HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 11. 09:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 8:17

Benne nem tud mutálódni a vírus. Az oltásnak ez az egyik legfontosabb szerepe.

Egyébként én az imént jöttem meg a dokitól; édesapám és én beadattuk. Nekem egy kicsit fáj az oltás helye, ő nem érzi az oltás helyét.

A nővérem már 3 hete beadatta, mivel napi szinten több száz gyerek között dolgozik. Nála annyi mellékhatás jelentkezett, hogy az oltást követően, 1 nap elteltével bedagadt és az oltás helyén bekékült kicsit a karja. Több napig borogatta hideg vizes ruhával, mire leapadt a duzzanat. Gondolom az oltás helyén az immunreakció erősebb volt, s azért dagadt meg a karja.

Inkább megsérült egy ér fala, és bevérzett :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#962 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:24

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 14:03

Nem...gyerek miatt nem akarta illetve a tévhitek miatt, hogy az oltás szar.

akkor jobb neki ha belehal!
Sosem heveri ki a gyerek elveszteset....

#963 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:27

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:24

Nna!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#964 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:29

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:27

Nna!

durvan hangzik de gondold magad a helyebe. Felebred a komabol, megtudja hogy meghalt a gyerek mert nem oltatta be magat....

Aztan jon a mi lett volna ha, meg az onmarcangolas. Szerintem egy szar eletnel jobb egy fajdalommentes halal....

#965 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:33

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:29

Szerintem egy szar eletnel jobb egy fajdalommentes halal....

Remélem nem lesz általános a nézeted, mert akkor hamar 2 millió magyar maradna.. :p
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#966 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:33

bzmg elkapta egy másik közeli haverom is, 40 fokos láz és intravénásan kapja a lázcsillapítót :mad:

Makk egészséges 20éves fiatal. Remélem nem lesz baja, egyértelműen h1n1 az okozó...

#967 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:43

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:29

durvan hangzik de gondold magad a helyebe. Felebred a komabol, megtudja hogy meghalt a gyerek mert nem oltatta be magat....

Aztan jon a mi lett volna ha, meg az onmarcangolas. Szerintem egy szar eletnel jobb egy fajdalommentes halal....

Ne döntsük már el más helyett, hogy szar lesz az élete, és inkább haljon meg. Gyermek elvesztése tényleg nagyon durva, de túl lehet élni, és lehet még gyereke.  :cool:

Idézet

#968 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:47

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:24

Honnét tudod?
Lehet nem is akarta a gyereket. Volt már olyan a történelemben sokszor.

#969 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:52

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:29

Elnézést, uram! Ön egy emo? :D

Mindent ki lehet heverni. Van akinek több idő kell, van akinek kevesebb.
Hány nő van a világon, akinek elment a babája (ilyenkor sokan önmagukat hibáztatják, ha nem ők tehetnek róla is), és mégis normálisan tud élni.
Meg hogy elkapott egy influenzát, az nem bűn. Bizonyára nem akarattal fertőzte meg önmagát.
Ha akarta a gyereket, akkor lehet, hogy éppen azért nem kért védőoltást, mert félt, hogy káros a babának.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 12. 11. 11:53 -kor

#970 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 11:57

Idézet: FőDudu - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:29

Attiláék sem oltatták be magukat. Én sem oltatnék be egy terhes nőt egy fél évig tesztelt szerrel, mikor normális esetben 3-5 évekig tesztelnek mindent.
Nekem meg nem kell, mert ha edzéshez nem szúrtam magam soha, akkor ilyen kis évenkénti influenza végképp hidegen hagy.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#971 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:07

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:57

Attiláék sem oltatták be magukat. Én sem oltatnék be egy terhes nőt egy fél évig tesztelt szerrel, mikor normális esetben 3-5 évekig tesztelnek mindent.
Nekem meg nem kell, mert ha edzéshez nem szúrtam magam soha, akkor ilyen kis évenkénti influenza végképp hidegen hagy.

Mivel az influenza elleni védőoltás minden évben más, ezért a 3-5 éves tesztelés eléggé kétes adat.

Az edzésnek mi köze ehhez? :confused:

#972 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:09

WHO: Az új influenza halálozási aránya alacsonyabb a szezonális influenzáénál

Az új influenza halálozási aránya alacsonyabb a szezonális influenzáénál, egy most publikált tanulmány úgy becsüli, hogy 14 ezer fertőzöttből 1 hal meg.
Nehéz azonban egzakt módon összevetni az eddigi és az új influenza halálozási rátáját, mert még a fertőzöttek számáról is csak becslések vannak, és az új járványnak még nincs vége.
Az új vírus jobban adaptálódik, jobban fertőz, közvetlenül is ki tud váltani súlyos tüdőgyulladást, és jobban veszélyezteti az egészséges fiatal felnőtteket, kismamákat és gyerekeket, mondta az Indexnek Pusztai Zsófia, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője.

Szóval már a velejéig korrupt gyógyszergyártók bukszájának egészségére vigyázó szervezet is elismeri hogy alacsony a halálozási arány.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#973 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:09

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:57

Persze, sokan ettől tartottak, hogy a tesztelés ...
De ha logikusan belegondol az ember, a többi évi influenza oltást sem tesztelik évekig, mert nincs annyi idő. Valamikor az év folyamán összedobják, hogy melyik vírusok lehetnek legnagyobb valószínűséggel abban az évben, és azt teszik bele.

3-5 évre előre senki sem tudná megmondani, hogy milyen influenza vírus lesz (sokszor az azévit sem tudják eltalálni). Az is lehet, hogy egy egész új vírus lesz addigra, ami ma még nem létezik.
Ez olyan, mintha most lehetne kapni a 2003-2005-ös években készített influenza védőoltást, aztán akkoriban még az idei H1N1-ről szó se volt, mert nem is létezett a mai formájában. A 2003-2005-ös vírus meg már oltás nélkül sem fertőz senkit, mert most nem okozza a járványt, hanem egy másik.
Ez minden évben így van, csak most kapta fel a média ennyire.

(Félreértés ne essék, én sem oltottam be magamat, sokkal fentebb le is írtam, hogy miért.)

#974 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:07

Mivel az influenza elleni védőoltás minden évben más, ezért a 3-5 éves tesztelés eléggé kétes adat.

Igen, ezt írtam, csak hosszabban ...

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:07

Az edzésnek mi köze ehhez? :confused:

Félreérted.
Ha egy fontos dologért (edzés) nem szúrta magát, akkor egy pitiáner dologért (influenza, pár nap betegeskedés) nem fogja.

#975 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:12

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:09

...
Szóval már a velejéig korrupt gyógyszergyártók bukszájának egészségére vigyázó szervezet is elismeri hogy alacsony a halálozási arány.

Igen, de azt is kifejtették régebben is, hogy nem pusztán a halálozási arány számít.

#976 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:12

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:11

Félreérted.
Ha egy fontos dologért (edzés) nem szúrta magát, akkor egy pitiáner dologért (influenza, pár nap betegeskedés) nem fogja.

Ja, jó. Én arra gondoltam, hogy az edzés, akármilyen fontos is, csak egy hobbi, a betegség más; így nem összevethető.

#977 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:13

Mondjuk az alacsony halálozási arány nem vigasztalja a halottak családját. :cool:

Idézet

#978 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:12

Ja, jó. Én arra gondoltam, hogy az edzés, akármilyen fontos is, csak egy hobbi, a betegség más; így nem összevethető.

Tudod: kinek mi a fontos.
Midenkinek más.
Én pl. mindent hátrébb helyezek. Fontos a rendszeresség, nem egy olyan hobbi, mint a pl. a bélyeggyűjtés, hogy ha 3 napig nem foglalkozok vele, akkor sincs semmi, majd a jövő héten több időm jut rá és többet foglalkozok a bélyegekkel.
Ez egy életforma. Nem csak van heti X óra edzés, aztán dobom az egészet a sutba, hanem megfelelő étrend kell, megfelelő pihenés minden nap, satöbbi. Átszövi az ember életét mindenben.

#979 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 13:12

Neked hobbi, én belehülyülnék, ha nem tudnék lemenni edzeni. Egy megfázást még csak betegségnek sem mondanék. Részemről betegség pl a daganat. :) Influenzával 99,99%, h semmi bajod nem lesz, még akkor sem, ha nem szaladsz dokihoz ezerrel... Innentől miről is beszélünk?
Az nevet utoljára, aki először üt.

#980 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:26

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:23

Neked hobbi, én belehülyülnék, ha nem tudnék lemenni edzeni. Egy megfázást még csak betegségnek sem mondanék. Részemről betegség pl a daganat. :) Influenzával 99,99%, h semmi bajod nem lesz, még akkor sem, ha nem szaladsz dokihoz ezerrel... Innentől miről is beszélünk?

Ok. :) (Egyébként egy szóval nem "kampányoltam" az oltás mellett, csak a tévhitedet akartam eloszlatni.)

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.