HWSW Informatikai Kerekasztal: Környezettudatosság a hétköznapi életben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Környezettudatosság a hétköznapi életben Sokszor csak nem tudjuk mit kéne tenni Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 14:05

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 16:42

Halogén meg kurva drága. De hümm, nekem a laptopvilágításom az olcsó kompakt, elég sokat ülök előtte, lehet ezért nem bírok aludni? Már lassan dokit fontolgatom, vagy adjon valami dulva bogyót, amitől rendesen feldől az ember.
Make love not Wor.

#142 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 14:31

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 23:56

Lakmusz, mint páratartalom-mérő? Feladom. :(

Remélem is.
A lakmusz ama sav jelenlétét lenne hivatott kimutatni, ami szétrágja a vezetéket.
A nedvesség indikátor meg a nedvességet. Most vagy nehéz ezt felfogni, vagy direkt keresed a fogást a szavak kiforgatásában /értetlenkedsz.

#143 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 14:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 15:05

Halogén meg kurva drága. De hümm, nekem a laptopvilágításom az olcsó kompakt, elég sokat ülök előtte, lehet ezért nem bírok aludni? Már lassan dokit fontolgatom, vagy adjon valami dulva bogyót, amitől rendesen feldől az ember.

Olvass még ilyen reklámcikket... :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#144 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 16:56

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 15:45

Olvass még ilyen reklámcikket... :)

Ettől már rég feldőltem, másik cikk is a fén yét bogozza, meg a bigyó, meg az izéé. Áhhh, úgysem érjük meg azt a kort, hogy ez számítson a pusztulásba  :Đ
Make love not Wor.

#145 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:41

Hát hogy legyek én így öntudatos környezettudatos, ki mellét veri, hogy az a szemét zacsi?  :think:

(Némi vízpárával, meg nappal... elmúlik vagy hét nappal...)

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#146 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:13

Piftuka

Idézet

Kérlek, gyere át ide: https://forum.hwsw.h...howtopic=149161 !

A fenti topic-ban tudunk beszélgetni erről a témáról. Ott válaszolok majd erre a hozzászólásodra is.  ;)

Itt vagyok! :) Folytassuk akkor a helyén a dolgokat monitor és stb.. fogyasztás ügyben. Mostanában amúgy is érdekel és egyre többet foglalkozom ezekkel a dolgokkal.
My photos

#147 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 15:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 14:05

Kapcsold le a lámpát, ha aludni akarsz :D

#148 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 15:05

Sok gond van ezekkel az izzókkal. Nekem színhőmérsékletre és közérzetre messze a halogén izzók fénye tetszik a legjobban, nem fáraszt, jó a színhőmérséklet, nem zavar. Viszont a normál izzóhoz képest nemcsak drágább, de csak 20-30%-al takarékosabb.
Az energiatakarékosakból pedig még a legdrágábbnak se tetszik igazán a fénye. Takerékos, de valamiért nem érzem kellemesnek, olyan mintha spektrumhiányos lenne a színe, akármennyire 2700-3000K-es meleg fénye van a jobbaknak, akkor se szereti a szemem.
Persze az energiatakarékosság jegyében ahol hosszan van szükség világításra ott mindenhol valami takarékos megoldást használok. De egyszerűen nem bírom szeretni ezeket. Nem hangulatos, nem otthonos, zavaró. Szerenécsre már vannak olyan lámpatestek, amik elég modernek, de számomra szükség van a lokális világításra a hangulathoz.
A sima hagyományos pocsékló izzók fénye még mind máig sokkal kellemesebb :(
My photos

#149 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:28

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 12:16

Az energiatakarékosakból pedig még a legdrágábbnak se tetszik igazán a fénye. Takerékos, de valamiért nem érzem kellemesnek,

Kompaktól is lehet venni bármilyet, engem ráadásul a hidegebb sem zavar. Teljesen jó az a fehér fény, majd műteremben a fotózáshoz megszínezem, vagy valami. Otthonra nem.

A kompaktnak is van olyan színe, mint a hagyományosnak.
Make love not Wor.

#150 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:59

http://www.origo.hu/auto/20091221-befagyot...garazsabol.html

Itt meg egész nap járatják az amúgy sem túl környezetbarát dögöket...
Make love not Wor.

#151 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 13:10

ehh. Én 4 boltban kerestem pár hete 100wattos izzót, de sehol nem volt. Ez már gyanus is lehetett volna, de betudtam, hogy nincs készlet, vagy kereslet rá, vagy valami. :omg: Aztán neten utána néztem és láttam, hogy az EU-ban szeptembertől már nem lehet "kapni" hagyományos 100w izzókat (csak a készleteket lehet már csak eladni) és 3 éven belül eltünik az összes ilyen izzós dolog és csak ilyen energiatakarékosok lesznek.

Na most ezt nem értem, hogy most tényleg mind eltünik? a 25wattos is? Meg ez vonatkozik-e pl a halogén spotokra is?

Csak mert egy wc-ben pl elég egy 25 wattos izzó, meg oda eleve nem jó dolog ilyen fénycsövest venni, mert a sok kapcsolgatás nem tesz neki jót. Főleg ha az ember csak 2 percre megy be, és kb 2-3 perc mire jól bemelegszik a cső. Szóval érdekes lesz. Bár akkor lehet oda venni valami olcsó ledest.  :think:

A másik, hogy nézegettem LEDes megfelelőt a halogén 50W-os spot izzók kiváltására, de azok kb 9-10.000 ft-ba kerülnek még. Az meg baromi drága. Igaz, csak 4-5 wattot fogyasztana.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#152 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 14:32

Idézet: des - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 13:10

ehh. Én 4 boltban kerestem pár hete 100wattos izzót, de sehol nem volt. Ez már gyanus is lehetett volna, de betudtam, hogy nincs készlet, vagy kereslet rá, vagy valami. :omg: Aztán neten utána néztem és láttam, hogy az EU-ban szeptembertől már nem lehet "kapni" hagyományos 100w izzókat (csak a készleteket lehet már csak eladni) és 3 éven belül eltünik az összes ilyen izzós dolog és csak ilyen energiatakarékosok lesznek.

Na most ezt nem értem, hogy most tényleg mind eltünik? a 25wattos is? Meg ez vonatkozik-e pl a halogén spotokra is?

Csak mert egy wc-ben pl elég egy 25 wattos izzó, meg oda eleve nem jó dolog ilyen fénycsövest venni, mert a sok kapcsolgatás nem tesz neki jót. Főleg ha az ember csak 2 percre megy be, és kb 2-3 perc mire jól bemelegszik a cső. Szóval érdekes lesz. Bár akkor lehet oda venni valami olcsó ledest.  :think:

A másik, hogy nézegettem LEDes megfelelőt a halogén 50W-os spot izzók kiváltására, de azok kb 9-10.000 ft-ba kerülnek még. Az meg baromi drága. Igaz, csak 4-5 wattot fogyasztana.

Én is itt tartok most. Sajna az ún. hagyományos energiatakrékos izzók fénye elég fika.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#153 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 14:40

Karácsonyfavilágítást akartam venni. Mindenhol ezek a szörnyűséges LED-ek vannak, horror áron. 40 LED, jó esetben 10e forint, ehhez képest egy nagyon irányított fényforrás, semmi, a fényt szétszóró prizmát nem voltak képesek ennyiért ráapplikálni.

Aztán sikerült hagyományos izzósat venni, de az igazi, régi gyertyaizzók már mintha nem léteznének. :(

#154 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 14:48

Idézet: des - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 13:10

A jo minosegu LEDes fenyforrasoknak meg 70E ora is lehet az uzemideje. Na most haztartasban az 70E uzemora mire kijon eltelhet 20-30 ev is vagy tobb. Nem igazan eri meg haztartasban LEDes vilagitast hasznalni (még).
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#155 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 14:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 14:40

Karácsonyfavilágítást akartam venni. Mindenhol ezek a szörnyűséges LED-ek vannak

Idézet: "Schwarzmueller"

A jo minosegu LEDes fenyforrasoknak meg 70E ora is lehet az uzemideje.

Utolsó két hozzászólást összekapcsolva: Hát még a karácsonyi fényfüzéren mennyit számít az élettartama a lednek  :o :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#156 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:01

Naja. Még 3-5 év lehet hogy kell, hogy normalizálódjanak a ledes árak.
Vagy majd itt is az lesz, mint a fénycsöveseknél, hogy megjelennek a 5000  órásra lebutitott termékek is.

Karácsonyfára meg igazán mehetne a gyengébb minőség is, hiszen kb 3 napot / 1 hetet megy egy évben.  szóval lehetne olcsóbb is.

Szerkesztette: des 2009. 12. 22. 15:02 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#157 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 14:40

Karácsonyfavilágítást akartam venni. Mindenhol ezek a szörnyűséges LED-ek vannak, horror áron. 40 LED, jó esetben 10e forint, ehhez képest egy nagyon irányított fényforrás, semmi, a fényt szétszóró prizmát nem voltak képesek ennyiért ráapplikálni.

Aztán sikerült hagyományos izzósat venni, de az igazi, régi gyertyaizzók már mintha nem léteznének. :(

Mi a Jyskben vettünk 10 méter hosszú, 100 LED-eset. Akcióban valami 2e Ft volt és nem kínai :think:

De baromi sok helyen néztem, elég drágák voltak mindenhol.

#158 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:06

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 14:48

A jo minosegu LEDes fenyforrasoknak meg 70E ora is lehet az uzemideje. Na most haztartasban az 70E uzemora mire kijon eltelhet 20-30 ev is vagy tobb. Nem igazan eri meg haztartasban LEDes vilagitast hasznalni (még).

Szintén Karácsony:

Számoljunk csak 20e óra üzemidővel! Ez 83 évet jelent napi 8 óra használattal számolva 30 napon keresztül. Persze ennél sokkal hamarabb tönkremegy az izzósor összes többi eleme.

No de nézzük csak a megtérülést:
standard fénykábel: 400Ft/méter, 16,8W/méter fogyasztás
LED fénykábel: 1500-3500Ft/méter, 2,3W/méter

Megtérülési idő: 5-20 év (ha jól számoltam)
Szintén igaz rá, hogy nagy valószínűséggel ennél sokkal hamarabb tönkremegy.

Miért is érné meg bárkinek is ezt választani, amíg ilyen drága?

#159 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:10

Ha már karácsony, akkor eleve lehetne mellőzni a fát, és a rá való világítást is. Nem ez a lényeg. :)

#160 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 15:13

No mondjuk a vágott fáktól én is kivagyok.

Mi mindig vagy visszaválthatós fenyőt veszünk kaspóban. Vagy idén pl olyan fenyőt vettünk szintén kaspóban amit ki is szándékozunk ültetni.

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.