HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:29

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 16:16

a KVM is jöhet? Egész rég van már támogatás a kernelben.

Annak előbb a Xen-n kell legyűrnie, hogy igazi szereplővé válhasson, bár a RH tolja azt a szekeret rendesen...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#302 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:32

:offtopic: Csak viccnek szántam: attól, hogy ingyen van, még lehet jobb az íze.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#303 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 15:33

@N0zer0: Hmmmm.

"Abban az időben nem volt kellő összehasonlítási alap. "
--- Miért ne lett volna? Volt egy jól működő terminálszerver architektúra drága *X-szel, meg terminálokkal vs. olcsó PC-k hálózata (tipikus példa, vinyó nélküli gépek netware fölött).

"A csak floppy-s rendszerek vs. intézezeti/vállalati szuperszámítógépek teljesen más világ voltak. "
--- Jogos. De a piac nem szereti a drága dolgokat, az emberek meg a bonyolultat. Gondolj csak bele, hogy el kell menned sz*rni, de a wc ajtó csak 17 (biztonsági) kérdés helyes megválaszolása után nyílik csak ki...

#304 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 17:21

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 16:33

... De a piac nem szereti a drága dolgokat, az emberek meg a bonyolultat. Gondolj csak bele, hogy el kell menned sz*rni, de a wc ajtó csak 17 (biztonsági) kérdés helyes megválaszolása után nyílik csak ki...

:offtopic: De azért azt sem szeretném, ha sz@rás közben összeszakadna alattam a budi... :Đ
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#305 Felhasználó inaktív   popacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 17:31

@Nyulpapa: Csak van egy nagy probléma: az, hogy jószerivel egyetlen egy "gazda" van a piacon. Ettől gyökeresen más a helyzet.
Mivel szinte mindenütt windows van, és az otthoni felhasználókat nem cseszteti a MS (BSA), ezért ez ellen csak ingyenes szoftverekkel lehet felvenni a versenyt ma már.

#306 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 17:36

@Warrior:
pl. Steve Ballmer-re gondoltál? úgy látszik, bejött neki a "rák"-lét...

#307 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 17:43

@Nyulpapa:

"Komolyan mondom te kommunista vagy (nem pártállás, hanem ideológia).">olyan nagyon nem nyúltál mellé. ez az érv már hangzott el a Linuxszal kapcsolatban. és miért is baj? alapesetben itt elég jól működik a "mindenki képességei szerint-mindenki igényei szerint" elv. Kép

#308 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 17:49

Idézet: tomtyi - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 18:36

@Warrior: <br />
pl. Steve Ballmer-re gondoltál? úgy látszik, bejött neki a "rák"-lét...

:offtopic: Steve Ballmer - akinek tényleg bejött :) <--- belegondolok, hogy ő az MS elnök-vezére. Akkoriban nevezték ki. Ő is véresszájú ám. Mielőtt beszél, van pár pillanat, amikor rendesen doom-os az arckifejezése... :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 28. 17:58 -kor

#309 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 21:59

@Warrior: "De azért azt sem szeretném, ha sz@rás közben összeszakadna alattam a budi... "
--- Jogos. én sem. De ma már nem omlik össze a vindovz budi. Ok nélkül legalábbis nem, ha meg tudod hogy milyen wc-be mész sz*rni, akkor magadra vess ha összeszakad alattad...

#310 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 22:03

@popacsek: "Csak van egy nagy probléma: az, hogy jószerivel egyetlen egy "gazda" van a piacon. Ettől gyökeresen más a helyzet.
Mivel szinte mindenütt windows van, és az otthoni felhasználókat nem cseszteti a MS (BSA), ezért ez ellen csak ingyenes szoftverekkel lehet felvenni a versenyt ma már."
--- Pontosan így van. De miért kellene felvenni a versenyt? Az emberek (otthon) nem ok nélkül használják annyian. Ne akarjátok megtéríteni az embereket, ha akarnak, maguktól megtérnek. Ha annyival jobb lenne (pontosabban ha jobb lenne) mindenki azt használná. De nem az, maximum olyan jó és ebben az esetben pedig inkább maradnak az emberek a "megszokottnál". Ilyen az emberi természet, ez ellen viszont nem lehet harcolni...

#311 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 22:09

@tomtyi: ""Komolyan mondom te kommunista vagy (nem pártállás, hanem ideológia).">olyan nagyon nem nyúltál mellé. ez az érv már hangzott el a Linuxszal kapcsolatban. és miért is baj? alapesetben itt elég jól működik a "mindenki képességei szerint-mindenki igényei szerint" elv. "
--- Tudom, hogy nem nyúltam mellé. Csak a történelem (is) bizonyítja, hogy ez az eszme nem műkődőképes széles körben, hosszú távon. Szűk körben teljesen megfelelő, de ne felejtsd el, hogy az emberek 99%-a nem szeretne "hozzátenni", csak "kivenni belőle". Ez igaz a felhasználók 99%-ra is.
(Hozzáteszem semmi bajom a kommunizmussal, csak hamar rájön a maradék 1%, hogy nekik több járna, hiszen ők tesznek bele és mindjárt kezd is széthullani az egész... Az emberi természet nem éppen az egyenlőségről szól, lsd. tetszőleges diktatúrát, mint példát)

#312 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 22:10

@Warrior: Steve Ballmer - akinek tényleg bejött <--- belegondolok, hogy ő az MS elnök-vezére. Akkoriban nevezték ki. Ő is véresszájú ám. Mielőtt beszél, van pár pillanat, amikor rendesen doom-os az arckifejezése...
---
Ő is véresszájú, mint a vezéralakok/szónokok mindenütt...

#313 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:50

@Nyulpapa:
NAGYON NAGYON OFF
"Csak a történelem (is) bizonyítja, hogy ez az eszme nem működőképes széles körben, hosszú távon">ebben nincs igazad. a történelem pusztán azt bizonyította be, hogy ha egy kicsi, de agresszív, nagy manipulatív erővel rendelkező csoport ráerőszakolja az ideológiáját egy nagyobb csoportra, akkor az "nem működőképes széles körben, hosszú távon". és ehhez még csak kifejezett diktatúra sem kell: elég egy egyszerű, kis, kezdő demokráciában, pofátlan parlamenti kisebbségként a nem többségben lévő nagyobb, a kormányrúdhoz (és az azzal járó lopási lehetőségekhez) körmük szakadtáig ragaszkodó, de a komoly döntésekben meghunyászkodó pártot zsarolva átnyomni a senkinek sem kellő, elitista, "harcos élcsapat" jellegű ideológiánkat.

a szoftvereknél meg majd meglátjuk.

az emberek igenis hajlandóak adni is, ha kapnak valamit. csak szokás kérdése. sokan a win-t sem sportból lopják, hanem megideologizálják maguknak, hogy szar, és azért a pénzért, amit fizetnének érte, ne kapjanak már egy lyukat, stb.

már jópár lelkendező hsz-t olvastam Linux fórumokon tök kezdőtől.: mennyire örül, hogy megoldódott a baja (és persze annak is, hogy ő oldotta meg, segítséggel, saját kezűleg), milyen jó, hogy van ilyen közösség, és hogy milyen jó érzés, amikor már ő is tud segíteni. na, ő ezt adta vissza. és esetleg a bugreportot. de valahogy mégis más érzés. mintha az ember részt venne valaminek a létrehozásában. (és nem az elitizmusra gondoltam, ahogy azt fel szokták hozni)

persze, tudom, van sok olyan portál is, ahol win júzerek segítenek egymásnak.

#314 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:10

Ide vág:
http://chronos.buzz..../26/Osszefogas/

#315 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 09:04

@tomtyi: "ebben nincs igazad."
--- Nem értünk egyet.
"elég egy egyszerű, kis, kezdő demokráciában, pofátlan parlamenti kisebbségként a nem többségben lévő nagyobb, a kormányrúdhoz (és az azzal járó lopási lehetőségekhez) körmük szakadtáig ragaszkodó, de a komoly döntésekben meghunyászkodó pártot zsarolva átnyomni a senkinek sem kellő, elitista, "harcos élcsapat" jellegű ideológiánkat."
--- Miért van olyan érzésem, hogy kis hazánkról van szó? Kép

"a szoftvereknél meg majd meglátjuk."

--- Szerintem már látjuk, 92 kettő óra rengeteg idő eltelt és többé-kevésbe mára körvonalazódott az a "réteg" aki day-by-day ezt használja. Tágabb értelembe véve (szoftverek maguk) pedig a trend nekem úgy tűnik, hogy egyre inkább az olcsó (ingyen) szoftver + fizess a szupportért irányba haladunk. Ezt a Linux világában is megfigyelheted.

"az emberek igenis hajlandóak adni is, ha kapnak valamit. csak szokás kérdése."
--- Minden csak szokás kérdése. Szerintem te magadból indulsz ki és ezért gondolod, hogy mindenki adna ha kap is valamit ( A Linuxosok quite közösségi emberek). Szerintem az emberek olyanok, mint az áram: mindig a kisebb ellenállás felé folynak, és ha egyszer észreveszik, hogy anélkül is kapnak, hogy adnának, hát akkor elkezdenek nem adni...

"már jópár lelkendező hsz-t olvastam Linux fórumokon tök kezdőtől.: mennyire örül, hogy megoldódott a baja (és persze annak is, hogy ő oldotta meg, segítséggel, saját kezűleg), milyen jó, hogy van ilyen közösség, és hogy milyen jó érzés, amikor már ő is tud segíteni. na, ő ezt adta vissza. és esetleg a bugreportot. de valahogy mégis más érzés. mintha az ember részt venne valaminek a létrehozásában. (és nem az elitizmusra gondoltam, ahogy azt fel szokták hozni)"
--- Lásd feljebb.Ez tipikusan a "közösségi" emberekre igaz, nem pedig az átlagfelhasználóra és szerintem abban megegyezhetünk, hogy ők adják a többséget.

#316 Felhasználó inaktív   schsf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 07. 07:56

"A Linux mentette meg az ausztrál elektromos hálózatot
Index
2009. október 6., kedd 14:25

Ezer gépet kellett lekapcsolni a több millió ausztrál háztartást árammal ellátó Integral Energy vezérlőközpontjában, mert egy különösen agresszív vírus jutott be a számítógépes hálózatba. A helyzetet linuxos gépek bevetésével mentették meg, amiket a Windowsra írt vírus nem tudott megfertőzni. " Kép Kép Kép

#317 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 07. 14:09

Idézet: schsf - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 8:56

A Linux mentette meg az ausztrál elektromos hálózatot

Ha ilyen helyre vírust lehet betolni, meg olyan külső kapcsolata van, akkor az nem az igazi. Szingapúri kikötőt meg olasz csatahajót is XP irányítja, oszt jónapot :-)
Make love not Wor.

#318 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 19:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 15:09

Ha ilyen helyre vírust lehet betolni, meg olyan külső kapcsolata van, akkor az nem az igazi. Szingapúri kikötőt meg olasz csatahajót is XP irányítja, oszt jónapot :-)

Csatahajon azert erdekes. Az ember azt gondolna, hogy ott van par realtime igenyekkel rendelkezo felhasznalasi terulet, amire meg az xp nem valo. Persze attol meg a kozponti vezerles lehet az.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#319 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 12:37

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. Oct. 7., Wednesday - 20:35

Csatahajon azert erdekes. Az ember azt gondolna, hogy ott van par realtime igenyekkel rendelkezo felhasznalasi terulet, amire meg az xp nem valo. Persze attol meg a kozponti vezerles lehet az.

De vicces hogy egy windowsra bizzuk a haborut :)
(Es ezzel nem mondom h linux-szal jobb lenne :D)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#320 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 08. 23:24

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 20:35

Pont azt mutatja. De másik topikban is ahol "5 percenként lefagy az a szar"-ozás megy, ott is sorolhattam én akár a billiárszalonok vagy bowlingpályák vezérlését, az sem hatott rájuk. Mert ha 5 percenkén megállna, azért az nem egyszerű ott sem, lehet nagyobb dráma van, mint a csatahajósnál :-)

Meg mondom, szingapúri kikötőben a rakodást, meg a többit, melyik konténer hova kerül, minek kell sürgős hűtés, hogy rakják sorrendbe a hajót, hogy ne dőljön oldalra, de az legyen felül, amit először le kell venni. Csak lestem, napi 65millió konténer baze.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.