Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:57
Attiláék sem oltatták be magukat. Én sem oltatnék be egy terhes nőt egy fél évig tesztelt szerrel, mikor normális esetben 3-5 évekig tesztelnek mindent.
Nekem meg nem kell, mert ha edzéshez nem szúrtam magam soha, akkor ilyen kis évenkénti influenza végképp hidegen hagy.
Persze, sokan ettől tartottak, hogy a tesztelés ...
De ha logikusan belegondol az ember, a többi évi influenza oltást sem tesztelik évekig, mert nincs annyi idő. Valamikor az év folyamán összedobják, hogy melyik vírusok lehetnek legnagyobb valószínűséggel abban az évben, és azt teszik bele.
3-5 évre előre senki sem tudná megmondani, hogy milyen influenza vírus lesz (sokszor az azévit sem tudják eltalálni). Az is lehet, hogy egy egész új vírus lesz addigra, ami ma még nem létezik.
Ez olyan, mintha most lehetne kapni a 2003-2005-ös években készített influenza védőoltást, aztán akkoriban még az idei H1N1-ről szó se volt, mert nem is létezett a mai formájában. A 2003-2005-ös vírus meg már oltás nélkül sem fertőz senkit, mert most nem okozza a járványt, hanem egy másik.
Ez minden évben így van, csak most kapta fel a média ennyire.
(Félreértés ne essék, én sem oltottam be magamat, sokkal fentebb le is írtam, hogy miért.)