HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:41

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 9:18

Jah... egészséges szervezet.
Soha semmi baja nem volt... de miután beoltatta magát, többször influenzás lett. :)
Érdekes, más betegsége szinte nem is volt.

Szóval nekem mesélhettek, lehet, hogy nem fertőzőtt mást meg, de rendszeresen influenzás volt.
Akkor erre nem jó az oltóanyag?  :D

Az oltóanyag az ellen ez egyetlen (esetleg néhány) vírustörzs ellen jó, ami benne van.
De mivel az influenza vírus nagyon gyorsan mutálódik, sokszor másik törzs támad meg,  mint amire az oltás volt.
Így gyakorlatilag sokszor semmit nem ér.

Mostanában kísérleteznek olyan védőanyaggal, ami az immunrendszert a vírus azon része ellen teszi védekezővé, ami sok influenzában közös (abba a részbe vírus "működése" van belekódolva, csak néhány változat van belőle, és a leggyakrabbi ugyanaz). Mert alapból az immunrendszer a vírusnak egy mindig változó részét próbálja felismerni, és hiába fejleszt rá ellenszérumot, mert a következő megbetegedésnél már más a vírus.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 28. 09:53 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:43

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 9:20

Srácok... egészségetekre.
Adassátok be magatoknak. Ha nem gond, kimaradok ebből.  :Đ  :D

Én nem szoktam beadatni, fentebb leírtam már, hogy miért.

Ha kimaradsz, az senkinek nem gond.
Esetleg csak Neked, ha beteg leszel majd.
Persze pár nap alatt túl van az ember a nehezén, de azért csak kényelmetlen. Ha van valami rendszeres tevékenységed, akkor azt is szüneteltetned kell.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 28. 09:46 -kor

#33 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 10:34

Az oltas egyebkent nem azert fontos, mert a betegseg a jelen formajaban veszelyes. Az a gond, hogy nagyon fertozokepes, es minel tobb embert fertoz meg, annal nagyobb esellyel tenyesztodik ki egy veszelyesebb valtozat.

En csak a laztol felek kicsit, nekem minden influenzanal 40 fok feletti lazam van.

Szerkesztette: Emvy 2009. 09. 28. 11:29 -kor

while (!sleep) sheep++;

#34 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 11:02

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 10:34

Az oltas egyebkent nem azert fontos, mert a betegseg a jelen formajaban veszelyes. Az a gond, hogy nagyon fertozokepes, es minel tobb embert fertoz meg, annal nagyobb esellyel tenyesztodik ki egy veszelyesebb valtozat.

Mint a spanyolnátha volt.
Egyébként az antigén struktúrája annak is H1N1 volt (a H1N1 a köztudattal ellentétben nem egyetlen fajta vírust jelent, hanem az "A" típusú influenza vírus egyik altípusát, amelybe több különböző vírustörzs is tartozik)
Az akkori vírus olyan durva volt, hogy sok embernél nagyon gyorsan vírusos eredetű tüdőgyulladásba ment át, amibe néhány óra alatt (!) bele is haltak.

#35 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 13:26

Nem olvastam egész végig a témát, csak úgy eszembe jutott, hogy bármikor voltam orvosnál, az orvos mindig felírt vmi antibiotikumot, és viszontlátásra.

Én még nem hallottam olyanról, hogy az orvos kijelentené, hogy holnaptól tessék enni almát, gyümölcsöket, tessék sokat mozogni, tessék gyalogolni, ha teheti edzzen, sportoljon, mindezt az erős immunrendszerért. És ez lenne a gyógyszer.
Nemtom most hogy van, de nem lehet beleégetni már gyerekkortól a az orvoshoz járó gyerekek agyába?
tesa

#36 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 13:33

Idézet: tesa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:26

Nem olvastam egész végig a témát, csak úgy eszembe jutott, hogy bármikor voltam orvosnál, az orvos mindig felírt vmi antibiotikumot, és viszontlátásra.

Én még nem hallottam olyanról, hogy az orvos kijelentené, hogy holnaptól tessék enni almát, gyümölcsöket, tessék sokat mozogni, tessék gyalogolni, ha teheti edzzen, sportoljon, mindezt az erős immunrendszerért. És ez lenne a gyógyszer.
Nemtom most hogy van, de nem lehet beleégetni már gyerekkortól a az orvoshoz járó gyerekek agyába?

Mert ez nem az orvos dolga lenne, gondolom.

Ezt az iskoláknak kellene intézni, és forrást kellene biztosítani hozzá.

Az antibiotikumot vírusfertőzés esetén egyébként nem a vírus ellen írják fel.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#37 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 13:57

Idézet: tesa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 13:26

Miért, mit csináljon?
Ha tüdőgyulladással meg 39 fokos lázzal bemegy egy beteg, akkor küldje el futni a háztömb körül?

Idézet: tesa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 13:26

Az sem nyújt 100%-os védelmet a betegségek ellen, akármilyen egészséges módon élsz is.
Főképp az erősen fertőző betegségek ellen.

Meg a doki hiába is mondja, ha az ember alapban lusta, és magától nem mozog, meg más téren is leszarja az egészségét.
Amúgy hirdetik ezeket a dolgokat, pl. most van ez a nincsde nevű kampány. Ez sem új dolog, ilyesmik már a 70-es években is voltak. Meg régebben is biztos.

#38 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:04

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:33

Mert ez nem az orvos dolga lenne, gondolom.

Ezt az iskoláknak kellene intézni, és forrást kellene biztosítani hozzá.

Az antibiotikumot vírusfertőzés esetén egyébként nem a vírus ellen írják fel.

Es ha nem szeded vegig az antibiot, akkor erosebb bakteriumokat/virusokat tenyesztesz ki, ezt azert remelem tudjatok.
while (!sleep) sheep++;

#39 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:06

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 15:04

Es ha nem szeded vegig az antibiot, akkor erosebb bakteriumokat/virusokat tenyesztesz ki, ezt azert remelem tudjatok.

Jóhogy :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#40 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:08

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:04

Igen, de az nem 100%, csak előfordulhat. Egy embernél kicsi rá az esély, de ha tömegesen művelik ezt, akkor előfordul egy idő után.
Nem erősebb az, hanem az adott szernek jobban ellenáll, mint az elődje. (Más szer még hathat rá ugyanúgy; és az immunrendszer is leküzdheti ugyanúgy, ha a régebbi fajtát le bírta küzdeni)

#41 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:08

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 15:04

Pfffffff... életemben 1x kaptam antibiot, de akkor sem én döntöttem efelől hanem a dokinéni a kórházban. (sniccerrel szétvágtam a kezem 10 centi hosszan)

Műtét után rendesen tömtek antibioval.
Emésztőrendszeremet eléggé hazavágta, 2 hét volt mire nagyjából helyrejött. :D :D
Szedjen ilyet akinek 2 anyja van.  :eek:  :D
RDaneel_hu

#42 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:12

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:08

Pfffffff... életemben 1x kaptam antibiot, de akkor sem én döntöttem efelől hanem a dokinéni a kórházban. (sniccerrel szétvágtam a kezem 10 centi hosszan)

Emésztőrendszeremet eléggé hazavágta, 2 hét volt mire nagyjából helyrejött. :D :D

Te ilyen Jehova hívő vagy?

Idézet

#43 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:14

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:08

Azt csinalsz, amit akarsz, de ha nem szeded vegig, akkor az lesz, mint ami a penicillinnel. Azaz nehany ev/evtized utan majd' az osszes bakterium rezisztens lesz. Ugye ha nem szeded vegig, akkor kiirtod az allomany gyenge reszet, es megy tovabb a kozepes letszamu ellenallobb bakterium. (Penicillint mar csak a skandinav allamokban hasznalnak, ott meg nem ellenalloak annyira a bakteriumtorzsek, valami miatt.)

Szoval a gyerekeidnek teszel rosszat, ha nem szeded vegig. Ha nem tetszik a hatasmechanizmus, ne szedd egyaltalan.

Ertem en, hogy ez egy ilyen tavoli, nehezen megfoghato problemanak tunik, de brutalisan nagy veszely.

Szerkesztette: Emvy 2009. 09. 28. 18:15 -kor

while (!sleep) sheep++;

#44 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:12

Te ilyen Jehova hívő vagy?

Nem... de szvsz felesleges magunkat gyógyszerekkel tömni, ha nincs rá szükség. :)
RDaneel_hu

#45 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:17

Igaza van Emvynek, nem baj, ha egy vírusos légúti fertőzés után még két hétig fetrengsz 40 fokos lázzal tüdőgyuszival, de vagy szedd végig a kúrát, vagy ne is kezdj bele.  :cool:

Szerkesztette: JonesC 2009. 09. 28. 18:17 -kor

Idézet

#46 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:26

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:17

Igaza van Emvynek, nem baj, ha egy vírusos légúti fertőzés után még két hétig fetrengsz 40 fokos lázzal tüdőgyuszival, de vagy szedd végig a kúrát, vagy ne is kezdj bele.  :cool:

Szerintem vagy 5 éve mégcsak meg sem voltam fázva. Feleségem sem.  :D

40 fokos lázam pedig szerintem sosem volt.  :D
Ti ezeket honnan szedidek össze?  :D

De ha lesz véletlenül, akkor antibiot biztos nem fogok szedni.
RDaneel_hu

#47 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:50

Majd lesz. Elképzelésed sincs arról, mikor mi történik a szervezetedben, mint ahogy annak a 34 éves fószernek se volt, aki a lópikula h1n1-et elkapta, aztán biztos, ami biztos, gyorsan meghalt vérzéses tüdőgyulladásban. Előtte gondolom ő is ilyen szmájlifész, majd én azt tudom, mit hogyan kell emberke volt, mint te. :rip:

Luca már a halakkal vacsorázik. :cool:

Idézet

#48 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 20:25

Azé 34 évesen is lehet belül olyan rom vki, mint egy 60 éves.

Btw nálunk a körzeti szinte sosem ír fel semmit. Nekem sem akart a csuklómra, oszt saját kútfőből próbáltam ki okosságot. Mondjuk ott is csak a mellékhatás jött, kis szédülés, fosás... :)

Részemről 38-39 fokosan még dolgozok, illetve lemegyek edzeni. Ilyen van 2-3 évente, 1-2 nap, kibírja az ember, nem cukorból vagyok. Lázcsillapító, és kalap. Orrfolyás sokkal rosszabb. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#49 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 21:45

Egy megjegyzés a mielőbbi lázcsökkentés ellen.  :)

A láz a szervezet természetes védekezőmechanizmusa, a  vírusok, baktériumok ellen. Mivel ezek a kórokozók csak kis hőmérséklettartományban élet-/fertőzőképesek, ezért a szervezet belső hőmérsékletének pár fokos megemelése is elegendő segítség lehet az immunvédelem egyéb rendszerei számára az elpusztításukra.

Egy 4-6 órás, 40 fok környéki láz, egy átlagos kondícióban lévő, felnőtt ember számára könnyedén elviselhető és ennyi pont elég is lehet a fertőzést okozó kórokozók legyőzéséhez.

Magyarul nem kell egyből a lázat csökkenteni, hiszen ezzel csak a természetes védekező rendszer egyik eleme lesz kiiktatva és ezáltal csak a fertőzést okozó vírusok, baktériumok túlélési esélye nő meg.

Lázat csökkenteni csak akkor kell, ha az túl sokáig tart, esetleg extrém módon magasra szökik.

#50 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:09

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 22:45

Egy megjegyzés a mielőbbi lázcsökkentés ellen.  :)

A láz a szervezet természetes...

Ezt magyarázd meg a gyógyszerevőknek. :) :)  :up:

Egyébként milyen érdekes, mert akik a környezemben egészséges életet élnek (OK, amennyire tehetik ezt városban) azok szinte alig-alig betegek.

Akik pedig isznak, dohányoznak ott már több a gond. És ugye nem baj, ha őket nem tudom sajnálni emiatt. :) Szerintem a betegségek nagy részének okai alapvetően az életvitelben keresendő.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 09. 28. 23:15 -kor

RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.