Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 16:24
Már az is sokat segít, ha nem szaladsz egyből kezet mosni, ha ráhull egy porszem a kezedre. Mittudomén, kirándulás tipikusan ilyen, tele van a kezed az erdő minden szarával, amikor előkapod a szendvicset, és jóízűen bepusszantod. Érdekes módon az ismerőseim közül azok betegszenek le leggyakrabban, akik mindennap hipóznak otthon meg napi hússzor kezet mosnak, én meg bátran megmarkolom a 233E-n a rojtosra fogdosott kapaszkodót is, nem is volt komolyabb bajom az elmúlt pár évben némi szipákolásnál és köhögésnél, pedig nem mondanám, hogy túlzásba viszem az egészséges életmódot. Kajálni azt kajálok, amit találok a hűtőben, meg azért a cigiből sem egyet-kettőt szívok naponta. Anyám a nővéreimmel karöltve minden évben előadja, hogy mennyire jó dolog az influenzaoltás (orvoscsalád rulez), aztán eddig még akkor sem kaptam el a szezonálist, amikor mind a három szobatársam dögrováson volt.
Egyszer volt tüdőgyulladásom még vagy hat-hét éve, aztán egy hét múlva kiderült, hogy az se az volt. :Đ A tüdőszűrész kijelentette (természetesen a diagnózis után egy héttel tudtam csak odamenni, addig meg dögöljek meg, ha komoly baj van), hogy ha tényleg Gyula látogatott meg, és egy hét alatt így eltűnt, akkor szeretne egy cikket írni a témával kapcsolatban.
Csak ilyenkor szoktam fokozottan kezet mosni, ha jön az influenza.
De sokszor mégis elkapom.
Most ezzel azt mondtad, hogy legyél többet beteg, hogy ne legyél beteg

(Egyébként a kézmosás sem fertőtlenítés --már ha nem klórmeszes vízzel 15 percig végzed--, bőven marad még kórokozó a kezeden, amikkel az immunrendszernek kell elbánnia)
Van rokon, aki szintén azzal dicsekedett, mint Te, hogy ő sose beteg, és sokszor betegek között töltötte az egész munkaidejét, köhögtek rá, prüszköltek rá, mégse kapta el.
Tavaly pl. ő is beteg volt, azt hitte meghal, annyira szarul érezte magát. Idén is volt beteg, de idén csak enyhén.
Én pl. a kutya maradék kajájából is eszek néha, ha nehezen eszik, mert jóllakott. Segítek neki megenni, olyankor még eszik egy kicsit, aztán csak elfogy. Ilyesmitől nem szokott bajom lenni, vagy pl. romlott kajától még életemben nem volt semmi bajom. Dolgozik az immunrendszer.
De ez a rohadt influenza, ez mostanában nagyon könnyen legyűr.
Meg azért egy kis higiénia kell, mert az senkinek nem tesz jót, ha éppen az előbb fogta a TBC-s csöves a fertőző trutymóval teleköhögött kezével a kapaszkodót, ő meg megfogja utána, aztán kézmosás nélkül megeszi a szendvicsével együtt.