buszos kell, abból meg nincs olcsó dömping ebay-en (legalábbis én nem találok).

Ilyeneket tudnék vele beállítani (van hasznos, meg kevésbé hasznos, de ezeket szeretném):
- esőszenzoros ablakfelhúzás (ha zárva a kocsi, de nyitva maradt az ablak és esni kezd, akkor felhúzza)
- elektromos kormányszervó rásegítés testreszabása
- vészfékezéskor villogó féklámpa és/vagy automatice bekapcsolódó vészvillogó
- központizár zárásakor ablakok automatice felhúzása
- rükvercbe kapcsoláskor tükrök lebillentése, hogy jobban lehessen látni a padkát
- ködlámpa DRL funkció

Ezek közül a központizáráskor felmenő ablakok, meg a tolatásos tükörállítás szerintem jó lehet. Meg esetleg még a vészfékezéskori vészvillogózás.

#61246 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 05. 11. 21:23

Ezek közül a központizáráskor felmenő ablakok, meg a tolatásos tükörállítás szerintem jó lehet. Meg esetleg még a vészfékezéskori vészvillogózás.

És szerintem el is lehet adni őket extraként jó pénzért, a gyárnak meg csak három-négy plusz billentyűleütésbe kerül.

#61247 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 11. 21:00

Azért fasza, hogy ez úgy lazán benne van mind, csak épp nincs engedélyezve...

Az a poén, hogy ez kb minden vag autóban megvan, még mondjuk a legfapadosabb octaviában is. Csomó mindent lehet állítani ki/be kapcsolni, ha a hardver adott. (van amit menüből is, ha olyan a fedcomp)

Idézet

Mondjuk a ködlámpából nemtudom mennyire okos dolog DRL-t csinálni, de én nem tartom jó ötletnek. Tompított miért nem jó erre?

Van olyan golf meg octavia, amiben gyárilag így van. Vagy van a ködlámpa izzó mellett egy kisebb izzó is, vagy magát a ködlámpát égeti kisebb feszültséggel, ezt nem tudom. Lényeg, hogy nem full fényerőn megy. Aztán meg van amelyik ezt használja kanyarfénynek is. (mondjuk a drl érdekes, mert szerintem a ködlámpa alacsonyabban van, mint a drl-re vonatkozó EU előírás, de ettől függetlenül gyárilag így adják az octaviákat)
-ZsOlTi-

#61248 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 11. 21:26

És szerintem el is lehet adni őket extraként jó pénzért, a gyárnak meg csak három-négy plusz billentyűleütésbe kerül.

Valahogy így. Pl a tolatáskori tükör lebillentés: ezt még a trendline is tudhatná, mert abban is elektromos a tükörállítás, de csak a highline felszereltségnél -vagy valamelyik extra csomagnál- kapcsolták be gyárilag. Nem kell semmit drótozni, nem függ semmi más meglététől, csak annyi, hogy 0 vagy 1-es van a megfelelő biten.
-ZsOlTi-

#61249 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 11. 16:38

Köszi :) Szuzi nem játszik bármennyire is jó és strapabíró. Corsa ellen mi szól? Clio simán jöhetne, tetszik is neki, én meg ismerem a típust, volt is nekem. De micra lenne a fő célpont, csak nem sok van belőle, nem nagy a kínálat.

Én a felsoroltak közül biztosan a Micra irányába mennék el. Bevallottan kisautós, de mégis minőségi és minden tekintetben strapabíró és megbízható. Kidolgozási minősége jobb az átlagnál.

Yarisok árban kicsit el vannak lőve (10 éves 930 ezerért ? :D), és városba szerintem is elég a 1.0-es, de nekem ez lenne a második jelölt.

Utána lenne a Clio, de szerintem 1.4 felesleges városba, amik meg be vannak linkelve, 80-90%-uk 80-100 ezer km, a nagyszervizről meg mindegyik hallgat. (persze más márkánál is lehet így)

Utána jönne kb. a többi: Fiesta és a Corsa a többihez képest kissé "műanyag", viszont (főleg a Fiesta) elég megbízható, de az 1.3 69 LE-s motor nem megy, cserébe többet eszik mint akármelyik másik kisautó. Inkább 1.4 16v-t vagy 1,25 16V-t nézz. Corsából az 1.2-es a jó választás, az 1.0 3 hengerest kerüld. 1.4-es felesleges, alig megy jobban és többet eszik (csak 10 LE difi) és az 1.2-es motor megbízhatóbb.

A 206-os a 2003 modellév végétől vállalható (facelift), de a legkisebb autó az összes közül (beltérre is), az alapmotorok kiábrándítóan gyengék, de talán városba jó.

Szerkesztette: Kory 2011. 05. 11. 20:57 -kor

#61250 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2011. 05. 11. 21:23

Féklámpa villogtatás is jó, elég látványos/figyelemfelkeltő (sok autóban van már), az új m5 bimmer egyik tesztjén láttam először ilyet (kb a videó közepén látszik párszor, mikor nagyobbat fékez).

Szerk: vagy ezen is jól látszik

Szerkesztette: zZsOlTi 2011. 05. 11. 21:13 -kor

-ZsOlTi-

#61251 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:23

A múltkori esőszenzoros ablakbecsukós videó után elkezdtem nézelődni egy amcsi fórumon, hogy mi mindent lehetne még egy vagcommal beállítani a kocsiban. Asszem kell szereznem egy vagcom kábelt, csak az a baj, hogy can buszos kell, abból meg nincs olcsó dömping ebay-en (legalábbis én nem találok).

A Vagcom az nem 16 pólusú EOBD, amihez a CAN miatt ELM327 interface kell? Mert utóbbiból rogyásig van az ebay, gombokért. Sőt, ahogy nézem a sima VAG KK/L is jó lehet, bár ez talán inkább régebbi, CAN nélküli VW-khez.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#61252 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 11. 22:05

Féklámpa villogtatás is jó, elég látványos/figyelemfelkeltő (sok autóban van már), az új m5 bimmer egyik tesztjén láttam először ilyet (kb a videó közepén látszik párszor, mikor nagyobbat fékez).

Szerk: vagy ezen is jól látszik

Tényleg elég figyelemfelkeltő, kérdés, hogy mennyire szabályos. :think:

#61253 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 05. 11. 22:30

Most így a videót megnézve nekem nem tetszik, hogy mind villog. A középső féklámpa villogása az viszont jó, de a két szélső szerintem jobb ha állandóan világít egy fékezés alatt. Franc tudja, élőben is látni kellene. Kérdés, mi számít vészfékezésnek? Amikor már az ABS dolgozik?

Szerkesztette: potyo 2011. 05. 11. 21:35 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#61254 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 11. 22:32

Most így a videót megnézve nekem nem tetszik, hogy mind villog. A középső féklámpa villogása az viszont jó, de a két szélső szerintem jobb ha állandóan világít egy fékezés alatt. Franc tudja, élőben is látni kellene. Kérdés, mi számít vészfékezésnek? Amikor már az ABS dolgozik?

Vagy amikor a vészfékasszisztens dolgozik.

#61255 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:37

Volt idő, amikor a 3. féklámpa is tiltott volt...

Nekem most hétvégén, a Porsche Cup-on tűnt fel a villogó féklámpa, nagyon jó dolognak tartom. Esetleg lehetne egy kompromisszumos megoldás: a két normál féklámpa világítson folyamatosan fékezéskor, a 3. féklámpa pedig villogjon.

#61256 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2011. 05. 11. 22:23

A Vagcom az nem 16 pólusú EOBD, amihez a CAN miatt ELM327 interface kell?

Ez így nekem kicsit kínai :) VagCom-ból is van többféle, kline meg hex-can, usb-can, micro-can :think: Nekme _csak_ CAN buszos jó. A csatlakozóm az sima OBDII (16 pólusú ha minden igaz). A Kline-os bigyók CAN-os rendszerekhez nem jók (tehát Golf5-től már nem lehet használni ezeket). Mellényúlni nem akarok, mert OBD hibakódot olvasni sokmindennel lehet, de a komfort meg egyéb vezérlőegységekkel nem biztos, hogy minden tud kommunikálni.
-ZsOlTi-

#61257 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:47

Sok autóban így van már gyárilag, pl az új opel corsában is. Hogy mire aktiválódik, az meg gondolom programozás kérdése, abs meg a vészfékasszisztens is logikus (ha én programoznám hozzá venném a fékezés hosszát is, mármint időben)
-ZsOlTi-

#61258 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 21:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 05. 11. 22:37

Volt idő, amikor a 3. féklámpa is tiltott volt...

Nekem most hétvégén, a Porsche Cup-on tűnt fel a villogó féklámpa, nagyon jó dolognak tartom. Esetleg lehetne egy kompromisszumos megoldás: a két normál féklámpa világítson folyamatosan fékezéskor, a 3. féklámpa pedig villogjon.

Ilyen is van, youtube tele van ilyen utólagos megoldásokkal is.
-ZsOlTi-

#61259 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 11. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 11. 21:48

Valahogy így. Pl a tolatáskori tükör lebillentés: ezt még a trendline is tudhatná, mert abban is elektromos a tükörállítás, de csak a highline felszereltségnél -vagy valamelyik extra csomagnál- kapcsolták be gyárilag. Nem kell semmit drótozni, nem függ semmi más meglététől, csak annyi, hogy 0 vagy 1-es van a megfelelő biten.

Nekem a billentés menüből állítható, de nem csinál semmit, mert valami memóriás tükör izé kell hozzá, szóval nem biztos, hogy ennyire egyszerű a dolog.
Szerk: http://forums.vwvort...lf-VI-With-Vcds Ez alapján a 2007 előtti autóknál, csak akkor működik, ha memóriás ülésállítás van a kocsiban és 2007 utániaknál is csak akkor, ha véletlen memóriás ajtóvezérlő-t szerelt be a gyár.

Szerkesztette: mcsjunior 2011. 05. 11. 22:17 -kor

#61260 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 05:53

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2011. 05. 11. 20:18

Mindig azt írod, hogy ugyanaz a motor. Túrbós motorokon még az olajnyomás sem ugyanannyi. Már írtam a vezérlést is, de mások a fej leszorító csavarjai is. Nem a külső hasonlóság, vagy a blokköntvény a lényeg.
4T motoroknál eleve a legnagyobb tuning potenciál a hengerfejnél van.

Nem erted a lenyeget.
Ha egymas mellett van a ket motor, csak henegrfej van rata de se szivosor se kipuff se semmi, akkor nem tudod megmondani melyik-melyik, mert elso blikkre avatatlan szemnek kivulrol pont ugyanugy neznek ki.
Az, hogy a turbosnak mas hofoku a termosztaja az nem latszik, mer kivulrol az is ugyanolyan alaku hazban van, es a vezermutengely sem, hiszen a burkolat alatt van az is
Senkit nem erdekel a veztengely vezerlesi szogei, meg az osszenyitasa, szemre nem latod meg ezt a diffit.
Meg ha kiszerelve kezedben van a ket veztengely, akkor se mondod meg melyik a turbose es melyik a szivoe.