eMule és eDonkey
Elküldve: 2005. 06. 17. 08:32
Elküldve: 2005. 06. 18. 02:37
Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 9:32
úgy gondolkodtam, hogy 10 fájlt amik közül mindegyik 30-50 embernek van meg az jobb, mintha csak egy fájlt ami megvan 30 embernek,
bár ezt az infot az előbb ne m közöltem,.
Kérlek javíts ki ha tévedek....
azért is gondoltam erre a megoldásra, mert épp ebbe a fórumba írta vmelyik nagy emulozó hogy sok fájlt kell egyszerre letölteni...
bár értem ezt a "powershare" logikát is amit te mondasz és biztos hasznos, ha olyan dolgot akarok tölteni ami sok embernek megvan, de én úgy gondolkodom, ha olyan dolog kell azt biztos torrenten töltöm le, mert úgy akkor valószínű hogy nem csak 40-el tudok letölteni hanem akár 100-al is.
Elküldve: 2005. 06. 20. 12:44
Idézet: kepe - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 3:07
nos nekem 40kb/s-nél gyorsabban eddig még nem ment pedig 24 dolog van kijelölve egyszerre és ebből 14 avi.....

de legalább vigasztal az a tudat, hogy máshonnan nem tudom őket megszerezni

100kB/s felett, volt amikor 128kB/s-el jött hosszú időn keresztül, 1024-es vonalon (ergo gyorsabban nem tudtam tölteni), cirka 80-90 giga shared file-nál (ezek letöltés közben voltak, tehát automatikusan meg vannak osztva), amelyek között volt sok igen népszerű is.
Szerkesztette: worxland 2005. 06. 20. 12:45 -kor
Elküldve: 2005. 06. 20. 13:03
Idézet: kepe - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 3:37
Az eMule/eDonkey proggik nem úgy mennek, mint a DC++. A DC-nél beállsz egy letöltési sorba, vársz, amiíg kikopik az összes ember előled, és akkor jössz te. Az eMulénél annyi a különbség, hogy te kapsz egy pontszámot is, ha valaki letölt tőled, és a sorban ettől gyorsabban tudsz előremenni, magyarul te akkor fogsz gyorsan letölteni, ha akitől letöltesz, az is letölt tőled.
Ebből egyrészt az következik, hogy olyan stuffot, amit te teljesen letöltöttél, egyáltalán nem érdemes megosztanod, ergo csak a letöltés alatt levőket kell, és semmi mást; másrészt, ha te 20 cuccot töltesz le egyszerre, akkor nehéz letöltések esetén a letöltési soron az életben nem fogsz végigmenni, ezért csak lassan érsz célba. Persze, ha a gépedet soha nem kapcsolod ki, akkor a fentebbi logika nem igaz, akkor lehet sok fájlt egyszerre letölteni. Nekem az első letöltések ritka filmeknél kb 1-2 óra feltöltés után indulnak el, és aztán folyamatosan gyorsulnak.
Szerintem a legjobb taktika egyetlenegy filmet letölteni (és megosztani), ez először kb. 10%-ig, amíg neked nem lesz elég szeleted, amit föl tudsz tölteni, nagyon lassan csordogál. Aztán megugrik a sebessége, mert te is elkezded a szeleteit megosztani, és ekkor, mondjuk 50%-nál érdemes indítani a második letöltést, mert az elsőt az nem zavarja az uploadjával, és akkor vagy jó, ha a második letöltés akkor gyorsul be, ha az első már 90%-nál elkezd haldokolni. 90%-nál ez azért van, mert az utsó 10%-nyi szelete már kevés usernek van meg. ha meg letöltötted, gyorsan kivenni a megosztottból a cuccot.
Szóval ez az én logikám.
Elküldve: 2005. 06. 20. 14:01
Idézet: kepe - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 7:31
beírja a keresőbe?
na mindegy ,körülményesen biztos meg lehet oldani
Na, ha megnézed a Messages fülnél, akkor ott a Add friend, és IP meg Port alapján lehet add-olni ha midnen igaz.
De emule fórumon tuti leírják a frankót, hogy hogy is kell pontosan.
Elküldve: 2005. 06. 23. 22:57
Idézet: hko - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 15:01
De emule fórumon tuti leírják a frankót, hogy hogy is kell pontosan.
köszi azóta sikeresen megoldottuk
Elküldve: 2005. 07. 01. 21:33
én az alap emulet
Elküldve: 2005. 07. 02. 16:19
Elküldve: 2005. 07. 02. 18:55
Maga az eMule nyilt forráskódú, igy tehát bárki, aki belerágja magát a témába és kellö szakértelemmel bir a programmal kapcsolatban, képes ilyet késziteni, melybe felhasználhatja a már bevált, mások által készitett funkciókat.
Igy van egy rakat MOD az eMule-hoz, mindenki olyat használ, amelyik neki szimpatikus, értelemszerüen az elfogadottak közül.
Ezeknek annyi a gyakorlati haszna (az alap kliensprogikhoz-, ill. kevesebbet tudó régebbi MOD-okhoz képest), hogy tartalmaznak pluszban néhány hasznosnak vélt rutint, beáll. lehetöséget, stb.
De az alap eMule is kitünö és használható, állandó fejlesztés alatt van, csak a MOD-ok ehhez tesznek hozzá még némi pluszt.
Az eDonkey/eMule használatakor látható a letöltö/feltöltö társak kliens-verziói, tehát leszürhetö, hogy mennyire népszerüek ezek a MOD-ok, ill. ki melyiket favorizálja.
Emule-fórumokon lehet róluk olvasni, felölük kérdezni, stb.
Olyan, hogy legjobb MOD, olyan értelemszerüen nincsen (max. mindenki úgy véli, hogy az övé a jobb

Én személy szerint ajánlanám minden "csacsi-pártinak", hogy próbáljon ki néhányat a MOD-okból, ha nem tetszik, hamar vissza lehet váltani, vagy újabb MOD-ot kipróbálni.
A beleintegrált/módositott funkciókról lehet olvasni, következtetéseket levonni azelött, hogy kipróbálnánk akármelyiket.
Elküldve: 2005. 07. 03. 07:16
kicsit máshogy néz ki
viszont van egy hasznos funkcióka. fakecheck
Szerkesztette: kepe 2005. 07. 03. 07:20 -kor
Elküldve: 2005. 07. 03. 08:25
Az általad hiányolt nagy különbségekre nem tudok okosabbat (ha már egyszer nem veszed a fáradtságot, hogy odapislants a rövid leirásukra: changed..., added..., removed..., fixed...), hogy próbálj ki egy nem Windows-os kliensprogit, az talán jobban eltér (külsöleg) a megszokottól.

Az egyetlen felfedezett új funkcióhoz gratulálok

Szóval dolgoznak a fiúk/lányok, csak nem annyira látványosan, de azért rittyentik oda konklúzióként, hogy miket piszkáltak bennük, hogy lássd elöre, kell-e Neked ez, vagy használd a régit/másikat.
<< Ezen az oldalon >> találsz néhány MOD-ot, információkat róluk, az implementált funkciókról ismertetést, a fórum is elég sokat segithet, stb.
Elküldve: 2005. 07. 07. 13:36
A kapcsolat típusa szerint mihez lehetne hasonlítani inkább? A bittorrenthez vagy a dc-hez? Mármint úgy értem, hogy pl. a dc összekapcsolja a fel és letöltőt, és a szervernek fogalma sincs arról, hogy a két kliens között milyen kommunikáció történik, vagy mint a torrentnél, a szerver pontosan tudja, ki, mikor, mit töltött fel és le (legfejebb nem logolja a dolgot, de tudja). Eléggé paranoiás vagyok, és a torrenttel próbálkozva e téren elég rossz tapasztalataim vannak.
Az ipfilter.dat-ot már sikerült beapplikálnom a programba, de még azt meg tudnátok mondani, hogy a fakes.dat-ot hol lehet betölteni a kliensbe?
Elküldve: 2005. 07. 07. 20:26
Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:36
hol lehet ezt kikapcsolni, hogy csak és kizárólag azokhoz a fájlokhoz férjenek hozzá, amiket a mappák menüpontban megoszottam?
Tudtommal nincs rá mód...
Elküldve: 2005. 07. 08. 01:17
Idézet: ERROR 404 - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 9:25

Az egyetlen felfedezett új funkcióhoz gratulálok

NOS TE TÉNYLEG ERROR VAGY
köszi szépen a kedves szavakat,
hogy próbáljak ki nem windowsos kilens programot, mert hogy az külsőgleg eltér,-ennél nagyképűbb hozzászólást nem nagyon olvastam mostanában- én már próbáltam ki, talán veled ellentétben és külsőleg az amule nem igazán tér el a windowsos klienstől.
Bár asszem a hangvételeddel magaddról állítottál ki bizonyítványt
további jó emulozást
Elküldve: 2005. 07. 08. 08:48
Szerkesztette: Hülyesamu 2005. 07. 08. 08:48 -kor
Elküldve: 2005. 07. 08. 18:55
Nem KELL kipróbálnod a nem windows-os Emule-klienst, az utalásom arra vonatkozott, hogy az aztán tényleg másképp néz ki, külsöleg.
A funkciók ott is megvannak, talán kevesebb sallanggal.
Én az aMule-t ismerem látásból, ilyen klienssel megosztó Userekkel találkoztam, a fejlesztöi oldalukon található screenshot-okból pedig meggyözödhettem arról ,hogy ez is életképes project, van élet a Windows-on túl, eMule-szempontból is.

Amúgy, ha visszaolvasol, a dolog ott térült el ebbe az irányba, mikor felvetetted/kérdezted:
Idézet
Tehát: van egy minimális eltérés a különbözö eMule MOD-ok között, külcsinben talán kevesebb.
Szerintem ne légy morcos, ha van probléma-, kérdés-, akkor elö vele, ha tudunk, segitünk. Erre jó ez a fórum, ill. a topic.

/Jav.: A hozzászólást Kepe-kartársnak szántam, csak kissé bénán szerkesztettem, igy lemaradt a cimzett az elejéröl./
Szerkesztette: ERROR 404 2005. 07. 08. 19:11 -kor
Elküldve: 2005. 07. 08. 19:06
Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 14:36
Az ipfilter.dat-ot már sikerült beapplikálnom a programba, de még azt meg tudnátok mondani, hogy a fakes.dat-ot hol lehet betölteni a kliensbe?
A rendszer müködési elvéböl fakadóan nincs rá mód, hogy a frissen letöltött szeleteket kizárhassuk a megosztásunkból, ha lenne ilyen funkcióval biró kliens, (gondolom) azt azonnal bannolnák, amint észrevennék a ténykedést.
Az Edonkey/eMule pont arra épül, hogy megoszthassunk, és a törekvésed ezzel pont ellentétes.
A szándékodat egyébként megértem, én is jártam már igy (meg szerintem más is), ezt tiltani a programmal nem lehet, max. "ügyeskedni".

Ha van a megsztásodban egy másik olyan fájl, amire van nagyobb érdeklödés, azt feltolod magasabb prioritásúnak, plusz néhány arra várakozót kedvezményben részesitesz (hoozáadás barátaimhoz+protekciós), akkor jó esetben az ö feltöltésük fog meglódulni, a nemkivánt feltöltésed rovására.
Ha valamelyst visszább fogod a letöltési+feltöltési sebességeidet, akkor méginkább érvényesül ez.
Ráadásként még annyit tudsz tenni, hogy a nemkivánt feltöltésre várakozót is beteszed barátnak, amikor meg elkezdene letölteni, szépen kibillented, és már kerül a helyére.
A fake.dat-ot a kliensprogid Beállitások-pontjában tudod frissiteni, nálam momentán a Beállitások végén van.
Nálam csak gomb van a frissitéshez, és régóta üzemel nálam a jelenlegi kliens, igy nem amlékszem már, hogy a fakes.dat-ot link-kel kellett-e bemásolni, vagy a kapcsolódott szerverröl szedi-e le automatikusan, a funkciót aktiválva.
Nézd meg a "Beállitások->Biztonság" rész környékén, hogy nálad mik a lehetöségek.
Elküldve: 2005. 07. 09. 09:00
Ellenben egyre több cikket olvasok arról, hogy a dc mennyire nem jól használja ki az erőforrásokat, mivel sokkal erősebb szerver kell egy tizede akkora hálózathoz is, és mennyire nehézkesen megy a töltés, de kishazánkban mégis ennek van csak hagyománya az egyszerűsége miatt. Én szívesen váltanék egy bonyolultabb rendszerre, mert nem a bonyolultság számít nekem, hanem az, hogy lehetőleg minél biztonságosabb legyen. Főleg mostanság, amikor az amcsi jogvédők úgy csavarják a magyar jogokat ki, hogy már szinte nincs különbség amerika is mi közöttünk...
Elküldve: 2005. 07. 10. 08:44
Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 10:00
Én szívesen váltanék egy bonyolultabb rendszerre, mert ...
Az érveléseddel továbbra sem értek egyet

Nézd, ha úgy érzed, hogy bizonytalanságban érzed magad, akkor ne használd, keress más forrásokat az igényeidhez.
A szolgáltatód mindeképp látja, hogy mit és mennyit forgalmazol.
Másrészt valóban kellemetlen, hogy "mások" is érzékelhetik, hogy milyen adatokat szedegetsz le, ill. teszel elérhetövé, de hát azt azért be kell látni, hogy ez kockázat nélül nem megy.
Szükséged van új forrásokra, ahonnét új dolgokat szereznél be, de tartasz (jogosan) attól, hogy ebböl bajod lehet.
Erre mondják azt, hogy valamit-valamiért.
Illetve azt, hogy tesék ezzel felhagyni, mindent megvenni stb, stb.
Más megosztó rendszerekkel nem kivánom az Edonkey/eMule-t összehasonlitani, mivel nem ismerem öket, másrészt amit igy a fórumokból olvasok róluk, valahogy az a kép állt össze róluk (talán tévesen), hogy ritkább dolgokat nem nagyon lehet onnét beszerezni, ennélfogva nagyon nem is érdekelnek.
Olyasmiröl is lehet itt-ott olvasni, hogy léteznek erösebben védett (titkositott?) megosztó-rendszerek, amik nyilván nagyobb biztonságot jelentenek a felhasználóiknak, csak hát ott a rákfenéje ezeknek, hogy töredéke lehet a felhasnálói taboruk a népszerübb rendszerekéhez képest (ergo: a nagy számok törvénye szerint ritkább cuccok beszerzésére kevésbé alkalmasak), tehát amiket irtál, hogy keresnél (klipek, régi játékok), azokat itt az idök végezetéig kereshetnéd.
Elküldve: 2005. 07. 10. 09:37
Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 10:00
Az eDonkey-t nem érdekli a megosztott mennyiség és a letöltés alatt álló (és ezért mindenképp megosztott) mennyiség aránya, mivel az eDonkey/eMule letöltési sebességének alapja nem a megosztott mennyiség, hanem a feltöltési seb. Spec nekem 0 megosztott / 100 giga letöltés alatti is volt nem olyan régen. Pont az a lényege, hogy a letöltés közben a letöltő is ossza az anyagot, így csökkentve az eredeti forrás terheltségét, és segítse a minél gyorsabb terjedést. Az, hogy neked ez nem tetszik, sajnálatos, de ha nem így működne, akkor mindenki csak leecherkedne, rendes P2P helyett.