HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#51 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:50

Majd lesz. Elképzelésed sincs arról, mikor mi történik a szervezetedben, mint ahogy annak a 34 éves fószernek se volt, aki a lópikula h1n1-et elkapta, aztán biztos, ami biztos, gyorsan meghalt vérzéses tüdőgyulladásban. Előtte gondolom ő is ilyen szmájlifész, majd én azt tudom, mit hogyan kell emberke volt, mint te. :rip:

Luca már a halakkal vacsorázik. :cool:

Valószinű.

Valószínüleg rendezett családi körülmények között, jó munkahellyel, sportos kondícióval bírt és káros szenvedélyektől mentes élete lehetett.

Biztosan így van.
RDaneel_hu

#52 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:14

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:14

Azt csinalsz, amit akarsz, de ha nem szeded vegig, akkor az lesz, mint ami a penicillinnel. Azaz nehany ev/evtized utan majd' az osszes bakterium rezisztens lesz. Ugye ha nem szeded vegig, akkor...

Végig szedtem, mivel nem volt más választásom.
Nyomták belém, nem volt kérdés.
RDaneel_hu

#53 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:22

Idézet: tesa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:26

Nem olvastam egész végig a témát, csak úgy eszembe jutott, hogy bármikor voltam orvosnál, az orvos mindig felírt vmi antibiotikumot, és viszontlátásra.

Én még nem hallottam olyanról, hogy az orvos kijelentené, hogy holnaptól tessék enni almát, gyümölcsöket, tessék sokat mozogni, tessék gyalogolni, ha teheti edzzen, sportoljon, mindezt az erős immunrendszerért. És ez lenne a gyógyszer.
Nemtom most hogy van, de nem lehet beleégetni már gyerekkortól a az orvoshoz járó gyerekek agyába?

Nicsak, azért találok hasonló véleményt is. :)

Érdekes, asszony ha körzetihez megy mindig ugyanez van: antibiotikum.
Egy nullafos, zéró megfázásra is.

Könyörgöm, minek?  :eek:
Utána meg rendszeresen kell mennie nődokihoz mert a hüvely természetes állaga totálisan szétbomlik.
Ez aztán a gyógyítás.
RDaneel_hu

#54 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:29

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 0:12

Valószinű.

Valószínüleg rendezett családi körülmények között, jó munkahellyel, sportos kondícióval bírt és káros szenvedélyektől mentes élete lehetett.

Biztosan így van.

A boncolás szerint egészséges volt.

De te szerintem jobban tudod, mert a hozzád hasonló gondolkodású emberek akiket ismerek, mindent jobban tudnak.  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#55 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 00:07

Mi baj a lazzal? Az nem nagy ereny, ha nem vagy lazas tipus, ugyanis laz nelkul tovabb tart a betegseg (laz = eros immunrendszeri reakcio).
En ket nap alatt tulvagyok az influenzakon. Teny, hogy akkor meg sem tudok mozdulni (leslie lejar dolgozni, hat en ki sem tudok kelni az agybol, egyszeruen nem birok felallni a hidegrazastol), de masfel nap utan semmi. Csomoan hetekig kohognek.
while (!sleep) sheep++;

#56 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 00:36

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 1:07

Mi baj a lazzal? Az nem nagy ereny, ha nem vagy lazas tipus, ugyanis laz nelkul tovabb tart a betegseg (laz = eros immunrendszeri reakcio).
En ket nap alatt tulvagyok az influenzakon. Teny, hogy akkor meg sem tudok mozdulni (leslie lejar dolgozni, hat en ki sem tudok kelni az agybol, egyszeruen nem birok felallni a hidegrazastol), de masfel nap utan semmi. Csomoan hetekig kohognek.

Nincs baj a lázzal, csak akkor, ha túlvadul.  :) Szerk: mondjuk én nem vok lázas típus, de köhögős/orrfolyós se vagyok, max 2-3 nap.

Szerkesztette: JonesC 2009. 09. 29. 00:37 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#57 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 06:40

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 0:29

A boncolás szerint egészséges volt.

De te szerintem jobban tudod, mert a hozzád hasonló gondolkodású emberek akiket ismerek, mindent jobban tudnak.  :cool:

Igy van, ahogy ismertem a fószert, Te is valószinüleg ismersz.  :D

És a saját aláírásomban vannak kiemelkedő okosságok:
"Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!"  :rolleyes:  :D  :D

Szerk: a főnökömre azt mondták a tüdőszűrés után, hogy olyan a tüdeje mintha nem is dohányozna.
Egyébként 15 éve napi másfél doboz cigit szív saját bevallása szerint.
Kb. ennyire hiszek ezeknek a diagnózisoknak.
Apósom is hótegészséges a leletei szerint. Az nem baj, hogy alkoholista. (napi 1,5-2 liter kannást tol le 53 évesen.)  :rolleyes:
Orvosi diagnózis szerint egészséges. Szerintem nem az.

Persze ettől függetlenül egészséges lehetett az az arc aki most belehalt a fertőzésbe.
De valamiért mégis legyűrte a vírus.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 09. 29. 06:49 -kor

RDaneel_hu

#58 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:26

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 20:25

...
Részemről 38-39 fokosan még dolgozok, illetve lemegyek edzeni. Ilyen van 2-3 évente, 1-2 nap, kibírja az ember, nem cukorból vagyok. Lázcsillapító, és kalap. Orrfolyás sokkal rosszabb. :)

És van, hogy még jobban is megy az edzés olyankor. Fura, nem?
De van olyan is, hogy a láztól nincs erő, és sokkal rosszabb. Ez vajon mitől függ?

Nekem az a rossz, hogy van, hogy úgy lerobbanok, hogy egy hétig ágyban fekszek. És sajna nem 2-3 évente, hanem majdnem mind évben.
És ma reggel ébredés után fájt a torkom :(

#59 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:28

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 23:09

Ezt magyarázd meg a gyógyszerevőknek. :) :)  :up:

Egyébként milyen érdekes, mert akik a környezemben egészséges életet élnek (OK, amennyire tehetik ezt városban) azok szinte alig-alig betegek.

Akik pedig isznak, dohányoznak ott már több a gond. És ugye nem baj, ha őket nem tudom sajnálni emiatt. :) Szerintem a betegségek nagy részének okai alapvetően az életvitelben keresendő.

Én meg azt vettem észre, hogy sokszor éppen akik isznak meg cigiznek nem olyan betegek.

Pl. volt egy ismerős, aki ha érezte, hogy kezd beteg lenni, fáj a torka, vagy láza van, betolt egy üveg piát, és másnapra kialudta.
Meg volt olyan is, hogy buliban valami kaja rossz volt, és akik ittak meg cigiztek, azok között alig voltak betegek másnap.
Szóval nem egyértelmű a dolog.

#60 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:34

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 6:40

Igy van, ahogy ismertem a fószert, Te is valószinüleg ismersz.  :D

És a saját aláírásomban vannak kiemelkedő okosságok:
"Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!"  :rolleyes:  :D  :D

Szerk: a főnökömre azt mondták a tüdőszűrés után, hogy olyan a tüdeje mintha nem is dohányozna.
Egyébként 15 éve napi másfél doboz cigit szív saját bevallása szerint.
Kb. ennyire hiszek ezeknek a diagnózisoknak.
Apósom is hótegészséges a leletei szerint. Az nem baj, hogy alkoholista. (napi 1,5-2 liter kannást tol le 53 évesen.)  :rolleyes:
Orvosi diagnózis szerint egészséges. Szerintem nem az.

Persze ettől függetlenül egészséges lehetett az az arc aki most belehalt a fertőzésbe.
De valamiért mégis legyűrte a vírus.

Attól függ, hogy mennyire vizsgálták meg.
Meg, hogy a doki mit vont le a vizsgálat eredményéből.

Pl. nekem volt olyan, hogy a doki kért egy vérképet, amiben voltak májenzim adatok is.
Nézi, kérdezi, iszik?
Mondom nem, azok az értékek sportolástól olyan magasak.
Nézi a papírt, újra:
Iszik?
Mondom, hogy nem ... (sose, még alkalmakkor se egy kortyot se)
Erre ő rábeszélő hangon:
- Azért egy kicsit iszik.
Most mit vitatkozzak, ráhagytam, jó, egy kicsit iszok.

#61 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:54

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:14

... de ha nem szeded vegig, akkor az lesz, mint ami a penicillinnel. Azaz nehany ev/evtized utan majd' az osszes bakterium rezisztens lesz. ...

:offtopic: És Mikikéék még azt írták, hogy nincs evolúció... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#62 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 12:06

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 11:26

És van, hogy még jobban is megy az edzés olyankor. Fura, nem?
De van olyan is, hogy a láztól nincs erő, és sokkal rosszabb. Ez vajon mitől függ?

Szerintem jobban be van melegedve az izom, vagy a fene tudja, de tényleg nem számít, h lázasan edzek-e, vagy sem.
Ha hosszú ideig lázas vagy, és nem tudsz rendesen enni, sztem akkor van az utóbbi eset. Ha nagy ritkán lázam van, az max 2-3 nap, annyi idő alatt nem ürül ki a szervezetemből minden. Nyilván 2 hét után más lenne a szitu.  :think:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#63 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 18:19

Ez is kurvajó vakcina-koktél lehetett.  :eek:  :eek:  :eek:

http://www.hirtv.hu/...icle_hid=289463
RDaneel_hu

#64 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 18:48

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 19:19

Az egy mókás cucc, abból is van vagy 90 féle vírus, az ellenanyag jó 4 ellen. Itthon meg 90e a szuri, elég baráti...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#65 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 19:30

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 19:48

Az egy mókás cucc, abból is van vagy 90 féle vírus, az ellenanyag jó 4 ellen. Itthon meg 90e a szuri, elég baráti...

90 ezerér' még ki is fingasz.  :eek:
Szuper. :)
RDaneel_hu

#66 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 20:19

Édsanyám volt agytágítón ahol többek között az egyik járványtani professzorom tartott előadást H1N1 vírus várható járványáról. Valóban ez a szerotipus a Spanyol Nátha vírusa de ez már jelentősen megváltozott. Úgy néz ki adaptálódott az emberhez mert ragájozó képessége brutálisan megnőt 1 beteg 2 egészséget képes megfertőzni (a hagyományos nál ez 0,4) nyáron is fertőz, mert ellenálló, viszont erősen lecsökkent a patogenitása és letalitása. Aki nem teheti meg hogy 1 hetet otthon lábadozzon az oltassa be magát, egyébbként nem kell tőle félni.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#67 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 16:24

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 9:35

Na, igen, ezt már más is mondta, hogy erős immunrendszer.
És azt hogyan kéne csinálni?

Már az is sokat segít, ha nem szaladsz egyből kezet mosni, ha ráhull egy porszem a kezedre. Mittudomén, kirándulás tipikusan ilyen, tele van a kezed az erdő minden szarával, amikor előkapod a szendvicset, és jóízűen bepusszantod. Érdekes módon az ismerőseim közül azok betegszenek le leggyakrabban, akik mindennap hipóznak otthon meg napi hússzor kezet mosnak, én meg bátran megmarkolom a 233E-n a rojtosra fogdosott kapaszkodót is, nem is volt komolyabb bajom az elmúlt pár évben némi szipákolásnál és köhögésnél, pedig nem mondanám, hogy túlzásba viszem az egészséges életmódot. Kajálni azt kajálok, amit találok a hűtőben, meg azért a cigiből sem egyet-kettőt szívok naponta. Anyám a nővéreimmel karöltve minden évben előadja, hogy mennyire jó dolog az influenzaoltás (orvoscsalád rulez), aztán eddig még akkor sem kaptam el a szezonálist, amikor mind a három szobatársam dögrováson volt.

Egyszer volt tüdőgyulladásom még vagy hat-hét éve, aztán egy hét múlva kiderült, hogy az se az volt. :Đ A tüdőszűrész kijelentette (természetesen a diagnózis után egy héttel tudtam csak odamenni, addig meg dögöljek meg, ha komoly baj van), hogy ha tényleg Gyula látogatott meg, és egy hét alatt így eltűnt, akkor szeretne egy cikket írni a témával kapcsolatban.

Szerkesztette: debaj 2009. 09. 30. 16:27 -kor

#68 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 16:35

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 18:19

http://www.hirtv.hu/...icle_hid=289463

Jó, de azt nem írták, hogy mitől halt meg.
Csak hogy néhány órával utána, hogy megkapta az oltást.
Ennyi erővel, lehet, hogy elgázolta egy busz és semmi köze az oltáshoz.

Egyébként nem lehet olyan rossz ez, mert sok ismerősnek megvan.
Budapesten van olyan kerület, ahol ingyen beadják 1x éves korú lányoknak. Legalábbis ismerős ezt mondta, aki ott lakik. Más kerültekben meg van, hogy fizetni kell az első két részt, és a harmadik van ingyen. (Bár szerintem az első két részben már benne van a harmadiknak is az ára)

#69 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 16:49

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 16:24

Már az is sokat segít, ha nem szaladsz egyből kezet mosni, ha ráhull egy porszem a kezedre. Mittudomén, kirándulás tipikusan ilyen, tele van a kezed az erdő minden szarával, amikor előkapod a szendvicset, és jóízűen bepusszantod. Érdekes módon az ismerőseim közül azok betegszenek le leggyakrabban, akik mindennap hipóznak otthon meg napi hússzor kezet mosnak, én meg bátran megmarkolom a 233E-n a rojtosra fogdosott kapaszkodót is, nem is volt komolyabb bajom az elmúlt pár évben némi szipákolásnál és köhögésnél, pedig nem mondanám, hogy túlzásba viszem az egészséges életmódot. Kajálni azt kajálok, amit találok a hűtőben, meg azért a cigiből sem egyet-kettőt szívok naponta. Anyám a nővéreimmel karöltve minden évben előadja, hogy mennyire jó dolog az influenzaoltás (orvoscsalád rulez), aztán eddig még akkor sem kaptam el a szezonálist, amikor mind a három szobatársam dögrováson volt.

Egyszer volt tüdőgyulladásom még vagy hat-hét éve, aztán egy hét múlva kiderült, hogy az se az volt. :Đ A tüdőszűrész kijelentette (természetesen a diagnózis után egy héttel tudtam csak odamenni, addig meg dögöljek meg, ha komoly baj van), hogy ha tényleg Gyula látogatott meg, és egy hét alatt így eltűnt, akkor szeretne egy cikket írni a témával kapcsolatban.

Csak ilyenkor szoktam fokozottan kezet mosni, ha jön az influenza.
De sokszor mégis elkapom.
Most ezzel azt mondtad, hogy legyél többet beteg, hogy ne legyél beteg :)
(Egyébként a kézmosás sem fertőtlenítés --már ha nem klórmeszes vízzel 15 percig végzed--, bőven marad még kórokozó a kezeden, amikkel az immunrendszernek kell elbánnia)

Van rokon, aki szintén azzal dicsekedett, mint Te, hogy ő sose beteg, és sokszor betegek között töltötte az egész munkaidejét, köhögtek rá, prüszköltek rá, mégse kapta el.
Tavaly pl. ő is beteg volt, azt hitte meghal, annyira szarul érezte magát. Idén is volt beteg, de idén csak enyhén.

Én pl. a kutya maradék kajájából is eszek néha, ha nehezen eszik, mert jóllakott. Segítek neki megenni, olyankor még eszik egy kicsit, aztán csak elfogy. Ilyesmitől nem szokott bajom lenni, vagy pl. romlott kajától még életemben nem volt semmi bajom. Dolgozik az immunrendszer.
De ez a rohadt influenza, ez mostanában nagyon könnyen legyűr.

Meg azért egy kis higiénia kell, mert az senkinek nem tesz jót, ha éppen az előbb fogta a TBC-s csöves a fertőző trutymóval teleköhögött kezével a kapaszkodót, ő meg megfogja utána, aztán kézmosás nélkül megeszi a szendvicsével együtt.

#70 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 17:33

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 16:49

Én pl. a kutya maradék kajájából is eszek néha, ha nehezen eszik, mert jóllakott. Segítek neki megenni, olyankor még eszik egy kicsit, aztán csak elfogy.

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.