HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:30

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 13:13

Mondjuk az alacsony halálozási arány nem vigasztalja a halottak családját. :cool:

Az igaz, de arról mélyen hallgatnak hogy a veszélyeztett csoport akikben súlyos vérzéses tüdőgyulladás alakul ki vírus hatásra, a vakcina egyáltalán hatásos e, mert ez iránt erős kétségeim vannak.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#982 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:37

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 13:12

Igen, de azt is kifejtették régebben is, hogy nem pusztán a halálozási arány számít.

Baromi alacsony a súlyos megbetegedések aránya is. Stanfordi tanulmány szerint 1,44% kerül kórházban és 0,24% kerül intenzívre 0,48 ezrelék hal bele. A maradék 98.56% meg tüntmentesen vagy enyhe tünetekkel átvészeli.

#983 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 13:47

Egy kis észrevétel: valahogy azt látom, hogy aki leírja hány ismerőse kapta el, lett rosszul, halt bele, arra jön egyből egy rakás válasz, hogy bizony a sok felelőtlen... De ha valaki az oltásról ír valami negatívat (nem elképzelést, hanem megtörtént dolgot) akkor az szkippelve van...  :o

Én tök pártatlan voltam/vagyok, sokat gondolkoztam mi legyen aztán végül nem oltattam. De kb ua.érv van pro-kontra, nem is értem min megy ekkora vita... Annyira tudok röhögni azon, amikor valaki beírja, hogy "az én ismerősöm orvos ám bizony, és ő azt mondta, hogy aki nem oltat az hülye..". Ez az orvosokat ugyanúgy megosztja mint bárki mást, kb fele támogatja, fele meg nem.

A médián átcsorgott híreket meg hagyjuk már, fogalmunk sincs, hogy akik meghaltak mennyire voltak egyébként egészségesek, milyen állapotban volt az immunrendszerük, mennyi idő után mentek orvoshoz, próbálták-e kifeküdni vagy 16 órákat melóztak betegen, mert nem tudjuk... Ennyi.

Szóval nem offenz, de ha nem keltené mindenki a hangulatot akkor alig lenne miről beszélni, cserébe annak lehet lenne értelme. :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#984 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 15:08

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 13:37

Baromi alacsony a súlyos megbetegedések aránya is. Stanfordi tanulmány szerint 1,44% kerül kórházban és 0,24% kerül intenzívre 0,48 ezrelék hal bele. A maradék 98.56% meg tüntmentesen vagy enyhe tünetekkel átvészeli.

Igen, de a média szeret játszani a számokkal: "még egy halott", "még egy...", és "még egy...", s már kész is a káosz. Mert az összes részlet soha nem fog egyszerre nyilvánosság elé kerülni, bármi is legyen az igazság.

A vakcina hatásossága továbbra is kérdés, de ha valaki meghal, azzal lehet védekezni, hogy tutira nem halt volna meg, ha oltatja magát. Az ilyen védekezők be is kaphatják meg a valami, mivel állításuk gyakorlatilag bizonyíthatatlan, azaz akár sóder duma is lehet. De a tévében játsszunk csak tovább a számokkal... :down:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#985 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 15:11

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 14:47

...
Szóval nem offenz, de ha nem keltené mindenki a hangulatot akkor alig lenne miről beszélni, cserébe annak lehet lenne értelme. :)

Nem, mert akkor meg bedobnák, hogy "b@zeg még egy halott...". A hangulat ott jön át, ahol a legnagyobb keresztmetszetben jöhet: a tévéből, újságokból.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#986 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 12. 20:04

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 9:54

Inkább megsérült egy ér fala, és bevérzett :cool:

Az nem közvetlenül az oltást követően jelentkezett volna?

A nővérem esetében pedig 1-1,5 nap után jelentkezett a kar megdagadása. (Egyébként rosszul írtam fentebb, mert be nem kékült, csak bedagadt a karja.)

Ez az állapot 3-4 napig tartott nála. Valószínűnek tartom, hogy az immunreakció miatt volt ez.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#987 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 20:11

érdemes elolvasni......

:boa:  :boa:  gyógyszergyártók+WHO...

Szerkesztette: wep 2009. 12. 12. 20:13 -kor

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

#988 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 12. 20:13

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:52

Hány nő van a világon, akinek elment a babája (ilyenkor sokan önmagukat hibáztatják, ha nem ők tehetnek róla is), és mégis normálisan tud élni.

Így van. Az első gyermekükkel édesanyám néhány hónapos terhesen elvetélt. Ha utána nem akartak volna a szüleim gyermeket vállalni, akkor sem a nővérem, sem én nem születtünk volna meg.

Idézet

Meg hogy elkapott egy influenzát, az nem bűn. Bizonyára nem akarattal fertőzte meg önmagát.
Ha akarta a gyereket, akkor lehet, hogy éppen azért nem kért védőoltást, mert félt, hogy káros a babának.

Ez szerintem is nagy dilemma lehet egy terhes anyának. Ha nem oltatja be magát, akkor állandóan attól kell félnie, hogy a rendszeres orvosi vizsgálatok során, a kórházba járások alkalmával, a tömegben megfertőzik.

Ha pedig beoltatja magát, akkor attól fél, hogy az oltás mellékhatása benne, vagy a babában kárt okoz.

"Kibicként" könnyen ítélkezhet bárki a kismama felett, de szerintem hibát követ el, ha így tesz.

Nekem is hetekbe tartott, míg rávettem magamat az oltásra, pedig én nem hordok egy gyermeket a szívem alatt.

#989 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 12. 20:20

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 11:57

Nekem meg nem kell, mert ha edzéshez nem szúrtam magam soha, akkor ilyen kis évenkénti influenza végképp hidegen hagy.

Kár, hogy ebben a témában ennyire demagóg vagy, Leslie!

Az edzettségnek szerintem ehhez semmi köze nincsen. Rengeteget még nem tudnak az orvosok erről a vírusról, de az eddigi tapasztalatok alapján számos 20-40 év közötti, egészséges immunrendszerrel rendelkező, nem ritkán aktív (gyakori testmozgás, sportolás) fiatalt fertőzött meg. Ennek nyilván van valami oka.

Sokak szerint a természet folyamatosan ontja magából a különféle vírusokat, amelyekkel a Föld túlnépesedése ellen próbál védekezni. Olyan dolgok vannak a természetben, amit gyakran nehéz megérteni.

Lehetséges, hogy ez a vírus tényleg a fiatal és egészséges (nemző/szaporodóképes?) szervezetekre a legveszélyesebb?  :think:

#990 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 20:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 20:20

Az edzettségnek szerintem ehhez semmi köze nincsen. Rengeteget még nem tudnak az orvosok erről a vírusról, de az eddigi tapasztalatok alapján számos 20-40 év közötti, egészséges immunrendszerrel rendelkező, nem ritkán aktív (gyakori testmozgás, sportolás) fiatalt fertőzött meg. Ennek nyilván van valami oka.

Mivel pont ezt a korosztály van legjobban kitéve a fertőzésnek, mivel ők mennek el leginkább otthonról.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#991 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 20:36

Idézet: wep - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 21:11

érdemes elolvasni......

:boa:  :boa:  gyógyszergyártók+WHO...

Ha már a 168 óra ír róla akkor nagyon kilóghat a lóláb.  :Đ

#992 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 20:36

Sokak szerint a természet folyamatosan ontja magából a különféle vírusokat, amelyekkel a Föld túlnépesedése ellen próbál védekezni. Olyan dolgok vannak a természetben, amit gyakran nehéz megérteni.

Lehetséges, hogy ez a vírus tényleg a fiatal és egészséges (nemző/szaporodóképes?) szervezetekre a legveszélyesebb?  :think:

ezt melyik hoaxlegenden olvastad?  :rolleyes:

a szerzőnek gratulálok, add át  :D
Ciciman is on borda

#993 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 20:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 20:04

Az nem közvetlenül az oltást követően jelentkezett volna?

A nővérem esetében pedig 1-1,5 nap után jelentkezett a kar megdagadása. (Egyébként rosszul írtam fentebb, mert be nem kékült, csak bedagadt a karja.)

Ez az állapot 3-4 napig tartott nála. Valószínűnek tartom, hogy az immunreakció miatt volt ez.

Ha nem kékült be utólag sem, akkor immunreakció :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#994 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 22:17

Félreérted, fentebb már írtam ezt.
Nem azért írta, hogy az edzettségnek volna köze hozzá. Hanem egy nagy dologért nem szúrta magát, egy piciért sem fogja.

Hülyeség. Honnét tudná a "Föld" vagy a vírus, hogy mikor van túlnépesedés? Bármikor jöhet egy pusztító betegség, ha kevés a lakosság is, és akkor a kevés emberből pusztít. (Pl. a középkori járványok is megritkították az embereket, pedig akkor tized ennyien éltek a bolygón. Persze megvolt az oka, az akkori higiénia, az akkori orvosi ismeretek, stb ...)

A többi influenza kikre volt a legveszélyesebb?
Én szinte minden évben megkaptam, a nagyfater, meg aki a boltba se ment le, hanem hoztuk neki a bevásárolni valót a boltból, egyik évben sem volt beteg. Persze, hogy aki kevesebbet jár társaságba, az kisebb eséllyel kapja el.

#995 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 22:22

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 16:08

A vakcina hatásossága továbbra is kérdés, de ha valaki meghal, azzal lehet védekezni, hogy tutira nem halt volna meg, ha oltatja magát.

Amikor a beoltatott illető majdnem meghalt pár napja, akkor meg azt mondták, tuti meghalt volna ha nem oltatlja be magát..  :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#996 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 08:16

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 21:20

Én sehol nem írtam, vagy nem értettem úgy, h ha edzek, akkor nem kaphatom el. Elkaphatom, mert vírus. De leszarom, mert egy felfújt humbug influenza, és nem érdekel, maximum lenne egy jó hetem, amikor kikapcsolhatom azt a qrva telefont, fekhetek, és olvasgathatok. Még akkor is, ha ebből 2-3 napig vacakul vagyok.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#997 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 09:38

Idézet: leslie - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 8:16

Én sehol nem írtam, vagy nem értettem úgy, h ha edzek, akkor nem kaphatom el. Elkaphatom, mert vírus. De leszarom, mert egy felfújt humbug influenza, és nem érdekel, maximum lenne egy jó hetem, amikor kikapcsolhatom azt a qrva telefont, fekhetek, és olvasgathatok. Még akkor is, ha ebből 2-3 napig vacakul vagyok.

:up:

#998 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 09:51

...
Sokak szerint a természet folyamatosan ontja magából a különféle vírusokat, amelyekkel a Föld túlnépesedése ellen próbál védekezni. ...

:nevet:

... Olyan dolgok vannak a természetben, amit gyakran nehéz megérteni.
...

Neked.  :Đ

#999 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 10:38

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 20:36

Ha már a 168 óra ír róla akkor nagyon kilóghat a lóláb.  :Đ

Ottokar lelépett... vagy visszavonták a megbizatását a hwsw-n?  :p :p
RDaneel_hu

#1000 Felhasználó inaktív   Sparow2