HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4333
  • 4334
  • 4335
  • 4336
  • 4337
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#86681 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 22. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 02. 22. 10:31

Na ha már a moddolás meg a vizsgáztatás a téma. Bontós haver küldött egy smst, hogy elkezdett bontani egy 145 QV-t, kell-e a motor belőle. Ez 2.0 150 lojje, az enyém 1.4 103 lojje. A két motor tök ugyanaz, egy az egyben becuppan a helyére, külsőre megkülönböztethetetlen. Az enyém alatt gyárilag a 2.0 keményebb és alacsonyabb futóműve van (Junior verzió), a 4 tárcsás naffék, igaz utólag, de szintén átkerült. Így sem lehet hivatalos egy ilyen csere?

Biztos el lehet intézni hivatalosan is, hogy nagyobb motor kerül bele. De az, hogy bontós haverral kicserélitek a sufniban, az semmiképp nem lesz hivatalos.

#86682 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 11:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 22. 10:53

Na, folytatódik a régen abbahagyott autócsere saga... :(

Tegnap felhívott egy ember, hogy nem tudom, honnan kapta meg a számom, de nála van a 2010.01.29-én eladott Mégane-om. A gond csak az, hogy neki erről nincs adásvételije, ezért az okmányiroda nem írja át. Tudnánk-e csinálni egy új adásvételit, hogy mehessen vele átíratni?
Lehet nekem ebből bajom? :think: valahol van egy adásvételi, de az a bűnöző nevére szól. De a bűnöző nem íratta át a kocsit és már nem is fogja, mert éppen Stohl Buci fugázza fingóba... Szóval kb. az az adásvételi "nincs"... Akkor írhatunk egyet, hogy ez a muki (aki szerencsétlen beadott egy 2004-es Ignist a kereskedésbe, de azt eladták és nem kapta meg az árát, csak a '96-os Mégane-t) legalább ezt a kocsit tudja használni? :think:

Tanusitani lehet, hogy te eladtad az autot - alairni viszont semmit nem szabad.
Foleg nem egy harmadik szemely nevere.

Aki az atiratason sporolt az a bunteteseket sem fizette. Igy az eltelt idoben siman kikuldik a te nevedre az osszes buntit (ha nem jelentetted be hogy eladtad az autot) - te meg kozben jol elkoltoztel meg gyerek meg csalad - szoval csak szophatsz a jofejseggel.

Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 22. 11:47 -kor

#86683 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 11:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 22. 10:49

Amíg a motorszám/motorkód nem stimmel a forgalmival, addig nem legális...
De mindenre van megoldás (pl. elrakod a régi motort, csókos helyen vizsgáztatod, eladáskor meg adod a régi motort is)...

Nyilván úgy gondoltam a legálist, hogy forgalmiba átvezetve az új motorszám. Ha jól emlékszem, úgy van a szabály, hogy max 10% teljesítményemelés engedélyezett VAGY át kell alakítani az autót a nagyobb teljesítménynek megfelelően. Ez, ahogy írtam megtörtént. Így hogy?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#86684 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 22. 11:03

Most akkor kinek a nevén van az autó?

Még a minénken (apámén)...

#86685 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 22. 11:36

Semmiképp ne írj új adásvételit.
Ha nála van, akkor eddig hogyan volt nála, ha nincs róla igazolása, hogy az övé?

Eddig úgy volt nála, hogy a nepper odaadta neki. Papíron nem volt az övé sosem...
Végig a mi nevünkön volt az autó, de állt valahol, már műszaki sincs rajta...
Szóval akkor vagy régi dátumra kell írni a szerződést (elkerülni a büntiket), vagy nem írni. De akkor hogyan lesz övé az autó papíron is? :think:

#86686 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 22. 11:29

A formája ronda szerintem. Ennyi...

A formája teljesen gyári :) Nem szokták e30-on átalakítani, sőt semmilyen bmw-n sem. Most ilyen világraszóló rémblogoktól eltekintve.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#86687 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 22. 12:09

Eddig úgy volt nála, hogy a nepper odaadta neki. Papíron nem volt az övé sosem...
Szóval akkor vagy régi dátumra kell írni a szerződést (elkerülni a büntiket), vagy nem írni. De akkor hogyan lesz övé az autó papíron is? :think:

Te leadtál egy példányt az adásvételiből az okmányirodába eladás után 15 napon belül? Kapnod is kellett róla egy papírt, hogy átvették.

#86688 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 02. 22. 11:31

Na ha már a moddolás meg a vizsgáztatás a téma. Bontós haver küldött egy smst, hogy elkezdett bontani egy 145 QV-t, kell-e a motor belőle. Ez 2.0 150 lojje, az enyém 1.4 103 lojje. A két motor tök ugyanaz, egy az egyben becuppan a helyére, külsőre megkülönböztethetetlen. Az enyém alatt gyárilag a 2.0 keményebb és alacsonyabb futóműve van (Junior verzió), a 4 tárcsás naffék, igaz utólag, de szintén átkerült. Így sem lehet hivatalos egy ilyen csere?

Mennyi a motor? Egyébként ha érdekel bepapírozás, akkor lehetséges legalizálni, kb akármit. Csak pénz kérdése. Én mostperpill úgy tudom, hogy 150papír körül van a papír. És lehet, hogy erre rájön vmi regadó is. Ha félős vagy, akkor szarni bele. Saját motorját lerakod otthon az a legjobb. Én már bánom, hogy eladtam a sajátom,de nem volt más választásom. Bár nekem nem áll szándékomban eladni a vasat és kilátásban sincs autócsere. Ha lesz is vmi más, akkor e mellé lesz vmi 1.0 mutyuki szaladgálósnak, vagy vmi suzuki dzsimni vagy régi terepjáróféleség ami nem olyan nagy viszont jó kijárni a szántásba.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#86689 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 22. 09:32

Jaguli alatt nem voltak 17-es felnik, hello!

Egyébként kaptam most egy ajánlatot ilyen Azev A felnikre, csak 5*120. Most elfilóztam rajta, hogy úgyis kéne elöl csapágyat cserélnem, akkor már befigyelne hátulra is az e36 lengőkarok tárcsástul, oszt 4tárcsafék már nem lenne szar, és akkor 5*120ba már van bőven felni.

Vazze mindig sírsz, hogy sok a tankolás, és akkor sárnehéz, széles 17-esekben gondolkodol. Az 5 lyukas agyhoz a tárcsákat is cseréled? Megér ennyit?
4x100-ban nem találsz felnit akkor gratulálok, ez a leggyakoribb méret. Nyíregyháza környékén tele van a 4-es olcsó alufelnisekkel. Ha arra jársz nézd meg.

#86690 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 22. 10:53

Na, folytatódik a régen abbahagyott autócsere saga... :(

Tegnap felhívott egy ember, hogy nem tudom, honnan kapta meg a számom, de nála van a 2010.01.29-én eladott Mégane-om. A gond csak az, hogy neki erről nincs adásvételije, ezért az okmányiroda nem írja át. Tudnánk-e csinálni egy új adásvételit, hogy mehessen vele átíratni?

Mintha azt mondtad volna, hogy Te voltál annó az okmányirodában. Ha nem, akkor is majdnem mindegy, visszadátumozva ilyet alá nem írnék, egyből bevállaltál egy hamisítást, ha előkerül a régi papír, aztán jön a többi, mint elmúlt időszakban be nem fizetett illetékek, büntik, meg satöbbi. Új vevőnek szorri, az is hülye lehetett, viselje a következményeit.
Make love not Wor.

#86691 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 22. 12:09

Én odamennék és elhoznám a kocsit. Most akármit írsz okirat hamisítás, ergo 2 év letöltendő.
Ha egyszer már leadtad az adásvételit akkor kényszerátíráson átírták, ha nem akkor kapnod kellett a csekkeket, ha nincs végleg kivonva a forgalomból.

#86692 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 22. 12:14

Mennyi a motor? Egyébként ha érdekel bepapírozás, akkor lehetséges legalizálni, kb akármit. Csak pénz kérdése. Én mostperpill úgy tudom, hogy 150papír körül van a papír. És lehet, hogy erre rájön vmi regadó is. Ha félős vagy, akkor szarni bele. Saját motorját lerakod otthon az a legjobb. Én már bánom, hogy eladtam a sajátom,de nem volt más választásom. Bár nekem nem áll szándékomban eladni a vasat és kilátásban sincs autócsere. Ha lesz is vmi más, akkor e mellé lesz vmi 1.0 mutyuki szaladgálósnak, vagy vmi suzuki dzsimni vagy régi terepjáróféleség ami nem olyan nagy viszont jó kijárni a szántásba.

Valami 60-80k közötti pénz. 150+regadóért bepapíroztatni biztos nem fogom, akkor inkább veszek egy eleve olyan motorost. :) Egyébként ezt a plusz regadó befizetést én is hallottam, csak tudnám mire fel kérnek ilyet? Az enyém is, meg a donor is valamikor már forgalomba lett helyezve, valaki egyszer már megfizette az éppen aktuális adókat utána, miért kellene + adót fizetnem bármi miatt?

Marad a sav+AF :D

Motor lerakás otthon az mire jó? Minden vizsga előtt cseréljem vissza az eredeti motorra? :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#86693 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 02. 22. 12:13

Te leadtál egy példányt az adásvételiből az okmányirodába eladás után 15 napon belül? Kapnod is kellett róla egy papírt, hogy átvették.

Nem...

Szerk.: beszéltem az új "tulajjal"... Neki van egy papírja az ügyészségtől arról, hogy ez az autó minden kétséget kizáróan az ő tulajdona. Viszont az okmányiroda csak adásvételivel hajlandó átírni az autót... :omg:

Szerkesztette: Bujdy 2012. 02. 22. 12:52 -kor

#86694 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 02. 22. 12:22

Én odamennék és elhoznám a kocsit. Most akármit írsz okirat hamisítás, ergo 2 év letöltendő.
Ha egyszer már leadtad az adásvételit akkor kényszerátíráson átírták, ha nem akkor kapnod kellett a csekkeket, ha nincs végleg kivonva a forgalomból.

Elvileg le volt támasztva az autó egy kertbe. Súlyadó csekket kaptam, be is fizettem...

#86695 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 02. 22. 12:33

Motor lerakás otthon az mire jó? Minden vizsga előtt cseréljem vissza az eredeti motorra? :)

Nem. Vizsgáztatod okosba és eladáskor tudod adni a forgalmi szerinti motorszámot...

#86696 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 22. 12:41

Elvileg le volt támasztva az autó egy kertbe. Súlyadó csekket kaptam, be is fizettem...

Az autó tulajdonjoga akkor elvileg jogilag rendezett, a neveden van, ugye? Az új tulaj fizetett érte a dealernek, aki nem engedte neki átíratni az autót? Én olyanba nem mennék bele, amiből bármilyen károm származhat...

#86697 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2012. 02. 22. 10:31

De, ha kifizeted az atalakitasi engedelyztetesi koccsegeket, meg az eletkorral kompenzalt regado diffit, es az uj papperokat

Messze eccerubb venni egy gyarilag 2.0 16v-t