HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#1181 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 09. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2014. 01. 09. 12:39

Egybként meg az összes vegákon hisztiző komplexusos, impotens vagy egyszerűen csak balfék. :-)

20 éve vagyok ovo-lakto vega, beteg nem voltam kb 8 éve, influenzát 2 nap alatt ásítozva kihordom lábon az immunrendszerem miatt. Mellesleg 190 centi vagyok és olyan testalkatú, hogy a piszkálódó kis hobbitok/dagik/stb.. igen gyorsan el szoktak hallgatni amikor kiderül, hogy vega vagyok. Ellenben megfigyeltem, hogy valamiért ha ez szóbakerül az összes kis pöcs nekiállja bizonygatni, hogy ő bizony mennyi sok húst eszik és ettől ő mekkora király. Ez olyan kompenzációs kényszer, mint a "kinevetnek a csajok, majd veszek magamnak nagy autót meg bekokszolok..." :nevet:

A mikike féle futóbolondokat meg ne keverjük ebbe bele, mert egyrészt ők nem vegák, legfeljebb felkaptak valami hülyeséget éppen, másrészt pont annyi értelme van, mint ha azt mondanám, hogy akinek van kék pulóverje az mind ugyanakkora balfék.

Egyébként nekem nincs bajom azzal ha valaki húst eszik, másnak miért van azzal, hogy én meg nem? :think:

Ráadásul halálosan unom az ezzel kapcsolatos idióta kérdéseket (És akkor te mit eszel? Füvet te barom, meg lucernát kizárólag... :omg:) Egyedül azoktól viselem el, akik jó kondiben lévő, egészséges sportolók pl, velük elpoénkodok rajta. De nehogy már egy 60 kilós kis hobbit mesélje el nekem, hogy így nem jutok elég fehérjéhez, vagy egy dagi, húgysavas ízületű, a kettes típusú cukorbetegség küszöbén álló valaki mondja meg, hogy micsoda problémáim lesznek ebből... :Đ

Nekem semmi bajom vele, csak sajnállak, mert szerintem az állati fehérje kell.
De nem is ez a lényeg, hanem a mikike féle rinyálós barmok, akik szerint az ember növényevő, és mindenki gyilkos ha húst eszik:) de ez nem te vagy
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1182 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 09. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2014. 01. 09. 21:33

A halnak van húsa? Én a lazac ehető részét húsnak hívom például. A lazac hal, nem? :)

És a kardhalsteak? Egészen hússzerű :)

#1183 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 09. 23:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2014. 01. 09. 21:31

Tehát az a hús, amire azt mondom?

Hát, ott épp az egyház döntötte el, de tőlem mondhatod te is.
Meg ugye van gyümölcshús is....
KomposztWC

#1184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 10. 00:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2014. 01. 09. 23:58

Hát, ott épp az egyház döntötte el, de tőlem mondhatod te is.
Meg ugye van gyümölcshús is....

Aztán jönnek a bonyás dolgok a páros/páratlan patásokkal, meg a nyúzható és a pikkelyes halakkal. Hádefaszom.
Make love not Wor.

#1185 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 10. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2014. 01. 09. 20:56

Pontosítanám. A hal mellett a vízi állatok sem számítottak húsnak, tehát pl. hódpörköltet is lehetett enni. Ették is szépen. Amíg volt.

Igen, az egyház a halat nem tartja húsnak, de táplálkozásügyileg az is hús. Viszont a hódevés egyházilag is hülyeség, az már hús a köbön, ennyi erővel folyóban és kádban tartott malacot is lehetne enni. Mondjuk meg is kóstolnám, nem ettem még.

A gyümölcshús meg egyértelműen nem hús, nincs benne állati rost és fehérje. A gyümölcshús csak játék a szavakkal, gyümölcs és kész.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1186 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 10. 11:07

És a gomba? Nem állat, nem növény.

Az ízeltlábúak? Állatok, de egy rakat növényben megeszed.

Megannyi kínzó kérdés :D

#1187 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 10. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 01. 09. 22:02

Ne sajnálj. A fizikumom elég bizonyíték rá, hogy ez nem igaz...

De nem is ez a lényeg, hanem a mikike féle rinyálós barmok, akik szerint az ember növényevő, és mindenki gyilkos ha húst eszik:) de ez nem te vagy

Nem azzal van a baj ha valaki ezt gondolja, ez alapján él. A baj azzal van ha ezt erőszakosan hangoztatja, terjeszti. Ugyanígy a húsevőknél. Aki ossza az észt, hogy ez káros, az egy buta paraszt. Nyilván a kiegyensúlyozott étrend a legjobb, de abban is kevés jó minőségű hús szerepel. Aki vega, az tudomásulveszi, hogy neki erre figyelni kell, megfelelő mennyiségű tejet, tejterméket, fehérjedús babot, lencsét, stb kell betolni. Ezen nem lehet finnyáskodni. Az ilyen Mikie típusú kirohanásokkal az a baj, hogy olvasnak valami faszságot, és mivel "le akarnak szokni" a húsevésről, ezért mások győzködésével, baszogatásával próbálják igazolni magukat. Aki meggyőződéses vega, az egyszerűen nem eszik húst, nem kívánja, nem remeg utána. Nem kell neki és kész. Gyanítom mikike is két hétig bírta... :-D

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 10. 11:01

Igen, az egyház a halat nem tartja húsnak, de táplálkozásügyileg az is hús.

Az hát. Minden hús ami állatból van. Aki ilyen kibúvókat keres, az mégis mi a faszért akar vega lenni? :bolond:

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 10. 11:01

Viszont a hódevés egyházilag is hülyeség, az már hús a köbön, ennyi erővel folyóban és kádban tartott malacot is lehetne enni.

Ebből az ötletből lehetne pénzt csinálni! :Đ Végül is a sok szar fogyókúrás hülyeséggel is csak nyugtatják magukat a lusta parasztok, miért pont az ilyen dolgokkal ne szeretnék nyugtatni/becsapni magukat? csinálunk kádas malacfarmot? :nevet:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1188 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 10. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 01. 10. 11:07

És a gomba? Nem állat, nem növény.

Az ízeltlábúak? Állatok, de egy rakat növényben megeszed.

Megannyi kínzó kérdés :D

Gombát esznek a vegák is. Ízeltlábúakat nem tudom, itthon tuti nem népszerű, Távol-Keleten a franc tudja eszik-e a vegáék, szerintem nem. Kivéve, ha nincs más, mert végszükségben gondolom lehet enni húst. Ahogy az egyes vallásokban is lehet tiltott élelmiszert enni, de csak akkor, ha nincs más. Mondjuk a prérifarkasok vallása mindig megengedi a húst, az a szerencse.

Esetleg a húsevő növényekkel nem tudom mi a helyzet. Azok faszán fehérjéből fotoszintetizálnak :Đ de szerintem nem ehetőek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1189 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 10. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 10. 15:23

Esetleg a húsevő növényekkel nem tudom mi a helyzet. Azok faszán fehérjéből fotoszintetizálnak :Đ de szerintem nem ehetőek.

Az ilyen vegáknak mindig mondom, hogy ezért ezek steaket, mert az igazából újrahasznosított/feldolgozott széna és víz, mi lenne vele a gond?
Make love not Wor.

#1190 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 10. 19:44

Mivel Gyula ovo-lakto (tojás-tej) vega, ezért eszik állati fehérjét. Ráadásul a tojásfehérjének és pl a tejsavóból készült tejtermékeknek (túró, sajt) sokkal nagyobb a biológiai értéke (könnyebb emészthetőség, magasabb fehérjetartalom, egyéb hasznos összetevők) mint a húsoknak.

A baj csak annyi, hogy ezek az ételek igen magas zsírtartalommal rendelkeznek, tehát komoly odafigyelést igényel a belőlük készült étrend összeállítása. Nem mellesleg, az ezekből az ételekből történő ugyanakkora fehérjebevitel sokkal drágább.

#1191 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 10. 20:06

Az ember (mint mindenevő faj) emésztőrendszere 100%-ig alkalmas a húsok megemésztésére.

Ezért a vegetarianizmus (etikai/állatvédelmi, környezetvédelmi/ökológiai alapon) inkább világnézeti, mint dietetikai eszmerendszer, hacsak valakinek nincs valami mentáhigiénés (pl húsfóbia), esetleg fizikai (pl fehérje intolerancia, emésztőrendszeri betegség) problémája.

#1192 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 10. 22:35

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2014. 01. 10. 20:06

Az ember (mint mindenevő faj) emésztőrendszere 100%-ig alkalmas a húsok megemésztésére.

Ezért a vegetarianizmus (etikai/állatvédelmi, környezetvédelmi/ökológiai alapon) inkább világnézeti, mint dietetikai eszmerendszer, hacsak valakinek nincs valami mentáhigiénés (pl húsfóbia), esetleg fizikai (pl fehérje intolerancia, emésztőrendszeri betegség) problémája.

Nem úgy van, hogy a gumós zápfogak jelzik a vegyes (mindenevő) jelleget?
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#1193 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2014. 01. 10. 22:35

Nem úgy van, hogy a gumós zápfogak jelzik a vegyes (mindenevő) jelleget?

Részben.

Egyrészt ahhoz, hogy ezt kategórikusan kijelentsük, minimum fogazattal kell rendelkezni, de pl a kutyafélék, medvefélék (1-2 kivételtől eltekintve) is mindenevők, bár tarajos zápfoguk van.

Másrészt, vannak mindenevő halak, kétéltűek, madarak is. :-)

#1194 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2014. 01. 10. 19:44

Mivel Gyula ovo-lakto (tojás-tej) vega, ezért eszik állati fehérjét. Ráadásul a tojásfehérjének és pl a tejsavóból készült tejtermékeknek (túró, sajt) sokkal nagyobb a biológiai értéke (könnyebb emészthetőség, magasabb fehérjetartalom, egyéb hasznos összetevők) mint a húsoknak.

A baj csak annyi, hogy ezek az ételek igen magas zsírtartalommal rendelkeznek, tehát komoly odafigyelést igényel a belőlük készült étrend összeállítása. Nem mellesleg, az ezekből az ételekből történő ugyanakkora fehérjebevitel sokkal drágább.

Fáj kimondani, de az első értelmes hozzászólás a témában... :Đ

Egyébként meg pont ezt írtam, hogy aki vega az ne sírjon ha drágább a normális kajája, tanuljon meg együttélni ezzel. Ha vendégségbe megy akkor nem mehet éhesen, mert senkitől nem lehet elvárni, hogy egy személy miatt külön készüljön, stb... Ez ezzel jár, aki ezt választotta az vegye tudomásul. Az egyetlen ami nagyon gáz itthon az a vendéglátás hozzáállása a kérdéshez. Szinte sehol sincsen vega kínálat, pedig egyrészt elég sok vega van, másrészt rengeteg olyan húsevő van, akinek az étrendjében heti 2-3 alkalommal szerepel csak hús, egyébként sokszor enne vega kaját (mert mondjuk próbál egészségesen élni).
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1195 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2014. 01. 11. 09:49

Fáj kimondani, de az első értelmes hozzászólás a témában... :Đ

Egyébként meg pont ezt írtam, hogy aki vega az ne sírjon ha drágább a normális kajája, tanuljon meg együttélni ezzel. Ha vendégségbe megy akkor nem mehet éhesen, mert senkitől nem lehet elvárni, hogy egy személy miatt külön készüljön, stb... Ez ezzel jár, aki ezt választotta az vegye tudomásul. Az egyetlen ami nagyon gáz itthon az a vendéglátás hozzáállása a kérdéshez. Szinte sehol sincsen vega kínálat, pedig egyrészt elég sok vega van, másrészt rengeteg olyan húsevő van, akinek az étrendjében heti 2-3 alkalommal szerepel csak hús, egyébként sokszor enne vega kaját (mert mondjuk próbál egészségesen élni).

Nálunk a menzán van vega menü. Teljesen oké, bár én ritkán eszem. De komolyan veszik a dolgukat és támogatják azokat akik vega étrendet választottak.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#1196 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2014. 01. 11. 10:14

Nálunk a menzán van vega menü. Teljesen oké, bár én ritkán eszem. De komolyan veszik a dolgukat és támogatják azokat akik vega étrendet választottak.

A vegetarianizmusnak több fokozata van.

-Vega. Csak húsokat nem eszik.

-Vegán. Csak növényi eredetű ételeket eszik.

-Nyersevő. Az igazi hc, aki csak növényi eredetű ételeket eszik, azt is kizárólag nyersen.

Ezer helyen lehet azt olvasni, hogy az ember (homo sapiens) eredetileg növényevő. Ez persze nem igaz, csak a gyümölcsöket sokkal egyszerűbb megszerezni és megenni, mint a húsokat és ilyen alapon akár dögevő is lehet, mert simán ette/eszi az elhullott állatokat is.

Ráadásul az emberi evolúcióban akkor történt ugrásszerű fejlődés, amikor felfedezte tüzet és az ezen sült/főtt húsok könnyebb megrágása/emészthetősége (és az ezzel járó többlet szabadidő) lehetőséget adott az egyébb, kreatív (szerszámkészítés, játék, művészet, stb) tevékenységek végzésére.

Szerkesztette: cyberde 2014. 01. 11. 11:14 -kor

#1197 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 11:09

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2014. 01. 11. 10:52

Ráadásul az emberi evolúcióban ...

Nem beszélve a Vizimajom-elméletről, ahol (kvázi a tengerekben/óceánokban) konkrétan nem nagyon ehetett zöldséget/gyümölcsöt. Max algákat, esetleg tenger gyümölcseit. (vö. frutta di mare ) :-)

#1198 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2014. 01. 10. 19:44

Nem mellesleg, az ezekből az ételekből történő ugyanakkora fehérjebevitel sokkal drágább.

Abszolút nem. A hús is egyre drágább, és mint írod az ovo-lakto dolgokban magasabb a fejérjetartalom is, úgyhogy kb. semmivel nem drágább, még azt is megkockáztatnám, hogy valamivel olcsóbb. A zsírtartalom nem feltétlenül tragédia, csak ha meghalad egy durva szintet.

Kicsit gondolkodtam a témán, és arra jöttem rá, hogy kifejezetten hasznosak a vegák, így mikike felé is hálával tartozom. Meghagyják nekem a húst, ráadásul mivel nem vesznek húst, ezért csökkentik a hús iránti keresletet, hozzájárulva ezzel, hogy a hús ára ne emelkedjen annyira. Sőt, jó lenne egy vega világban élni, ahol minden hús baromi olcsón nekem jutna :hungry: Ezek alapján a vega a húsevők legjobb barátja. Még a végén mikikének lesz igaza, legyen csak szépen az ember növény- és fényevő, gondolni kell a prérifarkasokra is, akiknek nem jut gyalogkakukkhús :Đ

Különben is, mióta emlegettük, egészen megkívántam a hódhúst, biztos fasza lehet, kár, hogy beszerezhetetlen. Meg a kutya, macska húsa is tuti lehet, megkóstolnám ezerrel, de felénk az sem divat. Csigát sem ettem még, bár azt nem tartom igazi húsnak, de egyszer meg fogom kóstolni, ha lehetőség nyílik rá. Mondjuk én a szárnyasokat, halakat sem tartom igazi húsnak, csak húspótlónak.

Egészséges táplálkozás ügyében mintaszerű vagyok. A mozgáshiánytól és a túlzott koffeinbeviteltől egyébként is el vagyok hízva, de mióta öreganyámhoz költöztem, itt minden nap parasztlakodalom van. Egész addig tömi belém a kaját, míg már a földön sem tudok fetrengeni, esetleg még egy kicsit utána is. Amíg nem toltam be 100000 KJ-t, addig állandóan baszogat, hogy "de kicsikém, alig ötté'... ezzel egy madár sem lakik jól"... (persze ilyenkorra már annyira tele vagyok, hogy felül tudom megkeverni és alig tudok arrébb menni), de aztán folytatja: "a zserbóval és a palacsintával mi lesz? Van ám még utána szaloncukor is! Szedjél még pörköltet, de akkor nokedlit is hozzá, úúúgy ni..." :Đ Máshol ez csak karácsony környékén van így, de itt mindig, ráadásul 2-4 óránként újra akar mindig etetni :-D Nem győzöm neki mondani, hogy ne erőlködjön ilyen nagy főzésekkel, se pénz nincs rá, sem nem kívánom, meg rohadtul felesleges is, nem erről kéne szólnia egy életnek, de ragaszkodik hozzá, a normális életben benne foglaltatik, hogy rendesen eszünk (ha nem eufemizáljuk, akkor szétzabáljuk magunkat). Ő még ilyen régi értékek szerint él, meg szereti, ha a konyhában hasznossá teszi magát. mikike itt összeszarná magát, hogy az ember mimindenevő.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 11. 11:23 -kor

#1199 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 11. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 11. 11:13

Abszolút nem. A hús is egyre drágább, és mint írod az ovo-lakto dolgokban magasabb a fejérjetartalom is, úgyhogy kb. semmivel nem drágább, még azt is megkockáztatnám, hogy valamivel olcsóbb. A zsírtartalom nem feltétlenül tragédia, csak ha meghalad egy durva szintet.
...

Az átlagember napi energiaigénye 2500-3000 kcal. Napi tápanyagigénye, 60% szénhidrát, 30% fehérje, 10% zsír.

A fehérjebevitel igénye min 1gr / testtömeg kilogrammonként.

Magyarul egy 80 kilós embernek, naponta min 80gr fehérjére van szüksége. Mivel a fehérje nem raktározódik (vagy beépül az izomzatba, vagy kipisiled) ezért a magasabb bevitel sem okoz problémát. Ellentétben a szénhidrátokkal, ill zsírokkal, amik vagy elégnek, vagy a test zsírszöveteiben raktározódnak.

Egy tyúktojás tartalmaz 5-6gr fehérjét a tojásfehérjében és 6-7gr-ot a sárgájában. Viszont a sárgájában van 15-16gr zsír.
Tehát, ha egész tojásokból fedezed a fehérjeigényedet, az 5-6 db tojás, ami viszont ~100gr zsírt tartalmaz. (a koleszterinről nem beszélve)
Ahhoz, hogy tápanyag-arány megmaradjon, napi ~12 db tojás fehérjéére és 1 db sárgájára van szükséged. (9 db kuka)

30- huf/db árral számolva = 360- huf

A lágy- és félkemény sajtok fehérjetartalma ~20-30%, zsírtartalmuk 40-50%.
Mivel a sajtok összetevőit kevésbé tudod -a tojáshoz hasonlóan- különválasztani ezért ha azokból fedezed a napi fehérjebeviteled, akkor napi ~250-300 gr sajtot kell megenned, amiben viszont 120-150 gr zsír is van, ami viszont kicsit sok. (a kemény/préselt sajtokról (amiknek jobb a fehérje-zsír aránya) nem beszélek, mert azoknak az ára jóval magasabb mint a húsoké)
Valszeg ezért, a napi ajánlott sajtmennyiség <100gr.

Csak kiegészítőnek, 1500- huf/kg árral számolva = 150- huf

A legkönnyebben elérhető, legolcsóbb, mégis a legjobb minőségű hús, a csirkemell-filé, fehérjetartalma ~25%, zsírtartalma ~1%.
Azaz a -napi szükségletet fedező- 200 gr csirkehús, csak 2 gr zsírt tartalmaz.

1500- huf/kg árral számolva = 300- huf.

Magyarul, fehérjebevitel alapon, a hús a legolcsóbb és -energiabevitel szinten is- legkönnyebben kalkulálható tápanyagforrás.

#1200 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 14. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2014. 01. 11. 12:48

Ahhoz, hogy tápanyag-arány megmaradjon, napi ~12 db tojás fehérjéére és 1 db sárgájára van szükséged. (9 db kuka)

Szerintem a maradék 11 tojás sárgájába sem hal bele egy felnőtt. Ez a tojásfehérje only zabászat egy neomodernített reformbaromság, ennyi erővel együnk levegőt és fényt, mert az a legegészségesebb.

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.