HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#71 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 30. 17:59

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 16:49

Én pl. a kutya maradék kajájából is eszek néha...
...Meg azért egy kis higiénia kell

:think:  :lol:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#72 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 18:25

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 17:59

:think:  :lol:

Valóban, kis ellentmondás :D

Egyébként a kutya nyála tisztább, mint egy emberé.
Ha kutya harap meg, az ritkábban gyullad be és fertőződik el, mint egy embertől származó harapás. Legalábbis így hallottam orvos ismerőstől.

Egyébként az eszembe jutott, hogy a kutya kap veszettség elleni oltást.
Találkozik egy veszett álltattal, összeugranak (vagy csak rákerül a nyála a kutya szőrére).
Én megfogom a szőrét (mert nem tudom, hogy mi történt), és megfertőződhetek, miközben a kutya megmarad.
:D

#73 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 18:57

Ezt a baromságot. Csóri szomszédom pont abba halt bele, hogy bemesélte magának, hogy a kutya mennyire tiszta nyálú. Cukorbeteg volt az ember, lábán nagy seb, kutya meg nyalogatta. 2 hét múlva meghalt fertőzés miatt :(  :omg:  :think:

#74 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 19:13

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 18:57

Ezt a baromságot. Csóri szomszédom pont abba halt bele, hogy bemesélte magának, hogy a kutya mennyire tiszta nyálú. Cukorbeteg volt az ember, lábán nagy seb, kutya meg nyalogatta. 2 hét múlva meghalt fertőzés miatt :(  :omg:  :think:

Nem tiszta, hanem tisztább, mint az emberé.
Azért nem azt mondtam, hogy nyílt sebet nyalogasson. Előtte meg a seggét meg a többi kutya seggét nyalta.
A kutyának lehet használ, ha nyalogatja a sérülését, de azért neki az immunrendszere is másképp működik. (Pl. a kutya testhőmérséklete alapban 42 fok, az sok kórokozónak olyan, mintha az emberi testben 42 fokos láz volna; ami az embernél már halálos)

De pl. ha ember megharap (és nem felületi, kis bőrsérülést gondolj, hanem mélyet), az 100%, hogy elfertőződik. Rögtön tetanuszt is szoktak adni olyankor.
A kutyaharapás nem minden esetben. De van, hogy igen, hiszen a kutya szájában is vannak baktériumok, bomló ételmaradék, stb.
Ismerek olyat, aki kutyaharapást összevarrt saját magán, és nem is gyulladt be sem.
Mire dokihoz jutott, addigra szépen össze is kötött a seb, a doki meg mondja, nem kellett volna összevarrni.
- Akkor most mi lesz?
- Á, semmi, most már orvos is látta. - mondta a dok.
:)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 30. 19:14 -kor

#75 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 19:19

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 20:13

Nem tiszta, hanem tisztább, mint az emberé.
Azért nem azt mondtam, hogy nyílt sebet nyalogasson. Előtte meg a seggét meg a többi kutya seggét nyalta.
A kutyának lehet használ, ha nyalogatja a sérülését, de azért neki az immunrendszere is másképp működik. (Pl. a kutya testhőmérséklete alapban 42 fok, az sok kórokozónak olyan, mintha az emberi testben 42 fokos láz volna; ami az embernél már halálos)

De pl. ha ember megharap (és nem felületi, kis bőrsérülést gondolj, hanem mélyet), az 100%, hogy elfertőződik. Rögtön tetanuszt is szoktak adni olyankor.
A kutyaharapás nem minden esetben. De van, hogy igen, hiszen a kutya szájában is vannak baktériumok, bomló ételmaradék, stb.
Ismerek olyat, aki kutyaharapást összevarrt saját magán, és nem is gyulladt be sem.
Mire dokihoz jutott, addigra szépen össze is kötött a seb, a doki meg mondja, nem kellett volna összevarrni.
- Akkor most mi lesz?
- Á, semmi, most már orvos is látta. - mondta a dok.
:)

42 fokon széthullanak a fehérjék. Jó lesz az ~38 foknak. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#76 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 19:41

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 19:19

42 fokon széthullanak a fehérjék. Jó lesz az ~38 foknak. :)

Akkor erre rosszul emlékeztem.
Bocs.

#77 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 06:54

Madarak testhőmérséklete is 40 fok celsius fölött van (van, amikor 42), bár igaz, anyagcseréjük gyors, életük rövid.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#78 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 09:12

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 17:49

Most ezzel azt mondtad, hogy legyél többet beteg, hogy ne legyél beteg :)

:think: Nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna. Attól még, hogy bejut a kórokozó a szervezetedbe, még nem feltétlenül leszel beteg, de az immunrendszered azon is "gyakorol".

Idézet

Van rokon, aki szintén azzal dicsekedett, mint Te, hogy ő sose beteg, és sokszor betegek között töltötte az egész munkaidejét, köhögtek rá, prüszköltek rá, mégse kapta el.
Tavaly pl. ő is beteg volt, azt hitte meghal, annyira szarul érezte magát. Idén is volt beteg, de idén csak enyhén.

Benne van a pakliban. Csak éppen az nem mindegy, hogy hogy folyik le egy betegség: két-három napig morcosabb vagy a szokásosnál, meg jobban felöltözöl, vagy egy hétig dögrováson vagy. Azt én sem írtam, hogy sebezhetetlen vagyok, az viszont tény, hogy évek óta nem volt semmi említésre méltó bajom.

Idézet

Meg azért egy kis higiénia kell, mert az senkinek nem tesz jót...

Én sem írtam ellenkezőt. Viszont az sem tesz jót (sőt), amit sok (főleg városi) ember csinál, hogy bármi "nem higiénikus" dolog történik, már le kell mosni, el kell kerülni, arrébb kell menni. Aztán meg is vannak kehesedve, amint egy tejsavbaktérium tíz méteres környékükre megy.

#79 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 11:51

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 17:49

...

Én pl. a kutya maradék kajájából is eszek néha, ...

:wtf:

Ha szólsz, szívesen meghívlak néha 1-1 hamburgerre.  :D

#80 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 13:53

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 16:24

Már az is sokat segít, ha nem szaladsz egyből kezet mosni, ha ráhull egy porszem a kezedre.

Normál körülmények között van ebben valami... De akik egészségügyi intézményben dolgoznak, főleg kórházban azoknak azért nem hülyeség egy ilyen oltás... A kórházak így is kb a minimumkövetelmény* közelében üzemelnek, ha kihullik minden osztályon a dolgozók negyede akkor lehet is bezárni az egész kócerájt a fenébe... És ugye akkor ki foglalkozik a betegekkel? :D

(minimumfeltétel: ha az eszközök, szakdolgozók állománya az előírt szint alá csökken az adott osztályt be kell zárni...)

Bár az is igaz, hogy aki kórházban dolgozik az már immunis szinte mindenre, nem is emlékszem, hogy tőlünk (intézményi szinten) ment volna pl idén bárki betegszabira mandula vagy epeműtét szintű dolog alatt.. :D

És én azért fertőtlenítős kézmosót használok, mert így is marad annyi baci rajtam ami az immunrendszeremet felkészíti... :o  :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#81 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 14:12

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 19:25

Valóban, kis ellentmondás :D

Egyébként a kutya nyála tisztább, mint egy emberé.
Ha kutya harap meg, az ritkábban gyullad be és fertőződik el, mint egy embertől származó harapás. Legalábbis így hallottam orvos ismerőstől.

Egyébként az eszembe jutott, hogy a kutya kap veszettség elleni oltást.
Találkozik egy veszett álltattal, összeugranak (vagy csak rákerül a nyála a kutya szőrére).
Én megfogom a szőrét (mert nem tudom, hogy mi történt), és megfertőződhetek, miközben a kutya megmarad.
:D

Nekem volt részem veszett kutya harapásában, persze, hogy a vakcinára várnom kellett 3 napot, egy élmény volt, az oltássorozatról meg az iszonyatos lelki gyötrelemről nem is mesélnék, mintha megerőszakoltak volna, még a legközelebbi rokonaim is gyanús szemmel méregettek.
Szóval óvatosan a blökikkel.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#82 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 14:39

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 7:54

Madarak testhőmérséklete is 40 fok celsius fölött van (van, amikor 42), bár igaz, anyagcseréjük gyors, életük rövid.

Főleg a kakadúké és az aráké.  :D
RDaneel_hu

#83 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 14:43

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 14:39

Főleg a kakadúké és az aráké.  :D

Falmingók nekem is gyanúsak voltak mindíg... A kis melegek... :o  :nevet2:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#84 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 14:46

Kakadú és Arák ált. 50+ évig élnek.
Volt már 82 is.  :D
RDaneel_hu

#85 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 14:58

Idézet: debaj - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 9:12

:think: Nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna. Attól még, hogy bejut a kórokozó a szervezetedbe, még nem feltétlenül leszel beteg, de az immunrendszered azon is "gyakorol".

De ha már a "kevéstől" is beteg az ember, akkor a "soktól" még többször volna betegebb.

Egyébként kezdek jól lenni, kedden fájt a torkom, ma viszont egész jólérzem magamat.
Edzéseket se hagytam ki. Száraz volt a torkom, de iszogattam közben egy-egy kortyot.
Este futok, aztán holnap meglátom, mennyit használ.

#86 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 15:06

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 14:12

Nekem volt részem veszett kutya harapásában, persze, hogy a vakcinára várnom kellett 3 napot, egy élmény volt, az oltássorozatról meg az iszonyatos lelki gyötrelemről nem is mesélnék, mintha megerőszakoltak volna, még a legközelebbi rokonaim is gyanús szemmel méregettek.
Szóval óvatosan a blökikkel.

Azt mondják az oltás nagyon rossz valamiért.
Mitől rosszabb, mint más oltások?
És hány darabot adnak? 10? 20?

Mi volt a lelki gyötrelem? Féltél, hogy nem fog hatni a szer?

#87 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 15:12

0., 3., 7., 14. és 30. napon egy-egy adag, elsőre én duplát kaptam, hasfalba nyomták mindet, kurvára fáj.
Lelkileg megviselt a dolog, egészen egyszerűen tudatában vagy annak, hogy egy iszonyatos lefolyású halálos cuccról van szó, ha nem kezelnek. Megbélyegezettnek éreztem magam, bár tudtam, hogy semmi bajom nem lehet. Környezetemben meg éreztem, hogy húzódnak el tőlem az emberek.
Néha azt lestem, hogy mikor kezd el folyni a nyálam, szar volt, na.

Szerkesztette: 7of9 2009. 10. 01. 15:15 -kor

"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#88 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 17:54

Idézet

A patológus a lány halálával kapcsolatos orvosszakértői vizsgálat kezdetekor megerősítette, hogy Natalie Morton halálát a szívet és a tüdőt megtámadó rosszindulatú daganat okozta - számolt be a brit közegészségügyi szolgálat coventryi vezetője.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#89 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 19:46

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 17:54

A patológus a lány halálával kapcsolatos orvosszakértői vizsgálat kezdetekor megerősítette, hogy Natalie Morton halálát a szívet és a tüdőt megtámadó rosszindulatú daganat okozta - számolt be a brit közegészségügyi szolgálat coventryi vezetője.

Akkor mégsem a HPV elleni oltásba halt bele?
Vagy ő másik lány?

#90 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 12:37

Így lesz rezisztens rá a vírus
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első