HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:02

Én meg nem tudom, hogy mit csináljak. Oltassam be magam vagy ne. Nem magam miatt, csak van egy féléves kisfiam... Tudom, hogy fel van fújva ez az egész, de azért csak ott van a zabszem a seggemben, hogy mi van ha...
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1002 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 10:43

Idézet: Gery80 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 10:02

Én meg nem tudom, hogy mit csináljak. Oltassam be magam vagy ne. Nem magam miatt, csak van egy féléves kisfiam... Tudom, hogy fel van fújva ez az egész, de azért csak ott van a zabszem a seggemben, hogy mi van ha...

S akkor még egy kérdés: pontosan melyikkel is oltasd be magad? fentebb inkább a szezonálist ajánlják többen, ha jól emlékszem, bár tudom, a statisztika nem túl megható. Neked kell dönteni, helyedben lehet, hogy nem mérlegelnék ennyit...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1003 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 10:53

Idézet: Gery80 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 10:02

Ha a gyerek még szopik akkor a maternális immunanyagok miatt még védve van. IgA osztályú szekretálódik az anyatejbe és ez ami védi a bél és légző nyálkahártyát a vírusoktól.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1004 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 11:42

Én a szezonálist benyomattam. Cég oltatott, lehetett kérni mind a kettőt.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1005 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 12:23

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 10:53

Ha a gyerek még szopik akkor a maternális immunanyagok miatt még védve van. IgA osztályú szekretálódik az anyatejbe és ez ami védi a bél és légző nyálkahártyát a vírusoktól.

Ez 100%-os védelmet nyújt az influenza ellen?
Mert akkor miért nem lehet venni ilyen IgA-izét gyógyszertárban?

#1006 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 16:02

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 13:23

Ez 100%-os védelmet nyújt az influenza ellen?...

Inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy immunválaszt kényszerít ki, mégpedig azok ellen a vírusok ellen, amik a vakcinában találhatóak. Ebből nem következik 100%-os védelem. De azért a szervezet védekezik, s a kikényszerített immunválaszból az következik, hogy az immunrendszer azokat a vírusokat felismeri majd a jövőben, s jóval hatékonyabban fogja felvenni velük a harcot.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1007 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 16:48

Lehet már volt, de ez a Romhányi tudott valamit... :)
Vagy a WHO és társai innen vették az ötletet? :D

http://www.youtube.c...h?v=MtRJvilGTng

6:30-tól érdemes nézni!

Szerkesztette: Lenny 2009. 12. 14. 16:49 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1008 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 18:56

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 10:53

Már egy ideje nem.
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1009 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 01:23

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 16:02

Inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy immunválaszt kényszerít ki, mégpedig azok ellen a vírusok ellen, amik a vakcinában találhatóak. Ebből nem következik 100%-os védelem. De azért a szervezet védekezik, s a kikényszerített immunválaszból az következik, hogy az immunrendszer azokat a vírusokat felismeri majd a jövőben, s jóval hatékonyabban fogja felvenni velük a harcot.

Jaaa, ha az anya megkapta az oltást, akkor adja tovább a gyereknek a védettséget.
Én meg azt hittem, hogy ez az IgA-dolog megvéd az influenzáktól, úgy általánosságban.
De akkor csak annyi, hogy a gyereket nem kell oltani, ha az anya kapott oltást.

#1010 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 09:38

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 2:23

Jaaa, ha az anya megkapta az oltást, akkor adja tovább a gyereknek a védettséget.
Én meg azt hittem, hogy ez az IgA-dolog megvéd az influenzáktól, úgy általánosságban.
De akkor csak annyi, hogy a gyereket nem kell oltani, ha az anya kapott oltást.

A "szezonális" influenzák "hasonlóak", asszem nincs olyan nagyfokú mutáció, ami miatt egy "általános" védőoltás teljesen elveszítené a hatékonyságát. A probléma az, hogy nem tudni, hogy az illető mit fog elkapni, mert a "szezonális" az egy dolog, de van még pár fajta: pl. h1n1; az meg gyorsan mutálódik, s ahogy Pitbull kolléga írta, ha jól figyeltem, gyakorlatilag nincs keresztimmunitás e kettő között, azaz ha mindkettő ellen védeni akarod magad, akkor bizony 2 oltás kell.

A lényeg, hogy az influenza nem egy állandó valami, hanem sajnos gyorsan mutálódik, még a "hagyományos", másképp "szezonális" változata is. A többi fajtájáról nem is beszélve. :(

ps.: tehát olyan oltás, ami minden influenza ellen véd, nem létezik, ill. meglehetősen sok szúrást jelentene, gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
Saját szubjektív észrevételem, hogy mintha nálunk a szezonálist jobban ajánlanák. Hiszen azzal feltehetően nagyobb valószínűséggel fogsz szerintem találkozni, mint pl. a h1n1-gyel.

Szerkesztette: Warrior 2009. 12. 15. 09:40 -kor

#1011 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 13:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 9:38

A "szezonális" influenzák "hasonlóak", asszem nincs olyan nagyfokú mutáció, ami miatt egy "általános" védőoltás teljesen elveszítené a hatékonyságát. ...

Ezt értem, csak azt nem tudtam, hogy az IgA az mi lehet.
Aztán egy új szerre gondoltam (de nem az akkor, közben rájöttem): volt a tévében egy műsor idén vagy tavaly, hogy kifejlesztettek valami új fajta influenza ellenanyagot, amivel az emberi immunrendszert a vírus nem változó részére teszik érzékennyé.
A vírusnak van egy része, ami nem változik: ami a működését irányítja. De az emberi immunrendszer nem az alapján termeli az ellenanyagot, hanem a vírus egy folyton változó része alapján, ezért támad meg minden évben újra és újra.
Ott azt mutatták, hogy bevált, és hatásos.
Valami ilyesmit magyaráztak, remélem nem értettem félre. A lényeg, hogy elég volna egyetlen influenza elleni oltás egész életre.
Hogy aztán patikában vagy orvosnál kapható szer mikor lesz belőle, azt ki tudja ... lehet 5-10 év, de lehet az is, hogy soha.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 12. 15. 13:05 -kor

#1012 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 13:18

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 14:04

Ezt értem, csak azt nem tudtam, hogy az IgA az mi lehet.
Aztán egy új szerre gondoltam (de nem az akkor, közben rájöttem): volt a tévében egy műsor idén vagy tavaly, hogy kifejlesztettek valami új fajta influenza ellenanyagot, amivel az emberi immunrendszert a vírus nem változó részére teszik érzékennyé.
A vírusnak van egy része, ami nem változik: ami a működését irányítja. De az emberi immunrendszer nem az alapján termeli az ellenanyagot, hanem a vírus egy folyton változó része alapján, ezért támad meg minden évben újra és újra.
Ott azt mutatták, hogy bevált, és hatásos.
Valami ilyesmit magyaráztak, remélem nem értettem félre. A lényeg, hogy elég volna egyetlen influenza elleni oltás egész életre.
Hogy aztán patikában vagy orvosnál kapható szer mikor lesz belőle, azt ki tudja ... lehet 5-10 év, de lehet az is, hogy soha.

IgA = A osztályú immunglobulin (antitest), két 2 antitest kapcsolódik össze egy szekretoros fehérjével, ami a véráramból és nyálkahártyákra történő kijutását és ott megtapadást elősegíti. Vírusok esetén az antitestek megkötődnek a vírus felszinén és lekötve a vírus célsejt fehérjéit semlegesítik. Ezek ún késői típusú antitestek a fertőzés követő 1 hónap után jelennek meg, a korai típus a IgM osztály, ahol 5 antitest kapcsolódik össze egységgé. Ez mértéből adódóan csak a véráramban, kötőszövetben és bizonyos testűri folyadékokban jelenik meg.

#1013 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 16:18

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/...sgalatot-indit/

#1014 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 17:02

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 17:18

Mondtam én hogy a WHO egy velejéig korrupt szervezet.

#1015 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 18:09

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 16:18

Egy igazi kurucinfós szintű cikk. Politikai beütést leszámítva is a béka-alulnézeti perspektíva díszpéldánya.

Szerk: a cikk alján lévő linkre kattintva inkább olvassátok el az eredeti (angol) cikket, az legalább nem a nyelv kicsúfolása.

Szerkesztette: worxland 2010. 01. 03. 18:19 -kor

aláírás
Spoiler

#1016 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 19:30

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 20:20

Sokak szerint a természet folyamatosan ontja magából a különféle vírusokat, amelyekkel a Föld túlnépesedése ellen próbál védekezni. Olyan dolgok vannak a természetben, amit gyakran nehéz megérteni.

Sokan szűklátókörűek, bizony.
Az igazi nagy pusztító járványok korában még szó sem lehetett túlnépesedésről, oszt mégis nagyobb pusztulások történtek. nem azt mondom, ezzel, hogy Gaia nem létezik, hanem hogy ez az influenza ebből a szempontból gyíkfing. (Egyébként meg van sok más, eme influenzánál nagyobb volumenű dolog, pl. malária, csakhát ez távol van a modern fehér világtól)

#1017 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 16:16

Nesztek vírusölő egészség rezonátor  :smoker:

"A Zapper egy téglalap alakú rezgés generátor, mely egy bizonyos feszültségnél (min.8V) elpusztítja a mikroorganizmusok patogénjeit (baktériumok, paraziták, vírusok, gombák…) az emberi testben.

Alapelv: a Zapper a visszacsatolás alapelve szerint működik. Ez a jelenség azon az elven nyugszik, hogy minden élő organizmus „kisugároz“ egy bizonyos a saját fajához képest tipikus hullámzást (frekvenciát). A frekvencia mértékegysége az 1 Hertz /Hz/ - egy rezgés/másodperc. Ez a rezgés minden mikroorganizmus számára specifikus és szinte változatlan. Royal Raymond Rife megállapította, hogy ha ezt a rezgést ráirányítjuk egy mikroorganizmusra, mely ezt előállítja, akkor egy idő után az elpusztul."

link

#1018 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 20:07

Na ez az, megvan miért élnek tovább a nők. :Đ

#1019 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 18:03

Idézet: worxland - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 18:09

Egy igazi kurucinfós szintű cikk. Politikai beütést leszámítva is a béka-alulnézeti perspektíva díszpéldánya.

Szerk: a cikk alján lévő linkre kattintva inkább olvassátok el az eredeti (angol) cikket, az legalább nem a nyelv kicsúfolása.

Nemcsak ott jelent meg:

http://napidoktor.hu/napi-hirek/1553/h1n1-...lacio-eloszele/

:D  :D  :D

Nem zörög a haraszt...
RDaneel_hu

#1020 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 18:04

Idézet: Pitbull - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 17:02

Mondtam én hogy a WHO egy velejéig korrupt szervezet.

De ha tényleg gond lett volna, akkor 6-osra emelik a vészhelyzetet.
Persze erről szó sem volt, mivel biznic az egész.
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.