HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3079
  • 3080
  • 3081
  • 3082
  • 3083
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#61601 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 18. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 05. 18. 10:34

nekem webbankban van ilyen sárga csekkes utalás, és ugyanolyan sárga izébe kell beírni mint a csekk, hogy a tökhülyéknek is sikerüljön :)

És annak az igazolószelvényét hogyan viszed be a v0.005 béta okmányirodás néninek? :-)

#61602 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 18. 10:38

És annak az igazolószelvényét hogyan viszed be a v0.005 béta okmányirodás néninek? :-)

ezen még nem gondolkoztam.
kapjabe :D

kinyomtatom az átutalásról a visszaigazolást.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#61603 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 05. 18. 11:07

ezen még nem gondolkoztam.
kapjabe :D

kinyomtatom az átutalásról a visszaigazolást.

ez akkor müködik, ha nem az okmányirodában van a posta vagy sok időd van:
amikor átirattam a kocsit, leadtam a papirokat, kezembe nyomtak 2 csekket, hogy menjek a szomszéd ablakhoz befizetni.
Na, itt akkor vagy hazamegyek utalni, nyomtatni, vagy viszek magammal nyomtatót. :Đ

Egyébként én se értem, hogy miért járnak emberek postára...
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#61604 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 05. 18. 10:25

Ilyenbe mar en is belefutottam postan, hogy rohadjanak meg... bakker, 21ik szazad van vagy mi a franc. Szoval regimodivagyok vagy sem, de penzzel megyek postara csekket fizetni (mar amit muszaj csekken fizetni es nemlehet atutalassal megoldani).

Tekintettel arra, hogy a "sárga csekknek" az a neve, hogy "Készpénzátutalási megbízás", ez így is jó. Már a PSZÁF is vizsgálta, és nem talált benne kivetni valót. Azaz ha postán felveszel pénzt, az kp. felvétel.
Utána ki is sétálhatnál a postáról anélkül hogy befizesd a csekket, kutyát se érdekelné, mert nem vásárlás. A posta neked nem ad el semmit. A posta a fogadó féllel áll kapcsolatban, illetve annak bankjával, ő neki ad el.

Nem oltári baromság amúgy, kiveszed a pénzt azért, hogy odaadd valakinek, amiből ismét számlapénz lesz a fogadó félnél. :)

Szerkesztette: Kory 2011. 05. 18. 10:45 -kor

#61605 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 05. 18. 10:34

mi az amit nem lehet utalással megoldani?
nekem webbankban van ilyen sárga csekkes utalás, és ugyanolyan sárga izébe kell beírni mint a csekk, hogy a tökhülyéknek is sikerüljön :)

Ami nem mellesleg dettó ugyanolyan eseti átutalás, mintha nem a sárga izébe írnál. :) (azaz nem lesz belőle OC21-24-31-es postai job)
De állítólag erre volt igény.

#61606 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 10:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 05. 18. 11:44

Tekintettel arra, hogy a "sárga csekknek" az a neve, hogy "Készpénzátutalási megbízás", ez így is jó. Már a PSZÁF is vizsgálta, és nem talált benne kivetni valót. Azaz ha postán felveszel pénzt, az kp. felvétel.
Utána ki is sétálhatnál a postáról anélkül hogy befizesd a csekket, kutyát se érdekelné, mert nem vásárlás. A posta neked nem ad el semmit. A posta a fogadó féllel áll kapcsolatban, illetve annak bankjával, ő neki ad el.

Nem oltári baromság amúgy, kiveszed a pénzt azért, hogy odaadd valakinek, amiből ismét számlapénz lesz a fogadó félnél. :)

Ja... csak en ingyen veszek fel penzt sajat banktol. Gondolom postan nem ez van... sok kicsi sokra megy. Evi fel millat legalabb csekken fizetek, annal mar lehet, hogy megerzodik a kezelesi koltseg. Rosszul gondolom?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#61607 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 05. 18. 11:50

Ja... csak en ingyen veszek fel penzt sajat banktol. Gondolom postan nem ez van... sok kicsi sokra megy. Evi fel millat legalabb csekken fizetek, annal mar lehet, hogy megerzodik a kezelesi koltseg. Rosszul gondolom?

Ezé veszem fel hó elején azt a kesst, ami úgy gondolom, h elég lesz a hónapra. Kapjákbe, használják a pénzem, és még le is húznak. Telhetetlen kecsegek.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#61608 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2011. 05. 18. 11:30

Egyébként én se értem, hogy miért járnak emberek postára...

én se...

3-4 éve suliban is mindenki csekkel rohangált postára, ha kellett vizsgadíjat fizetni. közben neptunon ott volt a bankkártyás fizetési lehetőség, de senkit se láttam használni. kérdeztem lehet-e, azt mondták nem tudják. én mindig kártyával fizettem, ha kérték csekket mondtam hogy neten fizettem. többnyire furán néztek, de elhitték.
volt aki mondta hogy olyat nem is lehet, majd elmeséltem hogy müxik, továbbra se hitte. telefonált, kiderült hogy le tudja ellenőrizni, megnézte és jéé tényleg befizettem. na akkor rendesen meglepődött, de látszott rajta hogy nem érti, hogy csekk nélkül hogy került oda a pénz :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#61609 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 05. 18. 11:50

Mindegy, akkor is Te vagy a buzi! :wub: :D

Nekem olyan számlám van, ahol 3 kp felvét ingyen van, nem csak sajátból, így postán se gond. Meg újabban megkérdik, hogy a befizetendő összegen felül akarok-e felvenni kp-t is és ha igen, akkor kiadják...

#61610 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 05. 18. 11:58

én se...

3-4 éve suliban is mindenki csekkel rohangált postára, ha kellett vizsgadíjat fizetni. közben neptunon ott volt a bankkártyás fizetési lehetőség, de senkit se láttam használni. kérdeztem lehet-e, azt mondták nem tudják. én mindig kártyával fizettem, ha kérték csekket mondtam hogy neten fizettem. többnyire furán néztek, de elhitték.
volt aki mondta hogy olyat nem is lehet, majd elmeséltem hogy müxik, továbbra se hitte. telefonált, kiderült hogy le tudja ellenőrizni, megnézte és jéé tényleg befizettem. na akkor rendesen meglepődött, de látszott rajta hogy nem érti, hogy csekk nélkül hogy került oda a pénz :)

Nálunk volt egy csajszi, a negyedév első félévekor (7. félév) bejött, hogy "egyest kaptam, mit kell ilyenkor tenni?". Persze nem néztünk rá csúnyán! :)

Nálunk 1000 HUF volt egy UV, de én szerintem sosem fizettem be egy csekket. Minek rohangálni a postára, elég pár napot várni, lesz másik! :D

Apám mondta, hogy az ő idejükben az "UV csekket egyet vegyek? - Vegyél kettőt, veled megyek!" volt a kötelező poén, nálunk is ment... :D

#61611 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Indy - Dátum: 2011. 05. 18. 10:04

Kép

Logan szedán 1.4 MPI. 110-nél kuplungcsere, 150-nél kipufogó leömlő repedés, más semmi ami nem kopó lenne...

De rég jártam erre. :(

Szép teljesítmény, gondolom karban is van tartva...
Kuplung még nálam a gyári :)
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#61612 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 12:15

tud valaki "adóul"?

Szerkesztette: Sipi- 2011. 05. 18. 12:15 -kor

#61613 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 13:44

Meg vannak barmulva

Teljesen igaz. Ma reggel egy barom egy KIA valamivel (személykocsi, de valami régebbi) kivágott mögöttem jobbra a Hungárián, a Thököly előtt lévő besorolósávba (Árpád híd felé) és be akart jönni elém. Amikor bólogattam, hogy nem-nem, akkor meg elkezdett anyázni. Végül mégis kénytelen voltam beengedni, mert a Picasso-val voltam és ez a barom még képes lett volna nekem jönni. Ha Astrával lettem volna, akkor nem engedem be, annak nem csökkenti lényegesen az értékét egy meghúzás :) Egyébként a Thökölyre meg ráfordult egyből, szóval nem értem miért kellett ennyire sietnie.
itt volt

#61614 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 14:00

Astrával én ilyenre még rá is húztam. Fényezetlen a lökös, ki nem szarja le. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#61615 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 17. 14:05

Ezért kerülnek ennyibe. 2M körül aránylag keveset futott fiatal dízel alsóközepest nem olyan egyszerű találni. Inkább cserélek bakokat meg 1-2 gömbfejet, mint mondjuk megvenni egy céges isten tudja mennyit futott és hogy használt fókát és abban belefutni valami dízeles "olcsóságba". Ennyiért nem olyan egyszerű találni jófélét. Valamilyen kompromisszumot muszály lesz kötni.

Akkó' mi van? 2M-ért csak szart kapni?

#61616 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 18. 15:40

Nem feltétlen, amiket linkeltem szerintem teljesen korrektek. Csak lehet picik neked :)

Csak nehéz 2M körül jó, megkímélt, magánszemély által árult, fiatal, keveset futott, alsóközép méretű dízel szekeret venni. Városon belül mekkora távokon használnátok? Pár km vagy mondjuk 10-20?

Opelből talán ez lenne az első, amit talán megnéznék:
http://www.hasznalta...i_enjoy-4318010

Szerkesztette: Rudi 2011. 05. 18. 16:06 -kor

#61617 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 05. 18. 16:57

Nem feltétlen, amiket linkeltem szerintem teljesen korrektek. Csak lehet picik neked :)

Csak nehéz 2M körül jó, megkímélt, magánszemély által árult, fiatal, keveset futott, alsóközép méretű dízel szekeret venni. Városon belül mekkora távokon használnátok? Pár km vagy mondjuk 10-20?

Nem értem, miért akar valaki rövid távokra modern dízelt venni. EGR, változó geometriás turbo, részecskeszűrő - ez a trió egyáltalán nem komálja a túlnyomórészt városi használatot. Plusz sok dízel be sem melegszik ősz végétől tavasz elejéig rendesen 10km-es távon.

#61618 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 05. 18. 15:40

Kinek mi a szar :) Valahol kompromisszumot kell kötni: méret, motorizáltság, fogyasztás, kor stb. Megkímélt, keveset futott dízel kompaktot -ahogy Rudi mondja- nehéz lesz 2M körül találni. Benzinest már inkább, pl:

Pl: http://www.hasznalta...4.legzs-4747213

Esetleg ugyanez 1.6-os motorral. Ki lehet vele mozdulni hosszabb távra is, fiatal, keveset futott (ha igaz), cserébe nem valami erős és városban sokat fog enni (már egy dízelhez képest). Viszont gond sem lesz vele, és van benne fűtés télen rövid távokon is :)

Szerk: esetleg turbós fiat bravo, ezeknek is jól lement az áruk pár év alatt:
http://www.hasznalta..._km-rel-4710316

Szerk megint: LOL most látom ,hogy ez a bravo amiről pár napja szó volt, hogy miylen retkes a belseje :) Úgyhogy inkább ez:

http://www.hasznalta...55000km-4777967

Szerkesztette: zZsOlTi 2011. 05. 18. 16:20 -kor

-ZsOlTi-

#61619 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 16:28

Szerintem nem kell eroltetni a dizeles varosi autot 2 millaert ha nem muszaj. Legyen inkabb benzines focus, astra, bravo, megane... izles kerdese.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#61620 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 05. 18. 17:11

Kinek mi a szar :) Valahol kompromisszumot kell kötni: méret, motorizáltság, fogyasztás, kor stb. Megkímélt, keveset futott dízel kompaktot -ahogy Rudi mondja- nehéz lesz 2M körül találni. Benzinest már inkább, pl:

Pl: http://www.hasznalta...4.legzs-4747213

Esetleg ugyanez 1.6-os motorral. Ki lehet vele mozdulni hosszabb távra is, fiatal, keveset futott (ha igaz), cserébe nem valami erős és városban sokat fog enni (már egy dízelhez képest). Viszont gond sem lesz vele, és van benne fűtés télen rövid távokon is :)

Szar nálam= amivel többet kell foglalkozni, mint amennyit használnám. Vagy nagyobb gondja is lehet. Ez a fő szempont. Nem azt mondom, hogy legyen hibátlan használtan ennyiért, vagy hogy ne kelljen foglalkoznom vele. Egy bizonyos szintig megteszem szívesen, de konstans és/vagy nagy szopást nem szeretnék vele.

Amúgy ezek az Astrák már tetszenek. :)

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 05. 18. 17:07

Nem értem, miért akar valaki rövid távokra modern dízelt venni. EGR, változó geometriás turbo, részecskeszűrő - ez a trió egyáltalán nem komálja a túlnyomórészt városi használatot. Plusz sok dízel be sem melegszik ősz végétől tavasz elejéig rendesen 10km-es távon.

Nem értek hozzá... de írtam is, hogy azt is megírhatjátok mire van szükségem, ha én rosszul gondolom. :)
Dízelt pl. csak a fogyasztás miatt gondoltam. 1-2 tapasztalat azért van haveri körben és benzinessel jó pár litert rá lehet számolni, városban főleg.
Távra mondjuk 10-15km körül városban. Egyelőre, aztán ki tudja mennyit kell mászkálni... meg milyen sűrűn használom.

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 05. 18. 17:28

Szerintem nem kell eroltetni a dizeles varosi autot 2 millaert ha nem muszaj. Legyen inkabb benzines focus, astra, bravo, megane... izles kerdese.

És milyen kategóriában/árban/használatnál kellene dízelben gondolkodnom? Komolyan kérdem.

Szerkesztette: vipi 2011. 05. 18. 16:31 -kor

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3079
  • 3080
  • 3081
  • 3082
  • 3083
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.