HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:03

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 14:55

Gondolkodj azon, hogy téged hogyan és minek látnak mások ostobácska megnyilvánulásaid alapján.

Bagoly mondja...?

#1122 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:04

Tekintélytisztelet? Az nem más mint a fórumok megrontója.

Nem, nekem nincs iskolai végzettségem egyáltalán. Mégcsak nem is létezem a valóságban. Cybertér lakó vagyok. Csak virtuális nevem, virtuális véleményem van. És ez jó így. Nekem jó. Mindenki úgy csinál magából hülyét ahogy akar. Én így. De ezzel te ne törődj. Gondolkodj azon, hogy téged hogyan és minek látnak mások ostobácska megnyilvánulásaid alapján.

Ez megint nem volt ütős terelés  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1123 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:06

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 13:52

Az, hogy Kovács XXIII. János megcáfolja az ősrobbanás-elméletét (amúgy melyiket? már elég sokadik verziónál járunk ám) az nem jelent semmit. Még az sem, ha flinces-flancos PhD-vel teszi ezt valaki, legfeljebb nagyobb teret kap. Tudod hányszor "bizonyították" a Fermat-sejtést laikusoktól a legnevesebb kutatókig mindenféle népek az elmúlt 300 évben? Ezerszer biztosan, mégis a viszonylag ismeretlen, magányosan dolgozó Wiles 1995-ös bizonyítását fogadták el először (pontosabban csak egy igen végzetesnek látszó hiba kijavítása után) helyesnek és csak azóta tanítják egyértelműen tételként. Sem az ősrobbanást, sem az evolúciót nem cáfolták még meg, legfeljebb megpróbálták. Az nagyon nem ugyanaz. Aki ilyet állít, annak nem téged, meg engem, meg a forum.akarmi.hu közönségét kell meggyőznie, hanem mondjuk Weinberget, meg Hawkingot és még párszáz másik embert.

Olvass tankövet. Kezdd a tudományfilozófiával. Mit tudsz a tudományos módszerekről te egyáltalán? Szerintem semmit. Pótold! Lehet, hogy hamarosan szükséged lesz rá. Lehet soha. De te csak nyugodtan vedd ez előző opciót. :-) Ha megtanultad, gyere vissza, olvasd el mit írtál és írj helyette mást. Értelmeset.

#1124 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:09

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 13:52

Miért baj az, ha az oktatásban elméleteket is tanítanak, amennyiben azokról azt tanítják, hogy elméletek?

Mert kizárólagosan, alternatívák nélkül, és kihangsúlyozottan valóságként, az-az igazságként tanítják meg azt a két elméletet, amiket a szakági tudomány már régóta megcáfolt. Ezt egyébként úgy tűnik csak ti nem tudjátok. Meg Mikike. (Akiről nem tudom, hogy kicsoda, de nem is érdekel.) mindenki más már régen tudja.

#1125 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:12

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 13:57

Várom a választ.

Miért akarsz személyeskedni? Ha magadról gondolkodsz, az rendben van. Ha más írja neked itt, az személyeskedés. Érted a különbséget? Szerintem nem, de nem baj.

"Egyébként egyik elmélet sem különb a másiknál, és nem is rosszabb. Van olyan felfogás is, miszerint mindenkinek az ő hite szerint adatik."
/Mihail Afanaszjevics Bulgakov/

#1126 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:16

Elgondolkodtató, hogy miért mindannyian csak velem beszélgettek, egymással meg nem...

Próbálok megfelelni. Elég jól megy már a bohóc szerep, vagy kellene még egy picike liszt is a hajamba?

#1127 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:21

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:16

Elgondolkodtató, hogy miért mindannyian csak velem beszélgettek, egymással meg nem...

Volt olyan is, még az első önkéntes száműzetésed idején.

#1128 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:21

Tekintélytisztelet? Az nem más mint a fórumok megrontója.

Nem, nekem nincs iskolai végzettségem egyáltalán. Mégcsak nem is létezem a valóságban. Cybertér lakó vagyok. Csak virtuális nevem, virtuális véleményem van. És ez jó így. Nekem jó. Mindenki úgy csinál magából hülyét ahogy akar. Én így. De ezzel te ne törődj. Gondolkodj azon, hogy téged hogyan és minek látnak mások ostobácska megnyilvánulásaid alapján.

Miért vitakozzunk névtelenül, rövidke fórumposztokban olyan dolgokról amihez feltételezem, igazából egyikünk sem ért?

Tudom, hogy a focihoz és a poltikához mindenki nagyon okos, de most már a tudományfilozófiához, kozmológiához, evolúcióhoz és náci atomprogramokhoz is? Ezek olyan dolgok, amelyekhez évtízedek kemény, sokszor igen unalmas munkája és komoly elmélyülés útján lehet megszerezni a megmondóemberi munkakörhöz szükséges tudást; ergo miért hallgassak mondjuk a tankönyveimmel, vagy akár basszus, a Wikipediával szemben egy névtelen nethuszárra? Netán hajlandó vagy a szükséges mélységben előtárni érvkészletedet egy minimum soktíz oldalas, hívatkozásokkal rendesen teletűzdelt tanulmány keretében? Vagy linkelni pár hasonlót? Mert tudományos igényeséggel (ha már ez a vesszőparipád) úgy szoktak véleményt mondani. Ha meg igen, akkor miért velünk vitázol, akik tipikusan informatikához, meg villamosmérnökséghez, stb. értenek valamelyest; miért nem az ellenkező állásponton lévő akadémikusokkal és professzorokkal?

Amúgy igen, nagyon is tekintélytisztelő vagyok olyan dolgokban, amihez nem értek és a releváns véleményalkotáshoz szükséges szinten sose fogok valószínűleg.

Szerkesztette: snakekiller 2009. 09. 06. 14:25 -kor

#1129 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:28

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:09

Mert kizárólagosan, alternatívák nélkül, és kihangsúlyozottan valóságként, az-az igazságként tanítják meg azt a két elméletet, amiket a szakági tudomány már régóta megcáfolt. Ezt egyébként úgy tűnik csak ti nem tudjátok. Meg Mikike. (Akiről nem tudom, hogy kicsoda, de nem is érdekel.) mindenki más már régen tudja.

Melyik iskolában tanították neked az ősrobbanást mint tényt? Csak mert szerintem ez az állításod egyszerűen nem igaz.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1130 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:30

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 14:21

ergo miért hallgassak mondjuk a tankönyveimmel, vagy akár basszus, a Wikipediával szemben egy névtelen nethuszárra?

"Szemben"? Ez lennék én teszerinted? Semmit sem értesz. Gondolom hiába is kérném, hogy olvasd el újra és újra amiket írtam, mindaddig amíg meg nem érted. Látható, hogy téged a tudatos tagadás vezérel. Mindegy mit, csak ellenkezni, bosszantani a másikat. Hagy pörögjön a topik. Közben semmi sem érdekel, -igaz? Szánalmas vagy, de tényleg...

Na-jó, asszem tényleg lelépek innen. Hiszen egyetlen értelmes vitapartnert sem látok.

Másodszori is elköszönök tőletek. Ezúttal ebből a topikból valóban végleg:

A viszont nemlátásra!

#1131 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:30

Hol, mikor cáfolta meg a szakági tudomány a két elméletet? Legalább egy linket adj, ahonnan elindulhatunk, légyszíves!

Amúgy te tuti, hogy mikike/wmiki vagy, ha nem, akkor kezdek aggódni, hisz ez azt jelenti, hogy ez a fajta okosság gyakoribb, mint amit még nem találok kellemetlennek.

#1132 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:35

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:30

"Szemben"? Ez lennék én teszerinted? Semmit sem értesz. Gondolom hiába is kérném, hogy olvasd el újra és újra amiket írtam, mindaddig amíg meg nem érted. Látható, hogy téged a tudatos tagadás vezérel. Mindegy mit, csak ellenkezni, bosszantani a másikat. Hagy pörögjön a topik. Közben semmi sem érdekel, -igaz? Szánalmas vagy, de tényleg...

Na-jó, asszem tényleg lelépek innen. Hiszen egyetlen értelmes vitapartnert sem látok.

A viszont nemlátásra!

Vagyis mindenki, aki a te kijelentéseidet nem tekinti megkérdőjelezhetetlen ténynek, az hülye, és vitára alkalmatlan. Köszönjük.  :cool:

Idézet

#1133 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:40

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:30

A viszont nemlátásra!

Azt igazan elarulhatnad, hogy miert is regisztraltal ide.  :)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1134 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:43

Mert kizárólagosan, alternatívák nélkül, és kihangsúlyozottan valóságként, az-az igazságként tanítják meg azt a két elméletet, amiket a szakági tudomány már régóta megcáfolt. ...

Nekem annyira nem ez jön le. Sőt, nekem úgy tanították, hogy vannak elméletek, de egyik sem kizárólagos! Sőt, olyasmit is mondtak, hogy "a tudomány mai álláspontja szerint..."

Pl. az ősrobbanásról sem tudta nekem senki megmondani, hogy pontosan mi és hogy. Ja igen, aki tanították. De kitartottak amellett, hogy ezek elméletek, s bizonyos szemszögből, bizonyos modellel igazolhatóak. Egyáltalán nem volt szó kizárólagosságról, s a többi alternatíva nem létezéséről.

Úgyhogy ez a kizárólagosság nem igaz általánosságban. A tudomány ennél picit többre képes. Itt vagyok ellenpéldának...

Te írtad, hogy magamról gondolkozok...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1135 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:44

Dettó ugynazt mondja, mint mikike, csak átfogalmazza. Ha egy elméletet előreláthatólag akár csak korrigálni kell, akkor az megbukott és punktum, nem szabad tényként tanítani. Azonban a faszság az tüllboába öltöztetve, és nagyon tanárúrasan mondva is faszság marad sajna.

#1136 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:44

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 14:30

A viszont nemlátásra!

ezt kurva jól tennéd végre. mikikén, amilyen szerencsétlen volt, meg boldogok a lelki szegények lehetett mulatni, ellenben tőled meg a stílusodtól, meg mindattól amit képviselsz a hasonszőrű elmeroggyantakkal, akik már nem ártalmatlan futóbolondok, ökölbe szorul a lábfejem.
ha irl futnál ámokot így 2 m-en belül ezzel a stíllel, bizonyisten pofánrúgnálak. hálistennek offline meg lehet válogatni h milyen környezetet választ az ember, és jobbára sikerül is távol tartani magát a paranoid skizofrén elmebetegektől, akiknek fixa ideájuk, h a pincében össze tudnák dobni a hidegfúziót, csak nem merik, mert a kormány még a végén levadászná őket.
online meg manapság mindenféle szemétbe lépten-nyomon belefut az ember.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1137 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:50

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:16

...

:offtopic: Nagyon egyszerű, majdhogynem primitív. mert bizonyos modell szerint gondolkozunk, s ebben mindannyian egyetértünk, csak te nem. Az elméletedet neked számunkra igazolni kell, nem velünk foglalkozni egyesével, hanem kifejteni, s bizonyítani.

Mikikétől is megkérdeztük: "mi a saját modellünkben tudjuk igazolni állításainkat, vajon ő tudja-e igazolni a saját modelljében a sajátjait?" S innentől filmszakadás volt nála.

Ontopic: te arról beszélsz, hogy a tudományt napjainkban megfertőzi a pénz, a politika baktériuma, azaz tisztán nagyon kevés lehetősége van érvényesülni, sőt mi több, áltudományok egész serege létezik. Ma már az egyszerű ember szemszögéből semmi sem az, aminek látszik. Ezt mi is tudjuk.

S mi lenne még a kérdés? Vagy csupán ezen téma lenne a magja eme topicnak? Mert lehet ez is, bár nem értem, akkor miért nem érted, amit leírok... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1138 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:51

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:44

Dettó ugynazt mondja, mint mikike, csak átfogalmazza. Ha egy elméletet előreláthatólag akár csak korrigálni kell, akkor az megbukott és punktum, nem szabad tényként tanítani. ...

ő maga mondta, hogy nem a tudományt bírálja... Persze önmagával ellentmondhat, de akkor ne csodálkozzon, ha mi nem egymással vitázunk, hanem vele, legalább önmagunkkal összhangban vagyunk... :)

#1139 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 14:52

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:40

Azt igazan elarulhatnad, hogy miert is regisztraltal ide.  :)

Azt akarta megtudni a laptopos topicban, hogy az Emachines mittudoménhanyas 99 ezerért jó választás volt-e. Persze ott is ugyanebben a stílusban, még Jahnot is leosztotta, hogy minek szól bele, ha szemmel láthatóan nem ért hozzá. Azt is megtudhattuk, hogy ha ment két napot kín nélkül, akkor két évet is kibír simán.  :Đ

Ez a srác (remélem, nem veszi magára, a kollektív nyuszifülezés után mondjuk sok erkölcsi alapja nem lenne rá) biztos nem mikike, ő legalább a nézeteit tekintve konzisztens volt, nem forgatta meg a köpönyeget minden hozzászólásában, hogy a vele szemben ülő legyen mindenképpen a hülye, bármit is hablatyolt össze előtte.

#1140 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 15:04

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:52

Azt akarta megtudni a laptopos topicban, hogy az Emachines mittudoménhanyas 99 ezerért jó választás volt-e. Persze ott is ugyanebben a stílusban, még Jahnot is leosztotta, hogy minek szól bele, ha szemmel láthatóan nem ért hozzá. Azt is megtudhattuk, hogy ha ment két napot kín nélkül, akkor két évet is kibír simán.  :Đ

Ez a srác (remélem, nem veszi magára, a kollektív nyuszifülezés után mondjuk sok erkölcsi alapja nem lenne rá) biztos nem mikike, ő legalább a nézeteit tekintve konzisztens volt, nem forgatta meg a köpönyeget minden hozzászólásában, hogy a vele szemben ülő legyen mindenképpen a hülye, bármit is hablatyolt össze előtte.

Ertem, ez a laptopos dolgot el is felejtettem, de ahogy nezem nem vesztettem semmit, hogy nem olvastam el.  :cool:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.