HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:02

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 15:47

Fincsi. Nálunk az egész országban nincs ennyi autópálya, sőt inkább sávokat akartak szűkiteni  :omg: Ez van sajnos. Persze az se vígasz amikor a pályán 3 sávban áll a sor, dehát az mégiscsak nagyobb kapacitást tud. Jók a videók amúgy. :)
Pár éve szinte fejből ismertük Stockholmot a Getaway in Stockhol cimű videókból.  :Đ Már akkoris az maradt meg, hogy 200al tép a csávó hajnalban- vagy éjjel és 5p után is a városon belül van...

Amint kimész a városból (nagyvárosból), akkor viszont jönnek a kis utak ám. Ahol egy sáv ide, egy sáv oda. Jó esetben néha kiszélesül 2x2 sávra, de aztán megint beszűkül. És elválasztásként a legtöbb helyen a "motorosszeletelő" korlát van. Ez valami elképesztően brutális, kis térdig érő fém oszlopok között kifeszített acélsodrony. Ha motorral elesel és ennek nekisodródsz, akkor garantáltan megöl. Szerintem a kocsit is kinullázza, mert a sűrűn elhelyezett kis I-profil oszlopok szabályosan ledarálják a kocsit. A sodrony miatt nem enged át a másik sávba, de a kocsi készen lesz teljesen.

Szóval olyan túl sok autópálya nincsen az országban. A főbb irányokban próbálnak építeni, de akkora távolságok vannak, hogy nem győzik.

A városon belül tényleg nagyon hatékony az autópálya. 90-el lehet haladni rajta, ez kábé 3x több mint amit egy lámpás kereszteződésekkel tarkított városi úthálózaton el lehet érni. Ha meg lehajtasz róla akkor beállsz a dugóba és kész.

A Getaway videó első része nagyon ütős volt. És felismertem egy csomó helyszínt rajta ahol 2001 nyarán kerékpároztam. Majd még visszamegyek oda fotózni, nagyon szép az a város. Észak Velencéje. Ha éppen nem esik akkor gyönyörű. Nyáron kell menni, azon a héten, amikor éppen nyár van  :Đ

- Mit csináltál múlt nyáron, Lasse?
- Én? Részeg voltam, Per.
- ??? Mind a két napon, Lasse?  :omg:

:)

Üdv!
.
.
.

#102 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:04

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 16:02

Mieza a forint alapú kapcsolattartás? Le kell pénzelni valakit vagy lehet legálisan is kérni?

Most szerinted melyik? Ha elég édesszájú az ügyintéző akkor csokoládét is vihetsz, csak előre meg kell tudni hogy nugátos legyen vagy fekete vagy mogyorós... :)

Konyakos meggy...  :up:
.
.
.

#103 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:17

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 17:02

Bár havonta 12k az éves szinten nemkevés.

Hét ha nem kell reg.adó sem, akkor nem is olyan sok az a 12k havonta pl. 1 millió reg.adó+ hócimóci helyett...

#104 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:17

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 16:02

- Mit csináltál múlt nyáron, Lasse?
- Én? Részeg voltam, Per.
- ??? Mind a két napon, Lasse?  :omg:

:)

Üdv!

hát ja  :Đ
az az elválasztó az elég durva lehet! szépen ledarálhat ha 100as temponál véletlen elalszol és kicsit letérsz... motort mert tutira széttrancsírozza.
Ez azért poén, hogy városon belül ennyi széles autópálya, amint kiérsz, meg elfogy  :) Itt pont fordítva van.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#105 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:20

Ja, nem is újságoltam még, hogy mi az igazi szivattyú:
lassú defekt felfedezés pünkösd vasárnap délelőtt. :( háromkor még 0,7 bárral elgurultam óvatosba a kútig, de lehet, hogy holnap reggel már csak a pumpa marad...

Amúgy mennyi a minimális nyomás amivel még szabad közlekedni? Magamtól azt gondolom, hogy amíg van olyan 2-3 centi gumi a felni és az aszfalt között addig még beleférhet (persze ilyenkor azért nem előzöm külső íven Buttont, csak Schumachert ;))...

#106 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:23

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 16:20

lassú defekt felfedezés pünkösd vasárnap délelőtt. :( háromkor még 0,7 bárral elgurultam óvatosba a kútig, de lehet, hogy holnap reggel már csak a pumpa marad...

Amúgy mennyi a minimális nyomás amivel még szabad közlekedni? Magamtól azt gondolom, hogy amíg van olyan 2-3 centi gumi a felni és az aszfalt között addig még beleférhet (persze ilyenkor azért nem előzöm külső íven Buttont, csak Schumachert ;))...

Suhamért se előzöd,mert neki meg Bugatti Vyron-ja van.  :) Gumitól függ,hogy mennyi nyomással megy el. Ha már nagyon kilóg oldalra akkor könnyen hazavághatod. Fújd fel 3-4 barra, aztán másnapra pont jó lesz :)
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#107 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:28

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 16:17

Hét ha nem kell reg.adó sem, akkor nem is olyan sok az a 12k havonta pl. 1 millió reg.adó+ hócimóci helyett...

Igen ám, de sokaknak már megvan az autójuk.
BMWパワー
Kép

#108 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:29

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 17:20

Maszek emberke ilyenkor is lehet fogad, ha becsöngetsz. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#109 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:30

Mondjuk ennél a P-s trükknél kíváncsi lennék, mi van sajáthibás balesetnél, ha nem kell kötelezőt se fizetni.

#110 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 16:30

Mondjuk ennél a P-s trükknél kíváncsi lennék, mi van sajáthibás balesetnél, ha nem kell kötelezőt se fizetni.

P rendszámnál van biztosítás. Asszem kb úgy van megcsinálva mintha egy 3000ccm benzines kocsira kötnél A0 kötelezőt.
A rendszám kiállításának díja 20k (talán /év de ebben nem vagyok biztos-ez megy állambácsinak-) a havidíj pedig CSAK a biztosítás.

Vezetni bárki vezethet akinek van érvényes magyar jogosítványa és kitölti az indítási naplót.
100%

#111 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 16:30

Igen ez merült fel bennem is.
BMWパワー
Kép

#112 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:41

http://www.hasznalta...ult_megane_2004  :omg:  :Đ

#113 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:46

Jah és havi 15-18k a P díja attől függ melyik verziót kéred, megkérdeztem.. :)

De ha azt nézzük, hogy én kb 70 ropit fogok fizetni "súlyadót", meg ha az én nevemen lenne a kocsi, akkor fizetnék még kb 70 et biztosításnak (még nem vagyok 28 éves, ott feleződnek a díjak), akkor mindjárt nem is olyan durva a helyzet.

Ráadásul ugye műszaki, zk ára, pláne ha komolyabban átalakítod a kocsit, akkor tuti megvágnak (fólia, utólagos turbo más motor etc stb). A másik, hogyha több autód van, és csak Te használod őket, akkor így lehet bármennyi autód is, egyikre se kell fizetni egy fillért sem míg áll a garázsban.
Emelett bármikor bármelyikbe beleülhetsz és mehetsz vele.

Vannak előnyök, vannak hátrányok.
100%

#114 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 16:49

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 17:23

Suhamért se előzöd,mert neki meg Bugatti Vyron-ja van.  :)

Csak a turbó, azt szereti. :Đ Rögtön négy, nem kispályás. :D

#115 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 17:14

Idézet: LML - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 16:46

Vannak előnyök, vannak hátrányok.

Csak azt nem értem, hogy az a pár suttyó akkor miért nem ezt választja az sk rendszám helyett?
Cég úgyis van, tevékenységi kört bővíteni nem vészes költség.
Akkor meg?
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#116 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 31. 17:17

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 18:14

Csak azt nem értem, hogy az a pár suttyó akkor miért nem ezt választja az sk rendszám helyett?
Cég úgyis van, tevékenységi kört bővíteni nem vészes költség.
Akkor meg?

Mert az olcsóbb.  :)

#117 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 17:17

Idézet: Kory - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 17:41

155 vs 133k km? :D

#118 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 17:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 17:17

155 vs 133k km? :D

Lehet, hogy már régen hirdeti  :D
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#119 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 17:25

Idézet: LML - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 17:46

De ha azt nézzük, hogy én kb 70 ropit fogok fizetni "súlyadót", meg ha az én nevemen lenne a kocsi, akkor fizetnék még kb 70 et biztosításnak (még nem vagyok 28 éves, ott feleződnek a díjak), akkor mindjárt nem is olyan durva a helyzet.

Tényleg 28 évesen feleződnek? Akkor nekem jövőre kevesebb lesz? :)

#120 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 17:33

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 17:20

Na, úgy néz ki, elég lassú ahhoz, hogy 12-16 óránként rátöltve kibírja kedd reggelig, míg eljutok a gumishoz...

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.