HWSW Informatikai Kerekasztal: HD media playerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD media playerek Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1381 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 26. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2012. 06. 26. 13:34

B1: Blu-Ray lejátszó van benne
H1: Kihúzható hdd slot
D1: Beépíthető hdd+kijelző

Egyébként tök ugyanaz a sw rajta és a chipset is. A d1 a kijelzője miatt jobban használható zenehallgatásnál pl, mert nem kell tv-t kapcsolni pl.

szerk: eSATA van rajta. :)

köszi, akkor a B1 a legjobb számomra, mert van benne bruRay disc lejátszó is, lenne mivel megnézni a Bluray lemezt :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1382 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 06. 26. 20:59

köszi, akkor a B1 a legjobb számomra, mert van benne bruRay disc lejátszó is, lenne mivel megnézni a Bluray lemezt :)

Ebben az esetben igen. :)
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#1383 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 06. 25. 23:17

de a plazmán látszik hogy a feketéje szemcsés képzajos

Vettél plazmát?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1384 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 06. 26. 22:13

Vettél plazmát?

Aham! Panasonic P50U30
Besza-behugy érzésem volt, amikor először megláttam az m1 hd-n a formula 1-et :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1385 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 06. 26. 23:00

Aham! Panasonic P50U30
Besza-behugy érzésem volt, amikor először megláttam az m1 hd-n a formula 1-et :)

Gratula ! :)
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1386 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 22:45

Bocsi, ide el is felejtettem megirni azt, hogy vásároltam plazmát, mert a logouton vagyok aktivabb...

Másfél hónapja vettem az Euronicsban 5 év leesés elleni garanciával. Összesen 180 a végösszeg, de igy nyugodt 5 évem lesz.
Képminőség:
Csak 1-2 kakibb minőségű SD adásom van, ezeket 3 méterről közelebbről nézve darabos a kép, vagy életlen (de csak 1 ilyen csatornát néztem, a story4-et, azt is kizárólag csak a Szerencsekerék miatt), viszont még igy is jobb a képe, mint a 72 centis Samsung 72 crt-nek.
Azonban jó minőségű SD adáson már éles, szép a kép 2 méterről is.
Én 2-3 méterről nézem a tv-t. Az meg természetes, hogy a HD adásnak gyögyörű a képe!
Nekem set-top-box-om van, amin van hdmi kimenet és 1080i-re van téve a felbontás. Ezáltal a gyengébb SD adások minősége is javul, elfogadható lesz a képminőség, a jó minőség SD adások persze mégjobbak lettek.
HD adáson a Forma1-et fél méterről nézem, a futamra nem is tudtam koncentrálni amikor először láttam! Kép

Ghostról nem tudok beszámolni, mert JimJam csatornát nézünk Zoom1-en igy a logó épp nem látszik, kb 500 üzemóránál járhatok, mindjárt meg is lesz a bejáratás.

Első nap véletlenül rajta hagytam az m1 teletextet majd 1 órán át, de 5 perc után eltűnt a ghost.
A sokak által kívánatos G30-akra nem győznek panaszkodni a beégések miatt, de az U30 nem ghostol annyira, emiatt úgy érzem jól döntöttem.

Általánosságban pedig nagyon tetszik a crt utáni hatalmas kép látványa. Elégedett vagyok vele, első plazmának úgy vélem jó vételt csináltam. Csak ajánlani tudom a tv-t, de már lehet nincs több belőle...

#1387 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 23:10

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 06. 26. 23:45

Bocsi, ide el is felejtettem megirni azt, hogy vásároltam plazmát, mert a logouton vagyok aktivabb...

Másfél hónapja vettem az Euronicsban 5 év leesés elleni garanciával. Összesen 180 a végösszeg, de igy nyugodt 5 évem lesz.
Képminőség:
Csak 1-2 kakibb minőségű SD adásom van, ezeket 3 méterről közelebbről nézve darabos a kép, vagy életlen (de csak 1 ilyen csatornát néztem, a story4-et, azt is kizárólag csak a Szerencsekerék miatt), viszont még igy is jobb a képe, mint a 72 centis Samsung 72 crt-nek.
Azonban jó minőségű SD adáson már éles, szép a kép 2 méterről is.
Én 2-3 méterről nézem a tv-t. Az meg természetes, hogy a HD adásnak gyögyörű a képe!
Nekem set-top-box-om van, amin van hdmi kimenet és 1080i-re van téve a felbontás. Ezáltal a gyengébb SD adások minősége is javul, elfogadható lesz a képminőség, a jó minőség SD adások persze mégjobbak lettek.
HD adáson a Forma1-et fél méterről nézem, a futamra nem is tudtam koncentrálni amikor először láttam! Kép

Ghostról nem tudok beszámolni, mert JimJam csatornát nézünk Zoom1-en igy a logó épp nem látszik, kb 500 üzemóránál járhatok, mindjárt meg is lesz a bejáratás.

Első nap véletlenül rajta hagytam az m1 teletextet majd 1 órán át, de 5 perc után eltűnt a ghost.
A sokak által kívánatos G30-akra nem győznek panaszkodni a beégések miatt, de az U30 nem ghostol annyira, emiatt úgy érzem jól döntöttem.

Általánosságban pedig nagyon tetszik a crt utáni hatalmas kép látványa. Elégedett vagyok vele, első plazmának úgy vélem jó vételt csináltam. Csak ajánlani tudom a tv-t, de már lehet nincs több belőle...

Tényleg jó vétel volt!

#1388 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 10:46

Na latom pont jokor csoppenek be, en is valami HD lejatszon torom a fejem, es eddig nekem is a Dune Smart B1 illik bele leginkabb a kepbe...
...tereveim szerint egy Syn212+ -os NAS (mondjuk meg ezt is meg kene venni) szolgalna ki TP-Link 1043-as routeren keresztul madzagon.

Van hasonlo osszeallitasban tapasztalat? Halozati lejatszasnal mennyire "megakaszthato" a ketyere?

#1389 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 27. 10:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Vertigo - Dátum: 2012. 06. 27. 11:46

Na latom pont jokor csoppenek be, en is valami HD lejatszon torom a fejem, es eddig nekem is a Dune Smart B1 illik bele leginkabb a kepbe...

Tud-e ez felvenni? Vagy ez nem szempont?

#1390 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 11:13

Kiegeszito modullal elvileg tud, de csak DVB-T-t lehet hozza kapni (modularis a smart sorozat), DVB-C-t idetlen idok ota igergetik, ha veletlenul kijon lehet bovitenem... (amugy lenne igenyem a felvetelre, de ha jobban meggondolom ez csokkeno tendenciat mutat, szoval lehet idovel le is tudom magam beszelni rola)

Szerkesztette: Vertigo 2012. 06. 27. 11:14 -kor

#1391 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 11:41

...tereveim szerint egy Syn212+ -os NAS (mondjuk meg ezt is meg kene venni) szolgalna ki TP-Link 1043-as routeren keresztul madzagon.

Van hasonlo osszeallitasban tapasztalat? Halozati lejatszasnal mennyire "megakaszthato" a ketyere?

Nekem Smart D1 van, amivel olvasok egy Syn110j-ről kábelen. A router Linksys e2000, de BD50-et is simán viszi röccenés mentesen.
Ha bekapcsolod fast smb-t Duneben, nem lesz baj.

szerk: Ezt a tv-ből felvevést sose értettem. Nekem a tv (g20) is tudja, de mi olyan mehet ott, amit érdemes lenne rögzíteni?! :-s
Mondjuk nálunk tv adás alapból nincs, gyerek ha mesét akar, kap disney-t oszt kalap... :D

Szerkesztette: Jcage 2012. 06. 27. 11:43 -kor

"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#1392 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 15:47

nekem D1 van, 1043, meg egy saját NAS, müxik minden hibátlanul :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1393 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 16:05

Franko, koszi! :)

#1394 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 07:23

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 06. 27. 16:47

nekem D1 van, 1043, meg egy saját NAS, müxik minden hibátlanul :)

Na, és mennyit adtál ezért?
Mert ilyeneket én 20 dolcsiért veszek.

#1395 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 08:10

kapsz tőlem 600 dolcsit, és hozzál ezekből még1-et. de ha nem működnek, vagy kevesebbet/szarabbul tudnak mint a mostani cuccaim, akkor te jössz nekem 2000$-ral.
10x áron eladni vmit, szerintem nem lehet rossz üzlet...

na, áll az üzlet?

Szerkesztette: WiZARD 2012. 06. 28. 08:11 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1396 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 06. 25. 23:17

htpc-re nem váltok, egy 20W-ot fogyasztó médiaplayer kell, nem csinálok még egy zúgó pc-t.
Egyébként filmlejátszáshoz megfelelő az asus, de a plazmán látszik hogy a feketéje szemcsés képzajos, és nem a hdmi kábel, vagy a koax kábel okozza, már lepróbáltam.
Még egyedül a földhurok ami szóba jöhet, majd hétvégén kipróbálom azt is, csak emiatt bútort kell tologatni és húzódozok a dologtól :D
Ha a dune nem csinál ilyen képzajt, akkor lehet váltanék, amúgy más gondom még nem volt vele csak hogy csigalassú a ki/bekapcsolása a moddolt R8-as fw miatt.

Nem azért, de 20-30W-ból megvan egy PC is. És ehhez hűtés, zúgás sem kell. Nekem egy Ion-om van, 20-21W idle, lejátszás közben 24W, maxon terhelve 30W. Ja és van némi overclock is rajta. :)
Paneltáp, egy extra halk leszabályzott 10cm-es venti, az elég halk WD Green HDD-t hallom ki belőle az meg egy media playerbe is kell.

Nomeg azóta vannak erősebb és/vagy kicsivel jobb fogyasztású cuccok is.
Cserébe teljesen flexibilis, nem kell fw-kre várni. Lejátszás, minőség: amit beállítasz, torrent, nas, dlna, akármi mehet rajta.

És ahogy elnézem árban is csak a legegyszerűbb lejátszók alternatívák, a komolyabb cuccok azonos árban, de inkább drágábban vannak.

#1397 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 06. 28. 09:10

10x áron eladni vmit, szerintem nem lehet rossz üzlet...

Mi az, hogy 10x? 30x!

Írd össze, hogy mire van szükséged, az igényeid, és tanulmányozom a dolgot.

Szerkesztette: LámaZ 2012. 06. 28. 09:19 -kor

#1398 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 28. 09:53

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2012. 06. 28. 08:23

Na, és mennyit adtál ezért?
Mert ilyeneket én 20 dolcsiért veszek.

NASt. vagy D1-est? Engem drágábban is érdekel, legyen 40 dollár, az 100%os haszon.
Make love not Wor.

#1399 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2012. 06. 28. 10:12

Mi az, hogy 10x? 30x!

Írd össze, hogy mire van szükséged, az igényeid, és tanulmányozom a dolgot.

azt írtad darabonként 20$, én a 3ra együtt ajánlottam 600at :)

aláírásomban ott a NAS, nem vagyok geci, hogy a 600$-ba beleférjen a 4 db 2 terás vinyó, elég egy vinyó nélküli NAS, amibe 12 vinyót bele tudok rakni, és van raid5, az se zavar ha szintén windows fut rajta, hogy jó legyen sokmindenre, mint a mostani, de nem vagyok geci, így elég ha normális torrent kliens van...

megbízható, stabil router n-es wifivel, gigabites lannal, ddwrt-vel.

médialejátszó kijelzővel, hdmivel, és mindent lejátsszon, ami a NAS-omon van jelenleg, (főleg mindenféle iso és mkv) vagy amit le tudok tölteni manapság, és legyen hozzá rendszeresen frissítés, rendes support, hogy holnap után ne kelljen kidobni.

#1400 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 06. 28. 11:21

azt írtad darabonként 20$, én a 3ra együtt ajánlottam 600at :)

aláírásomban ott a NAS, nem vagyok geci, hogy a 600$-ba beleférjen a 4 db 2 terás vinyó, elég egy vinyó nélküli NAS, amibe 12 vinyót bele tudok rakni, és van raid5, az se zavar ha szintén windows fut rajta, hogy jó legyen sokmindenre, mint a mostani, de nem vagyok geci, így elég ha normális torrent kliens van...

megbízható, stabil router n-es wifivel, gigabites lannal, ddwrt-vel.

médialejátszó kijelzővel, hdmivel, és mindent lejátsszon, ami a NAS-omon van jelenleg, (főleg mindenféle iso és mkv) vagy amit le tudok tölteni manapság, és legyen hozzá rendszeresen frissítés, rendes support, hogy holnap után ne kelljen kidobni.

Dögivel vannak ilyen hálózati médialejátszók. Na, jó, nem 20, hanem 120, de akkor is nem 600.

A DD-WRT-vel meg nem értem miért kell villognod, hisz az rúteres förmver.
Az én csájnai 150 dolcsis Z8D-m amúgy torrentezne, meg minden, ha hagynám.

Hogy elvarrjam a szálat: először erre a 20 dolcsis cuccra gondoltam, hogy neked jó lenne.
Én saját részre inkább ezt venném.

Szerkesztette: LámaZ 2012. 06. 28. 11:46 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.