HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#921 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 02. 13:51

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 14:14

2. Ha megnyered a lottónyereményt, akkor inkább ...

Ne a macskadobozt bélelje ki huszas bankókkal?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#922 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 08:16

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 12:46

1. Itt most arról van szó, hogy a "legyek" már töméntelen mennyiségű pénz áldoztak erre több mint 1 emberöltő óta... És, ha valahol kifejlesztik, akkor talán ugyanezektőla legyektől prémmium árat kérnek mjad, mert milyen sokba került a fejlesztés.

2. Tegyük fel, megnyerem a lottó főnyereményt, most elég sok (bár csak egy kisembernek), de lényegtelen, mert ez is elméleti kérdés. Szóval, megvan a főnyeremény, fogok 12 embert az utcáról, közéjük vágom a teljes lóvét. Ettől vajon ők kitalálnak egy spéci új gyógyszert? Nem hiszem.
A spéci új gyógyszert nem ők találják ki, hanem a szakvatott kutatók. És az OK, hogy pénz nélkül a fű se nő, a kutatási kedv is nagyobb, ha több a juttatás, de hol van ez maximálva? Ill hol van leírva, hogy ezt a meglévő forgalmazott gyógyszerekből nem lehet finaszírozni? Vagy bármi másból?

És azt a töméntelen pénzt nem egy cégnek adták, hanem töméntelen sok helyen kutatnak egyszerre.
Ergo: egy-egy kutatásra nem jut olyan túl sok pénz, mint képzeljük.

Meg persze a tőkés, aki befektetett, az szeretne hasznot is, különben nem oda fektet, hanem máshová.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 03. 08:27 -kor

#923 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 08:25

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 12:37

Nem muszáj megfizetni :)

Te is megkéred a munkád árát, gondolom. :smoker:

Háát.... Szoktam emlegetni hogy az USA-ban ezért a munkáért amit csinálok kereken 70x annyit fizetnek, és ráadásul dollárban, de nem sok eredménye van.... :rolleyes:

#924 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 09:12

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 9:25

Háát.... Szoktam emlegetni hogy az USA-ban ezért a munkáért amit csinálok kereken 70x annyit fizetnek, és ráadásul dollárban, de nem sok eredménye van.... :rolleyes:

Miért, mi az amit csinálsz, és itt annyival kevesebbet fizetnek érte?

Egyébként saját tapasztalatom szerint, melóhelyen pont azok szokták mondogatni, hogy ugyanazért a munkáért mennyivel többet kapnának, akik nap mint nap összetehetnék a két kezüket, ha lenne egy kis realitásérzékük, mert pl én már rég kirúgtam volna őket, ha én lennék a főnökük. De mivel én csak ellenőrzöm őket, javítgatom amit elkúrtak, mert gyorsabb, mint ha szólnék nekik, hogy csinálják meg.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#925 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 10:23

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 9:25

Akkor miért nem mész ki? 13440x ennyit keresnél mint most.
Ha most 100K-t keresel havonta, akkor kint 1,344,000,000 forintot, ez barátok közt is több mint évi 16 milliárd. :)
Ha meg 100 felett keresel, akkor...
Szerintem valamit nagyon elszámoltál. :D

Szerkesztette: Lipton 2009. 09. 03. 10:24 -kor

#926 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 10:29

Akarsz sokat keresni?
Akkor jól elbújok.

#927 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 10:35

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 10:23

Akkor miért nem mész ki? 13440x ennyit keresnél mint most.
Ha most 100K-t keresel havonta, akkor kint 1,344,000,000 forintot, ez barátok közt is több mint évi 16 milliárd. :)

Bizonyára úgy értette, hogy az ottani fizetésének értéke az itteni fizetésének 70-szerese volna, és nem ft-ban fizetnek, hanem $-ban. Nem pedig úgy, hogy 70-szer annyi $-t kapna, mint amennyi ft-ot itthon.

#928 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 12:00

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 11:35

Bizonyára úgy értette, hogy az ottani fizetésének értéke az itteni fizetésének 70-szerese volna, és nem ft-ban fizetnek, hanem $-ban. Nem pedig úgy, hogy 70-szer annyi $-t kapna, mint amennyi ft-ot itthon.

Akkor nem értem, hogy mi az a ráadásul dollárban, mintha számítana akármit is, hogy milyen pénznemben kapod a fizetésed. Amerikában nyilván nem forintot kapna. :)
100K fizetésnél akkor az csak havi 7 milla, looser. :D
A kérdés ugyanaz, akkor mit keres még itt? Azért a 70x fizetés elég csábító.

#929 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 12:32

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 13:00

mintha számítana akármit is, hogy milyen pénznemben kapod a fizetésed.

Számít, hogyne számítana. Pénz esetén nem az számít, hogy pontosan hány darab egyforintosod/egydollárosod satöbbi van, hanem hogy adott pénzmennyiségből mi mindent tudsz megvenni. Minél stabilabb a pénznem, amiben a fizetésedet kapod, annál kevésbé változik napról napra a vásárlóereje, ennek következtében annál biztosabb a megélhetésed.

#930 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 12:41

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 13:32

Számít, hogyne számítana. Pénz esetén nem az számít, hogy pontosan hány darab egyforintosod/egydollárosod satöbbi van, hanem hogy adott pénzmennyiségből mi mindent tudsz megvenni. Minél stabilabb a pénznem, amiben a fizetésedet kapod, annál kevésbé változik napról napra a vásárlóereje, ennek következtében annál biztosabb a megélhetésed.

:offtopic:
Ez azért annyira nem mérvadó szerintem, de az USA-ban nyilván nem forintot kapna.
Hogy az adott pénzmennyiségből mennyit tudsz venni, az nem csak a pénznemtől, hanem az országtól függ. Európában már nagyon sok helyen euro van, mégse ugyanolyan árak vannak, minden országban más és más.
Nem sokkal feljebb ott egy kép, hogy melyik országban mennyit költenek kajára, és egyáltalán nem arányosan csökken a mennyiség és az ár.
Az adott pénznem ingadozása leginkább akkor számít, ha pl itt élsz, de fix összegű külföldi valutában kapod a fizetésed.
Nekem pl teljesen mindegy, hogy miben kapom a fizetésem, csak legyen. :Đ

Szerkesztette: Lipton 2009. 09. 03. 12:43 -kor

#931 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 15:19

http://www.youtube.c...h?v=4TwXHsSE5Vg
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#932 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 15:43

:D

#933 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 16:07

Idézet: mikike - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 15:19

Sajna nem értettem, hogy miről beszélt a pasas ...
Mellékelhettél volna egy rövid leírást magyarul mellé.
Az elején számokat mondott, amiket szintén nem értettem meg (one-hundred-and-bla-bla-bla meg utána még több számot), az a testsúlya volt, vagy a súlyok, amikkel edz??? Fontban/kg-ban??? Vagy a testének a méretei?
Az lejött, hogy ő valami vega srác, az ki is volt írva.

(Egyébként ez semmit nem jelent, én is feltehetnék egy videót magamról, hogy nagyobb a bicepszem, és azt mondanám, hogy csakis szart eszek homokkal, mert én a növényeket sem bántom, akkor mi volna? Elkezdenél szart enni? Akinek nem bírja a gyomra, az eheti homok nélkül is :) )

Egyszer talán az IHM-nek a műsorában volt, hogy Fekete László bement egy étterembe, kérte a sok kaját, és a pincér szólt, hogy ez vegetáriánus étterem.
- Az meg mi???
- Itt csak növényi táplálékokat szolgálunk fel.
- Mi??? Növényit??? Nem ehetem meg a Növényit! Nem vagyok én kannibál!
:)

#934 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 16:11

Nem baj, majd mostantol repat eszek es paradicsomlevet iszok, eros leszek mint Popeye! HEEE, hat o is csak spenotot evett! Vazze, Popeye a vegak istene akkor!

#935 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 17:01

Idézet: AMDPower - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 9:27

az ember mindenevő pont.

:up:

Mi más lenne?! Eleve szükségünk van az állati fehérjékre is!

Szerkesztette: Dextrose 2009. 09. 13. 17:02 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#936 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 17:46

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 10:23

1. Akkor miért nem mész ki?

2. 13440x ennyit keresnél mint most.

1. Képzeld, azt szeretném, ha itthon keresnék annyit. Baj?
/Ezt kérdezik kollégáim is majd 15 éve, azt mondják, ha úgy beszélnének idegenül, ahogy én, már régen kimentek volna./ Van kicsi megtakarított pénzem. Eléggé zavart az is, amikor eszembe jutott, hogy külföldre kellene vinnem, mert ott jobban kamatozik. (Még nem vittem ki).

2. Kb. úgy számoltam, hogy 20 éve elhatároztam, takarékoskodni fogok. És tanulni, tanulni, tanulni, gürcölni, hogy legalább 100e Ft legyen a fizetésem és szép lesz az élet. (akkor 12e volt, és azt gondoltam, ennyiből aztán ki lehet jönni). Mára teljesült! Több mint 100e a fizetésem! és össze spóróltam annyit, de annyit, hogy 20 éve nem is reménykedtem ennyiben. Ma, megvan ez vagy 3 havi bér is.
Az USA-ban 2003-ban évi 1-2 milliót keresett egy szakember, aki ugyanazt csinálta, mint én, csak ott.
$-ban, azóta nem néztem. A dollár értéke a 20 évvel ezelőtti állapotához képest nem változott annyit, mint a forint.

Na, erre jön valaki, és azt mondja, én is pénzért dolgozom  :eek:

#937 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 18:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 9:12

1. Miért, mi az amit csinálsz, és itt annyival kevesebbet fizetnek érte?

Egyébként saját tapasztalatom szerint, melóhelyen pont azok szokták mondogatni, hogy ugyanazért a munkáért mennyivel többet kapnának, akik nap mint nap összetehetnék a két kezüket, ha lenne egy kis realitásérzékük, mert pl én már rég kirúgtam volna őket, ha én lennék a főnökük. De mivel én csak ellenőrzöm őket, javítgatom amit elkúrtak, mert gyorsabb, mint ha szólnék nekik, hogy csinálják meg.

1. IT melók. Előtárják a kívánságműsort, elnevezik problémának, és én meg megoldom.  Általában igen gyorsan.

2. mondanám, hogy nálam az van, hogy rettegnek, hogy nehogy elmenjek. Nap, mint nap összetehetném a kezemet, hogy egyszer talán lesz egy jobb világ is, mert hogy jobb helyem lenne, arról lemondtam. Azokat elfoglalták a csókosok. Amúgy én szoktam magam ellenőrizni, és kijavítom a hibáimat. Más nem nagyon akad, aki ellenőrizni tudna. Mondjuk nem értem, hogy miért, de pl. 2 hónapja átadtam 1 MB kódot egy projektmunka kapcsán, és utólag vettem észre, hogy ebből 2 file is le van jelszavazva, 256 bites titkosítással, elfelejtettem feloldani. Azt gondoltam, majd szólnak, hogy hé, de eddig még senki nem szólt vissza. (meg sem nézték).

#938 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 18:07

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 18:01

... Mondjuk nem értem, hogy miért, de pl. 2 hónapja átadtam 1 MB kódot egy projektmunka kapcsán, és utólag vettem észre, hogy ebből 2 file is le van jelszavazva, 256 bites titkosítással, elfelejtettem feloldani. Azt gondoltam, majd szólnak, hogy hé, de eddig még senki nem szólt vissza. (meg sem nézték).

Akkor nagyon fontos munka lehetett, ha a kutya se nézte meg 2 hónap óta :)
Bocs, csak poénkodok.

#939 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 18:23

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 17:46

1. Képzeld, azt szeretném, ha itthon keresnék annyit. Baj?
/Ezt kérdezik kollégáim is majd 15 éve, azt mondják, ha úgy beszélnének idegenül, ahogy én, már régen kimentek volna./ Van kicsi megtakarított pénzem. Eléggé zavart az is, amikor eszembe jutott, hogy külföldre kellene vinnem, mert ott jobban kamatozik. (Még nem vittem ki).

Bajnak nem baj, de itthon nem fogsz annyit keresni.
Ha annyira akarsz keresni, akkor nyomás ki.
Ha meg annyira azért mégsem, hogy kimenj, akkor hiába panaszkodsz másnak, hogy ott jobban fizetnek.
Kicsit a cowboy ugrott be a Laár pour Laár műsorból, aki jajgatott, hogy de fáj a lába, közben a pisztolyával a lábát lődözte.

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 17:46

2. Kb. úgy számoltam, hogy 20 éve elhatároztam, takarékoskodni fogok. És tanulni, tanulni, tanulni, gürcölni, hogy legalább 100e Ft legyen a fizetésem és szép lesz az élet. (akkor 12e volt, és azt gondoltam, ennyiből aztán ki lehet jönni). Mára teljesült! Több mint 100e a fizetésem! és össze spóróltam annyit, de annyit, hogy 20 éve nem is reménykedtem ennyiben. Ma, megvan ez vagy 3 havi bér is.
...

Nem tudom, milyen meló az, amiért 100e-t fizetnek, pedig rengeteget tanultál hozzá, és olyan kevesen értenek hozzá, hogy aggónak, hogy elmész.
Nem tudom, mihez értesz, vagy mit kódolsz, de ha valóban programokat készítesz, akkor elmehetnél idehaza is többért melózni (ha nem is 70-szeres pénzért, de azért minimum 3-4-szeresét sima java-s vagy PL/SQL-es tizenkettő-egy-tucat-programozónak is kifizetik; ha meg valami spéci dolgot csinálsz, mert más nem tudja ellenőrizni, meg annyira aggódnak, nehogy lelépj -- gondolom mert nem találnak mást aki ért hozzá -- akkor jóval többért is.)
100e az enyhén szólva is komolytalan ilyen melóért.

Vicc:
20 éve egy 1989-es Golf és havi 80e ft-os fizetés volt az álmom. Mára teljesült! :D

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 13. 18:25 -kor

#940 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 19:18

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 13., vasárnap - 19:01

1. IT melók. Előtárják a kívánságműsort, elnevezik problémának, és én meg megoldom.  Általában igen gyorsan.

2. mondanám, hogy nálam az van, hogy rettegnek, hogy nehogy elmenjek. Nap, mint nap összetehetném a kezemet, hogy egyszer talán lesz egy jobb világ is, mert hogy jobb helyem lenne, arról lemondtam. Azokat elfoglalták a csókosok. Amúgy én szoktam magam ellenőrizni, és kijavítom a hibáimat. Más nem nagyon akad, aki ellenőrizni tudna. Mondjuk nem értem, hogy miért, de pl. 2 hónapja átadtam 1 MB kódot egy projektmunka kapcsán, és utólag vettem észre, hogy ebből 2 file is le van jelszavazva, 256 bites titkosítással, elfelejtettem feloldani. Azt gondoltam, majd szólnak, hogy hé, de eddig még senki nem szólt vissza. (meg sem nézték).

Miért nem mész ki egy évre, és jössz haza az 1 milka dollárral, után itthon életed végéig azt csinálsz amit akarsz :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.