Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 19:07
probaltam errol benchet keresni, de nem nagyon talaltam. a keplet egyszeru: az, hogy egy adott programnal mi a szuk kereszmetszet, az folyamatosan valtozik. van, hogy a scene megjelenitese miatt vagy, hogy sok a mesterseges inteligencia. de osszessegeben azert kijelenthetjuk, hogy a jatekban nyujtott teljesitmenyt leginkabb a videokartya teljesitmenye hatarozza meg: amikor 2-3x sebessegkulonsegu processzorok hoznak jo esetben par tiz szazalekokat. a ketto gyorsulasi hatekonysaga kozott nagy a differencia, meg annak tudataban is, hogy egyik sem fuggetlen a masiktol.
Ez az átlagra igaz.
Én a minimumról beszéltem, ott valahogy mindig a cpu a kevés.
Eddig akármennyire tekintek vissza mindig jobban futottak a játékok, ha a cpu-m volt viszonylag erős és a vga volt gyengébb, mintsem fordítva. Fura, de így van.
Lehet egy átlag cpu-d 5870 mellett. Mondjuk a min fps-ed lesz 20, az átlag 60. Felnyomod a felbontást, mondjuk marad 20/50, mert bírja a vga. Egy erő cpu, gyengébb vga mellett meg mondjuk lesz 35/50-ed, nagyobb felbontásban meg 20/30-ad.
Csak arányszámokat írok hasra, de kb. ilyesmi szokott lenni. Ebből pedig a 35/50 a legjátszhatóbb. A(viszonylag) jó proci elengedhetetlen a normális játékhoz... közepes vagy csúcs vga-hoz is.
Ez most a közép-felső kategóriájú vga-kra vonatkozik, amin alapvetően minden elfut, nincsenek anomáliák, hogy kevésbé támogatott régi vga és 3x lassabban fut valami, mint kéne.
szerk: Közepes-jó vga-m volt mindig, de amikor jöttek a vga-gyilkos cuccok (pl. Doom3, Far Cry, Crysis) akkor valahogy soha nem tudtam leskálázni úgy, hogy (számomra) értelmesen fusson. Pedig az átlag fps megvolt high beállítás mellett is. De a min fps-en a visszavétel se segített.
Szerkesztette: vipisrac 2009. 10. 21. 18:43 -kor