HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3064
  • 3065
  • 3066
  • 3067
  • 3068
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#61301 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 12. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 12. 13:53

Ami eleve úgy van bekötve, hogy mindig villog, az gondolom bukta, meg hülyeség is. De ami csak vészfékezésnél villog, azt nem tudom a műszakin hogy vennék észre :think: De ha észreveszik is és gyárilag ilyen a kocsi, akkor mi van?

én úgy tudom pl m3as bömösbe lehet gyárilag rendelni, de biztos a többi ilyen kategóriás verdához lehet.

eddig közúton olyat láttam, ami fékezésre villog (nem vészfékezés).
műszakin ez kapásból kijön, aztán akkor megkérdezik, hogy ugyammá az elektronikát mégis hogy gondolta a kedves user.

valószínűsítem, hogy műszakilag a féklámpának (akár a harmadiknak is) folyamatosan kell világítania (de erre nem mernék megesküdni).

-C0pp3rM!n3-

#61302 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 12. 14:22

Pár napja tankoltam én is 15 litert (tavaszi tisztítókúra gyanánt), ez majdnem 30%, nincs vele gond.

Nem szeretném, ha nagyon megugrana az átlagfogyi. Bár elvileg nincs jelentősége, mert kb annyival olcsóbb is. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#61303 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 14:21

Nem tudom, en ilyen "feklampasat" meg csak amcsiknal lattam, ahol ugye piros az index is (gyanitom, az ilyen autok is amerikai modellek), amugy meg veszvillogo szokott felkapcsolni veszfekezesre automatikusan, enyem is ilyen pl.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#61304 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 14:42

Új A osztály. Szerintem csúnya.
KomposztWC

#61305 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 05. 12. 14:57

én úgy tudom pl m3as bömösbe lehet gyárilag rendelni, de biztos a többi ilyen kategóriás verdához lehet.

eddig közúton olyat láttam, ami fékezésre villog (nem vészfékezés).
műszakin ez kapásból kijön, aztán akkor megkérdezik, hogy ugyammá az elektronikát mégis hogy gondolta a kedves user.

valószínűsítem, hogy műszakilag a féklámpának (akár a harmadiknak is) folyamatosan kell világítania (de erre nem mernék megesküdni).

Onnan indult ez az egész, hogy én be akarom kapcsolni a kocsiban ezt a funkciót, mert tudja a gyári szoftver. Csak vészfékezéskor villog a féklámpa és/vagy a vészvillogó (a kettő külön funkció).
-ZsOlTi-

#61306 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 12. 13:51

Szerintem azért idióta ez az ember, mert dinamikus vezetéssel enne mondjuk 3 literrel többet az autó. Az 500.000 km alatt durván (mai árakkal!) 5,7 M Ft. Évente 570.000 Ft, havonta 47.500 Ft. És akkor még az átalakítások ingyen voltak. Viszont ha csak 30 helyett 50-es átlagot futna a kocsi, mert értelmesen használja, akkor nyerne 6.666 órát! Szóval 855 Ft/óráért tart fel mindenkit, aki az útjába kerül. Én inkább keresek jobban fizető melót és azt a 6666 órát (több, mint 9 hónap nettó!!!) a családommal/haverokkal töltöm, nem a kocsiban, arra koncentrálva, hogy "jajj, egy decivel többet eszik"...

:Đ

Neked legalább volt időd kiszámolni :Đ Amúgy az ilyen embert eccer beraknám 3 hónapra egy 3-4literes gépezetbe, ami max 1.3tonna, megmondva neki, hogy szarjon a fogyasztásra, tankolunk helyette és utána visszaültetném a saját szappantartójába, megnézném milyen idegállapotba kerülne :tv:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#61307 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 16:18

Megvolt az Astra műszakija, 2 évre letudva. A környezetvédelmi lapon van egy olyan bejegyzés a végén, hogy "okmány érvényessége: 2011. 06. 11."
Ez mi? A műszakija május 14-én járt volna le.

#61308 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 12. 15:02

Nem szeretném, ha nagyon megugrana az átlagfogyi. Bár elvileg nincs jelentősége, mert kb annyival olcsóbb is. :)

Nem hiszem, hogy ~25% E85-től megugrana a fogyasztásod, észre se vennéd a különbséget. Pláne, hogy amúgy is takarékosan vezetsz.
-ZsOlTi-

#61309 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 12. 10:29

Micra bejövős. Yarisok valóban aranyárban mennek és talán ez a legkisebb is a célpontok közül. Nagyszervíz ebben a korban nem csak km függő, hanem korfüggő is. Hacsak nem igazolják számlával, hogy valóban kicseréltek mindent, amit ki kell nagyszervíznél, akkor vétel után komplett vezérléscsere lesz ha 40-et futott, ha 100-at.

Fiestával, corsával nekem is az a bajom, hogy nagyon műanyagok, kopogósak. Tegnap mondta is asszonyka, hogy corsa, pug nem is tetszik neki annyira. Marad a micra, yaris, clio, fiesta. Twinit is ajánlottam neki 1.2 16V mocival (picike, fürge, aranyos, csajos, könnyű belátni, parkolni vele), de nem tetszik neki. Fiestához köszi a motorajánlást, meg úgy általában a kommentjeidet, kommentjeiteket. :up: Hamarosan elmegyünk megnézni mindegyikből 1-1-et, hogy élőben, próbavezetve melyik tetszik, jön be neki a legjobban.

emlekeim szerint a Yaris lancos, szoval a lanc tuleli az autot - a szerelok szerint...

#61310 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 05. 12. 13:59

szerintem szedjék ki a forgalomból a tükrei miatt kéthetente egyszer, és a büntetés majd megoldja a különbséget :Đ

tolnam bele az arokba a yarisaval egyutt. Gyakoroljon zart palyan, masokat ne tartson fel!
Ha nem egy kihalt pusztaban lakik, akkor menjen az ilyen a picsaba!

#61311 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 05. 12. 18:47

tolnam bele az arokba a yarisaval egyutt. Gyakoroljon zart palyan, masokat ne tartson fel!
Ha nem egy kihalt pusztaban lakik, akkor menjen az ilyen a picsaba!

Szerintem ha tolná, akkor még kevesebbet fogyasztana!
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#61312 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 12. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 05. 12. 19:23

Szerintem ha tolná, akkor még kevesebbet fogyasztana!

Ha meg Dudu tolná, akkor meg még mégkevesebbet! :omg: :Đ

#61313 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 06:27

Jazz Hibrid

Én is a 4. vagyok a Yarisok között a spritmonitoron, ha felfedem magam, engem is hívnak tesztvezetni? :Đ Ráadásul csak 0.15L lemaradásom van, ami csökken. :)

#61314 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 06:55

Átgondoltam még egyszer a mániákus Yarisos figurát. A fő bajom nekem azzal van, hogy a biztonságon is spórol! Alacsony gördülési ellenállású virsli gumik? 500.000 km-t futott gátlók? Ablaktörlő nyista? Behajtott tükrök? Mit csinálna, ha jönne szembe egy pótos IFA esőben és felcsapná a vizet, hogy a törlő gyors fokozaton is alig bírná? Jártam már így, gondolom, más is, halálfélelmem volt abban a fél másodpercben, amíg átláthatatlan ablakkal haladtam előre. Ez a gyógyegér meg megvárná, amíg lefolyik a víz! Ha rendőr lennék, a rendszám alapján mindig (minDIG, minden körülmények között) megállítanám és jól megvágnám a szabálytalanságok miatt (pl. lehet a Yarison olyan vékony gumi? műszaki szerint fel szabad tenni az Aygo kerekét? :think:)...

#61315 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 05. 12. 11:14

Fixen behajtott külső tükörrel, 50%-150%-kal túlfújt gumival, az ezekkel félmillió km alatt szétvert gyári lengéscsillapítókkal, gratulálok neki. A motormelegítő is enyhe csalás, villannyal 80 fokra melegíteni egy blokkot többe kerülhet, mint menet közben. :-)

Benzinesnél télen biztos hogy többet jelent ha motor melegítené fel (nyáron kánikulában lehet hogy nem,de ehhez injektortérképet kellene látni), diesel a minőségi szabályzás és közvetlen befecskendezés miatt nem érzékeny erre.

Más kérdés hogy a manusnak helyben tarkónlövés a minimális jutalom.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#61316 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 07:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 13. 07:55

Átgondoltam még egyszer a mániákus Yarisos figurát. A fő bajom nekem azzal van, hogy a biztonságon is spórol! Alacsony gördülési ellenállású virsli gumik? 500.000 km-t futott gátlók? Ablaktörlő nyista? Behajtott tükrök? Mit csinálna, ha jönne szembe egy pótos IFA esőben és felcsapná a vizet, hogy a törlő gyors fokozaton is alig bírná? Jártam már így, gondolom, más is, halálfélelmem volt abban a fél másodpercben, amíg átláthatatlan ablakkal haladtam előre. Ez a gyógyegér meg megvárná, amíg lefolyik a víz! Ha rendőr lennék, a rendszám alapján mindig (minDIG, minden körülmények között) megállítanám és jól megvágnám a szabálytalanságok miatt (pl. lehet a Yarison olyan vékony gumi? műszaki szerint fel szabad tenni az Aygo kerekét? :think:)...

A méret akár még stimmelhet is, de akkor már megnézném a te felnidet is. ;-) Egyébként egyetértek, bár az ablakon van nanobevonat, ami elég hatékony takarítja magáról a vizet. Gátló-gumi nettó életveszély, a kerekek olyan kemények, mintha valami atomperes gumi lenne rajta, így félmillió km. :legyint:

#61317 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 07:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 13. 07:55

A gyári mérettől 10% eltérés lehet mindkét irányban. Illetve a váltóméretek.

#61318 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 07:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 05. 13. 08:05

A méret akár még stimmelhet is, de akkor már megnézném a te felnidet is. ;-) Egyébként egyetértek, bár az ablakon van nanobevonat, ami elég hatékony takarítja magáról a vizet. Gátló-gumi nettó életveszély, a kerekek olyan kemények, mintha valami atomperes gumi lenne rajta, így félmillió km. :legyint:

De a nanobevonat működéséhez sebesség is kell.

#61319 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 07:22

Jó úton tán 500ekm után is lehet megfelelő a gátló. Pláne 30-al közlekedve. :)

#61320 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 07:38

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 05. 13. 08:22

Jó úton tán 500ekm után is lehet megfelelő a gátló. Pláne 30-al közlekedve. :)

Gátló: 146-t 106 ezerrel vettem, most van benne 240. Gátlót nem cseréltem, tavasszal átgumizáskor, futómű állításkor megmérték a gátlókat és tökéletesnek találták. Szilentek, lengőkavok, kormány gömbfejek viszont már voltak cserélve elől. Tudni kell 146 JTD gátlói, rugózása kb. annyira komfortos mint a laprugós trabanté.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3064
  • 3065
  • 3066
  • 3067
  • 3068
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.