HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4303
  • 4304
  • 4305
  • 4306
  • 4307
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#86081 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 08. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 08. 19:51

Persze, ez is szempont. De te is inkább azt választanád, hogy legyen 50k-val olcsóbb, de inkább síelés után csináltatod meg, nem? Gondolom utólag már ő se így csinálná...

Ismerős így volt, modja, hogy lassan vezérléscsere, meg kilométer és a többi, de még ezt a 600 kilométert csak kibírja, míg hazajönnek nyaralásból, arra úgyis kell a lóvé. Hazafelé már költélen tolta az előtte lévő autót, cumó meg jól szétvert dolgokat. Ez ilyen. Ébn meg pont azért mentem el Londonba, mert ha már X napot áll az autó, akkor mit csináljak? Akkor még bőven a kocsi termelte a lóvét, így elhúztunk a vérbe.
Make love not Wor.

#86082 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 08. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 08. 20:47

Mert egy autó vagy megy vagy szervizben van. Olyan nincs, hogy megvárja a síelés végét.

Én is pont erre gondoltam. :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#86083 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 08. 19:31

Vissza kell váltani. :cool: De amúgy ott is lehetett volna hagyni anyóspajtásnál a verdát és amikor megjönnek a sielésből, akkor keresni a szervízt.

Na meg a másik, hogy a kuplung nem kezd csak úgy csúszni egyik pillanatról a másikra nagyon. Azért vannak előjelek. Mondjuk tényleg cumi, ha nyaralás közben jön elő valami és szervíz kell. Megkérik az árát.
szerk: ha meg csúszik egy picit, akkor nem a visszaváltás segít, hanem a finom gázpedál kezelés. Ha 3.-ban csúszik, akkor 2.-ik ban is csúszni fog, sőt jobban.

Szerkesztette: rupic 2012. 02. 08. 20:23 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#86084 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 08. 19:31

Vissza kell váltani. :cool: De amúgy ott is lehetett volna hagyni anyóspajtásnál a verdát és amikor megjönnek a sielésből, akkor keresni a szervízt.

Írta, hogy 2000 fölött csúszik - ahogy egyébként a kuplung szokott, először csak nagy fordulaton, ahol van erő.

#86085 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 08. 19:56

Ismerős így volt, modja, hogy lassan vezérléscsere, meg kilométer és a többi, de még ezt a 600 kilométert csak kibírja, míg hazajönnek nyaralásból, arra úgyis kell a lóvé. Hazafelé már költélen tolta az előtte lévő autót, cumó meg jól szétvert dolgokat. Ez ilyen. Ébn meg pont azért mentem el Londonba, mert ha már X napot áll az autó, akkor mit csináljak? Akkor még bőven a kocsi termelte a lóvét, így elhúztunk a vérbe.

A vezérléscsere meg pont az a dolog, amit cserélek, mert eljött az iső, vagy a futás volt meg. Nem hiszem, hogy + 1-2 ezer kilométer befolyásolná. Ha meg még van 600, de tudom, hogy 5 ezer lesz mire cserélhetem, akkor nincs miről beszélni. 15-nél kell olajat cserélnem, szar lenne, ha 16-nál megállna az autó. De 20-at nem mennék vele jó érzéssel, pedig simán bírná.

#86086 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 08. 19:51

Persze, ez is szempont. De te is inkább azt választanád, hogy legyen 50k-val olcsóbb, de inkább síelés után csináltatod meg, nem? Gondolom utólag már ő se így csinálná...

ha tudom előre, hogy máshol ennyivel olcsóbban megúszom, akkor nyilván nem oda viszem.

meg így logikusnak, és kényelmesnek tűnt, hogy mire hazaérek megcsinálják, és nem akkor kell szabadság után, meló mellett ezért rohangálni, szarakodni stb.

ráadásul Győrnél meglepően hirtelen kezdett el csúszni, és nem kicsit. nem biztos, hogy így vissza akartam/tudtam volna jönni Bp-re...
Lehet hogy a 100km pályán lett meleg az egész, és ettől jobban csúszott, mert pár órával később hidegen vittem szerelőhöz, és akkor nem csúszott, csak ha váltásnál direkt jobban oda léptem.

Szerkesztette: WiZARD 2012. 02. 08. 20:31 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#86087 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 20:54

Nem baszogataskepp, de tenyleg nem ertem. Kocsit cserelni volt ido, elintezni h haver elvigye, stb, de arra nem, hogy googleba beird hogy 1.6 H astra kuplung? Konkretan 40tol vannak.. Enyembe is kijon markaszervizben 60-70k bol a csere.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#86088 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2012. 02. 08. 20:54

Nem baszogataskepp, de tenyleg nem ertem. Kocsit cserelni volt ido, elintezni h haver elvigye, stb, de arra nem, hogy googleba beird hogy 1.6 H astra kuplung? Konkretan 40tol vannak.. Enyembe is kijon markaszervizben 60-70k bol a csere.

anyós győri, így nem volt plusz idő az autócsere :) (cserébe 2.0 tdi passat kevesebbet fogyaszt és kényelmesebb mint az astra)
szerelő meg ismerős, aki mondta megnézi mit kell cserélni, hátha nem kell teljes szett, blabla...

na mind1 ez van, nincs kedvem sokkal tovább bosszankodni ezen. persze számít 50k és tudnám másra is költeni, de nem fogok éhen halni (1 jó/rossz traden többet nyerek/bukok bármikor)

Szerkesztette: WiZARD 2012. 02. 08. 21:08 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#86089 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 08. 20:20

Na meg a másik, hogy a kuplung nem kezd csak úgy csúszni egyik pillanatról a másikra nagyon. Azért vannak előjelek. Mondjuk tényleg cumi, ha nyaralás közben jön elő valami és szervíz kell. Megkérik az árát.
szerk: ha meg csúszik egy picit, akkor nem a visszaváltás segít, hanem a finom gázpedál kezelés. Ha 3.-ban csúszik, akkor 2.-ik ban is csúszni fog, sőt jobban.
Ha adott nyomatékigény van a keréken, akkor alacsonyabb fokozatban kisebb a terhelés a kuplungon. Cserébe valamivel magasabb a fogyasztás, de ha ezen múlik, hogy az ember feljut-e a hegyre vagy leégeti a kuplungot, akkor inkább legyen magasabb a fogyasztás.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#86090 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 08. 20:21

Írta, hogy 2000 fölött csúszik - ahogy egyébként a kuplung szokott, először csak nagy fordulaton, ahol van erő.

Igen, 2000 fölött, ha tapossa a gázpedált. De biztos, hogy akár 5000-n is tudott úgy pörögni a motor, hogy nem csúszott közben a kuplung ;-)

#86091 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:15

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 08. 21:11

Igen, 2000 fölött, ha tapossa a gázpedált. De biztos, hogy akár 5000-n is tudott úgy pörögni a motor, hogy nem csúszott közben a kuplung ;-)

elmentem pályán rendes tempóban (130) Győrig, váltás/kuplungolás nélkül, 1-1 előzés/kamion miatti gyorsítással, lassítással minden gond nélkül.
majd lehajtó/bevezető után jött körforgalom, lassítás, vissza 3-asba, és amikor jöttem ki körforgalomból, és odaléptem, akkor egyből csúszott.
majd jött piroslámpa, és ott is csúszott, konkrétan a forgalmat feltartottam, annyira bénán lehetett gyorsítani.

mint írtam, valószínűleg hozzátett sokat, hogy BP-Győr távon rendesen felmelegedett minden, előtte meg napi melóbajárós 10km-en tök hideg volt mindig, hisz pár óra állás után, autószerelőhöz az úton nem csúszott...

Szerkesztette: WiZARD 2012. 02. 08. 21:17 -kor

#86092 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 08. 21:11

Vazz, menj föl hegyre gázpedál taposása nélkül. :omg: Főleg síelni, havazásban.

Szerkesztette: Carmaged 2012. 02. 08. 21:18 -kor

#86093 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:32

Valahol gyogyirkent emlitettek, hogy csuszo kuplungot meg kell locsolni kolaval.... :)
Allitolag segit a cukor...

#86094 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 08. 21:10

Ha adott nyomatékigény van a keréken, akkor alacsonyabb fokozatban kisebb a terhelés a kuplungon. Cserébe valamivel magasabb a fogyasztás, de ha ezen múlik, hogy az ember feljut-e a hegyre vagy leégeti a kuplungot, akkor inkább legyen magasabb a fogyasztás.

Azt az erőr, nyomattékot amit a kerék átad a talajnak, azt bizony a kuplung közvetíti a motor és a váltó között. A csúszást váltás után, felkapcsoláskor, gázadáskor fogod észrevenni először. Vsagy olyankor amikor csak úgy odalépsz az autónak. Persze ha már annyira csúszik, hogy szinte alig ad át nyomatékot, akkor 1-esben fog vánszorogni csak, egy pici ideig az autó. Aztán ott sem.

#86095 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 08. 21:32

Valahol gyogyirkent emlitettek, hogy csuszo kuplungot meg kell locsolni kolaval.... :)

??? A pedált? Vagy hova öntöd a kólát?

#86096 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2012. 02. 08. 21:32

Az lehet, de hogy jutsz be oda? H Astran szerintem semmi nyílás nincs felül. F Astran is csak egy valami elforduló kar volt a váltóharangon, ahová a bowden volt kötve, ott se volt hol belocsolni a kólát, H Astran meg már olajnyomásos a kuplung. Alulról is kérdéses, hogy van-e valami, bár szokott lenni, hogy ne álljon meg az esetleg szivárgó főtengelyszimmering miatt az olaj a váltóharangban, de ott nemigazán tudod a kólát bejuttatni a tárcsához. Vagy esetleg bespriccelsz két liternyit, aztán valami majdcsak lesz :-)

Azért kíváncsi vagyok, mi lesz a vége, mert kuplung tényleg nem szokott úgy elkezdeni csúszni - ha a tárcsa kopik el - hogy egyik pillanatban még semmi jel, aztán meg már elindulni is necces vele. Nekünk volt szerencsénk kopott tárcsa miatt csúszó kuplungos autóhoz is, meg olyanhoz is, hogy a főtengelyszimmering szivárgott és a kuplungra is jutott az olajból, de nem volt egyiktől se használhatatlan az autó, többezer kilómétert még elment mindkettő, mire javításra került sor.

Szerkesztette: potyo 2012. 02. 08. 22:04 -kor

#86097 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 22:15

na megjött szerelőtől az "elszámolás" és korrektnek tűnik, sajnos ezek úgy tűnik ennyibe kerülnek.
kuplung - 102K (neten is hasonló árakat láttam kuplungszettre)
kinyomócsapágy - 70k http://autoalkatresz...ocsapagy/17845/

10% kedvezmény alkatrészre a fenti árakból, és 25k munkadíj.

és azt üzente a szerelő, hogy kevesebbet pihentessem a lábam a kuplungon... (lehet hogy visszaváltogatást és motorféket kicsit visszábbfogom, bár következő kuplung/kinyomócsapágy cserét már remélem nem nálam éli meg az autó)

Szerkesztette: WiZARD 2012. 02. 08. 22:20 -kor

#86098 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 08. 22:45

??? A pedált? Vagy hova öntöd a kólát?

:omg: ez fájt :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#86099 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 08. 21:43

Azt az erőr, nyomattékot amit a kerék átad a talajnak, azt bizony a kuplung közvetíti a motor és a váltó között. A csúszást váltás után, felkapcsoláskor, gázadáskor fogod észrevenni először. Vsagy olyankor amikor csak úgy odalépsz az autónak. Persze ha már annyira csúszik, hogy szinte alig ad át nyomatékot, akkor 1-esben fog vánszorogni csak, egy pici ideig az autó. Aztán ott sem.

Igen. Csak a kuplung alapvetően a nyomaték miatt csúszik meg, ami viszont egy adott sebességű haladásnál a bekapcsolt fokozattól függ. Ha az az igény, hogy a kerékre 200Nm kell, akkor a motortól azt el lehet kapni úgy is, hogy forog 2000-t és közben ad 100Nm-t, vagy úgy is, hogy forog 4000-t és ad 50Nm-t. Ha előbbi esetben éppen megcsúszik a kuplung, akkor utóbbi esetben még vélhetően nem fog csúszni.

#86100 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 22:32

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 02. 08. 22:26

Igen. Csak a kuplung alapvetően a nyomaték miatt csúszik meg, ami viszont egy adott sebességű haladásnál a bekapcsolt fokozattól függ. Ha az az igény, hogy a kerékre 200Nm kell, akkor a motortól azt el lehet kapni úgy is, hogy forog 2000-t és közben ad 100Nm-t, vagy úgy is, hogy forog 4000-t és ad 50Nm-t. Ha előbbi esetben éppen megcsúszik a kuplung, akkor utóbbi esetben még vélhetően nem fog csúszni.

Persze. Csak a haladáshoz/gyorsításhoz teljesítmény kell, ami azonos 2000/min*100Nm és 4000/min*50Nm esetén (egyébként a példádban 28 lovad van, ez nagyjából 100-as tempóra elegendő sík úton). Ha már elinduláskor is úgy csúszott Győrben, hogy nem tudott a szokott lendülettel elindulni, akkor esélytelen hegyet mászni vele.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4303
  • 4304
  • 4305
  • 4306
  • 4307
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.