HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4361
  • 4362
  • 4363
  • 4364
  • 4365
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#87241 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 29. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 16:56

Azért elég kevés autó van manapság 1000 kg alatt (és 20 év alatt :p)...

Enyém még 10 éven belül is tudja ezt, ha kidobnám a légkondit, 2 ülést, fölösleges burkolatokat, lefapadosítanám az egészet, ráhazudnák mégegyszer annyi lóerőt, csak tolatva járnék hogy hátsókerekesnek érezzem a gépet, ámíthatnám magamat hogy Caterham :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#87242 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 02. 29. 16:01

Ha én ilyen helyzetben lennék [van céges kényelmes kocsi, van egy swift és lesz egy új családi autó, amivel lehet utazni is], azaz magamnak keresnék melóbajárós-játszós autót, tuti valami sportkocsit vennék. Pl. egy porsche-t, akár valami klasszikert.

úgyis az a bajom, hogy mire oda jutok, hogy megengedhetek egy porsche-t, addigra már hülyén fogok kinézni benne. :Đ

Sportkocsit nem hiszem hogy gyartottak az en meretemben :)
MX5-ben a fejem verte a plafont. Szo szerint.

Ebbol kiindulva vagy 3 ajtos kocsi kell (eros kupe) vagy baszottnagy limuzin. Kupet azonban nem akarok.
Egyszeruen a 4 ajtos normal autokba nem ferek be. Ezert gondoltam A8-ra. Az eleg nagy :)

Koper-Ljubjlana kozott van 2-3 olyan emelkedo amin negyedikben meg 120 korul sem bir menni a Swift. Vissza 3 padloval meg gaz 130-ban menni.
Asszonye az 1.3 Ga vagy GC mar a fene sem tudja - 92 paci ha igaz. Az a kulcs nelkuli legfullosabb verzio.
Valahogy a valto el van baxva. Vagy ereje nincs. Pedig rendben van a motor. Ilyen utakra csak kuszkodik. A napi 2x10km-re boven jo lenne.

Asszony azonban mar nem akarja vezetni a Swiftet, gyereket ulesestol ki/bepakolni 3 ajtos autoba nem egy leanyalom.
Csomitarto is kicsi - alig fer bele a babakocsi vaza.

#87243 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 02. 29. 15:57

Kiegeszitve azzal, hogy 300 kiloval nehezebb egy A8 es vagy 20%al gyengebb is a 2.8benzines.

Fogyasztas nem szempont. A 130-150-es tempot kell konnyeden tartania autopalyan.
Jelenleg nem palyazok sokat, de lesz egy projectem kb majustol amikor a Ljubljana-Koper kb napi ketszer lesz megteve.
Mivel ez nem ceges melo lesz, nem hinnem hogy a cegessel fogok menni (kis fusi munka egy uj projecten).
Addigra kell a gyorsabb auto.

#87244 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 16:36

Miheztartás végett...

Kép
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#87245 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 16:37

http://www.avto.net/....asp?ID=4051428
http://www.avto.net/....asp?ID=2440612
http://www.avto.net/....asp?ID=2799237
http://www.avto.net/....asp?ID=2752237
http://www.avto.net/....asp?ID=5011317
http://www.avto.net/....asp?ID=1759703

#87246 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 29. 15:17

97-es
szerinted hányszor volt törve? és akkor már lesz rozsda
a motorral nincs is gond, de az elektronika símán párszázezres javításokat igényelhet

Elvileg ez full aluminium. Nem rozsdasodhat.
De a fene tudja.

#87247 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 13:58

Velemeny? Ellenvelemeny?

En - kizarolag csak almodozas szinten - E39 530i-ben gondolkoztam, gazositva automataval... :) Pont ugyanigy: megvenni rakolteni es hasznalni boldogan.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#87248 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 16:31

Fogyasztas nem szempont. A 130-150-es tempot kell konnyeden tartania autopalyan.
Jelenleg nem palyazok sokat, de lesz egy projectem kb majustol amikor a Ljubljana-Koper kb napi ketszer lesz megteve.
Mivel ez nem ceges melo lesz, nem hinnem hogy a cegessel fogok menni (kis fusi munka egy uj projecten).

Munkához (főleg, hogy megérje) én tuti nem egy 15 éves, 300-500e-t futott, negyedszer levetett, drágán javítható benzintemetővel járnék. De neked kell tudni. :-)

#87249 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 16:31

Napi 2x100 km esetén nem szempont a fogyasztás? :think:

#87250 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 17:05

Napi 2x100 km esetén nem szempont a fogyasztás? :think:

2x260 km.
Fogyasztas nem szamit. Ha szamitana, akkor dizelt vennek. :)
De a dizelt utalom - meg a vadiuj 530d is budos.

#87251 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 17:40

2x260 km.

2x260 km? :eek: Mi leszel Te, taxis?
Az még autópályán is nettó 4-5 óra, gondolom, mellette még dolgozni is kellene... :(

#87252 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 29. 17:01

Munkához (főleg, hogy megérje) én tuti nem egy 15 éves, 300-500e-t futott, negyedszer levetett, drágán javítható benzintemetővel járnék. De neked kell tudni. :-)

Mint mondtam ez egy munka melletti munka. Szoval kb mellekallas jellegu - inkabb szakertes es tanacsadas.
Reggel/este atnezni mit haladtak mit hogyan csinaljanak egy adott projecten ...

Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 29. 17:42 -kor

#87253 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 17:40

2x260 km.

mondjuk ennél a távnál már a megbizhatóság sem mindegy... azt hittem csak ilyen napi 10-30 km-eket mennél vele...
nem jó érzés otthontól 150 km-re lerohadni, este 6 körül...
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#87254 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 17:42

Mint mondtam ez egy munka melletti munka. Szoval kb mellekallas jellegu - inkabb szakertes es tanacsadas.
Reggel/este atnezni mit haladtak mit hogyan csinaljanak egy adott projecten ...

Ezt megértem, pont ezért nem egy sokadik tulajos, agyonbonyolított, szerelők számára ismeretlen autóval csinálnám.

#87255 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 17:42

2x260 km? :eek: Mi leszel Te, taxis?
Az még autópályán is nettó 4-5 óra, gondolom, mellette még dolgozni is kellene... :(

Kb 1-2 honapig kibirom. A fizetest ne kerdezd, kb fobelovod magad ha megmondom.
Ennyiert meg a SAP-ot sem szakertik :)

Gondolhatod, hogy bagoert nem veszek sajat autot es vezetek napi 5-600 kilometert.
Megkerestek egy uj projecttel - hogy adjak nekik tanacsokat.
Mondtam hogy persze, de ez a jelenlegi munkamat nem utheti. Ok, akkor reggel vagy este vagy mindketszer csak koordinaljam meg ellenorizzem mi hogy megy Ljubljanaban. Erre mondtam egy durvan magas osszeget. Meglepetesre elfogadtak.

Azt utolag tudtam meg, hogy a tulaj ekszer es nemesfem kereskedo ceg - van love boven (egy volt kollega jott le beszelgetni - o most ott az egyik fomufti). Az utazasi koltseget is megteritik, igy a fogyasztas valoban nem szamit. Csak nem akarok a ceges autoval jarni egy ilyen mellekallas miatt. Igy az auto valtas meg a mellekallas osszekapcsolodik. Ha utana beletolom az arokba az autot akkor is megeri. Viszont kurva kenyelmes auto kell - ennyit vezetnei nem lehet szar ulesen. A mostani bombim ulese kurvajo - ez mar ilyen felfujodos zsakokat tartalmaz meg kb teljesen magamra tudom formazni az ulest, mivel meg az ules tetejenek dolesszoge is valtoztathato (mint ahogy a gerincoszlop elore/hatradol).
Szoval nagy es kurva kenyelmes auto kell. Van meg 2 honap.

Lehet, hogy berelek egy autot arra az idore - nehogy lerohadjon alattam.

Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 29. 17:55 -kor

#87256 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 17:53

Kb 1-2 honapig kibirom. A fizetest ne kerdezd, kb fobelovod magad ha megmondom.
Ennyiert meg a SAP-ot sem szakertik :)

Gondolhatod, hogy bagoert nem veszek sajat autot es vezetek napi 5-600 kilometert.
Megkerestek egy uj projecttel - hogy adjak nekik tanacsokat.
Mondtam hogy persze, de ez a jelenlegi munkamat nem utheti. Ok, akkor reggel vagy este vagy mindketszer csak koordinaljam meg ellenorizzem mi hogy megy Ljubljanaban. Erre mondtam egy durvan magas osszeget. Meglepetesre elfogadtak.

Azt utolag tudtam meg, hogy a tulaj ekszer es nemesfem kereskedo ceg - van love boven (egy volt kollega jott le beszelgetni - o most ott az egyik fomufti). Az utazasi koltseget is megteritik, igy a fogyasztas valoban nem szamit. Csak nem akarok a ceges autoval jarni egy ilyen mellekallas miatt. Igy az auto valtas meg a mellekallas osszekapcsolodik. Ha utana beletolom az arokba az autot akkor is megeri. Viszont kurva kenyelmes auto kell - ennyit vezetnei nem lehet szar ulesen. A mostani bombim ulese kurvajo - ez mar ilyen felfujodos zsakokat tartalmaz meg kb teljesen magamra tudom formazni az ulest, mivel meg az ules tetejenek dolesszoge is valtoztathato (mint ahogy a gerincoszlop elore/hatradol).
Szoval nagy es kurva kenyelmes auto kell. Van meg 2 honap.

Lehet, hogy berelek egy autot arra az idore - nehogy lerohadjon alattam.

Nekem is az jutott eszembe, hogy annyira nem lehet drága az autóbérlés, hogy ne érje meg ilyenre...
És akkor az tuti, ha lerohad, akkor hoznak másikat...

Azért nagyon passzentos lesz a napirend. 4 óra vezetés (optimistán), 8 óra munka, meg a szakértés, az is elvisz pár órát, szóval hirtelen nagyot fog nőni a gyerek! ;)
Elhiszem, hogy tudtak jót ígérni, anno én is a főállás mellé úgy vállaltam el még egyet, hogy mondtam egy számot, kicsit alkudtak, aztán hajrá. Aztán megvettem a telket...

#87257 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 18:19

Nekem is az jutott eszembe, hogy annyira nem lehet drága az autóbérlés, hogy ne érje meg ilyenre...

Azért nagyon passzentos lesz a napirend. 4 óra vezetés (optimistán), 8 óra munka, meg a szakértés, az is elvisz pár órát, szóval hirtelen nagyot fog nőni a gyerek! ;)
Elhiszem, hogy tudtak jót ígérni, anno én is a főállás mellé úgy vállaltam el még egyet, hogy mondtam egy számot, kicsit alkudtak, aztán hajrá. Aztán megvettem a telket...

Személyautónál 1-200km napi limit szokott lenni. Teherautónál nincs. Bár mondjuk akkor azt is fizetik.

Szerkesztette: Carmaged 2012. 02. 29. 18:32 -kor

#87258 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 29. 18:19

Itt napi ket ora munkaval (egyszeri 260km) is egy evi fizumat akasztom le egy honap alatt (pedig nem keresek szarul most sem).
Tenyleg csak ex-has mondtam valamit hogy beken hagyjanak - erre elfogadtak. Igy viszont mar a hulyenek is megeri - hat meg nekem :)
Raadasul ugye van bejelentett munkahelyem, igy az adozas szempontjabol is jobban jovok ki - szoval duplan jo.
Meg ha lement ez a project, akkor kb nagyobbakat is tudok majd vallalni - referencianak is jo lesz.
Szoval minden szempontbol elonyos - csak csinalni kell.

Az A8 tenyleg veletlenul akadt az utamba - beirtam a keresobe hogy 1997-2012 kozotti autot keresek 1500-20000Eur kozott. A listaban meg volt sokminden. Ez tenyleg csak ugy merult fel hogy miert ne.... Ennyi penz meg nem osszeg - elszorakozni meg jo egy ilyen autoval. Vehetek belole egy notebookot - vagy vehetek egy A8-at szorakozni. Masnak is van draga hobbija :)

Na mindegy - azert egyelore nem sietem el. Nem hajt a tatar.

#87259 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 02. 29. 18:24

Személyautónál 1-200km napi limit szokott lenni. Teherautónál nincs.

Sixt-nel van limit nelkuli. Meg ugy is van kedvezmenyunk - eleve kartyaval lepek be.
69 Euro/nap mondjuk egy Q5. Egy hetre.
Egy honapra meg 45 Euro/nap.

Erdekes, mert az A4 dragabb mint a Q5.

#87260 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 29. 18:42

Sixt-nel van limit nelkuli. Meg ugy is van kedvezmenyunk - eleve kartyaval lepek be.
69 Euro/nap mondjuk egy Q5. Egy hetre.
Egy honapra meg 45 Euro/nap.

Erdekes, mert az A4 dragabb mint a Q5.

Egyébként nem egyszerűbb arra az időre lakást bérelni Ljubljana-ban és oda átvinni a családot? Így csak napi 1 út lenne, nem 2.

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4361
  • 4362
  • 4363
  • 4364
  • 4365
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.