Elküldve: 2011. 05. 13. 12:09
Idézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 13. 12:30
Arra inkább igaz, mint egy mostanira. Olvastam már olyanokat, hogy sose áll le teljesen a befecskendezés, mert akkor a katalizátor hűlne, és utána gázadáskor nem lenne azonnal hatásos, másrészt ha nincs égés, akkor a motorban az olajból mindenféle szénhidrogének jutnak ki, ami meg az EuroX mérésnél igencsak lerántja a motor kibocsájtási értékeit. De szerintem még így is kevesebbet eszik, mintha közben alapjáraton járna. Na meg arról is megoszlanak a vélemények, hogy mikor fogy kevesebb üzemanyag, hamarabb üresbe téve a váltót és alapjáraton gurulva, vagy gázt később elvéve és motorfékkel lassulva. De én is motorfékkel szoktam gurulni amíg az előzőleg bekapcsolt fokozat engedi. Van viszont haverom, aki mindig üresbe rakja, mert "olcsóbb fékbetétet cserélni 20000km távonként, mint gyűrűket 50000km távonként", csak még egyelőre nem sikerült elmagyaráznia, hogy a motorfék miért is koptatná a gyűrűket

Mert azt hiszi, ha motorfekkel jar akkor nincs olaj a gyuruk alatt. Csakhogy a olajszivattyut direktben hajtja a motor fotengelye...
Olyan ez, mint amikor aszondjak, hogy azert nem szabad behuzatni vmit, mert jaaaaaaaaj kenes nelkul jar a motor. Hat egy olajzott felulet az 1-2 het allas utan sem lesz meg koppszaraz, ha meg a kerek forog akkor a sebessegben a valton keresztul a fotengely is fog, azzal meg az olajszivattyu is.
Amikor meg olajcsere van, az elso inditasnel masodpercekig jar a motor valodi olajnyomas nelkul, parszor neztem mar, kell egy 5-6sec amikorra megindul a muszer mutatoja a skalan, a kovetkezo inditasnal meg mar azonnal indul a mutato.
Kiprobaltam multkor kikapcsolt benzinszivattyuval inditozva 1-1.5sec utan mar 1bar feletti olajnyomas van oninditozasi fordulaton (~300rpm), de az olajoskanna ikon (olajnyomas 0 vagy 1) mar a kulcs elforditasanak ~pillanataban is elalszik.