HWSW Informatikai Kerekasztal: Direct2Drive online játékbolt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Direct2Drive online játékbolt http://www.direct2drive.co.uk/

#101 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 07. 24. 08:08

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 22:18

Ez az ami nem igaz :p 50%-ot tesz rá a viszonteladó és 50%-ot a nagyker (igen, néztem én is nagyokat mikor láttam a számlákat). A fejlesztoben nem vagyok biztos mivel odáig azért nem értek el a forrásaim de gondolom az is 50% korul lehet ha már a tobbiek is ennyit kanyarítanak ki belole :Đ De az elso ketto holtbiztos mert a saját bőrömön tapasztaltam.

(ezt egy DVD árára értettem)

Ez az 50 % vajon Hardware-ekre is vonatkozik ?

#102 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 24. 08:58

Nem. Ott nagyjabol 5-20%-os mozgasok vannak mert eloallitasi koltsege van minden egyes hardveralkatresznek de melyebb ralatasom nincs mert nem voltam bizalmi kapcsolatban egyik nagykeressel sem. Ha 50%-ot tennenek ra akkor nem 30ezerert vennel 19 inches monitort hanem 40ezerert :)

Egy programnal (jateknal) nincs ilyen. Kiado befekteti a penzt a projectbe, dob csontot a fejlesztoknek, fizeti a sokszorositast, marketinget meg ezer mas dolgot stb. ami egy jo nagy osszeg es ennyi. Utana mar csak apro (marmint a project kotlsegehez kepest apro), ismetlodo kiadasok vannak mint utannyomas, szallitas, support stb. Kitalalnak egy osszeget, peldaul hogy 2000 forintot akarnak keresni egy jatekon, hogy megteruljon a project, tudjak fizetni a dolgozoikat stb.

4000-ert tovabbadjak a cuccot a nagykernek (ebbol 2000 marad elvileg nekik, a masik 2000 meg ramegy szallitasra meg a fentebb emlitett kiadasokra - manual, support, sajtolas stb.), a nagyker radob 50%-ot es tovabbpasszolja 6000-ert a boltnak, azok meg 9000-ert adjak a vevonek. Ezek most durva szamok voltak durva peldakkal.

Ha a kiado ugy dont hogy neki eleg ha 1000 visszajon minden peldanybol es csak 1000 a koltseg (pl. kis studiorol van szo vagy eppenseggel indie esetleg digitalis terjesztesrol) akkor 2000-ert adja tovabb, a nagykert lefogjak hogy ne adjak tul dragan szoval azok 2500-ert passzoljak tovabb, a bolt meg ratesz mondjuk megint 500-at es kesz is a 3000 forintos jatek amiert par sorral feljebb 9000-et kellett volna fizetned. Ezek megintcsak durva peldak voltak :)
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#103 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 10:46

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 17:53

http://techline.hu/h...tek_ikonok.aspx

Játék ikonok. Új topicot nem tartottam  volna célszerűnek nyitni neki.

Kép

Azért az ikonok egy kicsit az asztalt feldobták :cool:

#104 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 10:48

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 9:58

Nem. Ott nagyjabol 5-20%-os mozgasok vannak mert eloallitasi koltsege van minden egyes hardveralkatresznek de melyebb ralatasom nincs mert nem voltam bizalmi kapcsolatban egyik nagykeressel sem. Ha 50%-ot tennenek ra akkor nem 30ezerert vennel 19 inches monitort hanem 40ezerert :)

Egy programnal (jateknal) nincs ilyen. Kiado befekteti a penzt a projectbe, dob csontot a fejlesztoknek, fizeti a sokszorositast, marketinget meg ezer mas dolgot stb. ami egy jo nagy osszeg es ennyi. Utana mar csak apro (marmint a project kotlsegehez kepest apro), ismetlodo kiadasok vannak mint utannyomas, szallitas, support stb. Kitalalnak egy osszeget, peldaul hogy 2000 forintot akarnak keresni egy jatekon, hogy megteruljon a project, tudjak fizetni a dolgozoikat stb.

4000-ert tovabbadjak a cuccot a nagykernek (ebbol 2000 marad elvileg nekik, a masik 2000 meg ramegy szallitasra meg a fentebb emlitett kiadasokra - manual, support, sajtolas stb.), a nagyker radob 50%-ot es tovabbpasszolja 6000-ert a boltnak, azok meg 9000-ert adjak a vevonek. Ezek most durva szamok voltak durva peldakkal.

Ha a kiado ugy dont hogy neki eleg ha 1000 visszajon minden peldanybol es csak 1000 a koltseg (pl. kis studiorol van szo vagy eppenseggel indie esetleg digitalis terjesztesrol) akkor 2000-ert adja tovabb, a nagykert lefogjak hogy ne adjak tul dragan szoval azok 2500-ert passzoljak tovabb, a bolt meg ratesz mondjuk megint 500-at es kesz is a 3000 forintos jatek amiert par sorral feljebb 9000-et kellett volna fizetned. Ezek megintcsak durva peldak voltak :)

Értem, csak azért kérdeztem rá, mert valaki nagyon régen itt írta, hogy amit a boltban látsz80 ezerért monitort az a nagy kerben 40-45 körül van, tehát annyiért kerül a kereskedőhöz.

#105 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 11:55

Nincs ilyen általánosan felállítható szabály sem játékiparra, sem semmire, ugyanis minden terülten vannak kedvezményrendszerek (amin most pl épp az intelt megbüntették nemrég).

Pl az intel hivatalos listaára 1000 darabra lehet hogy 200 USD mondjuk egy processzorra, de az nincs odaírva hogy a legtöbb disztribútor a szerződött volumentől függően lehet ebből kap mondjuk 50% kedvezményt ergo, ő csak 100-at fizet bizonyos feltételek teljesülése esetén (pl vállalt éves forgalom alapján). Ugyanakkor a disztribútor és a viszonteladók-nagykerek között is lehet megint egy ilyen megállapodás... és így tovább. És ez minden egyes disztribútor, nagyker, kiskernél más lehet. Tehát senkinek nincs rálátása mekkora haszonkulcsokkal operálnak. Csak becsülni lehet bizonyos adatok tudatában is. :)

Ez ugyanúgy igaz lehet bármilyen termékre. Játékokra is.
Lehet ahol NMI dolgozott (vagy "rálátott"), pont ilyen kedvezmények miatt tűnik nagynak a haszonkulcs. De nem látta a teljes valódi képet és árakat. :)
3x50% túl sok lenne, ha mindenki a listaárra tenné rá (ajánlott árra).

Elméletileg (ha ez lehetséges lenne) pl egy processzort könnyen lehet, hogy ugyanazon az áron vehetnél közvetlenül az inteltől, vagy egy disztritől, vagy egy nagykertől, vagy egy kiskertől. És mégis mindenkinek rajta van a haszna. Maximum nem akkora minden esetben. :)

Ügye a danon joghurt is mindenütt 56Ft, de azért nem képzeli senki, hogy nincs rajta haszna senkinek, és az mindenhol ugyanakkora. :D

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 07. 24. 12:06 -kor

#106 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 12:14

Az nincs kizarva hogy a nagyker 40ezerert kapja meg a monitort es 70ezerert adja tovabb a boltoknak akik rateszik azt a 10-15%-ot.

Persze, biztosan vannak szerzodesek a felek kozott. Ki fizeti a szallitast, ki fizeti a kulonbozo jarulekokat stb. es ez alapjan teszik ra a hasznukat. De az arazast legvegul a boltok dontik el, ugyanugy adhatjak azt a jatekot 6000 vagy 9000 forintert is ha nem veszitenek rajta. A vita lenyege azon van hogy milyen olcson kapja meg a bolt a termeket mig vegul a vasarlohoz kerul :) Egy-egy jatek ara elenyeszo a bolti arhoz kepest hiszen a belefektett nyersanyag es technologia sehol sem er fel mondjuk egy processzor eloallitasaval. Talan meg egy vastagabb konyvet nyomtatni is tobbe kerul :D Egy hasonlo arkategorias hardverre, mondjuk egy boltban 9000 forintos DVD irora nem mondhatod hogy 100 forintbol kijott a gyartas.
Az meg mar a kiadon mulik hogy mekkora haszonnal adja tovabb mert a tobb even at belefektetett penzt vissza kell nyerni es nem art ha nyereseges is a termek.

Jo pelda a ShopTo.net ami 17 fontert (5100 forint) adta a Demigod cimu jatekot megjeleneskor. A boltokban, sot a fejleszto/kiado sajat honlapjan is normal aron, 25 fontert (7500 forint) arultak - beleertve a digitalis verziot!! Gondolom az volt a taktika hogy betesznek a tobbi boltnak es maganak a digitalis terjesztesnek is Angliaban, meg ha nem is nyernek rajta sokat. De minel tobbet vesznek az emberek, annal nagyobb a nyereseg.
Nem tudom mennyire jartak sikerrel de az biztos hogy rengetegen megvettek, a legtobb ember ilyenkor sokkal batrabban nekiesik a vasarlasnak.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#107 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 12:25

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 13:14

Jo pelda a ShopTo.net ami 17 fontert (5100 forint) adta a Demigod cimu jatekot megjeleneskor. A boltokban, sot a fejleszto/kiado sajat honlapjan is normal aron, 25 fontert (7500 forint) arultak - beleertve a digitalis verziot!! Gondolom az volt a taktika hogy betesznek a tobbi boltnak es maganak a digitalis terjesztesnek is Angliaban, meg ha nem is nyernek rajta sokat. De minel tobbet vesznek az emberek, annal nagyobb a nyereseg.
Nem tudom mennyire jartak sikerrel de az biztos hogy rengetegen megvettek, a legtobb ember ilyenkor sokkal batrabban nekiesik a vasarlasnak.

Ezt jó hogy felhoztad.

Sokan hümmögnek, hogy drágák idehaza a szoftverek ez részben igaz is.

Amit nem értek. Ha nincs gőzőn akció, vagy D2D-n ,akkor a legtöbb játék a mostanában általában gyenge € miatt többe kerül mintha D2D-n vennéd meg például. Példa a COD 5, 50 € ez ugye valamivel több mint 15 000 Ft. A magyar boltban meg 11 000.

Na most a kérdés, a magyar boltok is külföldről kapják ugyebár. Plussz még hasznuk is, kell hogy legyen. Miért adja olcsóbban neki a külföldi vállalat, mint közvetlenül a saját vevőjének? Szóval miért nem 15 000 Ft a magyar boltban és miért 11 000 ?

#108 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 12:31

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 15:05

Azért valld be te is szívesebben vennél meg egy AAA kategóriás...

Ezeket a kategóriákat hol definiálják, hogy mi tartozik A-ba B-be stb ? Filmeknél is hallottam és érdekelne.

#109 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 12:32

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 14:42

Annak lenne értelme számomra, vagy szerintem, (amire a digitális terjesztés nagyonis alkalmas lenne a költségszerkezete miatt) ha az egyes országok árait vásárlóerő szinten kiigazítanák. Vagyis legyen amerikában, angliában és magyarországon más ára a dolgoknak (legyenek vásárlóerő arányosak, adott ország átlagfizetéséből ugyanannyi játékot vehessek).

De ez csak egy álom... :D

Volt erre példa. Kínában az MS anno pár éve a Vista debütálásának idejében nagyjából csak ott leszállította az árakat 60 - 70 %-al.

http://www.jox.hu/cikkek/739/2

#110 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 12:36

Nincs rálátásunk és nem is lesz soha. :)

Lehet a ShopTo.net bevállalt egy nagy volument és nagy kedvezményt kapott előre. Ezért ugyanakkora hasznot rátéve is olcsóbb tudott lenni, mint más boltok vagy a kiadó maga. :)

Pl:

Költség legyen 50 egység. Fejlesztő eladja 100-ért (50% margin) a kiadónak. Kiadó listaára legyen 200 (50% margin). És legyen egy kisforgalmú bolt viszonteladói ára 250 (20% margin).
Igen ám de én mondjuk beígérem a kiadónak eladok 100.000 darabot, ha ad 20% kedvezményt és belemegy. Akkor én megkapon 160-ért, és dönthetek úgy hogy adom 250ért énis (36% margin). De úgyis hogy csak 210-ért (50 egység haszon nekem is elég, ~24% margin) vagy a nagyobb volumen reményében énis csak 20% margint rakok és adom 200-ért.
Ha NMI egyikre vagy másikra látna rá, mást mondana a haszonkulcsokról. :)
Egy digitális terjesztő, meg akár ki is válthatja a kiadót direktbe. Ergó, veheti 100-ért, és adhatja 250-ért... vagy mindenkit leverve akár legolcsóbban is (pl 200-ért)... akkor is nagyobb haszonnal, mint bárki más. :D

No ez jó bonyi lett... de tényleg ilyen minden. Még a tej is. :D

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 07. 24. 12:51 -kor

#111 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 12:49

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 13:36

No ez jó bonyi lett... de tényleg ilyen minden. Még a tej is. :D

Szerintem ez így klasszul átlátható, és érthető ;)

#112 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 13:07

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 10:48

Értem, csak azért kérdeztem rá, mert valaki nagyon régen itt írta, hogy amit a boltban látsz80 ezerért monitort az a nagy kerben 40-45 körül van, tehát annyiért kerül a kereskedőhöz.

Általában a nagyker árakat nettó szokás érteni, míg a végfelhasználói árról -- hacsak nem céges ügyfél -- bruttóban szoktak beszélni. Úgy kb. reális az, amit írtak.

Szerkesztette: Sityi 2009. 07. 24. 13:08 -kor

#113 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 13:09

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 8:04

A fő csapásirányra visszakanyarodva:
Kép
14,95-ért vihető.

Szerk: UK only, szóval tárgytalan. Hacsak nem N.M.I.-n keresztül veszi meg valaki.

Ez a baj ezekkel, hogy le vannak korlátozva országokra, régiókra. :D

Másik oldalon persze értem miért. Támogani kell, meg csomó adó és egyéb problémák. Szép szabad kereskedelem. :D

Idézet

GoodSpeed  Hozzászólás 2009. júl. 24., péntek - 13:49

Szerintem ez így klasszul átlátható, és érthető wink_2.gif

Akkor jó, mondjuk ez még semmi a valódi élethez képest. Ott mindenki mindenkivel más feltételekkel szerződhet. Csak az már féloldalas lenne kifejtő matek érettségin is akár. :D

#114 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 13:09

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 12:36

Lehet a ShopTo.net bevállalt egy nagy volument és nagy kedvezményt kapott előre. Ezért ugyanakkora hasznot rátéve is olcsóbb tudott lenni, mint más boltok vagy a kiadó maga. :)

A kiado szerint ugyanannyiert kapta minden bolt, mergelodtek is hogy a ShopTo bevallalta az arleszallitast :D Persze ettol a nagyker kaphatta olcsobban a nagyobb volumen miatt. Kiveve ha a ShopTo egyben a nagyker is, es eleg valoszinuleg tartom hogy az utobbi igaz.

#115 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 13:20

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 14:09

A kiado szerint ugyanannyiert kapta minden bolt, mergelodtek is hogy a ShopTo bevallalta az arleszallitast :D Persze ettol a nagyker kaphatta olcsobban a nagyobb volumen miatt. Kiveve ha a ShopTo egyben a nagyker is, es eleg valoszinuleg tartom hogy az utobbi igaz.

No igen... ez a verseny jót tesz néha. :D
Azért vigyázni is kell, mert a versenyjog nem enged meg azért mindent.

Mellesleg a Steamen nincs pl THQ akció, biztos örülnek ennek ott. :)

#116 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 18:10

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 13:09

Ez a baj ezekkel, hogy le vannak korlátozva országokra, régiókra. :D

Másik oldalon persze értem miért. Támogani kell, meg csomó adó és egyéb problémák. Szép szabad kereskedelem. :D

Hál'Istennek elég ritka az, amikor nem lehet Magyarországon vásárolni innen. Olyankor esetleg érdemes megpróbálni a GamesPlanet-et. Csak ott nincsenek akciók. Bár az ArmA II £19.99-ért nem néz ki rosszul (Steam-en €47.99, D2D-on nincs).

#117 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 18:14

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 13:20

Mellesleg a Steamen nincs pl THQ akció, biztos örülnek ennek ott. :)

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a D2D megirigyelte a Steam sikerét, és most igyekszik keményen aláfűteni a gőzkazánnak... Elvileg mi vásárlók jáunk jól, mert így akcióznak orrba-szájba!  :D

#118 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 07:16

A Braid most csak 5 font

#119 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 09:13

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 6:16

A Braid most csak 5 font

Nektek nincs amiatt rossz érzésetek, hogy sok helyről vásároltok digitálisan? Én szeretném, ha az összes digitálisan megvett játékom egy felületen lenne elérhető, és nem kellene 5 downloadert, klienst, akármit telepítenem az összes gépre, ahol játszani akarok velük. Sok ehhez hasonló akciót hagytam már ki fájó szívvel, csak hogy megvárjam a Steam-es sale-t...

#120 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 11:27

Nekem nincs. Elfér.
Kép

Xfire profil

LordRolee

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +