Kicsit áll a bál most nálam/nálunk autófronton. Asszonynak záros határidőn belül le kell akasztani egy kisautót, viszont az enyémet meg megvenné egy munkatárs szintén 1-2 héten belül. Először (már több, mint 1 éve) megkért hadd nézhesse meg, hogy kb milyen mekkora az 5 ajtós megane, mert majd venni szeretne valami hasonlót. Végén megkérdezte, hogy nem akarom-e majd eladni. Mondtam majd meglátjuk. Most több, mint 1 év után szóét, hogy aktuális nála az autóvétel és még mindig megfelelne neki a döcim, ha eladnám. Most filózok mi a fax legyen.
Igazából most nem kell se nagyobb, se jobb, se újabb masina. De később, 1-2 év múlva lehet nagyon nehéz lenne eladni (majd 10 éves dízel, aminek a külseje eléggé megosztó a kacsasegge miatt). Igazából ez az egy dolog szól a csere mellett. Viszont elgondolkodtam, hogy mit lehetne helyette beújítani. Olyan autó jöhet szóba, amit asszony megörökölhet majd, ha lesz gyerek (mostani Clio II kaliberű gépezet inkább betanuló autó lenne, 1-2 évre van tervezve, bár 1 gyerekig elég lesz majd szerintem futkosni ide-oda).
Szóval 1-2 év múlva a most vásárolandó kisautó menne, helyébe lépne az, ami esetleg a megane helyett jönne most, és vagy egy egyterű vagy egy nagyobb kombi csatlakozna a flottához.
Szóval szerintetek eladjam-e most a gépet? Ha igen, mit vegyek helyette? 2.5M körül (az se baj, ha 2-be belefér) húznám meg a limitet minél kevesebb futott km-rel, ha lehet dízel, de bengás sem probléma. Clio III, Clio III grandtour, Nissan Note? Pug 207 (nem SW, az bűnronda)? Honda jazz? Skoda Roomster? Kia Ceed? Hyundai i30? Bár utóbbi kettő azért más méretkategória. Pl. kombi megane/focus/astra már tuti nagy lenne.
Könnyen vezethető legyen (ezalatt azt értem, hogy jó kilátás legyen belőle, ne lövészárkokból kelljen felmérni parkoláskor, hogy hol a vége, eleje, pl ufo civic vagy bravo), asszony miatt nem lenne hátrány ez.
Mi legyen?