A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:26
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:28
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:26
Még semmiről sem beszéltünk. Egyből le lettem ugatva.
Kérdezz!
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:37
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:28
Kérdezz!
Már kétszer kérdezték előttem:
Idézet
- Mi az az eltitkolt tudás amit nem tanítanak a polgári egyetemeken?
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:40
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:41
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:28
Kérdezz!
Én például nem igazán tudom elfogadni, a tudományos eredmények kizárólag véletlen felfedezését. Ezt korábban te mondtad.
Idézet
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:47
Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:37
Kérdezd meg újra. Másképp. Értelmesen. Ugyanis ezek a kérdések megfogalmazásukban azt a prekoncepciót hordozzák, hogy nem úgy van. Erre pedig nem kívánok válaszolni. Nem lenne értelme. Aki azt vitaná, az nem ebben a világban él. Azzal úgysem lehet mit kezdeni, nemhogymég értelmesen beszélgetni.
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:50
Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:40
Nem így van! Minden értelmes fórumon főbenjáró bűnnek számít a fenyegetés. Általában végleges kitiltás jár érte. Itt nem. Lám te még pártfogolnád is, mondván úgysem gondolja komolyan. Dehát miért ne gondolná komolyan? És ha mégis? Ilyen fenyegetett légkörben, amikor a véleményemért pofánrúgás fenyeget, ugyan minek írnék egy mukkot is? Minek kockáztassak? Erre válaszolj cicamica!
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:51
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:50
Nana. A pártfogolás az támogatást jelent. Én azt mondom ignorálni kell.
Idézet
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:51
Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:41
Nem, én nem ezt állítottam! Olvasd el mégegyszer. Próbálj megtanulni értelmezni. Nem olyan nehéz. Próbálkozz!
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:53
Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:51
Nem ignorálni, hanem büntivel honorálni kell. De ezt hiába mondom egy tökéletesen moderálatlan fórumban.
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:56
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:47
Tehát aki nem ért egyet Veled és nem hiszi el minden kérdés nélkül, amit állítasz, azzal nem is lehet értelmesen beszélgetni?
Ez a kérdés, hogy hol robbantottak a németek atombombát, milyen prekoncepciót hordoz és miért nem értelmes???
Néha meglepődök, abszurd humorba illő, amiket mondasz
Nem kell Laár-pour-Laár, elég csak ide benéznem.
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:59
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:53
Mivel "honorálni" nem tudod, ignorálnod érdemes. Ugyanis nem jelent semmilyen valós veszélyt. Maximum rájuk nézve, mert megszokják ezt a stílust, azután irl belefutnak valakibe, aki ezt "meghonorálja" nekik néhány valós pofonnal.
Idézet
Elküldve: 2009. 09. 09. 10:18
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:47
Persze, hogy prekoncepciót hordoz. Gondolj bele: én is tanultam történelmet, sokat is jártam bizonyos témák után, de ilyennel sehol nem találkoztam (első kérdésre gondolok). Tehát, ha te állítasz valamit, akkor azt bizonyítsd is be. Mondj egy dátumot, helyszínt bármit. Anélkül nem hiszem el. Érted, ez pont ugyanolyan, h én azt mondom, jártam a Holdon. Te megkérdeznéd, h mikor? Én meg erre azt válaszolnám neked, h prekoncepciót tartalmaz a kérdésed, ezért nem válszolok... Mert ha vitatod, azzal nem lehet mit kezdeni...
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2009. 09. 09. 10:21
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:50
Akkor ne kockáztass.
De nem bírom elhinni, hogy komolyan veszed, hogy valami titkos módszerrel kinyomozza a címedet és (most csak mondok két várost) elutazik Pestről Pécsre, hogy neked lekeverjen egy pofont lábbal, amiért ide mit írtál ...
Másrészt senki sem pártfogolta, csak azt mondták, hogy ne is törődj vele.
Elküldve: 2009. 09. 09. 10:24
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:56
Ez a kérdés, hogy hol robbantottak a németek atombombát, milyen prekoncepciót hordoz és miért nem értelmes???
Néha meglepődök, abszurd humorba illő, amiket mondasz
Nem kell Laár-pour-Laár, elég csak ide benéznem.
Többszörösen is értelmetlen. Elég ha azt mondom, kiragadtad a szövegkörnyezetéből. Ott és akkor amikor ez egyáltalán szóba kerülhetett, arról volt szó, hogy nem a hivatalos (értsd intézményes) tudomány fejlesztése volt az atombomba. Nem az elmélet volt meg előbb. Nem a letisztázott természettudományos elméletből alkották meg, hanem próbálkozás alapján. "Mi történik ha ezt és ezt csináljuk, így és így?"
Tehát, nem számít hogy mikor, csak az számít, hogy a hivatalos első előtt, amit állítólag atomtudósok találtak ki. Miért ez számít? Mert tettenérhető, hogy hazudtak. Tudtak róla, hogy a németek hol tartanak. Mégis azt hazudták, hogy (az egyébként lefizetett zsidó) tudósok találták ki a kormány megrendelésére. Nem ők találták ki, csak megpróbálták megfejteni utólag, hogy mi is történik a robbanáskor. És mégvalami: Vagy úgy van ahogyan tanítják, vagy nem. Aki egyszer hazudik, az hazudhat másodszor is és harmadszor is. A tudománytól pedig nem azt várja az ember (értsd értelmes ember), hogy hazudjon.
Akkor még egyszer: Nem számít, hogy mikor és hol. A prekoncepció éppen ez benne. Hogy a kérdés megpróbálja megkérdőjelezni annak valós voltát.
Ennyi.
Elküldve: 2009. 09. 09. 10:28
Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:18
Tehát, ha te állítasz valamit, akkor azt bizonyítsd is be.
Közismert tényanyagot nem kell bebizonyítani. Azt csak tudomásul kell venni. Vagy esetleg te is pofán akarsz rúgni érte ninja?
Az iskolák felelőségére pedig éppen te mutatsz rá, amikoris beismered, hogy az iskolában nem találkoztál vele. És még mennyi mindennel nem találkoztál, amivel pedig kellett volna? És mennyi mindent tanítottak meg neked valóságként, ami pedig a tanítást megelőzően már tudható volt, hogy nemigaz?
Elküldve: 2009. 09. 09. 10:29
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:47
Kiscsillagom, mikor es hol robbantottak a nacik atombombat?
Igy jo lesz?
Ha nem ohajtasz valaszolni, az azt jelenti, hogy vagy nem tudod vagy kamuzol. Erdemes lenne leszallni a magas lorol, a vegen meg leszedulsz.
Elküldve: 2009. 09. 09. 10:30
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:21
De nem bírom elhinni, hogy komolyan veszed, hogy valami titkos módszerrel kinyomozza a címedet és (most csak mondok két várost) elutazik Pestről Pécsre, hogy neked lekeverjen egy pofont lábbal, amiért ide mit írtál ...
Másrészt senki sem pártfogolta, csak azt mondták, hogy ne is törődj vele.
Hagyjuk már ezt! Ne engem oktass! Ha lehet kérni tőletek, legközelebb közösen (Te is!) szóljunk rá, hogy ezt többet ne csinálja!
Elküldve: 2009. 09. 09. 10:31
Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:24
Akkor még egyszer: Nem számít, hogy mikor és hol. A prekoncepció éppen ez benne. Hogy a kérdés megpróbálja megkérdőjelezni annak valós voltát.
Ennyi.
És akkor most mit vársz?
Higgyük el és helyeseljünk, ha bemondasz valamit, és ne kérdezzünk semmit, mert azzal csak megkérdőjelezzük a Te állításodat?
És igen, persze, hogy megkérdőjelezi az ember, mert eddig nem így tudta.
Fentebb írt példa alapján, ha azt mondom, hogy jártam a Holdon, akkor azt Te elhiszed nekem? És nem kérdezel vissza semmit, és nincs Benned prekoncepció, hogy dehogy jártam, csak hülyítelek?
Hiszen elvileg lehetséges régóta a holdséta.
Elküldve: 2009. 09. 09. 10:33
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:29
Igy jo lesz?
Ha nem ohajtasz valaszolni, az azt jelenti, hogy vagy nem tudod vagy kamuzol. Erdemes lenne leszallni a magas lorol, a vegen meg leszedulsz.
Perszehogy jó, segítek neked, katt!

Súgó
A téma zárva.