Idézet: ottokar - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 13:34
"Gép ugyanis soha a büdös életbe (legalábbis jó darabig) nem fogja tudni eldönteni, hogy az illető lódít-e avagy sem. Az ember viszont igen."
Ahogy azt a Móricka elképzeli.
Meg ahogy Mikike... Tessen indokolni, alátámasztani. Hitvitát hallottunk már itt eleget, meg is lett a következménye.
Én azért írtam, hogy szinte lehetetlen, ugyanis az emberi viselkedés gépileg ma még egyáltalán nem modellezhető, csakis nagy kompromisszumokkal, hibákkal. Ebből egyértelműen következik, hogy tökéletesen egy gép ma még bőven nem képes megállapítani az igazmondást.
Az ember meg hát azért képes, mert hisz a páciens is ember, gondolj csak bele, agyunk ugyanazokkal a képességekkel rendelkezik, még akkor is, ha sok-sok eltérés van közöttünk. Az agyunk lényegében nagyon is hasonló: nekünk, embereknek...
Nos tehát?
Nem tudom, tetszik-e levenni írásomból, hogy az ember
képes. Nem írtam egy szóval sem, hogy mindenképpen jól dönt-e, amikor kimondja, hogy az illető hazudik, vagy sem. Csak azt, hogy
képes rá... Mondjuk ebből következik, hogy az eljárás szakértői bizony a legjobb hatékonysággal ki is derítik...
Na mit mond erre Móricka?
ps.: vagy csakis azért kérdőjelezel meg egy egyébként nagyon is használható technikát, mert van néhány eset, amikoris nem "működik"? Ilyen alapon nem szabad autóba sem ülni, hisz meghalhatunk, ezt megelőzendő... Vagy soha többé nem megyek vért adni, mert van, aki így kapott HIV-fertőzést.
Biztos, hogy születhet fals ítélet egy esetleges rossz kiértékelésből, s néha elő is fordul, de ez nem kérdőjelezi meg az egészet, attól a vizsgálat még sok-sok esetben bizony egyértelmű, s akár döntő is lehet - megfelelő kezekben, megfelelő módon végrehajtva. Ez utóbbi nagyon is fontos.
Szerkesztette: Warrior 2009. 08. 13. 13:52 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."