HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#581 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:22

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:14

sokat. annyit, amiből a fél harmadik világ jóllakna. persze a saját igényei szerint.
de az erőforrások elpazarlása az utolsó szakaszába lépett...

Többet.. legalábbis egy dokufilm szerint 12milliárd ember elélhetne annyi kajából mint amennyit manapság termelünk.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#582 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:22

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:18

életemben nem vettem boltban őrölt paprikát, vagy mézet...

Én meg nem tudok minden vacakért 3 klönböző helyre meg piacra járni. Nyilván jó lenne "rendes" fokhagyma, de olyat szerintem Szegeden láttam utoljára a sarki zöldségesnél. Mondjuk teszkós fokhagymát csak végszükgség esetén veszek. Paradicsom paprika az ott jó. Így meg péntek éjjel a másnapi kaját egyben meg lehet venni, oszt sajna sehol máshol.
Make love not Wor.

#583 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:24

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:20

mihez képest visszafordíthatatlan... a bolygó ökológiája ennél sokkal többet is túlélt már. ezt is túléli, csak tippem szerint nem velünk.

Jah, magunkhoz képest gondoltam.

Amúgy, ha őszinte akarok lenni, rohadtul nem érdekel, h ebbe bele fogunk-e pusztulni. Mert, ha nem ebbe, akkor másba. De valamibe tutira. Akkor meg minek foglalkozzak vele?

Ettől még persze minden tőlem telhetőt megteszek, hogy esetleg jobb legyen. De nem kergetek hiú ábrándokat.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#584 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:22

Én meg nem tudok minden vacakért 3 klönböző helyre meg piacra járni.

mert mézet és paprikát hetente vesz az ember, mi...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#585 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:27

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:25

mert mézet és paprikát hetente vesz az ember, mi...

Van amikor pár hét alatt elfogy, van mikor nem. Ha nagyobb bográcsolás van, akkor tonaszám megy bele a paprika, ha megnyerek 3-4-X hétvége melót egyhuzamban, akkor 3 hétig lehet rendes főtt kaját sem bírok enni. 1 csomag odahaza tán 1 évig is elég, de van mikor heti 1-2 csomagokat felzabálunk. Ezért veszem a napi/heti adagot egyben, hosszabb távra max. sörrel tervezek, az mindig egy biztos pont minden körülmények közepette :-)
Make love not Wor.

#586 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:22

Én meg nem tudok minden vacakért 3 klönböző helyre meg piacra járni. Nyilván jó lenne "rendes" fokhagyma, de olyat szerintem Szegeden láttam utoljára a sarki zöldségesnél. Mondjuk teszkós fokhagymát csak végszükgség esetén veszek. Paradicsom paprika az ott jó. Így meg péntek éjjel a másnapi kaját egyben meg lehet venni, oszt sajna sehol máshol.

Ez az előnye, ha vidéken lakik az ember: egy csomó mindent meg tud termelni magának.
Bár manapság nem divat, a legtöbb kertben díszfák meg fű van.
Azok az idők nálunk is elmúltak, amikor még a fél telken krumpli volt.
De egy pár paprika, paradicsom, meg hagyma, saláta, meg ilyenek minimális melóból megtermelhetőek.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 26. 13:29 -kor

#587 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:30

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:28

De egy pár paprika, paradicsom, meg hagyma, saláta, meg ilyenek minimális melóból megtermelhetőek.

+ csemegekukorica  :up:  Jót zabáltunk belöle idén :)

Amúgy érdemes megfigyelni, a mindig síró kisebbség udvaraiban általában még fű sincs. Csak szemét... Pedig pár zöldség termesztéséhez nem kell sok ész, se nem sok pénz.

Szerkesztette: Valdy 2009. 07. 26. 13:33 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#588 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:34

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:28

De ez az, hogy csak pár. Én nem tudom, hogy mi a minimális munka, de tesóméknál mást sem látok, csak a telket babrálják, kb. az a 2. főállása. 1 sütésnél legalább 6-8 paprika/paradicsom/hagyma elfogy. Nem tudom ehhez mennyi idő, meg terület kell és kiszogál-e, mert ezek nekem túl analóg dolgok.

Az biztos, hogy anyáméknál meg sok ismerősnél is felszámolták a kertet "mert csak a a szívás van vele", ráadásul vidékfelé tényleg meg lehet venni mindent a sarki zöldségesnél, ami a szomszéd kertjéből származik.

Egy időben panel ablakában volt erőspaprikám, de rendre kidöglöttek, nem szeretnek azok engem. Idelent tanyán is snidling, meg pár aprólék van, azt tegnap markoltunk a kenyér mellé. 2 sógor tejesember, de ott is az van, előfordul, hogy 1 nap alatt felszívjuk a készletet, van mikor sorozatban ránkdöglik, így marad a bolti.
Make love not Wor.

#589 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:27

Van amikor pár hét alatt elfogy, van mikor nem. Ha nagyobb bográcsolás van, akkor tonaszám megy bele a paprika, ha megnyerek 3-4-X hétvége melót egyhuzamban, akkor 3 hétig lehet rendes főtt kaját sem bírok enni. 1 csomag odahaza tán 1 évig is elég, de van mikor heti 1-2 csomagokat felzabálunk. Ezért veszem a napi/heti adagot egyben, hosszabb távra max. sörrel tervezek, az mindig egy biztos pont minden körülmények közepette :-)

évente egyszer, max kétszer veszünk. közvetlen őrlés után.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#590 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:39

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:35

évente egyszer, max kétszer veszünk. közvetlen őrlés után.

Nekem elment a színe és bepókhálósodott. Azért ez sem az igazi, de nem volt ráírva mit ne orntsak el.
Make love not Wor.

#591 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:41

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:30

+ csemegekukorica  :up:  Jót zabáltunk belöle idén :)

Ja, most fő éppen, délután tolom is be :)
Most meg tolok egy kis szilvás gombócot, aztán megjött a tüzelő, lehet fát hasogatni ...

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:30

Amúgy érdemes megfigyelni, a mindig síró kisebbség udvaraiban általában még fű sincs. Csak szemét... Pedig pár zöldség termesztéséhez nem kell sok ész, se nem sok pénz.

Ne is mondd. Egyik telekről elköltöztek, majdnem szemből.
Az új tulaj hozatott egy szemetes konténert, meg egy kis bobcat-tel elkezdte összetúrni a szemetet. Megtöltötte a konténert, és nem is látszott, hogy kevesebb a kosz. Megtöltötte újra, még mindig nincs látszatja. A végén hozatott egy nagy teherkocsit, amit utak építésénél használnak, tudjátok, hátul 3 tengelyes, azzal tudták elvinni a rengeteg szemetet. Gépekkel összehúzták a szemetet, nem sokkal volt alacsonyabb a kupac, mint a ház a telken.
Aztán arra hivatkoznak, hogy ők is emberek ... nálunk a disznóól tisztább volt, amíg még voltak disznók (a kutyaólat meg nem is említem, az csillogó tisztaság ahhoz képest).

#592 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:43

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:11

Zárható.

Kiderült, hogy a HWSW fórumozóit cseppet sem érdeklik a tények. Pontosabban, csak 2%-ot.
A maradék letagadja, hogy jellemzőek lennének rájuk azok a tulajdonságok, amik az utolsó (két) oszlopban olvashatók.
Ők bizonyára farkasra, rókára, krokodilra, vagy cápára hasonlítanak, nem emberek.
Vagy egyszerű MI programokkal van dolgom, amik az "anyád", meg a "höhö, ez hülyeség" kifejezések különböző változatait képesek generálni hozzászólásként.

Ugye azt szokták mondani, hogy van kis, meg nagy hazugság, meg utána a statisztika, ezek alapján végülis tényleg te nyertél. :D

#593 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:45

Idézet: EGOKA - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:27

Tévedés!

Kobol 13 kolóniájának menekültjei az őseink.

Mit nem lehet ezen érteni? :D

Én csakis a csillagkapuban hiszek. :Đ

#594 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:34

De ez az, hogy csak pár. Én nem tudom, hogy mi a minimális munka, de tesóméknál mást sem látok, csak a telket babrálják, kb. az a 2. főállása.

Nem tudom, mekkora földjük van, vagy mit termelnek benne, ami ennyire munkaigényes.
Most már nálunk sincs nagy, tényleg csak pár palánta, kis ez-az, talán 100 négyzetméter. ezenkívül még gyümölcsfák, meg két sor szőlő.
Annakidején, jópár évtizeddel ezelőtt, volt olyan, hogy az öregem egyedül művelte a saját kertünket (600 négyszögöl több, mint fele volt kert), a nagyfaterék kertjét 3-4 nyáron (mert olyan munkájuk volt pár évig, hogy nyáron nem voltak otthon, ami szintén egy 600-as telek fele) plusz egy teljes 600-as telket (mondjuk ez utóbbin általában vagy csak krumpli vagy csak kukorica volt). És akkoriban még kapagépről nem is hallottunk, kézzel kellett kapálni, ősszel kézzel felásni, stb ...
És simán megcsinálta meló mellett. Ehhez képest a mai kis kertecskék túrók.

Szerk: és akkoriban mindenkinek volt még kertje a környéken, általában a telek fele. Ami belefért, azt megtermelték, mégsem kellett 2. főállás.
Akkor itt egy zöldséges álla felkopott volna. Manapság meg mindent a zöldségesnél vesznek, mondom, a legtöbb kertben fű van meg műanyag úszómedence. Errefelé megy a világ: több idő jut pihenni, szórakozni.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 26. 13:53 -kor

#595 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:39

Nekem elment a színe és bepókhálósodott. Azért ez sem az igazi, de nem volt ráírva mit ne orntsak el.

hmm. nálunk száraz hűvös helyen van, talán egy picit kifakul, de az sem komoly...
de gondolod már át. évente egyszer terem, ugye, azt megdarálják és árusítják. szóval ugyanazt veszed meg hónapok múlva, bár a későbbi darálással lehet húzni a dolgon.
ergo jó minőséget kell venni, és valami jó helyen tárolni. esetleg vákumozni, lehegeszteni.

#596 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 14:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:34

1 sütésnél legalább 6-8 paprika/paradicsom/hagyma elfogy. Nem tudom ehhez mennyi idő, meg terület kell és kiszogál-e, mert ezek nekem túl analóg dolgok.

Nekünk anno elég szokott lenni 10 szál paprika meg 10 szál paradicsom palánta, 4 tagú családnak.
A nagyfaterra egy időben nyugdíjas korában rájött a piacozhatnék, akkoriban volt neki 100 paradicsoma meg 100 paprikája (ez is csak egy 10-szer 10-es téglalap, ha elképzeled, nem sok az a 100 szál), aztán abból hordta a piacra a cuccost. Persze kicsiben, néhányszor 10 kg-kat vitt egyszerre, nem tonnaszám. De vitt mellé mást is, barackot, körtét, mikor mi volt. Még valami őstermelői papírja is volt, mert akkoriban találták azt ki, és kellett a piacozáshoz.
Aztán ráunt, és nem csinálta.

#597 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 14:17

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:41

aztán megjött a tüzelő, lehet fát hasogatni ...

Ez mondjuk nem hiányzik, hogy lerakni, felrakni, odébbrakni, pinyót rakni, időben hazaérni mert be kell fűtni, jajj mi lesz ha pár napra elutazunk, satöbbi. Szénlapátolás után szép feketét lehetett kulázni, most meg ott a gázcsap, oszt hőbörgök mert drága :-)
Make love not Wor.

#598 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 14:23

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:50

Ami belefért, azt megtermelték, mégsem kellett 2. főállás.

Nálunk nagymamaák csinálták, meg nagyfaterék, ott nem volt melójuk. Mi meg eltartottuk őket. De lehetne mire kenni, akkor nálunk mindenki ledolgozta a nyócórását, itt-ott a gyárban, aztán kész. Most meg anyám a nyugdíj előtt is meló után még maszekol, örül ha kaját bír csinálni a családnak, nem még kertet is abajgatni. Rólam nem beszélek, lenne időm, de akkor meg döglök, oszt a kert sem olyan, hogy "majd holnap, vgy tán jövő héten". Amikor menni kell, akkor menni kell, ez nekem speciel nem fér bele, bár panelban nem angyon kellene ugatnom :-)

Családban is maradt a fű, meg a fák, pár gyümölcsös izé, de ott is szomszéd jártát metszeni, meg szakérteni mikor elszabadult valami kórság, aztán ki kellett csapni, évekig nem volt barack.

Tudja a fene, kertes házra gyúrok én, de amikor du időm lenne, akkor inkább elmegyek szórakozni, oszt nem úgy vagyok, mint a városiak, akik "hobbiteleknek" hívják, közben kb. munkatábor az egész, ha rendet akarsz tartani, szomszédéknak így csúcsidőben havi 50 v. több órájuk simán belemegy a babrálásba.
Make love not Wor.

#599 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 14:25

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:35

Ez van? Gondolod, hogy ez megoldás? Kizsigerelni a földet, és aztán átállni tablettás üzemre? Nyilván az emberiség növekedésének ütemét volna szükséges visszafogni. Hidd el, hosszútávon nem lesz más megoldás, mert a Föld ilyen szempontból csúnyán korlátos, és ha borul a tál, akkor abba ugyanúgy bele fogunk pusztulni.

A gond szerintem ott van, hogy a rendes termékek ennek kárára túlzottan kiszorultak. Tőlem a sok milliárd kínai, indiai stb. egye a klónozott, génkezelt, "nemesített", hígított xarát, de a boltban lehessen kapni mellette hagyományos technológiával termelt, tisztességes cuccot, megfizethető áron. Tényleg nem lehet mindig a piacra menni-lótni-futni, ráadásul piacon is egyre több a csaló, aki multiban vett cumót ad el háziként. Nagyon észnél kell lenni. Biocuccokkal is át vagyunk verve.

Azt meg már írtam másik topikban, hogy 6,7 md ember túl sok erre a bolygóra. A technológia ugyan el tud már tartani 12-t is, de minek ennyi? Csak konkurencia egymásnak, merítik le az erőforrásokat. A gond főleg Ázsiával van, a többi földrészen a népességsűrűség relatíve normális, bár megfelelő korszerkezet mellett lehetne kevesebb. Nem kell senkit kiirtani és elköttetni, stb. Csak rendesen kéne szabályozni. Szociál- és adópolitikával. Emberöltőket felölelő folyamat, nem megy egyik napról a másikra.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#600 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 14:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:17

Ez mondjuk nem hiányzik, hogy lerakni, felrakni, odébbrakni, pinyót rakni, időben hazaérni mert be kell fűtni, jajj mi lesz ha pár napra elutazunk, satöbbi. Szénlapátolás után szép feketét lehetett kulázni, most meg ott a gázcsap, oszt hőbörgök mert drága :-)

Nagy része már be van hordva, az nem nagy meló, pár óra alatt megvan. Egy évben egyszer kell.
Még az van kint, amit itthon vágtunk ki, 3 gyümölcsfa nagyon rossz állapotban volt, de ezek is össze vannak kuglizva, már csak fel kell hasogatni.
Mondjuk én nem utazok sehová. De ha napokra elutazol, akkor addig nem kell fűtés sem, max. a vizet kell leengedni, hogy ne fagyjon el ... Gondolom nincs minden héten olyan.
Meg ahol edzek, abban az épületben nem szoktam nagyon befűteni, olyan 15 ˚C körülre, és vannak pihenőnapok is, tehát akkor 48 óráig nincs fűtve, és nem szokott megfagyni a víz. Pedig a hőszigetelés is szar ott nagyon.

Mondjuk szenet nem használunk, csak fát, de régebben fűtöttünk szénnel is. Annyiban jobb, hogy fából többet kell becipelni, szénből meg kevesebbet kéne.
Jó, macera van vele, begyújtani, aztán később még rátenni, hamut kihordani, de olcsóbban kijön, mint a gáz ... valamit valamiért.
Egyre többen fűtenek fával (már akinek van rá lehetősége), ezért lehet később emelik, és nem lesz annyival olcsóbb.

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.