HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 22. 20:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:54

"  A finomítás nem azt jelenti, hogy megtisztítják a cukrot"

Nem zavar hogy fogalmad nincs róla?  Miért is használnak szenet a cukorgyártáshoz? Ált iskolai tananyag még ma is ha jól tudom. Ajánlom olvass el egy cukorgyártásról szóló cikket mielőtt képtelenségeket állítasz. Azt is tudhatnád hogy a gyümölcsben más cukor van mint a répában. Arra kurva kívéncsi lennék hogy a kávét hogy cukrozod meg gyümölccsel? Te főzni se tudsz ezekszerint mert főzni se lehet répacukor nélkül.

Nana, nagyon jól elvolt a répacukor előtt is kulinária művészete. Volt más édesítőszer is.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#902 Felhasználó inaktív   Tündérvirág 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 20:54

"  A finomítás nem azt jelenti, hogy megtisztítják a cukrot"

Nem zavar hogy fogalmad nincs róla?  Miért is használnak szenet a cukorgyártáshoz? Ált iskolai tananyag még ma is ha jól tudom. Ajánlom olvass el egy cukorgyártásról szóló cikket mielőtt képtelenségeket állítasz. Azt is tudhatnád hogy a gyümölcsben más cukor van mint a répában. Arra kurva kívéncsi lennék hogy a kávét hogy cukrozod meg gyümölccsel? Te főzni se tudsz ezekszerint mert főzni se lehet répacukor nélkül.

Szerencsére nincs szükségem hogy cikkekben utánaolvassak, agrármérnöki tanulmányaim során saját szememmel követhettem végig a cukorgyártás folyamatát.  :)
Természetesen más cukor van a gyümölcsben és a répában is... de a szőlőben, malátában, tejben is, hogy csak a fontosabbakat említsem. Amiről itt én beszélek, hogy teljesen más a történet, ha a cukor benne van még az eredeti helyén (répa, gyümölcs, stb) avagy azt onnan kivonják és bonyolult folyamaton keresztül "finomítják", végül a te asztalodon egy fehér por vagy kristály formájában látod és fogyasztod.
Főzni tudok, nem is rosszul, kávét nem iszom, és nem értem miért szükséges a főzéshez a cukor?  :confused:
A zöldségek, gyümölcsök önmagában is tudnak édesek lenni, de ha tényleg nagy ritkán megkívánok valami édeset, akkor ott van a méz.  :)
<a href='http://www.veronikabakos.com' target='_blank'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:red'>Fotóim...</span></span></a>
<a href='http://veronika.antalvali.com' target='_blank'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:orange'>EGÉSZ-ség...</span></span></a>

#903 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 20:54

... Azt is tudhatnád hogy a gyümölcsben más cukor van mint a répában. Arra kurva kívéncsi lennék hogy a kávét hogy cukrozod meg gyümölccsel? Te főzni se tudsz ezekszerint mert főzni se lehet répacukor nélkül.

Azt is tudhatnád hogy a gyümölcsökben (és a mézben) lévő cukor, a fruktóz, sokkal édesebb, mint a répacukor, a szaharóz, de mivel a gyümölcscukor előállítása drágább, ezért használják inkább a répacukrot.

#904 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:12

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 20:23

"10-en csinálták 4 ember munkáját"

Ilyen csak az irodákban fordulhatott elő! Tudod mi az darabbér?

Meg a fentebb általam írt autószerelő műhelyben.
Az egyik hőerőműnél.
5 autóra jutott 6 szerelő. Ha mind egyszerre romlott volna el, akkor is csak 5 szerelő dolgozik rajtuk :) És általában csak 1-2 volt egyszerre rossz, vagy még egy sem.
Nem beszélve a söprögetőemberekről, meg a sok lógós állásról.
Pl. egyik gyárban volt ismerős, aki a gyár üdülőivel foglalkozott. Sokszor csak annyi volt a "dolga", hogy lement a cég autójával az üdülőbe, és eltöltött ott egy napot, ami abból állt, hogy pihent, napozott, kajázott az ottani konyha ebédjéből, stb., aztán délután hazament. Persze papíron leltározott, meg intézte a dolgokat. Valójában nem csinált semmit, csak jólérezte magát. Ilyen nekem is jó volna :)

Persze volt, ahol normában kellett melózni, de a legtöbb helyen az sem volt hú de vészes, volt, hogy 2 napi lemaradást behoztak 1 nap alatt, ha összekapták magukat. (Mondjuk ellenpéldaként hallottam olyanról is, hogy nem bírták behozni a lemaradást, és éppen nyugdíjas találkozó volt a cégnél, és kitalálták, hogy a nyugdíjasokat is befogják dolgozni, úgymond nosztalgiából, akiknek szórakozásszámba ment hogy dolgozgattak a gépeken egy pár órát vagy fél napot, és így besegítve behozták a lemaradást)
Egy mai maszek van, hogy sokkal-sokkal jobban kihajtja az embereit, mint akkoriban a leghajtósabb melóhelyek.
Sok helyen alapban nem is 8 órát dolgoznak manapság, hanem 10-et vagy többet, de van rokon, aki bejárt reggel 6-ra, és nyáron már sötét volt, de még melóztak. Számold ki, hogy hány óra reggel 6-tól este 9-10-ig. Tipikusan kis cégek nyomják nagyon a melósokat.
Szerencsére talált másik melót már több éve, sokkal jobbat, kb. egy megváltás volt neki. De előtte évekig ott dolgozott, mert nagyon nem ugrálhatott.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 22. 21:13 -kor

#905 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:19

Teljesen felesleges cukorról beszélgetni, hiszen már csak 1 cukorgyárunk van (ki tudja meddig) - persze az se magyar tulajdonban- , a hazai igények 2/3-át importálni kell.

Szerkesztette: Valdy 2009. 11. 22. 21:20 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#906 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:24

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:19

Teljesen felesleges cukorról beszélgetni, hiszen már csak 1 cukorgyárunk van (ki tudja meddig) - persze az se magyar tulajdonban- , a hazai igények 2/3-át importálni kell.

Ami csak csomagol már nem is dolgoz fel répát. Az átkosban volt 22. A legelőször elkótyavetyélt ágazatok között volt a cukor és növényi olajipar és tejipar. Tipikusan a versenyképes ágazatok kerültek először elherdálásra. Antaléknak ebben "feledhetetlen érdemei" vannak.
A Human Oltóanyagtermelő ami most az bizonyos ciprusi offshore cég tulajdona lett azóta nem gyárt szezonális influenza vakcinát mióta nem állami. Vajon miért? És vajon miért csak hisztivakcinákra szakosodott?

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 22. 21:28 -kor

#907 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:31

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:24

Ami csak csomagol már nem is dolgoz fel répát. Az átkosban volt 22. A legelőször elkótyavetyélt ágazatok között volt a cukor és növényi olajipar és tejipar.

22 cukorgyár???
Én csak 7-et tudok: Ercsi, Sarkad, Szerencs, Petőháza, Hatvan, Kaba, Kaposvár. Ezek a 90-es évek közepén még mind működtek.
Melyik az az egy, amelyik működik még ezek közül?

#908 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:33

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:31

22 cukorgyár???
Én csak 7-et tudok: Ercsi, Sarkad, Szerencs, Petőháza, Hatvan, Kaba, Kaposvár. Ezek a 90-es évek közepén még mind működtek.
Melyik az az egy, amelyik működik még ezek közül?

Rendszerváltáskor 12 volt még.
A kaposvári magyar cukor zrt működik még. Ne tévesszen meg a neve, osztrák tulajdonban van.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#909 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:34

Idézet: Tündérvirág - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:03

Szerencsére nincs szükségem hogy cikkekben utánaolvassak, agrármérnöki tanulmányaim során saját szememmel követhettem végig a cukorgyártás folyamatát.  :)
Természetesen más cukor van a gyümölcsben és a répában is... de a szőlőben, malátában, tejben is, hogy csak a fontosabbakat említsem. Amiről itt én beszélek, hogy teljesen más a történet, ha a cukor benne van még az eredeti helyén (répa, gyümölcs, stb) avagy azt onnan kivonják és bonyolult folyamaton keresztül "finomítják", végül a te asztalodon egy fehér por vagy kristály formájában látod és fogyasztod.
Főzni tudok, nem is rosszul, kávét nem iszom, és nem értem miért szükséges a főzéshez a cukor?  :confused:
A zöldségek, gyümölcsök önmagában is tudnak édesek lenni, de ha tényleg nagy ritkán megkívánok valami édeset, akkor ott van a méz.  :)

Akkor nem figyeltél. A cukrot a répából ugyan nem vonják ki mert nem lehet. A reszelt répából forró vízben oldatot csinálnak ami az összes vízoldható anyagot tartalmazza egészségre káros savakat is, pld oxálsav. A savak nagy részét mésszel (lúgos) oldhatatlan állapotban kicsapatják utána a többi anyagot orvosi szénnel vonják ki. A sárgás cukor még szennyezett, szagold csak meg, büdös! Ha neked az jó egészségedre. Több lépcsős tisztítással lesz nagy tisztaságú és fehér is egyben. Utána vákumban bepárolják ami kristályos állapotot eredményez. A por meg van darálva a kocka meg préselve a süveg öntve van. Linzerbe hogy akarsz mézet tenni, elárulnád?

#910 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:38

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:24

Ami csak csomagol már nem is dolgoz fel répát. Az átkosban volt 22. A legelőször elkótyavetyélt ágazatok között volt a cukor és növényi olajipar és tejipar. Tipikusan a versenyképes ágazatok kerültek először elherdálásra. Antaléknak ebben "feledhetetlen érdemei" vannak.
A Human Oltóanyagtermelő ami most az bizonyos ciprusi offshore cég tulajdona lett azóta nem gyárt szezonális influenza vakcinát mióta nem állami. Vajon miért? És vajon miért csak hisztivakcinákra szakosodott?

Látod még ezt sem tudod világosan megmondták hogy a szezonálist abbahagyták mert gyártottak annyit mint tavaly és a teljes kapacitást az állam által megrendelt hatmillióra fordítják. Ehhez Ciprusnak semmi köze.

#911 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:39

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:33

Rendszerváltáskor 12 volt még.
A kaposvári magyar cukor zrt működik még. Ne tévesszen meg a neve, osztrák tulajdonban van.

Tudom, mindet megvette egy külföldi cukorgyár a 90-es évek közepén, ha jól emlékszem, '95 végén vagy '96 elején, és akkor úgy is volt, hogy mindet be is zárja majd. A bezárási szándék nem volt titok a felvásárlás előtt sem.
Az ercsi gyárban most műanyagot, talán hungarocellt gyártanak. (Ha még gyártanak egyáltalán, és nem állt le az is már)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 22. 21:40 -kor

#912 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:39

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:34

Linzerbe hogy akarsz mézet tenni, elárulnád?

Mézes linzerről nem halottál még?

#913 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:38

Látod még ezt sem tudod világosan megmondták hogy a szezonálist abbahagyták mert gyártottak annyit mint tavaly és a teljes kapacitást az állam által megrendelt hatmillióra fordítják. Ehhez Ciprusnak semmi köze.

A bolsik az mondták akkor az úgy is van, persze, én meg most jöttem le a falvédőről.

#914 Felhasználó inaktív   Tündérvirág 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:50

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:34

Akkor nem figyeltél. A cukrot a répából ugyan nem vonják ki mert nem lehet. A reszelt répából forró vízben oldatot csinálnak ami az összes vízoldható anyagot tartalmazza egészségre káros savakat is, pld oxálsav. A savak nagy részét mésszel (lúgos) oldhatatlan állapotban kicsapatják utána a többi anyagot orvosi szénnel vonják ki. A sárgás cukor még szennyezett, szagold csak meg, büdös! Ha neked az jó egészségedre. Több lépcsős tisztítással lesz nagy tisztaságú és fehér is egyben. Utána vákumban bepárolják ami kristályos állapotot eredményez. A por meg van darálva a kocka meg préselve a süveg öntve van. Linzerbe hogy akarsz mézet tenni, elárulnád?

Kedves ottokar, értsd már meg, hogy semmilyen cukrot nem eszem, se sárgát, se fehéret.  :)
Amúgy a folyamat eredményeképpen amit leírtál.. marad egy üres szénhidrát megfosztva minden hasznos anyagtól. Ennek emésztéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezettől vonja el. Vitamin-és nyomelemhiány lép fel. (Pl. B1 vitamin hiány, melynek hatása idegesség, agresszió, koncentrációs problémák, székrekedés, légzési panaszok - láttam már néhány gyereket akiknek a családja egészségesen él, nem eszik cukrot, de az óvodában/iskolában a gyerek cukros dolgot kapott, és egész véletlenül egy ideges, agresszív, hiperaktív személy lett belőle amíg ki nem ürült a szervezetéből)

Amúgy bármilyen ételt, italt, süteményt el lehet készíteni fehér cukor nélkül. Próbáld csak ki, nem csak finom hanem még egészséges is.  :up:
<a href='http://www.veronikabakos.com' target='_blank'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:red'>Fotóim...</span></span></a>
<a href='http://veronika.antalvali.com' target='_blank'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:orange'>EGÉSZ-ség...</span></span></a>

#915 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:52

"Az egyik hőerőműnél."

Egen az egyik hőerőműnél elküldtek két embert mert a hülye fönökség szerint csak üldögéltek. Kiesés volt az erőműben és a visszaálláshoz viszont szükség lett volna a két emberre mert nem tudtak időben visszaállni és a közvetlen fogyasztó akkora kötbért baszott rájuk ami a két dolgozó két évi fizetése volt! Éljen az ész meg a hozzáértés!

#916 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:55

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:39

Mézes linzerről nem halottál még?

Nem csak én nem hallottam de más se. Olyan nincs. Te se jelentkezz cukrásznak.

#917 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:55

Nem csak én nem hallottam de más se. Olyan nincs. Te se jelentkezz cukrásznak.

Annak ellenére hogy nincs a Google csak 11500 találatott dobott ki rá. :Đ Répacukor előtt is léteztek édes sütemények.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 22. 22:08 -kor

#918 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:05

Idézet: Tündérvirág - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:50

Amúgy bármilyen ételt, italt, süteményt el lehet készíteni fehér cukor nélkül. Próbáld csak ki, nem csak finom hanem még egészséges is.  :up:

Erről mesélhetnél még, mert fogalmam sincs róla :) Mármint mi van ha én cukorral iszom a teát, mert édesen szeretem, de azokután amiket leírtál meggondolom magam és nem akarok cukrot használni, de ugyanúgy édesen szeretném inni?
Mit tegyek bele? Mézről tudok, de vele az tea íze is más lesz, végülis úgy sem rossz csak más.

#919 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:06

Idézet: Tündérvirág - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:50

Kedves ottokar, értsd már meg, hogy semmilyen cukrot nem eszem, se sárgát, se fehéret.  :)
Amúgy a folyamat eredményeképpen amit leírtál.. marad egy üres szénhidrát megfosztva minden hasznos anyagtól. Ennek emésztéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezettől vonja el. Vitamin-és nyomelemhiány lép fel. (Pl. B1 vitamin hiány, melynek hatása idegesség, agresszió, koncentrációs problémák, székrekedés, légzési panaszok - láttam már néhány gyereket akiknek a családja egészségesen él, nem eszik cukrot, de az óvodában/iskolában a gyerek cukros dolgot kapott, és egész véletlenül egy ideges, agresszív, hiperaktív személy lett belőle amíg ki nem ürült a szervezetéből)

"a gyerek cukros dolgot kapott, és egész véletlenül egy ideges, agresszív, hiperaktív személy lett belőle amíg ki nem ürült a szervezetéből"

Én hetven éve eszem cukrot mégse lettem se ideges se hiperaktív. Azért mert néhány ember lisztérzékeny szüntessük be a lisztet?
Nem csak fínom még egészséges is, na meg drága is. Én megnézném azt a tojáshabot amibe mézet teszel milyen lesz a gőz fölött. Tapétát lehet legfeljebb ragasztani vele. :D

#920 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:07

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 20:14

Ukrajnának az a része, az pontosan a Kárpátalja, ami ősi Magyar föld. 1991-ben minimális ellentételezés fejében, az Ukránok lemondtak volna róla a javunkra.

Akkor mégis igaz.
Nem tudom elhinni, hogy erre senki nem mozdult rá.

Borzasztó... komolyan mondom.  :mad:
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »