HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#1001 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 21:56

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 20:47

1. Hol adnak ennyit? De tényleg! Csak mert a CIB euró "értékörre" 4 %-ot ígértek, amikor a suskát odaadtam nekik, oszt árfolyamveszteség címen kb. 12%-ot kurtítottak rajta. Tudsz valami jobb helyet a kis tőkémnek?

2. Lakbérre már nem megy el, az életre annál több, de ezt nem vihetem magammal, ugyebár, ha kimegyek.. Meg aztán ki garantálja hogy kapok munkát, főleg ha híre megy a M$ és Larry Ellisonal szemben tanúsított álláspontomat  :rolleyes:

Bekapcsolod a TV-t és ömlik a reklám, hogy ennyit meg annyit adnak.
Euró alapúra nem fogsz annyit kapni, az biztos.
Én most kötöttem le egy összeget 3 hónapra, évi 10%-os kamatra az OTP-nél, pedig az OTP elég szar kamatot ad a többiekhez képest.
Amúgy valamit tényleg nem csinálsz jól, mert a 200K kevés, ha ennyire érted a dolgod. Igaz más terület, de játékfejlesztésben simán fizetnek 3-4-500K-t (nettó) a programozóknak.

#1002 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 22:14

Idézet: Boba - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 19:12

Tiszta Terry Pretchett discworld vilaga... Hogfather meg The Colour of the magic? Valaki? :Đ

Akartam mondani, hogy az eredeti celzas az szerintem is ide sasolt. De ugysem er, mert nem tudtak tudomanyosan megallapitani a neme't :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1003 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 11:33

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 16:14

...

//Már írtam valahol, volt valaha egy haverom, aki még a DOS-os időkben 20e Ft-ért hozott össze egy véletlenül törölt CONFIG.SYS-t. (akkor nekem 12e volt a havi bérem). Na, ilyemihez nekem valóban nincs gyomrom. Ez lenne a szerencse, amit kovácsolnom kellene?//

Nem mások lehúzására gondoltam, amikor a saját szerencséd kovácsolását írtam.
Hanem hogy pl. jobban fizető melót keresel. Hiszen az is lehúzás (a cég részéről), hogy nem fizetik meg a szakértelmedet.
Meg hogy nem hagyod, hogy mindenféle apró-cseprő ügyekkel (weboldalszerkesztés és oktatás) elvonják a szabadidődet.
Nem hagyod, hogy átvágjanak, pl. hogy majd társtulajdonos leszel, aztán mégsem (vagy valami hasonlót írtál)
Ésatöbbi hasonló dologra.

De Te tudod, hogy mit akarsz csinálni.

#1004 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 11:36

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 16:21

Magyarországon?
10 év múlva tudod mi lenne az 1 milka dollárból? :eek:
Bár lehet, nem élek addig. Bár 10 éve is ezt gondoltam.

Mi lenne belőle?
Ha csak 10% kamatra teszed be bankokhoz, akkor a következő évben kapnál 100e dollárt gyakorlatilag semmiért.

Miért 10 év múlva, nem értelek?
Az volt az ötlet, hogy kimész fél vagy egy évre, felmarkolod a millió dollárt, és többet nem kell melóznod.
Nem mindegy, mi lesz 10 év múlva? Az csak több lesz, nem kevesebb, hiszen a kamatait sem fogod elkölteni.

#1005 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 11:38

Idézet: Boba - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 16:29

A legtobb lotto nyertes par even belul lejebb csuszik mint ahol volt a lotto fonyeremenye elott. Igaz, a cikk ahol ilyesmikrol olvastam amerikai lottorol szolt... de gondolom sok helyen megallja a helyet.

Ezt én is hallottam.
Ha ilyen buta, akkor meg is érdemli.
Most pl. nyernék 1,8 milliárdot, betenném 10 bankba, a kamata lenne 180 millió évente.
Aki ezt elkölti, az hülye.

#1006 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 11:51

Én személy szerint a 200 millából 150-et tennék bankba, 50-ből pedig különféle vállalkozásokba kezdenék. A 150 pedig később ingatlanfejlesztési projekt alapja lenne. De nem hiszem, hogy a továbbiakban valaha is gondom lenne a megélhetésre :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1007 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 11:51

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 16:49

Nem arra gondoltam, hanem:
Mikor volt 3,60 az egy kg kenyér? Most mennyi is? Durván hány év kellett ehhez? És a kenyér az valamennyire támogatott.
10 év óta ha félretettem volna havi keresetem felét -amire esély nincs-, most a havi keresetem hány százaléka lenne a megtakarított pénz? Vagy itt csak ennyire fiatalok vannak, akik erre nem emlékeznek?

Valaha nagyon régen kerestem én is sok pénzt. De tényleg. Az akkori szakmunkás bérének a 10-20 szorosát. Felét simán elvitte az albérlet, mert közel a melóhoz ennyibe került. A maradék harmadát / felét elvitte a saját magam kondicióban tartása. Mivel gyakorlatilag napi 10-12 óra melóról volt szó, balesetveszélyes gépekkel, hétvége nélkül. Mosatás a patyolatban (csak aludni volt energiám), kész kaja, gyorsbüfé, éjelnappali bolt, rengeteg tisztálkodó szer....
Amit megtakarítottam, 6-8 hónap ment el, amikor becsődölt a jól fizető munkahely...

Ha elmennék NewYorkba évi 1 millát keresni, mennyit vinne el ebből a lakbér? Az élet egyéb költségei?
De ha mindet meg is tudnám takarítani, ha hazahoznám, akkor 10 év múlva az mennyit is érne?
Mondjuk még egy-két ilyen mondvacsinált válság, és akkor 10 év sem kell hozzá...

Kamatról nem hallottál?
A beteszed a pénzedet a bankba, akkor az infláció fölött fizetnek érte.
Főképp, ha le is kötöd hosszabb időre (hiszen millió dollárokat úgysem költesz el, nagy részét lekötheted).
Nem fogyni fog a pénzed, hanem gyarapodni.

#1008 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:04

hkpk: amit te lehúzásnak nevezel, az gazdasági valóság, élelmesség. Ha valakinek régen is olyan fontos volt egy config.sys, hogy kiadott érte több havi fizetést, akkor azt el kellett venni. Nézz meg egy fodrászt, vagy egy fogászt, más orvost, vendéglátóst. Egész kicsi munkákért milyen eszetlenül lehúznak. Pedig nem kapzsiságból csinálják ők sem. Ha tényleg csak a reális munkamennyiséget számláznák, abból lassan a költségeik nem jönnének ki, nemhogy nem keresnének. Igenis kelljen a szellemi tőkét megfizetni.
Régen én is majdnem leköpködtem a szervizeseket, amikor már pár éve is 5k bevizsgálási óradíjjal, +20k-s XP telepítéssel, stb-vel operáltak. Mára már egyetértek velük. Annyit kell kérni, amennyit a piacon adnak érte. Vagy akár még többet, ha olyan a helyzet. Nem szabad sajnálni a másikat, és jó fejnek (baleknak) lenni. Akkor se, ha megsértődik.

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 12:38

Most pl. nyernék 1,8 milliárdot, betenném 10 bankba, a kamata lenne 180 millió évente.

Most mindenhová tenném, csak bankba nem. Ingatlannak/teleknek jó alacsony az ára. Spekulációval felvásárolni, felújítani, majd eladni/kiadni. Banki kamatozás többszörösét lehet vele keresni kockázat nélkül. Hátránya annyi, hogy a tőkét/profitot csak lassan, hosszú távon lehet kivonni belőle. Nem úgy van, hogy be a bankba, aztán kiveszed.

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 12:38

Aki ezt elkölti, az hülye.

Ebben egyetértünk  :up:

Ha már ennyire gazdasági vizekre eveztünk, akkor egy saját favicc:
- Hallottátok az új kínai viccet?
- ???
- Amerikai gazdaság... ... hahahaha :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1009 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:11

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 12:51

Én személy szerint a 200 millából 150-et tennék bankba, 50-ből pedig különféle vállalkozásokba kezdenék. A 150 pedig később ingatlanfejlesztési projekt alapja lenne. De nem hiszem, hogy a továbbiakban valaha is gondom lenne a megélhetésre :)

50-el kimenteném a cégem és az adósságom, maradék el is fogyna házra, de kb. egyenesben lennének a dógaim. Ellenben régi lakás occsón pazarolnám el, és biztos lenne egy ingatlanom a belvárosban, amit akármikor akármire lehet használni, kiadni havi 50-100k közt lakásnak, raktárnak, irodának.
Make love not Wor.

#1010 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 13:11

50-el kimenteném a cégem és az adósságom, maradék el is fogyna házra, de kb. egyenesben lennének a dógaim. Ellenben régi lakás occsón pazarolnám el, és biztos lenne egy ingatlanom a belvárosban, amit akármikor akármire lehet használni, kiadni havi 50-100k közt lakásnak, raktárnak, irodának.

150 a házra? Mijaz kacsalábon akarod rotálni? :think:  :Đ

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1011 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 21:09

Mi az a különleges tudás, amivel te rendelkezel, más nem?

Röviden összefogalva megoldom azokat a dolgokat, amiket a 3-ik projekt / bizottság is elvetett, ill. néhány óra alatt összehozom a hirtelen támadt igényekre a megoldásokat, amikre "normális" módon heteket várni kell. Kb. ennyi.

#1012 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 21:10

1. Sima hazai forintbetétek még mindig 10-11% körül vannak.

2. Keresel munkát előre.

1. Ez igaz, az infláció meg 14%

2. Itthon is keresek. Évek óta....

#1013 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:47

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 11:51

Kamatról nem hallottál?
A beteszed a pénzedet a bankba, akkor az infláció fölött fizetnek érte.

De. És te kamatveszteségről, inflációról?
Hol fizetnek Magyarországon az infláció felett?
Nem hallottad még, hogy folyamatosan nagyobb a fogyasztás, mint az értékteremtés? Nem csak most, hanem már a '70-es évek óta. Folyamatosan áramlik be a külföldi hitel, és már nem csak állami szinten, hanem lakosságin is egyre jobban mélyül az eladosódás.

A világban defláció van, ez a nagy válság magyarázata. Magyarországon infláció.
Nem furcsa ez kicsit sem?

Mekkora időszakra kell lekötnöd a pénzed, hogy kamat meghaladja az inflációt?
És kamat számfejtésekor mikori infláció adatot veszik bázisadatul?
Apróbetűs rész elolvasva?

Ha sok pénzed van, legjobb, ha külföldre viszed. Mármint, ha a pénz számít, és nincsenek hazafias aggályaid.

#1014 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:49

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 12:39

1. Ez igaz, az infláció meg 14%

2. Itthon is keresek. Évek óta....

Tavaly 5-6% körül volt az infláció, idén is kb. hasonló, sőt az előrejelzések szerint kisebb lesz.
Egyébként, ha a banki kamat az infláció alatt volna, akkor mindenki külföldre fektetné be a pénzét. Ezért adnak mindig többet az inflációnál.

#1015 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:51

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 12:47

De. És te kamatveszteségről, inflációról?
Hol fizetnek Magyarországon az infláció felett?
Nem hallottad még, hogy folyamatosan nagyobb a fogyasztás, mint az értékteremtés? Nem csak most, hanem már a '70-es évek óta. Folyamatosan áramlik be a külföldi hitel, és már nem csak állami szinten, hanem lakosságin is egyre jobban mélyül az eladosódás.

A világban defláció van, ez a nagy válság magyarázata. Magyarországon infláció.
Nem furcsa ez kicsit sem?

Mekkora időszakra kell lekötnöd a pénzed, hogy kamat meghaladja az inflációt?
És kamat számfejtésekor mikori infláció adatot veszik bázisadatul?
Apróbetűs rész elolvasva?

Ha sok pénzed van, legjobb, ha külföldre viszed. Mármint, ha a pénz számít, és nincsenek hazafias aggályaid.

Akkor meg örülj, hogy nincs sok pénzed, legalább nincs veszteséged sem :)
Mást nem tudok mondani erre.

#1016 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:57

Hagyjad Sparow2, csak akkor ne sírjon mennyit keres. Ezeknek az ismeretében meg is érdemli.

Szerkesztette: Tiga 2009. 09. 16. 12:57 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 13:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 13:20

150 a házra? Mijaz kacsalábon akarod rotálni? :think:  :Đ

:offtopic: Arra gondolt, ami az 50-ből a kimentés után megmarad... :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 16. 13:06 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1018 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 13:06

szerk. bocsi.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 16. 13:07 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1019 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 13:07

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 12:49

1. Tavaly 5-6% körül volt az infláció, idén is kb. hasonló, sőt az előrejelzések szerint kisebb lesz.

2.Egyébként, ha a banki kamat az infláció alatt volna, akkor mindenki külföldre fektetné be a pénzét. Ezért adnak mindig többet az inflációnál.

1. Te szoktál bevásárolni, vagy más?

Idézet

A nagy londoni befektetési és gazdaságelemző házak - UBS, BNP Paribas, Bank of America-Merrill Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan, Wood&Co., 4cast - felzárkózó piaci szakértőinek prognózisai 5,3-6,1 százalék között szóródtak. Az előrejelzési átlag 5,71 százalék.

Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 5,1 százalékkal voltak magasabbak a tavaly júliusinál Magyarországon, a teljes kosárra számolva.

http://www.hirado.hu/Hirek/2009/09/10/16/N...o_merteket.aspx

Magyarázat:
A fenti dolog nem azt jelenti, hogy 5,1% az infláció, hanem a tavalyihoz képest ennyit növekedett, de így érthetően kimondva elég sokkoló....

2. Egyébként, ha a dohányzás káros lenne az egészségre senki nem dohányozna, ha racionálisan döntenének, senki nem venne fel olyan hitelt, amit aztán nehezen vagy sehogy sem tud törleszteni, vagy nem hülyeség felesleges dolgokra költeni a pénzt a nagyáruházakban, mert ha az lenne, az emberek nem költenének ilyesmikre. És főképen ha valóban drága lenne a benzin, akkor az autósok biciklire ülnének.

Aki külföldre viszi a pénzt, az miért teszi?

#1020 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 13:11

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 14:03

:offtopic: Arra gondolt, ami az 50-ből a kimentés után megmarad... :)

Hacsak úgy nem.  :cool:

Idézet

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.