Idézet: cyberde - Dátum: 2014. 01. 10. 19:44
Nem mellesleg, az ezekből az ételekből történő ugyanakkora fehérjebevitel sokkal drágább.
Abszolút nem. A hús is egyre drágább, és mint írod az ovo-lakto dolgokban magasabb a fejérjetartalom is, úgyhogy kb. semmivel nem drágább, még azt is megkockáztatnám, hogy valamivel olcsóbb. A zsírtartalom nem feltétlenül tragédia, csak ha meghalad egy durva szintet.
Kicsit gondolkodtam a témán, és arra jöttem rá, hogy kifejezetten hasznosak a vegák, így mikike felé is hálával tartozom. Meghagyják nekem a húst, ráadásul mivel nem vesznek húst, ezért csökkentik a hús iránti keresletet, hozzájárulva ezzel, hogy a hús ára ne emelkedjen annyira. Sőt, jó lenne egy vega világban élni, ahol minden hús baromi olcsón nekem jutna

Ezek alapján a vega a húsevők legjobb barátja. Még a végén mikikének lesz igaza, legyen csak szépen az ember növény- és fényevő, gondolni kell a prérifarkasokra is, akiknek nem jut gyalogkakukkhús
Különben is, mióta emlegettük, egészen megkívántam a hódhúst, biztos fasza lehet, kár, hogy beszerezhetetlen. Meg a kutya, macska húsa is tuti lehet, megkóstolnám ezerrel, de felénk az sem divat. Csigát sem ettem még, bár azt nem tartom igazi húsnak, de egyszer meg fogom kóstolni, ha lehetőség nyílik rá. Mondjuk én a szárnyasokat, halakat sem tartom igazi húsnak, csak húspótlónak.
Egészséges táplálkozás ügyében mintaszerű vagyok. A mozgáshiánytól és a túlzott koffeinbeviteltől egyébként is el vagyok hízva, de mióta öreganyámhoz költöztem, itt minden nap parasztlakodalom van. Egész addig tömi belém a kaját, míg már a földön sem tudok fetrengeni, esetleg még egy kicsit utána is. Amíg nem toltam be 100000 KJ-t, addig állandóan baszogat, hogy
"de kicsikém, alig ötté'... ezzel egy madár sem lakik jól"... (persze ilyenkorra már annyira tele vagyok, hogy felül tudom megkeverni és alig tudok arrébb menni), de aztán folytatja:
"a zserbóval és a palacsintával mi lesz? Van ám még utána szaloncukor is! Szedjél még pörköltet, de akkor nokedlit is hozzá, úúúgy ni..." 
Máshol ez csak karácsony környékén van így, de itt mindig, ráadásul 2-4 óránként újra akar mindig etetni

Nem győzöm neki mondani, hogy ne erőlködjön ilyen nagy főzésekkel, se pénz nincs rá, sem nem kívánom, meg rohadtul felesleges is, nem erről kéne szólnia egy életnek, de ragaszkodik hozzá, a normális életben benne foglaltatik, hogy rendesen eszünk (ha nem eufemizáljuk, akkor szétzabáljuk magunkat). Ő még ilyen régi értékek szerint él, meg szereti, ha a konyhában hasznossá teszi magát. mikike itt összeszarná magát, hogy az ember mimindenevő.
Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 11. 11:23 -kor