HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1614
  • 1615
  • 1616
  • 1617
  • 1618
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#32301 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 23. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 23. 11:25

...úgy is lehet mondani, hogy a Corollának rosszak a gázreakciói. :p

Ez teljesen nyilvánvaló, sőt, be is szorul, meg magától gyorsít. De annak aztán semmi értelme nincs, hogy a tizen-akárhány centis pedálút felső fél centijén kell egyensúlyozni a finom gázadás és a padlógáz között.

Egyébként nem gázreakciókról beszélünk, hanem a gáz adagolhatóságáról.

Amúgy baromi jól fogyaszt a kocsi, a BC 5.9-et mutat, pedig nem kímélik a gyerekek.

#32302 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 11:53

Ez teljesen nyilvánvaló, sőt, be is szorul, meg magától gyorsít. De annak aztán semmi értelme nincs, hogy a tizen-akárhány centis pedálút felső fél centijén kell egyensúlyozni a finom gázadás és a padlógáz között.

Egyébként nem gázreakciókról beszélünk, hanem a gáz adagolhatóságáról.

Amúgy baromi jól fogyaszt a kocsi, a BC 5.9-et mutat, pedig nem kímélik a gyerekek.

Ne vedd magadra. :)

Ezzel éreztetik erősebbnek az autót - ránézek a pedálra és már megy is.

#32303 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 23. 11:56

Ne vedd magadra. :)

Ezzel éreztetik erősebbnek az autót - ránézek a pedálra és már megy is.

Nem veszem magamra, de a hülyeség személyes kapcsolódás nélkül is csak egy hülyeség marad. ;)

Tudom, miért csinálják, de ettől még kellemetlen. Meg lehet szokni, nekem is sikerült 2x3 km alatt, csak lehetne sokkal jobb. A fék pedálérzete is hirtelen, olyan mégane-osan bólintós fékjei vannak a kocsinak, nem tudom, miért jó ez bárkinek.

Summa summarum: SX4 suxx, kelletlen-kellemetlen autó, egyedül a tényleg szuper kis motor és a helykínálat tetszik benne.

#32304 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 12:03

Nem veszem magamra, de a hülyeség személyes kapcsolódás nélkül is csak egy hülyeség marad. ;)

Tudom, miért csinálják, de ettől még kellemetlen. Meg lehet szokni, nekem is sikerült 2x3 km alatt, csak lehetne sokkal jobb. A fék pedálérzete is hirtelen, olyan mégane-osan bólintós fékjei vannak a kocsinak, nem tudom, miért jó ez bárkinek.

Summa summarum: SX4 suxx, kelletlen-kellemetlen autó, egyedül a tényleg szuper kis motor és a helykínálat tetszik benne.

Mert erre rá lehet mondani, hogy "olyat fékez, hogy leszakad a fejed". Mint azok, akik azt hiszik, hogy egy féktárcsa/betétcserétől jobban fog az első vészfékezésnél is lassulni az autó. Pedig, ha a gumi a korlát a régivel is, akkor nem. De nem tudod megmagyarázni. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wink_2.gif

#32305 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 13:03

A miautónkba vmi iszonyat tré a fék 80-100 felett. Nekem elég erős a lábam,de sokszor érzem rajta, hogy nyomom izmból és nem lassul úgy ahogy én azt elvárnám, pedig jók a betétek meg a tárcsa is, fékfolyadék is friss, szal minden kizáró tényező adott, gyárilag ilyen.
Enyimbe azt szeretem, hogy nagyon jól adagolható, jó mélyre le lehet nyomni,de nem szükséges. Szal nem olyan, hogy 2centi után kőkemény lesz, hanem jóval lejjebb,de közte teljesen jól adagolható és majdhogynem lineráis a fékerő. Monnyuk 4 személlyel már korántsem olyan hatásos mint 2emberrel,de azért fog.

Jah és most 2év tapasztalata azt mutatja, hogy ATE betét forever.

Szerkesztette: blueboi69 2010. 03. 23. 12:18 -kor

BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#32306 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 23. 13:08

Mert erre rá lehet mondani, hogy "olyat fékez, hogy leszakad a fejed". Mint azok, akik azt hiszik, hogy egy féktárcsa/betétcserétől jobban fog az első vészfékezésnél is lassulni az autó. Pedig, ha a gumi a korlát a régivel is, akkor nem. De nem tudod megmagyarázni. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wink_2.gif

Nagy igazságot mondtál pedig. Viszont a nagyobb tárcsa meg betét az nagyobb sebességnél jobban fog, ennyi az előny.
Nyilván ha városban 60-ról besatuzol akkor mindegy mekkora a fék ha eccer megfogja a gumit.
Ja tudom van má abs... fuck

szerk: értem én, hogy mit akarsz mondani, abs se tud csodákat ha a gumi eléri a csúszáshatárt. :)

Szerkesztette: blueboi69 2010. 03. 23. 12:26 -kor

BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#32307 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 23. 12:08

Mint azok, akik azt hiszik, hogy egy féktárcsa/betétcserétől jobban fog az első vészfékezésnél is lassulni az autó. Pedig, ha a gumi a korlát a régivel is, akkor nem. De nem tudod megmagyarázni. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wink_2.gif

Ezt már én is figyelem egy ideje, hogy gyakran írják (itt is előfordult már), hogy nagyobb tárcsa kell alá, mert mikor fog az megállni. Hát basszus, a fékút az nem tárcsaméret kérdése, 10 centis tárcsával is lehet akkorát lassulni mint egy 30 centissel, csak a 10 centisre nagyobb erővel kell a betétet nyomni.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#32308 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 03. 23. 12:34

...Hát basszus, a fékút az nem tárcsaméret kérdése...

...de ez csak azért állja meg a helyét, mert vannak jobb és rosszabb minőségű fékrendszerek. Azonos minőségű komponenseket feltételezve a nagyobb tárcsa nagyobbat fog fékezni.

#32309 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2010. 03. 23. 12:20

Nagy igazságot mondtál pedig. Viszont a nagyobb tárcsa meg betét az nagyobb sebességnél jobban fog, ennyi az előny.

Ha rá tudod nyomni a kis tárcsára akkora erővel a betétet, hogy blokkolja a kereket, akkor hiába teszel alá nagyobb tárcsát, akkor sem fog jobban. A féknek meg illene olyannak lennie, hogy az autó végsebességénél is tud olyan erővel fogni, ami a maximális lassuláshoz kell.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#32310 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:44

Jah... csak mondjuk probalj meg egysze nagyot lassulni nagy temporol... majd mondjuk 2 perc elteltevel ugyan ezt megismetelve.:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#32311 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:49

Hát basszus, a fékút az nem tárcsaméret kérdése, 10 centis tárcsával is lehet akkorát lassulni mint egy 30 centissel, csak a 10 centisre nagyobb erővel kell a betétet nyomni.

Először nem, de ha nem hagyod kihűlni, akkor a kissebb hamarabb elmelegszik, és mész az árokba. Vagy nagy sebességről is hamarabb elmelegszik a kissebb. És nem utolsó sorban, gyakrabban is cserélheted. Szal az a jó fék, ami szép nagy. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#32312 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:34

Na... kaptam telefonos ajanlatot 2 autora.

Ufokuvik 1.8 executive automata valto es a bele rendelheto minden extra. 70ezer kilometer 3.2 misi. 2006os evjarat.
4 ajtos kuvik (szerintem edesanyam rosszul jegyezte meg, ufo lesz az), 2.2 ICTDI executive felszereltseg manualis valtoval, 2006os evjarat 100ezer kilometer. Ez 3.5 misi.

Csabito, de azthiszem marad az accord.:) Az ufo kuvik tetszik belul, kivul kevesbe... de nagyon sok rosszat hallani roluk. Hangosabb utaster, jobban zorgo futomu es pattogosabb cucc.

Egy type-r csabito lenne ennyiert de... hat ezek nem azok.:)

Szerkesztette: Boba 2010. 03. 23. 13:42 -kor

#32313 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2010. 03. 23. 12:17

A miautónkba vmi iszonyat tré a fék 80-100 felett. Nekem elég erős a lábam,de sokszor érzem rajta, hogy nyomom izmból és nem lassul úgy ahogy én azt elvárnám, pedig jók a betétek meg a tárcsa is, fékfolyadék is friss, szal minden kizáró tényező adott, gyárilag ilyen.
Enyimbe azt szeretem, hogy nagyon jól adagolható, jó mélyre le lehet nyomni,de nem szükséges. Szal nem olyan, hogy 2centi után kőkemény lesz, hanem jóval lejjebb,de közte teljesen jól adagolható és majdhogynem lineráis a fékerő. Monnyuk 4 személlyel már korántsem olyan hatásos mint 2emberrel,de azért fog.

Jah és most 2év tapasztalata azt mutatja, hogy ATE betét forever.

155ös gumival nem fog megállni, akármilyen féket raksz alá. 1,3 elbirja a 185/55R14et simán. Mondjuk ha fékezni akarsz, bontóban egy tizes párja a sedan 1,6 nyeregnek, meg leesztergáltatsz a tárcsából 3mm-et, akkor előre koppra felmegy a 8V csonkállványra. És úgy nagyobb betét plusz 236 vs 244es tárcsa, nem mindegy az se.
Amugy, ATE valóban fasza, de a forever az a wilwood :D

#32314 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:58

Ezt már én is figyelem egy ideje, hogy gyakran írják (itt is előfordult már), hogy nagyobb tárcsa kell alá, mert mikor fog az megállni. Hát basszus, a fékút az nem tárcsaméret kérdése, 10 centis tárcsával is lehet akkorát lassulni mint egy 30 centissel, csak a 10 centisre nagyobb erővel kell a betétet nyomni.

Naná. Csak jobban kopik a tárcsa, betét, meg nagyobb a hőterhelés a kis tárcsán, és pár izmos satu után sanszos hogy deformálódik. Nameg, hogy akarod nagyobb erővel rányomni? Aha, fékerőszabályzó kell, állitható. Csak akkor meg hátul megy el a fékerő, ergo, kettő kell, egy az első, egy a hátsó körre, külön. Nameg, kell egy nagyobb főfékhenger ami a nagyobb nyomást tudja produkálni, ahhoz viszont kell a teflon cső acélharisnyával, mert a gumit a felmelegedő fékolaj nagy nyomáson szétnyomja mint a szart. Máris ott tartunk, hogy nem streetlegal az egész hóbelevanc, vizsgán a fémharisnyás csőért, ha másért nem, kurvaélet hogy elhúznak, árban meg lazán benne vagy egy százasban. És még mindig ott vagy, hogy van törpetárcsád ami ripszropsz felizzik, meg vannak ötpercenként elkopó betétjeid. Egyetlen előnye, hogy felmegy a leghülyébb ET számú maruti felni is. Faja.

#32315 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 23. 13:34

Ufokuvik 1.8 executive automata valto es a bele rendelheto minden extra. 70ezer kilometer 3.2 misi. 2006os evjarat.

Hat igen... edesanyam rosszul tudta.

2006.11ik havi 4ajtos 2.2es accordrol van szo. Na... azert az ugy mar mas.:)

#32316 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 03. 23. 15:09

Hat igen... edesanyam rosszul tudta.

2006.11ik havi 4ajtos 2.2es accordrol van szo. Na... azert az ugy mar mas.:)

Csak szerintem gyanúsan olcsó ez az ár?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#32317 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 15:26

Nagyon atverni nemhiszem, hogy akarnak... a Honda Kapostol hivtak, hogy erdekel-e a verda... 1-2 het mulva a tulaja lefogja cserelni egy ujabb accordra ezt pedig beszamittatjak. 3.250ert lesz hirdetve.

Amugymeg hahun 3.5 misi a legolcsobb 2006os accord. Hat a franc tudja... :think:

#32318 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 15:32

Fék témához:

A Mégane is tudott akkorát lassulni 130-ról, hogy kapaszkodni kellett, poros úton 120-nál is megfogta a kereket (na ABS), viszont az is igaz, hogy autópályán már a második 130->80 satuzáskor érződött, hogy a végén már elnyúlik (igen, Palik Laci b+, itt van értelme ennek a kifejezésnek)...
Szerencsére volt elég hely, de utána még nagyobb féktávokkal utaztam...

#32319 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2010. 03. 23. 15:32

Fék témához:

A Mégane is tudott akkorát lassulni 130-ról, hogy kapaszkodni kellett, poros úton 120-nál is megfogta a kereket (na ABS), viszont az is igaz, hogy autópályán már a második 130->80 satuzáskor érződött, hogy a végén már elnyúlik (igen, Palik Laci b+, itt van értelme ennek a kifejezésnek)...
Szerencsére volt elég hely, de utána még nagyobb féktávokkal utaztam...

Ugyehogy. Én se jódolgomban seggelek minden ráérő időmben méreteket meg tipusokat nézegetve, hogy tudom a legjobb féket aláreszelni a talicskának.

#32320 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 16:00

TC cikk, árban a ceed alá: http://totalcar.hu/t...an_a_cee_d_ala/

Ez azért elég kemény kép. Mennyi időnként kell majd mosni a cruze motorterét? Gondolom minden cuccnak jót tesz ott a felcsapódó sár, víz, sós latyak és egyéb nyalánkságok.

Kép

Kép kommentje: "Szívó és kipufogó oldalon is változó a szelepvezérlése (a bánya talajától vöröses a tűzfal)"

Szerkesztette: Rudi 2010. 03. 23. 16:02 -kor

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1614
  • 1615
  • 1616
  • 1617
  • 1618
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.