HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Radeon 5800 series - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Radeon 5800 series RV870 Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#541 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 21. 18:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 16:31

Tudom, hogy "attól függ"... de épp azt próbáltam leírni, hogy 10-ből 7 játékot valahogy úgy sikerül megírni, hogy mindig cpu függő, ha min fps jelenet van. Még a leginkább vga-igényeseknél is. Ez nem tudom mitől van így, de a tapasztalatok alapján így van.

probaltam errol benchet keresni, de nem nagyon talaltam. a keplet egyszeru: az, hogy egy adott programnal mi a szuk kereszmetszet, az folyamatosan valtozik. van, hogy a scene megjelenitese miatt vagy, hogy sok a mesterseges inteligencia. de osszessegeben azert kijelenthetjuk, hogy a jatekban nyujtott teljesitmenyt leginkabb a videokartya teljesitmenye hatarozza meg: amikor 2-3x sebessegkulonsegu processzorok hoznak jo esetben par tiz szazalekokat. a ketto gyorsulasi hatekonysaga kozott nagy a differencia, meg annak tudataban is, hogy egyik sem fuggetlen a masiktol.

#542 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 18:40

Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 19:07

probaltam errol benchet keresni, de nem nagyon talaltam. a keplet egyszeru: az, hogy egy adott programnal mi a szuk kereszmetszet, az folyamatosan valtozik. van, hogy a scene megjelenitese miatt vagy, hogy sok a mesterseges inteligencia. de osszessegeben azert kijelenthetjuk, hogy a jatekban nyujtott teljesitmenyt leginkabb a videokartya teljesitmenye hatarozza meg: amikor 2-3x sebessegkulonsegu processzorok hoznak jo esetben par tiz szazalekokat. a ketto gyorsulasi hatekonysaga kozott nagy a differencia, meg annak tudataban is, hogy egyik sem fuggetlen a masiktol.

Ez az átlagra igaz.
Én a minimumról beszéltem, ott valahogy mindig a cpu a kevés.

Eddig akármennyire tekintek vissza mindig jobban futottak a játékok, ha a cpu-m volt viszonylag erős és a vga volt gyengébb, mintsem fordítva. Fura, de így van.

Lehet egy átlag cpu-d 5870 mellett. Mondjuk a min fps-ed lesz 20, az átlag 60. Felnyomod a felbontást, mondjuk marad 20/50, mert bírja a vga. Egy erő cpu, gyengébb vga mellett meg mondjuk lesz 35/50-ed, nagyobb felbontásban meg 20/30-ad.

Csak arányszámokat írok hasra, de kb. ilyesmi szokott lenni. Ebből pedig a 35/50 a legjátszhatóbb. A(viszonylag) jó proci elengedhetetlen a normális játékhoz... közepes vagy csúcs vga-hoz is.

Ez most a közép-felső kategóriájú vga-kra vonatkozik, amin alapvetően minden elfut, nincsenek anomáliák, hogy kevésbé támogatott régi vga és 3x lassabban fut valami, mint kéne.

szerk: Közepes-jó vga-m volt mindig, de amikor jöttek a vga-gyilkos cuccok (pl. Doom3, Far Cry, Crysis) akkor valahogy soha nem tudtam leskálázni úgy, hogy (számomra) értelmesen fusson. Pedig az átlag fps megvolt high beállítás mellett is. De a min fps-en a visszavétel se segített.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 10. 21. 18:43 -kor

#543 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 18:57

Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 19:07

a keplet egyszeru: az, hogy egy adott programnal mi a szuk kereszmetszet, az folyamatosan valtozik. van, hogy a scene megjelenitese miatt vagy, hogy sok a mesterseges inteligencia. de osszessegeben azert kijelenthetjuk, hogy a jatekban nyujtott teljesitmenyt leginkabb a videokartya teljesitmenye hatarozza meg: amikor 2-3x sebessegkulonsegu processzorok hoznak jo esetben par tiz szazalekokat. a ketto gyorsulasi hatekonysaga kozott nagy a differencia, meg annak tudataban is, hogy egyik sem fuggetlen a masiktol.

Amíg 1 vagy 2 szálon fut a játék és pl a mesterséges inteligenica számítása is ugyanúgy visszafogja azt az 1-2 magot addig ne várj látható gyorsulást semmilyen procitól játékok alatt.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#544 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 19:44

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 19:40

Ez az átlagra igaz.
Én a minimumról beszéltem, ott valahogy mindig a cpu a kevés.

amit irtam mindkettore igaz, csak az aranyok tolodhatnak el.

#545 Felhasználó inaktív   encrypt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 21. 20:13

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 10:55

Gyorsulásra nem lehet számítani DX11 alatt. :D

Kép

A masikat lefelejtetted  :)
Kép

#546 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 20:16

A BattleForge-ban végleges a Dx11-es kód. Így nem nehéz gyorsabbnak lenni benne. :cool: Itt a fikán van a lényeg. :D
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#547 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 20:20

huhu... sikerult a gyari ertekek ala vinnem a venti fordulatat :) ez az afterburner egy allat... baromira ki lehet hegyezni a kartyat. az a celom, hogy

1. idleben legyen kuss
2. atlagos jatekterheles alatt maradjon elviselheto szinten
3. furmark vagy egyeb extrem terhelest is birja el a kartya

Csatolt fájl:

Szerkesztette: arn 2009. 10. 21. 20:21 -kor

#548 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 06:35

Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 21:20

ez az afterburner egy allat...

1.20-al próbáltad ? Tegnap elött jelent meg az 1.30-as: http://downloads.guru3d.com/MSI-AfterBurne...nload-2410.html
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#549 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 07:27

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 7:35

1.20-al próbáltad ? Tegnap elött jelent meg az 1.30-as: http://downloads.guru3d.com/MSI-AfterBurne...nload-2410.html

azzal probaltam, ami a multheten jott ki - de majd megnezem ezt is.  ;)

amugy rivatuner, csak sikerult benne a funkciokat ugy osszevalogatni, hogy epp ennyire van szukseg, mindenfele salang nelkul. 2ds profilt nem is kell benne csinalni, mert a 3dset rendesen hasznalja, es utana meg visszavaltogat frankon. asszem nem cserelek hutot.

Szerkesztette: arn 2009. 10. 22. 07:29 -kor

#550 Felhasználó inaktív   gombcomp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 07:35

Ha valakiben felmerült a kérdés,hogy ha nem MSI a kártya akkor kezeli e az AfterBurner:  Tessék ámulni! ;)

Szerkesztette: gombcomp 2009. 10. 22. 07:36 -kor

#551 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 08:35

Idézet: gombcomp - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 8:35

Ha valakiben felmerült a kérdés,hogy ha nem MSI a kártya akkor kezeli e az AfterBurner:  Tessék ámulni! ;)

a giga 5800al is mukodott rendesen minden. a bios csak az orajellock miatt kell, nem azert mert msi.

#552 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 10:15

ahhoz kepest, hogy erosodik a ft, eleg szepen emelkedik a 5850 ara. mar 70-75e.
van a nagykerekben uzleti erzek...

#553 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 10:42

Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 20:44

amit irtam mindkettore igaz, csak az aranyok tolodhatnak el.

Igaz mindkettő amit írsz:
1. A szűk keresztmetszet folyamatosan változik.
2. A játékban nyújtott teljesítményt leginkább a videokártya teljesítménye határozza meg.

Csak ez általános. Én erre írtam válaszként, hogy:
1. Min fps-nél szinte mindig a cpu felé tolódik el az arány. Ez a tapasztalat... még a vga-igényes játékoknál is.
2. Az átlag teljesítményt a vga határozza meg, de a játszhatóságban a min fps-nek kiemelt szerepe van, így pedig az 1. pont alapján nő a proci szerepe... még ha ez átlag fps számban nem is mérhető.

Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 11:15

ahhoz kepest, hogy erosodik a ft, eleg szepen emelkedik a 5850 ara. mar 70-75e.
van a nagykerekben uzleti erzek...

Nem pofátlanságot akartál írni? :think: :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 10. 22. 10:43 -kor

#554 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 11:01

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 11:42

Igaz mindkettő amit írsz:
1. A szűk keresztmetszet folyamatosan változik.
2. A játékban nyújtott teljesítményt leginkább a videokártya teljesítménye határozza meg.

Csak ez általános. Én erre írtam válaszként, hogy:
1. Min fps-nél szinte mindig a cpu felé tolódik el az arány. Ez a tapasztalat... még a vga-igényes játékoknál is.
2. Az átlag teljesítményt a vga határozza meg, de a játszhatóságban a min fps-nek kiemelt szerepe van, így pedig az 1. pont alapján nő a proci szerepe... még ha ez átlag fps számban nem is mérhető.

Nem pofátlanságot akartál írni? :think: :)

ezt nem lehet igy kerekperec kijelenteni, hogy a min fpsnel mindig a proci szamit. van ilyen eset is: inkabb akkor szokott elofordulni, amikor a proci aranytalanul lassabb a kartyahoz kepest. de ekkor sem csak a min fpst befolyasolja. egy bivaly proci, es gyenge kartya kombojabol pedig szinte bizonyos lehetsz benne, hogy a min fpst is a kartya fogja megszabni.

itt pl a min fps ugyanugy skalazodik az atlagfpsel.
http://www.pcgameshardware.com/aid,695161/...Reviews/?page=2

ez egy nagyon sok osszetevos dolog, es helyzeteket lehet kiragadni, hogy az aktualis helyen eppen mi a meghatarozo. de nem hinnem, hogy altalanossagban lehet beszelni barmelyik helyzetrol.

#555 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 11:22

Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 12:01

ezt nem lehet igy kerekperec kijelenteni, hogy a min fpsnel mindig a proci szamit. van ilyen eset is: inkabb akkor szokott elofordulni, amikor a proci aranytalanul lassabb a kartyahoz kepest. de ekkor sem csak a min fpst befolyasolja. egy bivaly proci, es gyenge kartya kombojabol pedig szinte bizonyos lehetsz benne, hogy a min fpst is a kartya fogja megszabni.

itt pl a min fps ugyanugy skalazodik az atlagfpsel.
http://www.pcgameshardware.com/aid,695161/...Reviews/?page=2

ez egy nagyon sok osszetevos dolog, es helyzeteket lehet kiragadni, hogy az aktualis helyen eppen mi a meghatarozo. de nem hinnem, hogy altalanossagban lehet beszelni barmelyik helyzetrol.

Általánosságban elvi alapon nem lehet róla beszélni, de én hol írtam ilyet?
Tapasztalati alapon meg lehet róla beszélni és elég könnyű megállapításokat tenni. Megnézel 10 játékot és rájössz, hogy 8-nál ez a helyzet. Ennyit írtam le. Ez így van most is, és így volt az utóbbi 5 évben is.

Legalábbis az én tapasztalatom szerint... mivel nekem általában relatíve mindig jobb vga-m volt, mint procim. Jóval kevesebbet cserélem a procit, mikor cseréltem (és jobb lett, mint az átlag) akkor mindig látványos ugrás volt a játszhatóságban is, látványosabb, mint vga-nál. :)

Egyébként a hsz-ed elejére reagálva: igen az átlag fps-t is befolyásolja egy gyengébb proci, erre mondják, hogy "nem hajtja ki". Ezért írtam légbőlkapott, de szintén tapasztalati úton mérve arányaiban kb. helyes számokat a min/max fps viszonyokra egy átlagos-erős cpu/vga párosra.

#556 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 11:31

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 12:22

Általánosságban elvi alapon nem lehet róla beszélni, de én hol írtam ilyet?
Tapasztalati alapon meg lehet róla beszélni és elég könnyű megállapításokat tenni. Megnézel 10 játékot és rájössz, hogy 8-nál ez a helyzet. Ennyit írtam le. Ez így van most is, és így volt az utóbbi 5 évben is.

Legalábbis az én tapasztalatom szerint... mivel nekem általában relatíve mindig jobb vga-m volt, mint procim. Jóval kevesebbet cserélem a procit, mikor cseréltem (és jobb lett, mint az átlag) akkor mindig látványos ugrás volt a játszhatóságban is, látványosabb, mint vga-nál. :)

Egyébként a hsz-ed elejére reagálva: igen az átlag fps-t is befolyásolja egy gyengébb proci, erre mondják, hogy "nem hajtja ki". Ezért írtam légbőlkapott, de szintén tapasztalati úton mérve arányaiban kb. helyes számokat a min/max fps viszonyokra egy átlagos-erős cpu/vga párosra.

nem elvi alapokrol beszelek, hanem amit megtapasztalhatsz. de majd megprobalok en is mericskelni.

mi volt a meresi metodikad? tehat amibol megallapitottad, hogy mittomen 50% procisebesseg emelesre kaptal +x tizszazalek fpst, es nem volt hatassal az atlagra. csak hogy konkretizaljunk is :)

tuningolt vs tuningolatlan? mivel tudtad egyaltalan lemerni? mert ugye minatlagot kellene mernunk... egy pill megakadast okozhat ezer masik dolog is.

Szerkesztette: arn 2009. 10. 22. 11:32 -kor

#557 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 12:47

Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 12:31

nem elvi alapokrol beszelek, hanem amit megtapasztalhatsz. de majd megprobalok en is mericskelni.

mi volt a meresi metodikad? tehat amibol megallapitottad, hogy mittomen 50% procisebesseg emelesre kaptal +x tizszazalek fpst, es nem volt hatassal az atlagra. csak hogy konkretizaljunk is :)

tuningolt vs tuningolatlan? mivel tudtad egyaltalan lemerni? mert ugye minatlagot kellene mernunk... egy pill megakadast okozhat ezer masik dolog is.

Mérések voltak anno, de eredményt azt nem tudok mondani. Ill. nem erre irányult közvetlen, de ez is kiolvasható lett volna belőle. Inkább érzésbeli ez a tapasztalat. Tuning mellett.

Anno így volt a cpu váltásomnál az R8500-tel. De konkrétabb példa az Athon XP -> A64 váltás. Akkor 6800GT-m volt, csúcskártya... és az akkori csúcs játékok: Doom3, Far Cry. Mindkettő viszonylag jól futott átlagra, de a min fps-ek siralmasak voltak. Visszabutítva jobb lett az átlag, a min marad. Procicsere után min fps 2x, átlag 1.5x. Nyilván itt már nagyon kevés volt alá a proci, de ez észrevehető akkor is, ha csak kicsit kevesebb.

Mondjuk nézzük a jelenlegi helyzetem: E4300 @3.2. Nem rossz proci, hiszen sok ennél gyengébb van... alap órajelen. Persze erősebbek is, több maggal, de ezt most ne nézzük, mert alig van többmagos játék. Tuning nélkül milyen procit kéne venni egy jó min fps-ért... vagy egy kártya általános kihajtásáért (az átlag fps-ért) alap órajelen? Magok kb nem számítanak... i5-i7 kellene egy 4870-90-hez is.

Szóval a prociból most sem árt a top közelében nézelődni vagy oda húzni tuninggal.

#558 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 12:51

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 13:47

Mérések voltak anno, de eredményt azt nem tudok mondani. Ill. nem erre irányult közvetlen, de ez is kiolvasható lett volna belőle. Inkább érzésbeli ez a tapasztalat. Tuning mellett.

Anno így volt a cpu váltásomnál az R8500-tel. De konkrétabb példa az Athon XP -> A64 váltás. Akkor 6800GT-m volt, csúcskártya... és az akkori csúcs játékok: Doom3, Far Cry. Mindkettő viszonylag jól futott átlagra, de a min fps-ek siralmasak voltak. Visszabutítva jobb lett az átlag, a min marad. Procicsere után min fps 2x, átlag 1.5x. Nyilván itt már nagyon kevés volt alá a proci, de ez észrevehető akkor is, ha csak kicsit kevesebb.

Mondjuk nézzük a jelenlegi helyzetem: E4300 @3.2. Nem rossz proci, hiszen sok ennél gyengébb van... alap órajelen. Persze erősebbek is, több maggal, de ezt most ne nézzük, mert alig van többmagos játék. Tuning nélkül milyen procit kéne venni egy jó min fps-ért... vagy egy kártya általános kihajtásáért (az átlag fps-ért) alap órajelen? Magok kb nem számítanak... i5-i7 kellene egy 4870-90-hez is.

Szóval a prociból most sem árt a top közelében nézelődni vagy oda húzni tuninggal.

majd megnezem, hogy normalis felbontasnal hogy alakulnak a min fpsek tuning hatasara.

#559 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 12:57

Idézet: arn - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 13:51

majd megnezem, hogy normalis felbontasnal hogy alakulnak a min fpsek tuning hatasara.

Egyébként most, hogy a 4 magos vétel megfordult a fejemben néztem 1-2 procitesztet, ahogy a játékokat átlagra és minimumra is tesztelik, alig volt különbség a min fps-ekben, tehát ennek ellentmondanak a számok. De mondom, a tapasztalat nekem mindig más volt... talán a benchek nem tükrözik pontosan a valós játékot ilyen szempontból - érzésre meg pont ez a kritikus.

Egy példa: a Crysis tesztekben min fps-ben alig van különbség egy procitesztben, mégis mikor mi magunk mértünk itt anno akkor nekem jóval kisebb volt a min fps-em (a cpu tesztben!), mint egy Wolfdale-lel... aminél meg a Q6600 még jobb volt kicsit. És ez a valós játékban is kijön - valszeg a cpu tesztben is azért jön ki, mert erre van jobban kihegyezve, mintsem a vga-ra.

#560 Felhasználó inaktív   KisPál 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 23. 18:14

Itt egy dx11-es benchmark az új kártyák tulajainak:
http://unigine.com/download/#heaven

Valaki nyithat neki egy külön témát is ha gondolja, én is megtenném csak még nem csináltam soha és nem akartam elszúrni.

Szerkesztette: KisPál 2009. 10. 23. 18:18 -kor

Téma megosztása:

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.