Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 18:22
... Magát a kódot egy kezdő programozó néhány hét alatt megírja. ...
Itt bukik a dolog: ha lenne néhány heted... Vagy nincs? Hisz egy kezdő is megcsinálja ennyi idő alatt, akkor te miért nem kezdesz/kezdtél neki? Az egész téma tőled indulhatna, s a kezdetekhez nem kéne bevonni senkit sem. Csak néhány hét kérdése. Annyi meg mindenkinek van, még a mai rohanó világban is. Bőven. Még csak reklámozni sem kell, elegendő az első modellt bemutatni, majd továbbviszik azok, akinek nagyobb a tapasztalatuk. De valahol csak el kell indulni, vagy a valami.
ps.: szerintem az alapállítás a kérdéses, mármint hogy egy kezdő programozó pár hét alatt meg tudja csinálni. Ebben rejlik a buktató. Szerintem ellentmondásos: egy programozásban nem jártas ember ilyen állítása mindig elgondolkodtat. De pl. honnan tudod, hogy "jobb" lenne, mint a google, ha nem is ismered a google működését, csak a keresési eredményeket látod? Mi lenne, ha rögtön az elején kiderülne, hogy bukott a dolog, mert...
ps/2.: tényleg azt akarod, hogy valaki csukott szemmel és füllel írja meg a kódot, vagy mi?
ps/3.: sántít az is, hogy hogy akarsz pénzt csinálni abból, ami még nem is létezik? Ha egyáltalán létjogosult s valóban hatékony, mitöbb, a google-t megszégyenítő volna, ha létezne. Be kell ismerned: valakinek csak meg kell csinálnia valamilyen szinten. Addig csak filozofálgatunk itt, s a dolog hit kérdése. De a gépek nem akaratunk és hitünk, hanem utasításaink szerint működnek.
Anno Jobs is hitt abban, amit csinált, meg Gates is, meg a többi güzü. Csakhogy ők technikailag is szakik voltak.
Tudod te, mi kell ahhoz, hogy egy kereső hosszú távon is "jobb" találatokat adjon, mint a google???
A válasz az, hogy mivel a "jobb" mindenkinek mást jelent, ezért egyértelműen "jobb" nem is létezik. A google mögötti technológia félelmetes, szerintem simán tréfálsz velünk. Kíváncsi vagy a reakciókra.
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de sok esetet láttam már, ahol minden jól működött a modellezett rendszerben, csak épp a fizika törvényszerűségeit nem vették figyelembe, mert minek...
Tényleg, honnan tudjuk, hogy ez nem a kész átverés show?
Nem tudom, gondolkoztál-e azon az állításodon, hogy a felhasználó "azt kapja, amit keresett, s ebben jobb lesz"... Ugyanis ha ilyen egyszerű volna a helyzet, a google is rájött volna a cselre. A lényeg, hogy sokan AKARNAK valamit, de elfelejtik, hogy a gép nem akaratunk, hanem utasításaink szerint működik. S e két világ összekapcsolásán buknak a dolgok rendesen.
Tán a google-lel nem azt kapjuk, amit kerestünk? Meglehetősen sok időre lenne szükség lényeges piaci részesedést szerezni eme fronton, ahhoz pedig kőkemény technika, biznisz, meg minden szükségeltetik. Vajon lehet-e a te módszered lényegesen jobb? Mert ha csak kicsit jobb, azt érted, miért "nem elég".
Egyébként én is tudok ilyesmit mondani. Nem akarok rossz színben feltűnni, általában nem vagyok szkeptikus, de műszaki; a hitem próbálom kordában tartani, még akkor is, ha tudom, hogy fontos dolog. Mintha valami megkérdezi az utcán, hogy "hány éves vagy?", én jogosan kérdezek vissza, hogy "miért kérdezed?". Ennyi csak.
Szerkesztette: Warrior 2009. 08. 03. 08:12 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."