HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? -30- - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4534
  • 4535
  • 4536
  • 4537
  • 4538
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? -30- és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: ****- 32 szavazás

#90701 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 04. 12. 14:09

Vannak helyek, ahol nem valaszthatsz. En meloztam olyan helyen, hogy 20-30-60 fo volt egy legterben. Es meg boxok se voltak. Es tudod mit mondok? Ott ereztem legjobban magam... folyamatos pofazas, okorkodes, jo hangulat. Es ezek mellett meg azert letettunk olyanokat az asztalra, hogy a kutyat nem erdekelte, ha melo kozben jol is erezzuk magunkat. Mostani helyen meg logoljak melyik progiban hany percet voltam aktiv meg ilyenek... bahh.

Pontosan, nagyon fontos, milyenek a kollégák, a hangulat. Mi 4-es boxokban ülünk, ráadásul mellettem olyan kolléga, aki előző melóhelyünkön is mellettem ült :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#90702 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 04. 12. 14:09

Vannak helyek, ahol nem valaszthatsz. En meloztam olyan helyen, hogy 20-30-60 fo volt egy legterben. Es meg boxok se voltak. Es tudod mit mondok? Ott ereztem legjobban magam... folyamatos pofazas, okorkodes, jo hangulat. Es ezek mellett meg azert letettunk olyanokat az asztalra, hogy a kutyat nem erdekelte, ha melo kozben jol is erezzuk magunkat. Mostani helyen meg logoljak melyik progiban hany percet voltam aktiv meg ilyenek... bahh.

Tudod, azt mondják, h mindenkinél megvan az az összeg, amiért odatartja a seggét. :) De azé erre külön embert fizetni, h nézze a logokat... Ha meg a főni nézi, akkor menjen a halálba, inkább dógozzon.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#90703 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:18

Ki nezi a logot... egy megirt program. Es osszeveti, hogy X ora volt egy feladatra. X ora alatt ha nem lettem kesz, akkor miert nem. Vagy hoppa, beirtam, hogy ma 8 orat fizessenek ki mikozben nem voltam belogolva 7et se?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#90704 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 04. 12. 14:13

Na most tényleg pici kötekedésként. Vezetsz. Tuti biztos, hogy át kell látnod egy személyautó első hátsó szélvédőjén, ha előtted van? Ha tudod akkor mondj egy példát rá amikor előnyödre válhat, ha "keresztüllátsz" egy kicsi autón. Mert ugye a nagyokon nem lehet. Mi van tönkretéve?

Szerintem nem at kell latni hanem el mellette, sokkal tobb minden kiderul.

Osszel az M0-n soroksarnal, amikor 6 auto osszement elottem, a 2.-3.-t lattam a betonra vagodni a 6. mogott haladva, ami meg elottem osszetort, de en megalltam mogotte, mert mar elobb fekeztem, mint o.
Az meg gondolom kb csak azt latta, hogy dikk ez itt most megallt elotte kb nulla meteren
Eppencsak felvillant a feklampaja.
Mogottem is megallt aki jott, de munkatarsam 2-3perccel kesobb jott arra, o mar ket koccanast latott az egyik 3 autos, aztan 30-40m-l kesobb meg ez a 6-s.

Egyebkent nem ment a sor gyorsan, "csak" 55-60 korul, szelsosav csak lepesben.
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#90705 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi- - Dátum: 2012. 04. 12. 12:56

Elméletben még talán tudnák is valamit tenni, gyakorlatban kétlem, hogy nem lennék rosszul, ezzel plusz munkát adva a mentősöknek.

Korántsem biztos! Az adrenalin sok mindent ki tud hozni az emberből!

Anno én kb. 1 perc alatt állítottam meg az M1-M7 közös kivezető mindhárom sávját egy szál kukásmellényben, mert előttünk 5-6 autóval egy alfás nekiment a szalagkorlátnak a legbelsőben (a mögötte jövő Kamaz ráhúzódott a sarkára és keresztbe csapta...) és ki kellett vinni az asszonyt meg a kisgyerekeket mielőbb a kocsiból a szalagkorláton kívülre...

Utólag visszagondolva, nem mondanám azt, hogy most is meg merném csinálni...

#90706 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 04. 12. 14:03

Ezt cáfolnám!
Direkt olyat választottam, amit előtte megnéztem autón felszerelve! Még a fehér fal előtt az árnyékok is átlátszanak, az előttem menő lámpái pedig totálisan! 95%-os fényelnyelésű az enyém, asszem...

ez rád igaz, de nem mindenkire :)

#90707 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 04. 12. 14:13

Na most tényleg pici kötekedésként. Vezetsz. Tuti biztos, hogy át kell látnod egy személyautó első hátsó szélvédőjén, ha előtted van? Ha tudod akkor mondj egy példát rá amikor előnyödre válhat, ha "keresztüllátsz" egy kicsi autón. Mert ugye a nagyokon nem lehet. Mi van tönkretéve?

Mondjuk jól jön, hogy ha 3-mal előtted fékeznek, akkor Te is fel tudsz készülni? :think:

#90708 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 04. 12. 14:23

Sorban haladva egyenes úton azért csak nem a záróvonalra tapadva fogsz menni csak hogy elláss a sor mellett, jól jön minden rásegítés. Normál esetben városban van annyi üveg/tükröződő felület, amiből az egész kerület közlekedését belátni szemmozgatás nélkül is, de egy egyetlen pontra fókuszáló csőlátású tipikus faék egyszerűségű családanya semmi mást nem lát, csak az előtte lévő legközelebbi fénymegtörő felületet, ami vagy egy hátsó szélvédőfólia, vagy a saját elsőjén lévő vízcsepp, aztán kész. És ezeknek is van jogsijuk, aztán elég nagy segítség neki az, ha legalább valamennyire lát átszűrődő féklámpákat a szerencsétlen. Ott retteg az úton, és csak haza akar jutni, vagy boltba, vagy gyerekért, vagy bármi, csak közben potenciális veszély a hátsó lökhárítóra.
Mondom ezt úgy, hogy az enyém is gyárilag fóliázott, de azért nem féligáteresztő véglet.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#90709 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 04. 12. 12:54

Voltunk céges go-karton. Mikor már sok kolléga picsogott, hogy ez lófasz, az utca az igazi, akkor az üzemeltető faszi ment egy kört, csak lazán, fél kézzel fogva a kormányt, kb. 3 seccel jobb időt, mint közülünk a legjobb. Aztán csönd lett... :D

Egy rendes 2t váltós vagy fixes racegokarttal (tehát nem fűnyíróval)meg a legtöbb ember már nem is tudna értékelhetően menni :)

#90710 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 04. 12. 14:23

Osszel az M0-n soroksarnal, amikor 6 auto osszement elottem, a 2.-3.-t lattam a betonra vagodni a 6. mogott haladva, ami meg elottem osszetort, de en megalltam mogotte, mert mar elobb fekeztem, mint o.
Az meg gondolom kb csak azt latta, hogy dikk ez itt most megallt elotte kb nulla meteren
Eppencsak felvillant a feklampaja.
Mogottem is megallt aki jott, de munkatarsam 2-3perccel kesobb jott arra, o mar ket koccanast latott az egyik 3 autos, aztan 30-40m-l kesobb meg ez a 6-s.

Egyebkent nem ment a sor gyorsan, "csak" 55-60 korul, szelsosav csak lepesben.

jól beszélsz!
de a megállok mögötte az nem fólia függő. ha jól emlékszem ezt követési távolságnak nevezik.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#90711 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 04. 12. 13:05

Olyat is mondtak, hogy lehet hasznalni sport kipufogot - de a forgalmiban benne kell lennie hogy engedelyezett.
Szoval itt a kihajitjuk a szurot/katalizatort/dpf-et/egr-t tipusu emberkeket kurvara megbasznak... Es ez igy helyes.
Ezeket a dolgokat nem azert raktak az autokba, hogy 'jomagyarparaszt' kiiktassa!

Lehet venni uj kipufogot - hogy teljesitse a kornyezetvedelmi normat.
Akkor majd nem fustol a dizel...

Ez ebben a formában megy szerintem itthon is, ha átépítési engedélyt szerzel róla.
Csak hát mittomén a golfhoz is lehet kapni 45e, azaz negyvenötezer forintért!!!! komplett teleszkóp szettet, rugóval, nyilván kínai használhatatlan szar, az ilyet biztos nem lehetne engedélyeztetni. De ha meg ezek elvéreznének akkor kishazánkban 99%-al visszaesten a "sport"futómű, "tuning"kipufogó és egyéb "verseny"kellékek száma :)

#90712 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:48

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 04. 12. 14:36

Sorban haladva egyenes úton azért csak nem a záróvonalra tapadva fogsz menni csak hogy elláss a sor mellett, jól jön minden rásegítés. Normál esetben városban van annyi üveg/tükröződő felület, amiből az egész kerület közlekedését belátni szemmozgatás nélkül is, de egy egyetlen pontra fókuszáló csőlátású tipikus faék egyszerűségű családanya semmi mást nem lát, csak az előtte lévő legközelebbi fénymegtörő felületet, ami vagy egy hátsó szélvédőfólia, vagy a saját elsőjén lévő vízcsepp, aztán kész. És ezeknek is van jogsijuk, aztán elég nagy segítség neki az, ha legalább valamennyire lát átszűrődő féklámpákat a szerencsétlen. Ott retteg az úton, és csak haza akar jutni, vagy boltba, vagy gyerekért, vagy bármi, csak közben potenciális veszély a hátsó lökhárítóra.
Mondom ezt úgy, hogy az enyém is gyárilag fóliázott, de azért nem féligáteresztő véglet.

plusz infót kaphatsz persze. Csak kiváncsi lennék az ellenzők példáira. Majd ma megfigyelem, hogy mennyire fontos az előttem haladón átlátás.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#90713 Felhasználó inaktív   Ivan Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 04. 12. 13:14

Jól raktak téged össze?! nem a kipufogótól füstöl a dízel, azon csak átmegy...
Egr-t lefényképezem neked nagyítóval se látod meg hogy ki van-e iktatva, katalizátor dettó, csak leszedés után látszana.

Dízel autót nem nagyítóval meg zsebkendővel, meg érzésre nézik, hanem opacitométerrel. :)
És a változást nem Béla meg Józsi állapítja meg a sufniban, hanem a műszer a fényáteresztő képessége a kipufogóból kijövő anyagnak :)

A gázösszetevőket meg leszarják, ott erősen hinni kell, hogy úgy van, mint amit a gyár mondd :D

Szerkesztette: Ivan Drago 2012. 04. 12. 13:51 -kor

#90714 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 04. 12. 14:44

jól beszélsz!
de a megállok mögötte az nem fólia függő. ha jól emlékszem ezt követési távolságnak nevezik.

Azt a város hamar kineveli az emberből. Ha az előírtat nézzük, akkor 50 km/h kb 22 méter. Városban ez kb azt jelenti, hogy normál utakon 3 autó be tud vágni eléd egyszerre, kettő mindenképp be is fog gondolkodás nélkül. Ablakon kinézve 70-es út, kb 5-10 méter közötti távokat tartanak.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#90715 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 04. 12. 14:14

Jól raktak téged össze?! nem a kipufogótól füstöl a dízel, azon csak átmegy...
Egr-t lefényképezem neked nagyítóval se látod meg hogy ki van-e iktatva, katalizátor dettó, csak leszedés után látszana.

Azert a katalizator/egr/egyeb kocsogok nem disznek vannak ott.
Te siman leszarod, mert fogyasztasra hajtasz - ettol meg sokkal kornyezet szennyezobb az autod mint kellene....

#90716 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 04. 12. 14:58

Azert a katalizator/egr/egyeb kocsogok nem disznek vannak ott.
Te siman leszarod, mert fogyasztasra hajtasz - ettol meg sokkal kornyezet szennyezobb az autod mint kellene....

a katalizátor kiszedése azért tényleg fejbelövendő kategória ...

#90717 Felhasználó inaktív   nke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 14:03

pd retek:
http://www.biodizel.info/pd_tdi.htm

#90718 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 04. 12. 14:44

jól beszélsz!

Jól beszélsz.

Követési távolság alatt nem azt értjük, h ha az elötted haladó beleszaladva egy betonfalba 50cm alatt megáll, akkor mögötte még biztonsággal meg tudj állni. Márpedig csatt esetén ez van, maximum nem 50cm, hanem mondjuk 5m, de ebből 1m már a gyűrődési zóna. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#90719 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 04. 12. 15:00

a katalizátor kiszedése azért tényleg fejbelövendő kategória ...

Csak peldaul a nevezett forumtars szarik ra. Mert 2 decivel kevesebbet fogyaszt az auto tole. A tobbit leszarja.
Itt a rothado nyugaton ezert megzsanettoznak. Es nem mondom, hogy banom ezt a fajta kovetkezetesseget.
A gyarto csinalt valamit - joskapista meg kitalalja hogy nemugyvanaz...

#90720 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: nke - Dátum: 2012. 04. 12. 15:03

High Risk Website Blocked

Access has been blocked as the threat Mal/HTMLGen-A has been found on this website.

sophos anti-virus

Téma megosztása:

• (17988 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4534
  • 4535
  • 4536
  • 4537
  • 4538
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.