HWSW Informatikai Kerekasztal: HD media playerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD media playerek Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1401 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 28. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2012. 06. 28. 12:39

Dögivel vannak ilyen hálózati médialejátszók. Na, jó, nem 20, hanem 120, de akkor is nem 600.

A DD-WRT-vel meg nem értem miért kell villognod, hisz az rúteres förmver.
Az én csájnai 150 dolcsis Z8D-m amúgy torrentezne, meg minden, ha hagynám.

Hogy elvarrjam a szálat: először erre a 20 dolcsis cuccra gondoltam, hogy neked jó lenne.
Én saját részre inkább ezt venném.

Bár nem nekem jött, de mégis belepofázok... :)

Majd ha lesz egy normális hangtechnikád, meg egy 30"-nál nagyobb megjelenítőd, akkor messziről el fogod kerülni ezeket a filléres kínai szarokat...

Nagyon bírom azokat, akik próbálgatás és tesztelés nélkül osztják az észt, de valós tapasztalat nincs mögötte.

No offense, de fogalmad nincs róla, hogy hol kezdődik egy normális lejátszó...

@Wizard: Házimozis fórumokon is hasonló a nicked? Ha igen, grat a rendszeredhez. :D
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#1402 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 28. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2012. 06. 28. 13:03

Bár nem nekem jött, de mégis belepofázok... :)

Majd ha lesz egy normális hangtechnikád, meg egy 30"-nál nagyobb megjelenítőd, akkor messziről el fogod kerülni ezeket a filléres kínai szarokat...

Nagyon bírom azokat, akik próbálgatás és tesztelés nélkül osztják az észt, de valós tapasztalat nincs mögötte.

No offense, de fogalmad nincs róla, hogy hol kezdődik egy normális lejátszó...

Cö-cö.
Régen egy 40 dolláros Diyomate médialejátszóm volt, most ez a Z8D ufócsoda van. Megfelelnek a célnak, 32"-os tévén nézek Full HD-s filmeket. Akkor miről beszélünk? Most te jössz!
Ja, és ezek a "filléres kínai szarok" támogatják a DTS-t, meg mindent. Ciki, hogy ilyen ócók, mi?

Szerkesztette: LámaZ 2012. 06. 28. 12:15 -kor

#1403 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2012. 06. 28. 13:13

Ciki, hogy ilyen ócók, mi?

Őskori vicc, de hátha vki nem ismeri:

Két kőgazdag orosz oligarcha beszélget:
- Jó a Rollexed, hol vetted, és mennyiért?
- Párizsban 1 millió euróért.
- Te hülye, Londonban akciósan 999 ezer fontért megvehetted volna.
:-)

#1404 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 12:35

Cö-cö.
Régen egy 40 dolláros Diyomate médialejátszóm volt, most ez a Z8D ufócsoda van. Megfelelnek a célnak, 32"-os tévén nézek Full HD-s filmeket. Akkor miről beszélünk? Most te jössz!
Ja, és ezek a "filléres kínai szarok" támogatják a DTS-t, meg mindent. Ciki, hogy ilyen ócók, mi?

Arra a célra valóban tökéletes, amire te használod. Mármint neked tökéletes, nincs ezzel semmi baj.
Még mielőtt tovább mennék, két kérdésem van: hangot miről hallgatod, illetve milyen messziről nézed?
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#1405 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 28. 13:05

Dögivel vannak ilyen hálózati médialejátszók. Na, jó, nem 20, hanem 120

Az még mindig 6szoros. Aztán nézd meg mit szoptak az Asussal. Ezek a "dögivel vannak" működnek is rendesen?
Make love not Wor.

#1406 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 13:08

Cö-cö.

Én meg annyi szart látok a cégeknél, hogy inkább nem merem megvenni, mert aztán kenhetem a hajamra. 32" az határeset, néha kisebben is látszik, mintha szarul tömörítették volna a filmet, érdekes módon másik lejátszóval meg nem kockás annyira. Akkor most?
Make love not Wor.

#1407 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 28. 14:08

Én meg annyi szart látok a cégeknél, hogy inkább nem merem megvenni, mert aztán kenhetem a hajamra. 32" az határeset, néha kisebben is látszik, mintha szarul tömörítették volna a filmet, érdekes módon másik lejátszóval meg nem kockás annyira. Akkor most?

Rosszul láttad. A kínai fosch az jó. :)

#1408 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 14:45

Dögivel vannak ilyen hálózati médialejátszók. Na, jó, nem 20, hanem 120, de akkor is nem 600.

A DD-WRT-vel meg nem értem miért kell villognod, hisz az rúteres förmver.
Az én csájnai 150 dolcsis Z8D-m amúgy torrentezne, meg minden, ha hagynám.

Hogy elvarrjam a szálat: először erre a 20 dolcsis cuccra gondoltam, hogy neked jó lenne.
Én saját részre inkább ezt venném.

20 vagy 120 nem mind1, 6x a különbség...
amennyire pontosan írtad az árat, annyira egyezik meg a képessége is a dune-vel?
de még ha le is játszik mindent (amit kb kizártnak tartok), megnézném a képét normális megjelenítőn (minimum 90" fullhd, lehetőleg kalibrálva)

mert a router a 3as felsorolás tagja volt, amire írtad, hogy 20$ darabja...
NAS-ra se írtál semmit.

azt a 20$ vackot remélem nem gondoltad komolyan, hogy bármire is jó.

Jcage: igen, ez szokott lenni a nickem :) (avforum, avx - ha ezekre gondolsz)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1409 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 14:46

Cö-cö.

milyen messziről nézed a 32"-t?

támogatja a DTS-t? whaoo
kb 10 éve is alap volt, hogy vmi támogassa, manapság a DTS HD Master kezd alappá válni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1410 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:05

Ilyenkor szokott az lenni, hogy 32"-t néznek 4m-ről és hallgatják a DTS-t tv speaker-en.

20$ meg kb egy értékelhető (már nem szar) HDMI kábel árának a fele... :D

@Wizard: Igen, azokra a fórumokra gondoltam.

#1411 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 06. 28. 15:46

milyen messziről nézed a 32"-t?
támogatja a DTS-t? whaoo
kb 10 éve is alap volt, hogy vmi támogassa, manapság a DTS HD Master kezd alappá válni...

Megy itt a rongyrázás, kérem szépen!

Az az igazság, hogy pl. digitális tartalom ritkán van Full HD minőségben. A legtöbb .avi-s cucc 720p-s, és az már jó. Egy 90 perces film ilyen minőségben kb. 1,5 GB. Ez az a méret, amelyet érdemes letölteni, én a 7-8 GB-os Blu-Ray és 3D-s cuccokra rá se nézek, talán egy évben egyszer kétszer, amikor karácsony vagy húsvét van. A zenénél meg ugye nem számít. Mármint az mp3-ra gondolok, vagy a flaccokra. Legtöbbször éjszaka nézek filmet, amikor ugye bedugjuk a fülünkbe a dolby-t is.

#1412 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2012. 06. 28. 16:05

20$ meg kb egy értékelhető (már nem szar) HDMI kábel árának a fele... :D

@Wizard: Igen, azokra a fórumokra gondoltam.

Én ennyire nem szoktam túlbonyolítani, meg lihegni, de azért vannak határok. Az ilyen occsóról mindig kiderül, hogy "ugyanolyan" csak nem játszik le iso-ból, 99-nél több file esetén elkressel, amúgy csak simán fagy, néha csúszik a kép és hang, meg a legváltozatosabb faszságok. Magyar feliratokról meg kódlapokról nem is beszélve. Ilyenkor szokott jönni a "nekem erre nincs szükségem, így nem érdekel" duma :-)
Make love not Wor.

#1413 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2012. 06. 28. 16:27

Az az igazság, hogy pl. digitális tartalom ritkán van Full HD minőségben. A legtöbb .avi-s cucc 720p-s, és az már jó. Egy 90 perces film ilyen minőségben kb. 1,5 GB. Ez az a méret, amelyet érdemes letölteni, én a 7-8 GB-os Blu-Ray és 3D-s cuccokra rá se nézek, talán egy évben egyszer kétszer, amikor karácsony vagy húsvét van. A zenénél meg ugye nem számít. Mármint az mp3-ra gondolok, vagy a flaccokra. Legtöbbször éjszaka nézek filmet, amikor ugye bedugjuk a fülünkbe a dolby-t is.

Ok, így érthető. Ilyen célra tényleg elég 20$. Abból megvan egy pendrive, amit bedughatsz a tv-dbe. :)

szerk: @Jahno: Jaja. :D

Szerkesztette: Jcage 2012. 06. 28. 15:32 -kor

#1414 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:34

A zenénél meg ugye nem számít. Mármint az mp3-ra gondolok, vagy a flaccokra. Legtöbbször éjszaka nézek filmet, amikor ugye bedugjuk a fülünkbe a dolby-t is.

Én elvileg csak DVDseket ghyűjtöttem, de sok cucc már csak nagyobb felbontásban van, így tele vagyok 4-8 vagy még több gigás mkv cumókkal. Ráadásul ha Téged nem érdekel, más még lehet igényesebb, csak akkor ne mondjuk, hogy "az ugyanaz". Átlag koncertjeim 8 gigásak, lehet a kütyüd nem is bírná sávszéllel.
Make love not Wor.

#1415 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 28. 16:29

Magyar feliratokról meg kódlapokról nem is beszélve. Ilyenkor szokott jönni a "nekem erre nincs szükségem, így nem érdekel" duma :-)

Nem igaz! Nekem szükségem van a magyar feliratokra, és azok sajnos legtöbbször asci-ban vannak, ezért fogom őket, és egy laza kézmozdulattal a Notepad++-al konvertálom Unicode-ba (utf-8-asba). Azt meg ugye minden megeszi.

Szerkesztette: LámaZ 2012. 06. 28. 15:37 -kor

#1416 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2012. 06. 28. 16:37

Nem igaz! Nekem szükségem van a magyar feliratokra, és azok sajnos legtöbbször asci-ban vannak, ezért fogom őket, és egy laza kézmozdulattal a Notepad++-al konvertálom Unicode-ba (utf-8-asba). Azt meg ugye minden megeszi.

Én meg ahülkye júzer vagyok, egyszer nem kellett konvertálni, megnyomom, működjön.
Make love not Wor.

#1417 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 28. 16:39

Én meg ahülkye júzer vagyok, egyszer nem kellett konvertálni, megnyomom, működjön.

Ha profi DVD-d nézel, gyári szinkronnal, felirattal, akkor általában működik a sima megnyomás, de én szoktam hobbifeliratokkal is nézni filmeket (mert pl. még nincs magyar hivatalos verzió, se szinkronos, se feliratos), sőt, előfordult már velem párszor, hogy én magam készítettem el a magyar feliratot. Ez utóbbi esetben mindig ügyelek arra, hogy Unicode-ban töltsem fel az opensubtitles.org-ra stb. de nem mindenki olyan okos, mint én. !

Szerkesztette: LámaZ 2012. 06. 28. 15:44 -kor

#1418 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:54

LOL
:D
720p cuccra inkább rá se nézek, csak ha vmi nagyon érdekel, vagy sorozat, de abból 40 perc 1-1.5 giga...
lehetőleg BD50-et töltök, vagy BD25-öt, ha egyik sincs, akkor marad az mkv.

Dune biztos feleslegesen drága, de még sose kellett feliratot konvertálni, lejátszott/megnyitott mindent.

de nem is az a baj, hogy csak erre van igényed, csak akkor ne hasonlítgasd már a 20$ gagyit a normális cuccokhoz, mert felesleges.

Szerkesztette: WiZARD 2012. 06. 28. 15:55 -kor

#1419 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 06. 28. 16:54

Dune biztos feleslegesen drága, de még sose kellett feliratot konvertálni, lejátszott/megnyitott mindent.

Ha egy feliratnak rossz a kódolása, mert amatőr készítette, akkor vagy nem látod az ékezetes betűket, vagy sapkások lesznek, vagy magad konvertálod a cuccost. Csodák nincsenek. A méregdrága Dűnédben sincs mesterséges intelligencia.

Szerkesztette: LámaZ 2012. 06. 28. 16:06 -kor

#1420 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 28. 16:07

akkor még nem találkoztam ilyen amatőr felirattal :)
bár tény hogy kevés feliratot töltök, általában csak akkor ha nem angol nyelvű filmet nézek (ami ritka), vagy barátnőm is nézi, és miatta kell...

Szerkesztette: WiZARD 2012. 06. 28. 16:08 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó